User Tag List

Sayfa 2/5 İlkİlk 1234 ... SonSon
91 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Max 8bin liraya kadar Ögrenciye Araç Önerisi

Backstage - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Onur Fatih Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hangimiz o yaslarda araba kullanmadik yeri gelince 10 yasindan beri arabanin ustundeyim demesini biliyoruz
    Efendi bir sekilde kullanmani tavsiye ederim, biz ne desekte konuyu acan arkadas o arabayi alir ve biner. Efendiligini bozmadigin surece duzgun sekilde gider gelirsin. Trafik kontrollerine girmemeye calis baktin olmuyor sakin kacmak gibi bi eylemde bulunma yazmayacaklar olsa bile yazarlar cezayi su an cezasi 3000 liraya yakin olmasi lazim bence sen 5.000 lira civarina bi araba bak derim
    Gittiğim heryere sosyal medya üzerinden cevirmeleri takip ederek giderim.Sürüşte tabiki bahsettiginiz gibi olmak zorunda zaten.Gittiğim yolda sabit ve cevirme veya cevrilme gibi bi durumum yok.Rahatlıgımın sebebi bu cesaret değil yani temkinli davranmam.Allah göstermesin ama öyle bi durumdada dediginiz gibi o 3000 liranin kaçarı yok

SmT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mantıklı bir iş değil yaptığın,burada şunu al,böyle yap demekse sana büyük kötülük benim gözümde...

Yakalandığında 1700 TL yazarlar da bu işin görünen basit tarafı..8bin TL araba'ya verip 1700 TL ceza ödemek iyi koyar emin ol,moral falan bırakmaz En ufak bi kazada başın belaya girer,yaralamalı-ölümlü bir kazada hayatın kararır..
    8bin Tl'ye 3-5 yıllık sorunsuz araba alamazsın, e21'ler mk1'ler bunlar zevkli ama sorun yumağı arabalar artık yaşlarından dolayı..Seni kazıklamak için e21ini bekleyen sanayi tayfasıyla tanışmak için erken bir yaş emin ol

Benim sana tavsiyem önce biraz bekle;o paralara çok güzel motorlar alınır 125'lik,bunların kullanımı sandığından daha basit..Hatta otomatik scooter'lar yerine racing görünümlü 125'liklere bulaşabilirsin..Deri montunu giyip,siyah kaskı taktığında da gayet cool bir havan olur,25 yaşındaki arabadan da çok daha fazla keyif verir..

Grimlord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 sene daha bekleyiver bence,gidip birine vursan öldürsen onun vicdan azabıyla hayatın zehir olur.
    ha günlük 5 km,ha 50 km. o tekerlek döndüğü zaman başına ne geleceğini bilemezsin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    8.000 bine araba alıcaksın 3.000 ceza valla iyimiş.
    Elektrikli bisiklet al duble maddiyat konusunda baya rahatlatır vazgeç bu sevdadan

Ehliyeti olmayan birinin devamlı olarak motorlu taşıt sürmesini hiç hoş bulmuyorum arada olur ama senin düşüncen gibi her gün olmaz.

16-15 yaşında ki birinin 20-25 yaşında ki biri gibi araba sürebileceğini hiç zannetmiyorum. Yanlış anlaşılmasın biri çıksa önüne panikleyip dağa taşa vurursun olan sana olur.

anilatasy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tayfun.O Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    8.000 bine araba alıcaksın 3.000 ceza valla iyimiş.
    Elektrikli bisiklet al duble maddiyat konusunda baya rahatlatır vazgeç bu sevdadan

Ehliyeti olmayan birinin devamlı olarak motorlu taşıt sürmesini hiç hoş bulmuyorum arada olur ama senin düşüncen gibi her gün olmaz.

16-15 yaşında ki birinin 20-25 yaşında ki biri gibi araba sürebileceğini hiç zannetmiyorum. Yanlış anlaşılmasın biri çıksa önüne panikleyip dağa taşa vurursun olan sana olur.
    o yaştan değilde deneyimden birazda.

kaza bela konusu tamamen bambaşka bi konu zaten araba yansın hiç önemli değil ama kesinlikle sen ve bi başkasının canı çok önemli emin ol.Allah göstermesin tabikide bu en kötü düşüncemiz. Bu arada ceza 1453 tl idi en son 2 ay önce yediğimizde ben ilk 11 yaşında yakalandım ve cezai ehliyetim bozuldu 15 yaşından küçük olduğum için ve ikinci yakalanmamda 7-21 gün arası hapis cezası var. sen temkinli ol seni senden çok kimse düşünemez herşeyini hesap et.
    Ha birde aracı kimin üstüne alıcaksın ? sigortası yüksek primden yatmış birilerini bul cebin açısından iyi olur
    Skoda Octavia 1.6 Glx A4 2000
    Skoda Fabia 1.4 6Y 2001
    Chevrolet Cruze 1.6 WTCC Edition 2012
    BMW R1200GS K50 2018
    El Yapımı Araç Similatörü

tylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Renault 19 vereyim istersen 95 model 1.4 rt
    Alıntı free-hifi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu konunun bir üst leveli kaç yaşında milli oldunuz olur ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Edit konuyu okumamistim ehliyetsiz insana araba satmam. 2004 senesinde yakın bir arkadaşım ehliyetsiz araba kullanıp 2 kız kardeşi oldurdu çocukların ailesine o zamanin parası 130 milyar vermelerine rağmen kızların ailesi arkadaşımı döverek sakat bıraktı suan çocuğun sol bacağı 2 cm kisa

