dolar alımlarını bugün için kaçdan yaptınız.?
Printable View
dolar alımlarını bugün için kaçdan yaptınız.?
Ben Z.B. kullanıyorum Banka ... Makas olarak düşük olsun istersen Türkiye Finans kullanabilirsin veya az daha pahalı dolar satan Enpara ... Tfinans'ın özelliği 5 gün 24 Saat kullanabiliyorsun... Banka gibi akşam 17-30 - 18 gibi kapanmıyor... Ama ben açıkçası bulaşmadım hiç..
Şimdi Avrupa'nın bu kararını Hükümet bildiği için doları 3.6 altına çektiki kendisine müdahale edebilmek için bir alan açtı.. Bunu sistematik olarak sürekli yapıyorlar..
Dün akşam Atv'de denk geldim.... Borsa uçuyor, istikrar geldi ev alın fiyatları %20 artacak diye yayın yapıyorlardı.. Dün buraya link koymuştum Borsa ile ilgili.. Tamamen göz boyama.. Dolar elbet düşecekte çıkacakta ama Türkiye Cumhuriyeti reel sektörü krizdedir bunn aksini hiç kimse iddia edemez.. Finansal kriz henüz yaşanmıyor ve/veya şu anda biz bilmiyoruz... Finansal kriz Reel sektör krizine benzemez ne doları ne faizi hiçbirimiz böyle bir durumda tahmin bile edemeyiz.
Tez zamanda tüm krizler yaşanır ki taşlar yerinden oynar!
Ab kın kın kınamış yine :):)
git gide kötüye gidiyoruz siyasi denetim sürecinden zaten 2004 de çıkmışdık 13 yıl sonra tekrar geri girdik.
bu şu demek 13 yıldır avrupa birliğinde kazandığımız tüm kazanımları 13 yıl geriye gidildi.. Türkiye, üyelik müzakereleri görüşmelerinin artık gerisinde şu anda... denetim-sonrası diyalog sürecinde bulunuyorduk artık oda bitti .. şu anda ermenistan sırbistan moldova gibi siyasi denetim sürecinde olan ülkelerle aynı sınıfdayız..
bunun piyasalara etkisi ne olur siz düşünün..
çünkü bundan sonrasında vize antlaşmaları ve gümrük birliğide masaya yatırılıcakdır avrupa tarafından..
3,60 tan bende aldım biraz 4 olduğu an satıcam :D
illaki ve illaki masaya yatırılıcakdır ..
siyasi denetim sürecine geri dönülmesi bile yabancı yatırımcıda olumsuz bir etki yaratıcakdır .. bazı yatırımcılar yatırımlarını geleceğe endeksli garanti olsun diye geri çekebilir bazı yatırım yapıcak yabancı yatırımcılar dondura bilir yada alternatif ülkelere yatırım yapabilir..
Arkadaşlar dolardan kar elde ettim diyebilmemiz için birkere maksimum 5 ayda 6 dememeli %10 kazanmalısınız. Yani 5 ay içinde dolar 4 tl olmalıki normal vadeliden bir tık önde olabilin. Oysa şuan altın daha kısa sürede daha fazla karlılık sunuyor. Bir defada %5 e yakın düştü. Tekrar ozisyonu geri alır. Tabi ayrıca yaz ayları geliyor altın alımının takılar yüzünden arttığı bir dönem. Kısaca altın alın kardeşlerim. 3-4 Ay arası tahmini %8 ler civarı kazanç sağlayabilirsiniz
Ytd
Doların globalde düşüş sebeplerinden birisi Abd Hükümet kapanma riski.. Bir iki sene önce yine aynısı olmuştu ve dolar düşmüştü... Olay şu kısaca
ABD'de harcama kanunu gecmezse hukumet kapanabilir - Bloomberg HT
Hükümet kapanması nr demek abi kepenk mi çekecek ler :)
Tayyip olağanüstü istedi direk akp ye başına geçiyor ramazandan önce
Kasıma kadar maddeleri bitirip
Erken seçime götürecek
Bence kesinleşti
Yoksa 2019 a kadar bu ekonomi onu bitirir
Kendini temizlemesi için son düzlükte
Dolar sene sonu 4,50 görürse şaşırmayın haaa
Hadi bye
YTD
seçim olsa erkenden başa gelse şu anki konjektürden ne farkı olucak.. şu andada zaten başda o zamanda başda olucak..
