User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
27 sonuçtan 20 ile 27 arası

Konu: Film / Oyun / Çizi Film Figür & Collectibles Meraklıları

Cimmeria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben de uzun zamandır maket yapıyorum, el emeği göz nuru

Maketlerin farkı tabi demonte geliyor, boyasız geliyor, montajlayıp, astarlayıp zımpara boya eskitme vs işleriyle uğraşmak gerekiyor.

Bir kısım örnekler yaptıklarımdan

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    119 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Cimmeria Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben de uzun zamandır maket yapıyorum, el emeği göz nuru

Maketlerin farkı tabi demonte geliyor, boyasız geliyor, montajlayıp, astarlayıp zımpara boya eskitme vs işleriyle uğraşmak gerekiyor.

Bir kısım örnekler yaptıklarımdan

Ahşap, plastik, taş maketleri ben de yapıyorum.
    Bunlarla karşılaşmadım hiç, nereden alıyorsun?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ahşap, plastik, taş maketleri ben de yapıyorum.
    Bunlarla karşılaşmadım hiç, nereden alıyorsun?
    Bunların robot olanları genelde japon animelerinin robotları, Gundam, Patlabor, Votoms gibi animeler. Diğerleri de klasik Bk maketleri. Çoğunlu plastik ama arada resin de alıyorum

Bazıları rare item, amerikadan direk getiren arkadaşlarım var, bazıları Amazon.com, geneli de japon orjinli siteler HLJ.com - The Worlds Largest Online Hobby, Toy and Figure Shop HobbySearch PVC Anime Figures Store AmiAmi [Character & Hobby Shop] gibi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @cimmera boya işçiliğin çok iyi, eline sağlık. Özellikle Türk Polisi temalı beyaz olandaki eskitmeye bayıldım. Kullandığın teknik ile ilgili bir video vb var mı? Hala kafamdaki detayı gerçeğe aktaramıyorum.

Berk007 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende de birkaç tane var ama bu fiyatlarla hem diecast hem figur koleksiyonu yapmak olmuyor maalesef.
    '06 Honda Civic Turbo '12 Mini Cooper S Roadster
    '02 Honda Civic Type-R-'05 Mitsubishi Lancer Evolution VIII
    '03 BMW M5-'12 Mercedes SLK 250 AMG-'12 Honda Accord

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ufuksaracci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @cimmera boya işçiliğin çok iyi, eline sağlık. Özellikle Türk Polisi temalı beyaz olandaki eskitmeye bayıldım. Kullandığın teknik ile ilgili bir video vb var mı? Hala kafamdaki detayı gerçeğe aktaramıyorum.
    Teşekkürler. Video yok ne yazık ki ama temel olarak benim işlem sıram şöyle oluyor.

Astar, 2000 zımpara, tekrar astar, boya, 3000 zımpara, parlak vernik, decal, tekrar parlak vernik, eskitme tercihlerime göre wash, chipping vs, sonra mat vernik, en son da pigmentler ile tozlama vs.

Polisli olanda da ekstra bir şey yapmadım ama Robotun genel kullanımda nerelerinin pislenebileceği ve yıpranabileceğini düşündüm, ona göre chipping yaptım, chipping yaparken de önce süngerle german black brown, sonra biraz steel biraz da rust ekledim.

Hayal ettiklerini yansıtmak tamamen pratikten ve biraz kaliteli airbrush kullanmaktan geçiyor, benim ilk yaptığım maketler şu anda oyuncak gibi geliyor gözüme. Tavsiyem her yaptığın makette mutlaka yeni bir teknik denemeye çalış. Ama bu denemelerini ilk maket üzerinde yapma hurda bir kaç parça üzerinde dene. Bir de mutlaka ama mutlaka kaliteli airbrush ve kompresör kullan. Ben 1 yıl kadar ucuz AB kullandım, sonra paascheye geçtim aradaki fark inanılmazdı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir arkadaşım sayesinde bir sene kadar oldu model olayına başlayalı, hem plastik model hem de 3D baskı alıp 1:1 kendi modellerimi. Oturup bir ay vakit geçirmek gerçekten insana büyük zevk veriyor. Özellikle günümüzde kesinlikle uzun soluklu bir hobiye ihtiyacı var insanın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ufuksaracci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir arkadaşım sayesinde bir sene kadar oldu model olayına başlayalı, hem plastik model hem de 3D baskı alıp 1:1 kendi modellerimi. Oturup bir ay vakit geçirmek gerçekten insana büyük zevk veriyor. Özellikle günümüzde kesinlikle uzun soluklu bir hobiye ihtiyacı var insanın.
    Forumlar - hobimaket buraya üye olmanı öneririm, ben artık üyesi değilim platformun bazı kişisel sebeplerden ama çok yardımsever çok yetenekli insanlar ve konular var, bir çok tekniği öğrenebilirsin.

maket yapmak stres atmak için bence mükemmel bir hobi

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)