User Tag List

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
65 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Rusya'da yaşam ve yurtdışı para gönderme-çekme hakkında bilgisi olan?

cheers - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Moskovada dil bilmiyorsan sıkıntılı olur.
    Hostelleri iyi araştırmak lazım.
    Merkez hariç ara sokaklarda gece geç saatlerde dışarı çıkma.
    Polisle sıkıntı yaşama.
    Eski Arbat caddesinde Türk restorantı var.Rakı içmek istersen orada var
    Haziran-Temmuz gibi gideceksen kesinlikle Beyaz geceleri görmen gerekir.
    ---BTU cupra---

zeuss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Carolita1907 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben de Kıbrıs'tayım. Eğer buradaki gibiyse 30günlük vize süresi bittiğinde gir çık yapmana gerek yok. Emniyet 90 güne kadar uzatabiliyor. Bi araştır istersen.
    Moskova'da emniyetin uzatacağı tek şey gözaltı süren olur Şu an ruble/dolar kuru ukrayna işgalinden sonra ikiye katladı. Burdan dolar götürürsen orda iki misli paran olur eskiye göre. Bankayla görüş burdan kendi hesabına yatırılan parayı orada ruble olarak çekebilirsin.Kur da öyle çok etkilemez. Tren tabelalarını mutlaka ezberle. Metrodan çıkmadan bütün Moskovayı dolaşabilirsin tek biletle. Azeri, Özbek güvenme Ruslar iyidir. Her zaman en iyi yol bildiğin yoldur. Öyle söylendiği gibi her yol kızıl meydana çıkmaz

canimrecepcim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Citibank ve Denizbank döviz hesabı kullanabilirsin.

Citibank orada mevcuttu hatırladıgım kadarıyla , ayrıca Denizbank-Sberbank ortaklığı var.

Ayrıca öneri ; çok uzun sakal ile gezme ve hatunların "yaa çok tatlısın benim evimde kalalım" teklifini yeme.Otel iyidir.Böbrekleri korur.
    - Doğruları konuştuğundan dolayı hüküm giymiş user.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    + Edit'i bulamadım ;

Gerekirse çıplak gez ama pasaportun yanında olsun.

burakgunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu Rusya bu kadar tehlikeli mi yahu? Gidecek olsam korkarım bu yorumlardan sonra.
    Alıntı KOSEREN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vazeline de zam yaparlar mı acaba seçimden sonra?Yapacaklarsa şimdiden alalım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı burakgunay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu Rusya bu kadar tehlikeli mi yahu? Gidecek olsam korkarım bu yorumlardan sonra.
    Öyle ahım şahım bişey yok.Ama işte atlangoç olan çok zarar görmüştür.Sebebi de şudur.Adamlara bizim Antalya'yı ziyaret ettiklerindeki gibi kendi evinde davranamazsın.Ek olarak devlet memuru ( polis , öğretmen vs ) düşük ücretle çalıştığından bazı sıkıntılar doğmakta.Son yıllarda olmasa da bundan seneler önce bu durumlara bağlı olarak gerçekten kan donduran olaylar olmuştu.

TigeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bkaraca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ruble burdan alıp gitme, dolar yada euro ile gider isen moskova da her türlü bozdurursun . Hava alanında para bozdurma çünkü kur farkı çok oluyor. Otobüs değil tren en mantıklı olanı.Nihayetinde metropol uyanık olmaya bak, gürcü azeri ve ozbeklere pek guvenme kredi kartı kullanmak banka kartına göre çok daha güvenilir ve garanti.Kartını yurt dışı kullanıma actir.Online limit koyar kaldirirsin sıkıntı olmaz.birazcık pahalıdır moskova fiyat arastir birşeyler alırken çünkü çok fark olabiliyor .
    Rubleyi burdan alıp gitmek pek mantıklı değil anladığım kadarıyla.Dolara çevirip gitmeyi düşünüyorum bende.Tren kullanacağız o da anlaşıldı.Onun dışında kartı yurt dışına açtırma durumunu hatırlattığın iyi oldu abi öyle bir şeyi bile düşünmüyordum onu soriyim bankaya.Teşekkürlern