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı anilatasy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o yaştan değilde deneyimden birazda.

kaza bela konusu tamamen bambaşka bi konu zaten araba yansın hiç önemli değil ama kesinlikle sen ve bi başkasının canı çok önemli emin ol.Allah göstermesin tabikide bu en kötü düşüncemiz. Bu arada ceza 1453 tl idi en son 2 ay önce yediğimizde ben ilk 11 yaşında yakalandım ve cezai ehliyetim bozuldu 15 yaşından küçük olduğum için ve ikinci yakalanmamda 7-21 gün arası hapis cezası var. sen temkinli ol seni senden çok kimse düşünemez herşeyini hesap et.
    Ha birde aracı kimin üstüne alıcaksın ? sigortası yüksek primden yatmış birilerini bul cebin açısından iyi olur
    Arkadaşım yaş ilerledikçe deneyim olur aynı şeyleri söylüyoruz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tylan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Edit konuyu okumamistim ehliyetsiz insana araba satmam. 2004 senesinde yakın bir arkadaşım ehliyetsiz araba kullanıp 2 kız kardeşi oldurdu çocukların ailesine o zamanin parası 130 milyar vermelerine rağmen kızların ailesi arkadaşımı döverek sakat bıraktı suan çocuğun sol bacağı 2 cm kisa
    Arkadaşın ölmediğine dua etsin 130k değil 130kkk o kızları geri getirmeyecek

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşın ölmediğine dua etsin 130k değil 130kkk o kızları geri getirmeyecek
    Ben simdi arkadaşımı mi savundum. ? Herkez biliyor geri donmeyecek . Ama sonuçta kaza. Ehliyetsiz olması direk onu suçlu yaptı yoksa ne hız varmış ne de alkol. Bir çoğumuz ehliyetsiz araç kullanmisizdir ben de 15 yaşından beri bi fiil araba kulllaniyorum ilk arabami 16 yaşında alirdim ama işin bu yönünü düşünmek lazım. Arkadaşı da anlıyorum kanı kaynıyor ama ehliyetsiz araba kullanılmaz sonuçları Böyle çok ağır olur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben simdi arkadaşımı mi savundum. ? Herkez biliyor geri donmeyecek . Ama sonuçta kaza. Ehliyetsiz olması direk onu suçlu yaptı yoksa ne hız varmış ne de alkol. Bir çoğumuz ehliyetsiz araç kullanmisizdir ben de 15 yaşından beri bi fiil araba kulllaniyorum ilk arabami 16 yaşında alirdim ama işin bu yönünü düşünmek lazım. Arkadaşı da anlıyorum kanı kaynıyor ama ehliyetsiz araba kullanılmaz sonuçları Böyle çok ağır olur
    Ben sana arkadaşını savunduğunu yazmadım sadece az bile yapmışlar dedim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben sana arkadaşını savunduğunu yazmadım sadece az bile yapmışlar dedim
    Sen gene sen ol kimseye iyi olmuş deme yarın Bi gün akrabanin ya da ileride çocuğunun başına ne gelir kimse bilemez o yüzden kimseyi kınama

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yerinde olsam bisiklet alırdım.Hem araç parasını biriktirip ilerde modeli yüksek bir araba alırdım.Ayrıca trafik sıkıntın olmaz,benzin/LPG ye vereceğin para cebinde kalır,park sıkıntısı desen yok ayrıca kondisyon egzersiz olur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sen gene sen ol kimseye iyi olmuş deme yarın Bi gün akrabanin ya da ileride çocuğunun başına ne gelir kimse bilemez o yüzden kimseyi kınama
    Abi şahsen ben çoluğuma çocuğuma ehliyetsiz araba vermem. Babam bana ehliyetsizken arabayı çok nadir,trafik olmayan yollarda max 1 km sürdürürdü ben böyle gördüm böyle uygularım, akrabalarımda da araba ehliyetsiz araba alacak kadar maddi durumu iyi olan biri yok.
    Ben kanlı canlı kaza gördüm 17 yaşında itin biri şahinle yanlarken kaldırıma çıkıp kız çocuğunu altına aldı o günden beri hiç acımıyorum ehliyetsizlere . Kız 2-3 ay hastahanede yattı. O ceza 3.000 tl değil 10.000 tl olması lazım herkes kurallara uyacak yok öyle dünya.
    Zarara bile bile hakaret edene merhamet edilmez Abi bu böyledir.

