Geçmiş olsun. Dikkatli olmak lazım.
Printable View
Geçmiş olsun. Dikkatli olmak lazım.
Bende twingo var araba hafif lastikler de dandik olayı az çok anlayabiliyorum başıma geldiği için.Yolda 120 kmh civarı bir hızla giderken aniden önüme biri kırdı ani bi fren yaptım o frenle arabanın verdiği ilk tepki arkayı salmak oldu ters kontra ile topladım ama video daki araç benden çok daha hızlı gidiyor +yol aşırı şekilde sekiyor belki spor yayın etkisi filanda vardır bilmiyorum araç kopunca güzel bir direksiyon tepkiside yok haliyle kaza oluyor.Bu videoyu izledikten sonra ABS ve ESP sistemlerinin ne kadar gerekli olduğunu bir kez daha anlamış oldum
Bir de bu var aynı videonun altında paylaşılan https://www.youtube.com/watch?v=UAbkGBlkz8A frenleri berbat denilen cupranın bile frenleri gayet iyi japon araçlarına göre
Bir çok hata var sayılabilecek ama iki kişininde yara almadan çıkması en sevindirici olay Allah beterinden korusun cümlemizi
Oncelikle Arac sahibi ismail kardesimin konuyu acmasini bekliyordum ama arkadaslar ismaili beklememis.
Czt nin sahibi ve yolcu koltugundaki arkadaslarin durumu cok şükür iyi.
Kaza Eskisehir de, Ankara yolunda oldu. 207 yi kullanan arkadas 106 ci Metin Uludirik tir, aracin sahibi yan koltukta oturmaktadir. Videoda hersey net ve belli daha da aciklamaya gerek yok. Her iki taraf dortlu yaktiktan sonra yani yaris bittiikten sonra önüne gecirtmeme muhabetti yüzünden olmus bir kazadir. Ben kesinlikle suçlu aramiyorum, zaten arasam once czt ye keske ilk dortlunu yaktiktan sonra gaz kesseydin derdim.
Kazadan sonra yoldan geçen insanlar bile durup yardim etmeye calisirken 207 ci arkadaslar uzaktan izlemeyi tercih etmislerdir. O gruptan bicok arkadas vardi kaza alaninda. Biz czt ci arkadasla ugrasirken onlar ise kaza yapan czt nin fotolarini her acidan cekmekle mesguldu.
Metin uludirik i tanımıyorum fakat denemelerde bu tur seyler yaptigini duydum. Ilk kazasi da czt ci arkadasa patladi.
Eklemeyi unutmusum, o gece rollingi izlemek için 2 boy arkalarindan takip ediyorduk.
Aynı aracın 95 hp olanını kullanıyorum cz3. CZT ye göre çok hantal bir araç kısacası.
Aracın arkası önüne göre hafif, ani frende arkasını bırakma eğilimi var defalarca test ettim.
Kaldı ki benim aracımda esp de yok.
Normal virajda bile biraz sert girdiğinde arkadan kayıyorum. Arkadaş biraz da panik yapmış sanırım.
Yaşadıklarına şükretsinler bence kemerleri takılı değil.
Bir de far kapatmak nedir arkadaş ?
Direksiyonu 12den tut farları kapa vitesi de boşa al. Frenede sonuna kadar bas ki kaza yapasın. Arkadaş aynen bütün yapılması gerekenleri yapmış. Araba kullanmayı öğrendikten sonra roll e çıksaydı keşke. 207 de hata var az da olsa ama onunda önüne araba çıkmış olsaydı ve sola kaymak zorunda kalsaydı da senaryo aynı olurdu.
Geçmiş olsun.
#44. post ile olay başka bir boyuta geldi yalnız, olay "önüne geçirtmemek" ile ilgiliyse çok yanlış.
Basmış gitmişsin zaten öndesin, hala neyin geçme kavgası.
Ben pislik çıkmasın diye tanımadığım adamla halı saha da top oynamıyorum, adamlar yarış yapıyor ilginç.
Arkadaşlara da geçmiş olsun ilk postta yazmamışım.
