User Tag List

Sayfa 3/11 İlkİlk 12345 ... SonSon
203 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Lpg li Efsane Honda NSX Beyin Bedava :):)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    LPG'nin oktanından haberi olan yok galiba sürekli tü kaka olarak bakıyorsunuz LPGye. Yurt dışında 900-1000hp lpg ile kullanılan otomobiller var. LPG'de önemli olan montaj , sonrasında yapılan ayar ve yazılımdır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    171 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mercedes , Bmwyi fabrika cikisli olarak lpgli alabiliyorsunuz , hayir lpg ye sacma olarak bakmakta ki amac ne ? Uyumlu olduktan sonra ne performans dusurur ne de ayri bi zarari olur ustune ustluk yakittan ve nakitten tasaruf

MBuğra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kim ne derse desin benzim olmuş 4.70. Ben devlet için mi çalışıyorum?

Alıyorum lpgmi 2.09dan, mis. 1.5 ton 2litre motorlu arabayla İstanbul'da şehiriçi 28-30 kuruş civarı yakıyorum.

Gerçi ona da zam geldi, 2 hafta önce 2.05ti.

rebeloghy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İyi de kimse günlük kullanılan nispeten sıradan araçlara lpg takılmasını bu kadar yadırgamaz zaten 5 liraya yakın benzin fiyatı ile. Yarın benzinli araba alsam Civic 1.8 hb olsun , e46 olsun , a3 hitler olsun ; gider paşa paşa takarım lpg yi.

Ama bir ep3-fn2 e36-e46 m3 z4 2.5 3.0 düşünün ki lpgli ? Bana keyif için aldığım , özel yanı performansı- motor tınısı- tepkileri olan aracıma lpg takmam, takamam.

Hele ki bir NSX im olsa , sağ koltuğuna fırlatma kiti yaptırırım. L P G harflerini aynı kelime içine koyanı uçururum babam olsa

Konuya dönersek , belçikada yaşayan adama hava hoş ; 2 ay sonra söker yeni motor yapar ne olacak... Eski bir Japon otomobili altı üstü bindiği..
    -Fırat

Oconner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    adam sıralı sistem bile takmaya gerek duymamış normal lpg taktırmış arabaya bizde muhabbetini ediyoruz ))
    53 RİZE KADER GÜLMEDİ BİZE

STP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    keske esım otomatık degılde duz araba kullanabılseydıde suankı accord yerıne bı fn2 typer alıp sıralı lpg ıle mıs gıbı gezseydım. cok cıddıyım bu konuda

Nucleus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alt tarafı NSX ne var bunda ? 15 senede 18.500 adet satılan araçtan bahsediyoruz. Adam LPG de takar CNG de. (Hondacı abi vurma)

+ LPG'nin ucuz olması haricinde hiçbir artısı yok. Gaz halde olduğu için sıralı da soksan düzde soksan volumetrik verimi düşürür,LPG'de araç daha fazla yakıt tüketir vs. Oktan mevzusu falan fasa fiso. LPG'nin litresi 4 lira olsa hanginiz kullanır ?

K.Kaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    90 model flasha biniyorum 65 70 kuruşlarda yakıyorum normal kullanımda, arabayı aldığım gibi çöp oldu üstündeki lpg kiti. isterse 15 krş yaksın uzak dursun... hele de spor arabaya binip lpg takmak mı :/

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Nucleus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alt tarafı NSX ne var bunda ? 15 senede 18.500 adet satılan araçtan bahsediyoruz. Adam LPG de takar CNG de. (Hondacı abi vurma)

+ LPG'nin ucuz olması haricinde hiçbir artısı yok. Gaz halde olduğu için sıralı da soksan düzde soksan volumetrik verimi düşürür,LPG'de araç daha fazla yakıt tüketir vs. Oktan mevzusu falan fasa fiso. LPG'nin litresi 4 lira olsa hanginiz kullanır ?
    2.4 accordum var 1600 kılo otomatık 19 jantlarla kullanıyorum oem .... en son 80 lıralık gaz aldım 5 kısı ızmıre ckale uzerınden gıttık 130 150 cruıse ıle bı gıdıste 380 km gelıste 350 km yaptım... sende LPG nın artısı yokmu he ayrıca hızlanma verı denemelerımde lpglı en ufak eksı zaman kaybı yok