@BackStage
    Arkadaşım varsa paran 2 sene daha beklersin alırsın arabanı, 16-15 yaşında araba sahibi olmak aşırı lükstür, ve aşırı gereksizdir. 16-15 yaşında ki çocuğunda araba alıp okulda ki kızlara hava atmasından başka derdi olmaz.

canozgur106 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Chn53 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    uno bak bence
    Cihan doğru söylemiş uno en mantıklısı..
    ALLAH VAR GAM YOK..

ErkanCanS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hepimiz 16 yaşında olduk o yaşlardaki araba sevdası bir başka oluyor Ama bence 16 yaşındaki birine araba almak silah almaktan daha tehlikeli.Aklı başındaysa silahın tetiğine basmaz , araba konusu öyle değil.İstediğin kadar aklın başında olsun , bütün trafik kurallarına uy ve mükemmel bir sürücü ol. Biri gelir vurur , sen yolunda giderken caddeye biri atlar vurursun hayatın kararır. Kendi hayatını boşver o arabayı kimin üstüne alırsan onunda , anneninde , babanında hayatını karartırsın.
    Tüm bunları göze almak bana göre risk değil başka birşey.. Yaşın itibariyle belki bunları göz ardı edebilirsin ama ailen bu duruma bişey demiyor mu ? İlginç gerçekten.

Not : Bu dediklerim hayatın içinde her an olabilecek şeyler.İster 5 km ister 500 km sür o arabayı. 16 yaşımda ehliyetsiz bakkala gider gelirdim.Bu lafları bana söyleyenlere '' he he '' der geçer giderdim. Bir gün bakkaldan dönerken polis arabası çarptı
    DÜNYADA İKİ BİLİNMEYEN VARDIR.BİRİ KUTUPLAR , DİĞERİ TÜRKLER.. Albert Sorel

kimbubye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arabayı tamamen kenara bırakıyorum. Bence almaman lazım. Bak bu kadar adam birşey diyorsa vardır bence bir bildikleri, ki içlerinde evli barklı, artık belli bir statüye ve öngörüye sahip abilerimizde mevcut. Sakın ukalalık ya büyüklük taslamak gibi algılama, fakat araba alma. Hayat bu olur da aksi bir şey olur, üzülürsün. Başkasını üzersin. Trafik bu sen iyi sürersin başkası gelir seni bulur. Senin başın belaya girer ehliyetsizlikten.

Senin yerinde olsam motorada para vermezdim. Madem 8bin liran var. Biraz daha biriktirip ilerde, bir kaç sene sonra daha güzel, daha içime sinen bir araba alırdım. Araba sadece almakla bitmiyor. Bakımı var, benzini var, arızası var, kazası var, muayenesi var, var oğlu var.

Yukarıdaki arkadaşlarında dediği gibi önce bir bisiklet yada elektrikli motorla idare edip, 18 üstü olduğun an dediğin masrafların altına gir. Yine aile durumlarını bilmiyorum, ama ailen bu duruma nasıl yaklaşıyor? Sanki bu tek başına alabileceğin bir karar değil. Eminim onlar da olumsuzdur. Ebeveynin olmadan arabayı zimmetine dahi geçiremezsin yoksa.

Gel sen vazgeç.
    '89 Audi 100 2.0 Turbo Diesel

Network - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İşte bizim memleketin durumu böyle, araba sevdası direkt olarak şiddet ve kural tanımazlık olarak kendini gösteriyor sonra her yıl binlerce kayıp...

size araba satan da size hemen git al, boşver kuralları polisten de kaçarız hem macera olur kanka diye çanak tutan da muhtemel bir olayda sizin ve zarar görecek diğer kişilerin sorumluluğunu paylaşmaktadır

gözüken yaşınız araç kullanmaya elverişli değil bu yüzden araç almayın ve trafiğe açık yerlerde araç kullanmayın
    hem idari olarak yaşın tutmaması hem de biraz daha büyüyüp olgunlaşıp biraz da durgunlaşma açısından ilerleyen süreçte tekrar gündeme getirmek üzere araba sevdanızı bir süre daha rafta tutmanızı öneririm

benim yazdıklarım, önceden ikazda bulunan diğer üyelerin yazdıkları bunlar size biraz soğuk ya da ezbere klasik laflar gibi gelebilir ama esas rüzgar bir olay olduktan sonra esecektir ki o rüzgar sizi her türlü önüne katıp götürecektir tabi o zaman ne satıcı olacak ortalıkta ne diğer kankiler...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    171 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tavsiye verecek son kisi benimdir ehliyete 1 yil kala araba almistim cayir cayir da gezdim ama suanki aklim olsa hayatta binmezdim . Heves falan filan bir kenara da illa ki arkadaslarin icindeyken bi iki aksiyon aricaksin kucumsedigimden degil de 8 liralik arabayla 60 70 km gibi hizlarla bile bi kaza yapsan yaralanma olum orani cok yuksek , bide bu kazadan allah korusun senin sag ama bi arkadasinin yarali oldugunu veya daha kotu bir sonuc oldugunu dusunursek isin resmiyetini de gectim bi daha arabaya binecek pskolojin olmaz emin ol.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)