Alıntı Erden Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Denizbanki ruslar satin aldi. Rusyada "sberbank" atm lerini kullanirsa kur farki daha uygun olabilir. Ben Rusyada 2003 yilindan beri kredi karti kullaniyorum hicbir sorun yasamadim.
    Feribot var duydum ama cok fikrim yok. Araba ile avrupaya gitmek icin bir ara bakmistim.
    Genelde Rusya da kucuk sehirlerdeki insanlar Turklere karsi karsi daha sicaklar. Hostelleri hic bilmiyorum. iyi arastir.
    Hosteller kafada soru işareti bırakıyor ama bookingden baktım sıkıntı olsa bookingde barındırmazlar diye düşündüm bir de yorumlar filan ama tabi yine de güvenmemek lazım bu konuda daha önce kullanmış olan vs. varsa çok iyi olur.
    Denizbankla konuşim pazartesi belki başka yardımları da dokunabilir.
    Azeri,özbek vs. uzak duruyoruz o da anlaşıldı Zate hemşeri hemşeriyi gurbette diye laf var boşuna dememişler demek ki

Hesap kartinda sıkıntı neden kaynakli bilmiyorum. Nakit cekim yapabiliyorum.
    Ayni magazada hesap karti ile odeme yapamayim ayni bankanin kredi karti ile odeme yapdigimi cok biliyorum.

Ruslari kotu gosteriyorlarda Turkleri iyi mi gosteriyorlar filmlerde.
    O yuzden kafana takma. Ruslar iyidir.
    Aynen abi haklısın öyle düşünmemiştim Türkleri de pek farklı göstermiyorlar .Biraz da şans işi her yerde hem iyi hem kötü insanlar var ona göre tedbirimi alayim.

Alıntı cheers Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Moskovada dil bilmiyorsan sıkıntılı olur.
    Hostelleri iyi araştırmak lazım.
    Merkez hariç ara sokaklarda gece geç saatlerde dışarı çıkma.
    Polisle sıkıntı yaşama.
    Eski Arbat caddesinde Türk restorantı var.Rakı içmek istersen orada var
    Haziran-Temmuz gibi gideceksen kesinlikle Beyaz geceleri görmen gerekir.
    Ara sokaklara geç saatler de çıkacağımı düşünmüyorum.Sonuçta dillerini bilmediğim bir yer birden kötü bir mahalleye denk gelirsem postu deldirmeyelim
    Dil olarak İngilizce var fakat onlar da dil konusunda bizler gibiymiş sanırım yani pek İngilizce bilen yok özellikle büyük şehir dışındakiler diye duydum.
    Tam haziran-temmuzda ordayım.Beyaz geceler derken anlamadım abi araştırdım fakat tam bir şey bulamadım o nedir?

Alıntı zeuss Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Moskova'da emniyetin uzatacağı tek şey gözaltı süren olur Şu an ruble/dolar kuru ukrayna işgalinden sonra ikiye katladı. Burdan dolar götürürsen orda iki misli paran olur eskiye göre. Bankayla görüş burdan kendi hesabına yatırılan parayı orada ruble olarak çekebilirsin.Kur da öyle çok etkilemez. Tren tabelalarını mutlaka ezberle. Metrodan çıkmadan bütün Moskovayı dolaşabilirsin tek biletle. Azeri, Özbek güvenme Ruslar iyidir. Her zaman en iyi yol bildiğin yoldur. Öyle söylendiği gibi her yol kızıl meydana çıkmaz
    İyi güldüm valla Doların orda çok değerli olması iyi oldu benim açımdan Gerçi burada da pek ucuz değil artık ama yapacak bir şey yok.

Alıntı ILongBoardDude Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Citibank ve Denizbank döviz hesabı kullanabilirsin.

Citibank orada mevcuttu hatırladıgım kadarıyla , ayrıca Denizbank-Sberbank ortaklığı var.

Ayrıca öneri ; çok uzun sakal ile gezme ve hatunların "yaa çok tatlısın benim evimde kalalım" teklifini yeme.Otel iyidir.Böbrekleri korur.
    Sakal pek uzun değil zaten tam kararında.Türkiye'de bile öyle her teklife atlamam hele ki Rusya'da hiç hiç.Böbrekleri,pasaportu vs sağlama almak gerek

Sanmıyorum ya İstanbul'da da benzer şeyler var.Çok büyük şehirlerin kaderi bu sanırım
    Adana'da akşam Kiremithane'ye girilmeyeceği gibi orada da bilmediğim yerlere girmemek gerek.

