Bu arada Finlandiya da vize uygulaması var mı?
Beyaz geceler Peters da.
Telefon hattı olarak da MTC alabilirsin.İnternet paketleri bize göre çok ucuz.Belarus da 16 gb internet paketi alıyordum 10 dolara.
---BTU cupra---
Vallahi yaşadığım en kötüsü ; okuldan (hazırlık fakültesi ) bir arkadaşın ülkesine dönmeden önceki son akşamında bar çıkışı öyle bi dayak yemesi ki , son hatırladığı şeyin sadece iyi geceler dediği çıkışta.Neticede gözün teki en iyi ihtimalle 50% oranla görecekti.Kafatasındaki çatlak nedeniyle uçağa bile binmesi muhtemel değildi.
Ha bu demek değildir ki her akşam böyle.Ama olayın başı tamamen daha önce de değindiğim konulara dayanıyor.Ayrıca senin de bildiğin üzre Rusya'da uzun süre yaşayan veya yaşayacak olanla , tatil-gezi için gelen bir olmuyor.Ben biraz daha uzun vadeli yaşam planı ile gitmiştim ve bu süre zarfında birçok insan tanıdım.Gerek tatil için gelen , gerek eğitim için.Yaşadıklarım bir yana , duyduklarımdan kitap olur .Ha doğruluğu tartışılır belki ama sen daha iyi bilirsin.
Not : St.Petersburg'tan bahsediyorum Moskova'da daha farklı olabilirde.
- Doğruları konuştuğundan dolayı hüküm giymiş user.
Bende biliyorum boyle olaylar. Genelde hepsi bar cikisi olur.
izin arkadasiniz icin demiyorum olayida bilemiyorum ama olaylarin %90 unda icerde adam gibi hareket etmeyi bilmeyenlerin basina gelir.
Acikcasi burada yaptiklari hareketleri Turkiyede yapsalar dayakla kurtulamazlar.
O yuzde Rusya boyle tehlikeli boyle kotu denmez.
Ben krasnodarda internet aldim moskovaya geldim kullanamadim sign up filan yazip bakiye yetersiz gibi bisey yaziyor. Bir arkadas dedi eyalete gore degisiyor ordan aldigin hatti moskovada kullanamazsin veya yeniden yukleteceksin diye. Bu dogru mu? Yeni hat mi almam gerek simdi petersburga geciyorum da bosa para vermek de istemiyorum. Erden abiye mesaj atacaktim ama mesaj kutusu dolmus mecbur konuyu hortlattim.
Bir güncel çekelim , 10 - 18 ocak tarihlerinde bir arkadaşımla moskovaya gideceğim , 8 günlüğüne aracı şehir merkezi ritz carltona teslim edip dönüş gününde havaalanı şeklinde teslim alacak öncelik kurumsal firmalar arıyorum . Nette bir kaç sanırım sadece moskova ağırlıklı çalışan firmaya denk geldim fakat öncesinde sürücü belgesi fotkopisi vs kredi kartı bilgilerini mail ile istedikleri için pek cazip gelmedi . Direk teslimat sırasında formu doldurarak kullanım esnasında fazla uğraştırmayacak firma önerilerini bekliyorum şimdiden teşekkürler
Moskova trafigi avrupa trafigi gibi değil(dönüşler-ısık mantıgı) sadece gezmeye geliyosanız arac kiralamamak en hayırlısı.Vnukova dan direk kievskaya veya paveletskaya gidersiniz sonrası taksi metro cok daha rahat edersiniz.
Asırı kullanım olmayacaksa. Yandex taksi ve uber yeterli. Şehir içi 200-400 rubleye ulaşım sagalayabiliyorsunuz. 15 tl falan
Trafikte ne farkliliklar var? Asiri degisik degildir zannediyorum . Bir de gezecek yerleri neredeyse ayarladik gibi bos gun gecirmeyi dusunmuyorum o yuzden hemde alisveris vs yerlere ugrayacagim icin taksi zor olabilir
Ayrica sterlini normal kurlardan dovize nerede cevirebiliriz limiti var midir?
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)