Domates 7~10 lira olmuş bu da trump beyler :)
İstoç esnaf ziyaretlerim oldu bugün
Esnaf söviiii siz nediyinizzz :)
[QUOTE=free-hifi;8322656]Alım için erken davranmış olabilirizde
Birşey olmaz, Mutlaka bu seviyelerin üzerine çıkacaktır.. Şu anda Euro pahalı, Altın nispeten ucuzladı ama en ucuz dolar.. Dolar kıymetlenince bozar veya bozmadan Eur veya Altına geçilebilir.. Dolar jet hızıyla çıkıp kaplumbağa hızıyla geri dönen bir varlık.. Tıpki bir dalga gibi kıyıya vuruyor sonra geri çekiliyor sonra daha da şiddetli bir şekilde vuruyor.. Ben al sat yapmıyorum , işim dolarla o yüzden gözüme kestirdiğim seviyeden alıyorum.. Son 3-4 senedir Kredi kullanıp aldığım dolarlar hem kredi faizlerini ödedi üstünede kara geçirdi daha ne olsun yaşa Reiz
kapalı çarşıda kan ağlıyormuş eski avrupalı turistleri mumla arıyorlarmış..
Kapalıcarşı kan ağlıyor: Yuzlerce dukkan kapandı! - İndigo Dergisi
14.00da ppk toplantısı var
Ekonomi haberlerini takip edeceğim bir site varmı? ppk toplantısı dün avrupabirliği kararı abd vergi oranlarıyla ilgili haberlerde doğrudürüst birşey bulamıyorum.
Ekonomi ve Finans Haberleri, Piyasalarda Son Durum yurtiçi piyasa haberleri için. İngilizceniz varsa en güzeli yabancı siteler
reuters ile İlgili Ekonomi Haberleri | Bigpara
Ben bu şekilde bakıyorum
Haydi bakalım hayırlı işleer :) dolar 3,56
hangi ekonomi görende detroit motor gibi devasal bir bölgede dünyaca ünlü otomobil arge araştırma geliştirme üretim merkezlerimiz var sanır.. görende silikon vadisi gibi dünya devi microsoft dell apple google gibi yazılım şirketlerimiz var sanır..
Görende en azından teknoloji üretemesekde dünyanın karnını doyuruyoruz tarım ürünleri sera ürünlerini dünyaya satıyoruz dünya lideriyiz o konuda sanır .. hadi en azından norveç somonda nasıl dünya lideri 3 tarafımız denizlerle çevrili olmasına rağmen bir iç denizimiz olmasına rağmen balık sektöründe bile bir dünya çapında numaramız yok..
hayvancılık zaten saymıyorum..
yani ne ekonomimiz var dünya çağında ne markamız ne üretimimiz var merak ediyorumki ne ekonomimiz olsun..
kağıt ekonomisi bana göre her şey kağıt üstünde icraat varmı benim gördüğüm yok bilen varsa göstersin bende göriyim.
3.59'dan 3.56 düştü dolar dahada düşecek gibi sanırım.
3,57 den aldım bi miktar ah ulan şu sınavlar dolar ile olmasa ne güzel olacak ama
Biliyordum ineceğini ytd :)
Merkez Bankası kritik faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 8'de, gecelik borçlanma faiz oranını yüzde 7,25'te ve gecelik marjinal fonlama oranını yüzde 9,25'te sabit tutarken, geç likidite penceresi borç verme faiz oranını yüzde 11,75'ten yüzde 12,25'e yükseltti. Karar sonrasında hem dolar hem de euroda sert bir düşüş yaşandı.
Hurriyet alıntıdır.
Doları günlük vadede en parada tutabiliyor muyuz
2.80 den 3.90 lara kadar çıkarken ses etmeyenler 3.60 dan 3.59 -3.57 aralıklarına düşünce bayram havası yapıyorlarya şaşıyorum :) ... dediğim burdakiler için değil genelde yandaş kanalları açıyorum dolar 2.80 den 3.90 a çıkarken bir haber yok nasıl çıktığına dair ekonomiksel veriler olarak.. ama 3.60 dan 3.57 ye düşsün bayram havası dolardaki oyunu bozduk dolar çok büyük düşdü v.b .. :)
bu haberi yapdıkdan bir iki gün sonra gene 3.60-3.70 oluyor gene susuyorlar .. :)
Bugün Dolar globalde yükseldi.. Brezilya Reali - Rus rublesi %2 değer kaybetti dolara ancak Mb faiz artırımı yaptı... Dolardaki baskıya daha fazla dayanamadı, onlarda biliyorlarki dolar satmayla bu işler olmuyor.. Şimdi kredi faizleri artıcak tekrar.. Dolarda ben hala Mayıs içinde de yükseliş bekliyorum.. Bu gece Trump açıklama yapacak vergi indirimi ile ilgili ve bunun için Mb faiz artırımı ile gardını aldı.. Herkesin beklentisi Mb'nin faiz artırmayacağı yönündeydi ancak Faiz artıracağını daha öncr net bir şekilde bilenler dolar shortlayarak para kazandılar.. Süresiz istikrar + faiz artırımı + Dolar satışı + Varlık fonu teminat gösterilerek alınan borçlar = kur 3.58 hala.. :)