Moskova Temmuz-Ağustos'da nasıldır hava olarak.Kısa kollu giyilmez donarsın ceket getir diyenler oldu.Erden abi sanırım Moskova'da yaşıyorsun bu konuda önerin nedir.Uzun kollu body tarzı ince şeyler yeterli mi yoksa kalın bir şeyler mi getireyim(deri ceket vs)?
    Alıntı Ludacris Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bmw yaris arabasi al hem en cok silindir onda var

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir de ordan Rus hattı alcağım.Burdaki gibi internet paketleri vs var mı faturasız? Hangi hatlar iyi çekiyor.Fiyatlar hangi aralıkta vs?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    MOSKOVA geceleri nasıll ?????????????????

Erden - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TigeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir de ordan Rus hattı alcağım.Burdaki gibi internet paketleri vs var mı faturasız? Hangi hatlar iyi çekiyor.Fiyatlar hangi aralıkta vs?

paketler var ve yillardir 4G var )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hicbir problem yok. 2003 yilindan beri Rusyada yasiyorum. Problem yasiyanlar genelde kasinan arkadaslar.
    Ne yaziki bir cok arkadas burada sapitiyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    + Edit'i bulamadım ;

Gerekirse çıplak gez ama pasaportun yanında olsun.
    Tipinizle ve kiyafetinizle dogru oranti. Artik eskisi kontrol olmuyor. Bana en 2006 da sordular.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rubleyi burdan alıp gitmek pek mantıklı değil anladığım kadarıyla.Dolara çevirip gitmeyi düşünüyorum bende.Tren kullanacağız o da anlaşıldı.Onun dışında kartı yurt dışına açtırma durumunu hatırlattığın iyi oldu abi öyle bir şeyi bile düşünmüyordum onu soriyim bankaya.Teşekkürlern

Hosteller kafada soru işareti bırakıyor ama bookingden baktım sıkıntı olsa bookingde barındırmazlar diye düşündüm bir de yorumlar filan ama tabi yine de güvenmemek lazım bu konuda daha önce kullanmış olan vs. varsa çok iyi olur.
    Denizbankla konuşim pazartesi belki başka yardımları da dokunabilir.
    Azeri,özbek vs. uzak duruyoruz o da anlaşıldı Zate hemşeri hemşeriyi gurbette diye laf var boşuna dememişler demek ki

Aynen abi haklısın öyle düşünmemiştim Türkleri de pek farklı göstermiyorlar .Biraz da şans işi her yerde hem iyi hem kötü insanlar var ona göre tedbirimi alayim.

Ara sokaklara geç saatler de çıkacağımı düşünmüyorum.Sonuçta dillerini bilmediğim bir yer birden kötü bir mahalleye denk gelirsem postu deldirmeyelim
    Dil olarak İngilizce var fakat onlar da dil konusunda bizler gibiymiş sanırım yani pek İngilizce bilen yok özellikle büyük şehir dışındakiler diye duydum.
    Tam haziran-temmuzda ordayım.Beyaz geceler derken anlamadım abi araştırdım fakat tam bir şey bulamadım o nedir?

İyi güldüm valla Doların orda çok değerli olması iyi oldu benim açımdan Gerçi burada da pek ucuz değil artık ama yapacak bir şey yok.

Sakal pek uzun değil zaten tam kararında.Türkiye'de bile öyle her teklife atlamam hele ki Rusya'da hiç hiç.Böbrekleri,pasaportu vs sağlama almak gerek

Sanmıyorum ya İstanbul'da da benzer şeyler var.Çok büyük şehirlerin kaderi bu sanırım
    Adana'da akşam Kiremithane'ye girilmeyeceği gibi orada da bilmediğim yerlere girmemek gerek.

Moskova Temmuz-Ağustos'da nasıldır hava olarak.Kısa kollu giyilmez donarsın ceket getir diyenler oldu.Erden abi sanırım Moskova'da yaşıyorsun bu konuda önerin nedir.Uzun kollu body tarzı ince şeyler yeterli mi yoksa kalın bir şeyler mi getireyim(deri ceket vs)?
    Moskovada bizim bildigimiz sokak mahalle kavramlari yok. Bela aramiyorsaniz olacak sey en fazla gelirler sigara isterler varsa uzerinde verir gecersin.

