Her eski, eleştiriyor e dümende sen vardın bir tık geçmişte. O zaman herşey iyidi ?
Printable View
luçşe çem ludi
YouTube
türkçe alt yazılı rusça olarak nette var tavsiye ederim.
altın hakkında konuşalım dicem de onu da aldılar elimizden :D şaka maka çini geçicez.
Abiler ufak bir birikimim var, kar falan umurumda değil param pul olmasın yeter. Parayı bir iki yıldan önce kullanmayacağım muhtemelen. Bu işlerden hiç anlamıyorum alacağım kenarda duracak.Altın mantıklı mı sizce?
Ben babamdan hep altına yatırım gördüm, nakitinin çoğunu dolara çevirir tutar ama her ay 1 gram bile olsa altını alır koyar. Bir bildiği vardır derim :)
Altından devam ediyorum ben de bir şeyler biriktikçe, ufak tefek düştü mü önemsemiyorum, anlık üşüp çıkmaları dert edeceksen o işi meslek haline getirmek lazım yoksa uğraşmak zor. Koy ve unut en güzeli, batacak bir liman değil diye düşünüyorum
Nefes aldırmıyor adamlar.
Altın alım-satımına binde 2 vergi geldi - Ekonomi haberleri
Sadece bayram sabahına uyanmadık. Döviz alımlarında 5 katına çıkarılan vergiye de uyandık. Binde 2 olan vergi %1’e yükseltildi. Artık 100 dolar kendiniz için alırken 1 dolar da devlete alacaksınız.
Bugunki resmi gazetede...
devlet baba diyorki yani sen 1000 dolar aliyorsan 10 dolar da bana atacaksin :)
bildiğin haraç kesiyor devlet kısaca net...
bende link rica edebilir miyim
Arkadaslar, gecen hafta aracimi sattim ve bir sure arac almayi dusunmuyorum. Paranin bir kismi ile altin, bir kismi ile de dolar alayim diyorum ancak bunun muhafazasi ve satin alimi konusunda tereddutlerim var.
Acaba direkt bankadan islem mi yapmali yoksa fiziksel altin mi almali? Tercihim fizikselden yana, lakin bunun muhafazasi icin de sizce bankadan mi kasa kiralamali yoksa biraz paraya kiyip eve bir kasa mi almali?
Aydinlatabilirseniz cok sevinirim..
Banka kasasına vereceğin parayı da hesaba katmalısın.
Ya paranı eminönünde falan dövize çevirip, öyle bankaya yatıracaksın veya direkt bankadan altın-döviz hesabı açacaksın.
Alım satım fiyat farkları eminönünden farklı elbette ama anladığım kadarıyla al-sat değil, saklama istiyorsun.
Al-sat olmasa da Eylül-Ekim gibi biraz değerlenme ile satabilecegimi dusunuyorum. Bankalar cok fark koyuyor, ozellikle döviz alım satımlarında. Sanırım Kapalıçarşı'dan alım yapıp, banka kasasında tutmak en makul hareket olacak.
Aslında biraz daha fazla ücretle eve de kasa kurdurulabilir ancak onun eve gelmesi, kurulmasi vb. konular hic guvenli gelmedi zira ilgili kisi su eve kasa kurdum dese, direkt fişlenmiş oluyorsunuz.