mert_can 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Lpg ye karşıyım nedeni güvenlik yoksa çok yakın arkadaşım kullanıyo lpg birlikte binlerce km yaptık aksine performansı çok iyidi her şey iyidi ama güvenliksiz bir çok kaza gördüm lpg tankı nedeniyle yanan her şeyi geçtim nakliyeci bir abim kaç bin ton gaz taşıyo kamyonunda ama arabasında lpg kulanmıyo ben arabamda bomba taşımam diyo
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Faso fiso dediğin oktan 102-112 oktan arası değişiyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mert_can 41 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Lpg ye karşıyım nedeni güvenlik yoksa çok yakın arkadaşım kullanıyo lpg birlikte binlerce km yaptık aksine performansı çok iyidi her şey iyidi ama güvenliksiz bir çok kaza gördüm lpg tankı nedeniyle yanan her şeyi geçtim nakliyeci bir abim kaç bin ton gaz taşıyo kamyonunda ama arabasında lpg kulanmıyo ben arabamda bomba taşımam diyo
    guvenlıkle alakalı hıc bırsey yok abı asıl onlar fasa fıso, eger oyle olsa almanyada vs tesvık etmek ıcın ellerınden gelenı yapmaz devletlerı. gereklı kontroller yapılarak uretılen tankların ve sıstemın oldugu lpg ler hıc bı sorun cıkarmaz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Lpg karşı değilim ama lpg li araba binilecekse lpgye uyumlu injector takılması lazım yoksa, kurum bağlama, benzinde çalışmama, tekleme sıkıntısı oluyor bir süre sonra.
    Taktırdığınız adama götürüyorsunuz adam buji değiştiriyor 1 hafta sonra aynı hatayı tekrar veriyor, buji değiştirmek için verilen paraya yazık ki,(90-00 arası araçlardan bahsediyorum)
    Lpg sistemini takan çoğu kişi lpgye uyumlu injector olduğu bilmez.
    Yoksa güzel yakıttır, çevrecidir. Lpg li araç binilecekse fabrikasyon olması daha iyi olur bana göre.

Konuya dönecek olursak sırf çevreci olduğu için takıldıysa yazıktır günahtır, takan kişi hidrojen desteğini hiç duymamış demek ki

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mert_can 41 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yakın zamanda aracıma lpg tankının oldugu yerden şaşeye kadar bir araç girdi. şase yamuldu. herhangi bi sorun olmadı. bi de böyle bişey var.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı STP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2.4 accordum var 1600 kılo otomatık 19 jantlarla kullanıyorum oem .... en son 80 lıralık gaz aldım 5 kısı ızmıre ckale uzerınden gıttık 130 150 cruıse ıle bı gıdıste 380 km gelıste 350 km yaptım... sende LPG nın artısı yokmu he ayrıca hızlanma verı denemelerımde lpglı en ufak eksı zaman kaybı yok
    Zaten LPG nin ucuz olmasi disinda hic bir artisi yok demis arkadas 4 lira olsa kullanir miydiniz demis..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Çağlar Tokaç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Zaten LPG nin ucuz olmasi disinda hic bir artisi yok demis arkadas 4 lira olsa kullanir miydiniz demis..
    bende memnun oldum tekrardan hosgeldın

orcuns - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    lpg ruhsata işli vize 2017 satılık nsx

cabrioleter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cusse Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    lpg'nin bir yakıt türü olduğunu anlamamız sanırım bir 50 yılımızı daha alacak...
    biz de bu gösteriş merakı varken lpg'nin de adı çıkmışken arabayı yatırırız yine de lpg kullanmayız.

arabasındaki benzin tertibatını söküp, komple lpgli sistem yapan üstüne üstlük benzinden çok daha fazla verim alan biri vardı forumda az araştırırsanız konusunu bulursunuz.
    verimi artırır, temiz yakıttır, pahalı sistemlerde de bir litre bile fazla yakmazsınız lpg sisteminin getirdiği ağırlık dezavantıjına rağmen. işin teknolojik/bilimsel kısmını bilmiyorsunuz diyelim. adam doğayı kirletmiyor. sırf bunun için bile tebrik etmek lazım. birleşmiş milletler raporuydu yanlış hatırlamıyorsam dünya hava kirliliğinde rekor üstüne rekor kırılıyor. ilerde ağzına sigara sürmemişleriniz bile akciğer kanserine yakalnınca -ki Tanrı korusun böyle bir şeyi istediğimden değil- doğayı kirletmeyen yakıtların nasıl tapınıcısı olacaksınız..
    Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

https://www.instagram.com/biramemuru/

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı STP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende memnun oldum tekrardan hosgeldın
    Ne kadar hos bir karsilama tesekkur ederim hosbulduk yillardir zaman buldukca okurum buralari ama ilk defa cevap yazma ihtiyaci duydum ve gercekten merak ettim birim guc basina harcanan yakitin miktarinin benzine oranla daha fazla oldugu aşikar bahsedilen oktan degeri ise tam net olmayip icerisindeki propan gazini ifade eden deger 100-112 civarinda ancak lpg tek bir gazdan olusmuyor ve hatta cogu butan gazi ve bildigim kadariyla ulkemizde satilan lpg icerisindeki butan gazinin oktan degerleri ulkemizde satilan benzinin oktan degerinden daha dusuk ayrica oktan artinca performans artar gibi genel gecer bi soyleminde yanlis olacagini dusunuyorum neyse bunu merak ettim ve ben nsx hastasi biriyim surusunu en cok merak ettigim benim icin efsane olan bir araci lpg li gormek beni sasirtti sadece..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)