30 derecelerde olur. Kisa kollu cok rahat giyilir. Deri cekete gerek yok yagmur olabilir o yuzden yaninda bir sey olsun.

Beyaz geceler peter icindir gece hava kararmaz. Peter cok guzel kesinlikle git.

Sakaldan hic birsey olmaz. Polisler bizim polislerden cok daha iyidir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kunteper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    MOSKOVA geceleri nasıll ?????????????????
    Moskova geceleri icin ben evlendikten sonra cok takilmiyorum ) Yakin arkadaslarimdan bildigim cok hala iyi )
    Ben gece yarislarini biliyorum)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öyle ahım şahım bişey yok.Ama işte atlangoç olan çok zarar görmüştür.Sebebi de şudur.Adamlara bizim Antalya'yı ziyaret ettiklerindeki gibi kendi evinde davranamazsın.Ek olarak devlet memuru ( polis , öğretmen vs ) düşük ücretle çalıştığından bazı sıkıntılar doğmakta.Son yıllarda olmasa da bundan seneler önce bu durumlara bağlı olarak gerçekten kan donduran olaylar olmuştu.
    Kan donduran olaylar mi? 12 yillir surekli rusyadayim. Oyle kan donduran hic birsey duymadim.
    Kasinani heryerde karislar o kadar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    paketler var ve yillardir 4G var )
    İyimiş abi acaba fiyatlar hangi aralıkta değişiyor bana sadece 2gb internet olsa yeterli whatsapp vs. için o da.

Hicbir problem yok. 2003 yilindan beri Rusyada yasiyorum. Problem yasiyanlar genelde kasinan arkadaslar.
    Ne yaziki bir cok arkadas burada sapitiyor.
    Moskovada bizim bildigimiz sokak mahalle kavramlari yok. Bela aramiyorsaniz olacak sey en fazla gelirler sigara isterler varsa uzerinde verir gecersin.

30 derecelerde olur. Kisa kollu cok rahat giyilir. Deri cekete gerek yok yagmur olabilir o yuzden yaninda bir sey olsun.

Beyaz geceler peter icindir gece hava kararmaz. Peter cok guzel kesinlikle git.

Sakaldan hic birsey olmaz. Polisler bizim polislerden cok daha iyidir.
    30dereceyse iyi gerçi Adanalı olarak bize yine de soğuk O zaman kalın giysilere çok gerek yok bi iki parça yeterli.Petersburgu cidden istiyorum inşallah geçebilirim.Hatta oraya kadar geçmişken bir de Helsinki olursa mükemmel olur Bir kutlama zamanı varmış o beyaz gecelerde mi?Şenlikler filan yapılıyormuş.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İyimiş abi acaba fiyatlar hangi aralıkta değişiyor bana sadece 2gb internet olsa yeterli whatsapp vs. için o da.

30dereceyse iyi gerçi Adanalı olarak bize yine de soğuk O zaman kalın giysilere çok gerek yok bi iki parça yeterli.Petersburgu cidden istiyorum inşallah geçebilirim.Hatta oraya kadar geçmişken bir de Helsinki olursa mükemmel olur Bir kutlama zamanı varmış o beyaz gecelerde mi?Şenlikler filan yapılıyormuş.
    11 haziran 2 temmuz resmi tarihleri beyaz gecelerin. Peter daha soguktur moskovadan. Helsinkiye tren var.

Railway tickets Saint Petersburg to Helsinki. Train timetable Saint Petersburg to Helsinki

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    11 haziran 2 temmuz resmi tarihleri beyaz gecelerin. Peter daha soguktur moskovadan. Helsinkiye tren var.

Railway tickets Saint Petersburg to Helsinki. Train timetable Saint Petersburg to Helsinki
    Abi sağol çok yardımın dokundu teşekkürler her şey için.
    Yardımcı olan herkese teşekkürler.

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cheers Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hatun konusunda pek iyi değil Moskova.Ben 3 günde sıkıldım Moskovadan
    Sen nerelere gittin ki öyle, ???

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)