Kaza yapan tarafa çok geçmiş olsun.
İki tarafı da tanımam etmem. Colt sürücüsü keşke dörtlülerden sonra gaz kesseymiş onun hatası bu olmuş, tabi direksiyonu tutuş pozisyonu vs. de var işin içinde.
Ama ben kesinlikle 207 sürücüsünün yukarıda yazıldığı gibi bir geçirtmeme peşinde olduğunu düşünüyorum. Tabi göz göre göre kaza yaptırmak istememiştir eminim, colt sürücüsünün yerinde daha soğuk kanlı ve belki daha tecrübeli biri kurtarır mıydı evet kurtarırdı ama yinede 207 ninde bu işte büyük payı var bence. Çünkü dikkatle bakılınca 207 sol şeride önüne geçmeye başladığı sırada panikliyor adam, araba tam kopmaya başladığı ve kenara vurmadan önce 207 zaten sol şeride geçmiş, tam çarpma sırasında 207 coltun önünde..
öncelikle çok geçmiş olsun..
öne geçirmeme konusu tamamen yazanın yorumu. Metin dün gece açıkladı ki 207 videosunda belli oluyor farkında olmadığı.. czt nin sellektöründen sonra bıraktı zannedip rahata bağlıyor geldiğinin farkında değil..
Geçmiş olsun..
Bence de CZT sürücüsü kendiş hatasının kurbanı olmuş. 207 4'lüleri yaktıktan sonra bile baya basmaya devam ediyor. 207'ci arkadaş 4'lüleri yaktıktan sonra gayet rahat yani hırsla önüne kırdığını falan sanmıyorum.
Hafif arabalarda yükek hızda yapılan sert frenlerde arka aşırı hafiflediğinden yol tutuş tamamen iptal oluyor. Herkesin de dediği gibi direksiyonu tutuş şeklinden dolayı da toplaması imkansız olmuş.
Tek elle ortadan direksiyonu tutmanın mantığını ben hala kavrayamadım. Şehir içinde 50-70'le normal şekilde sürerken bile o şekilde tutamıyorum.
Ayrıca bir tane yarış pilotu gördünüz mü acaba o şekilde tek elle direksiyonu ortadan tutan?
geçmiş olsun slalom yapmaya hiç gerek yokmuş.suçlu aramaya gerek yok tecrübesiz bi yarış olmuş diyelim rollingte her zaman diyorum arkamızdan gelen olmasın önüme bişey çıkar frenlerim belki ben kurtarırımda arkadan gelen durduk yere çarpmasın
geçmiş olsun hatalar birbirini doğurmuş. sağlık durumlarının iyi olması sevindirici
gecmıs olsun arkadaslara tekrardan rollıng buyuk tecrube ıster sanırım bunu kesınllıkle anlamıstır arabayı boşa alıp hafıf meili yolda frene basılırsa o araba yoldan cıkmaması o suratte zaten mucıze olurmusss tekrardan buyuk gecmıs olsn
geçmiş olsun öncelikle en az hasarla atlatmaları sevindirici bir kaçkez izledim kaza anını olmuşa çare yok yorum yapmayada gerek yok hepimiz iyi şoförüz ama anlık olaylara bakış açımız farklı o anı orda yaşamak lazım herkezin vereceği tepki illaki farklı olurdu ama tamamen kendi şahsi fikrim o anı tabi bilemem ama ben o frene okadar asılmazdım bence olayın koptuğu nokta orası fren içinde pek bir sebep kendimce kanaatimce görmedim.. ama bunlar tamamen benim bakış açım kimseyi yargılamak ve suçlamak benim görevim değil.
Kaza yapan arkadaslara gecmis olsun, benim anlamadigim cokt da ebd ve esp yokmu? Bana savurmasi normal gelmedi. Deneme sirasinda esp kapalimiydi? Eger esp ve buna bagli ebd kapaliysa yaptigi panikle arkayi birakmasi talihsiz olmus. Aracta kasko varmi? Eger varsa bence bu videolari kaldirin. Gecmis olsun, cana gelecegine mala gelsin.