User Tag List

Sayfa 169/1068 İlkİlk ... 69119159167168169170171179219269669 ... SonSon
20286 sonuçtan 3.193 ile 3.211 arası

Konu: Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Buna pek katılmıyorum eskiden bu kadar çok kalem harcamalarımız yoktu .. eskiden araba sürerdik ne otoyol ücretini olurdu köprü arası bugüne oranla gayet makuldu trafik sigortasını önemsemezdik bile çok ucuzdu benim bütün araçlarım kaskoluydu artı olarak şu anda hiç bir aracıma kasko yapamıyorum fahiş trafik sigrotası rakamlarından ötürü..

eskiden apartman aidatlarımızda bile bir kömür parası olurdu doğalgaz yoktu şimdi doğalgaz var kışın ev bizim ama maşallah kiradaymışız gibi kira öder gibi aidat ödüyoruz..

eskiden da geçim sıkıntısı vardı ay sonu zor gelirdi ama bir şekilde halledilirdi imece üsulu.. şimdi o imece bitti insanların 50 farkı yere ödemeleri var.. eskiden 80 li yıllarda 90 lı yıllarda bir insanın ödeyebiliceği en fazla kalem 3 bilemedin 5 kalem olurdu şimdi 50 kalem.. cep telefonu faturasından tut kablo tv sine internetine digitürküne kredi kartına varsa ev araba kredisi ona daha say say bitmez uçan kuşa ödüyoruz..

EVet eskidende yaşam zordu borç harç vardı ama eskiden bu ağır insanlar üstünde ağır stress yük sinir yoktu.. karnın açsa cebinde paran yoksa bile mahallenin esnafından bir yarım ekmek kaşar salam alır karnını doyururdun para bile almazlardı yoksa sonra verirsin derlerdi şimdi git bir sakız al parasını vermek zorundasın çünkü o esnafında artık elli bin yere borcu var o sakızın parasına bile muhtaç..
    Ananem 1999 da bahçelievlerde otururdu emekli maaşı 200 tl bile değildi. yarısını kiraya verip kalan yarısı ile geçinirdi. Yaşasa maaşı 1500 olurdu. Şimdi bahçelievlerde aynı evin kirası 2000 tl. yani evsiz kalırdı bahçelievlerde yaşamak istese.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ananem 1999 da bahçelievlerde otururdu emekli maaşı 200 tl bile değildi. yarısını kiraya verip kalan yarısı ile geçinirdi. Yaşasa maaşı 1500 olurdu. Şimdi bahçelievlerde aynı evin kirası 2000 tl. yani evsiz kalırdı bahçelievlerde yaşamak istese.
    aynen bu örnekler artarda artar .. eskiyle bugün kıyaslanmaz..

eskiden insanların ruh hali bile bugüne göre daha düzgündü..

biz küçükdük mahallede abilerimiz köşede mangal yapardı hem kendileri yerdi hemde mahalleliye gelene geçene göz hakkı kokusu gelmişdir diye dağıtırlardı.. şimdi etin kilosu olmuş bilmem kaç lira eti vatandaşın çoğu vitrinden izliyor ancak.. üzücü ama gerçek..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynen bu örnekler artarda artar .. eskiyle bugün kıyaslanmaz..

eskiden insanların ruh hali bile bugüne göre daha düzgündü..

biz küçükdük mahallede abilerimiz köşede mangal yapardı hem kendileri yerdi hemde mahalleliye gelene geçene göz hakkı kokusu gelmişdir diye dağıtırlardı.. şimdi etin kilosu olmuş bilmem kaç lira eti vatandaşın çoğu vitrinden izliyor ancak.. üzücü ama gerçek..
    etin dolarla ekonomiyle alakalı olduğunu sanmıyorum. o tamamen devletin hükümetlerin basiretsizliği beceriksizliği. ekonomi çökse bile et ucuz olabilirdi bence.

örneğin sırbistandayım 15-20 tl arasına en kral dana eti alıyorum kiloyla. hemde maks 1 yaşında hayvanlar. Hayvanın yaşı türkiyedeki gibi 2 yaşlarında olursa daha da ucuz et.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sırbistanı örnek verdim çünkü lafta türkiyenin 5te biri kadar kötü ekonomik anlamda. Bilmiyorum en azından türkiyenin yaptığı hesap kitaba göre öyle. nasıl yapıyorlarsa burda çok daha rahat yaşıyorum.

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Bilmiyorum ama muhtemelen Sırbistan, bizim gibi Arjantin'den Sığır getirmiyordur.

barisy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçmiş yıllarla karşılaştırmak pek doğru olmaz. Şu an TR de bir çok ailenin kredi borcu var. Konut kredisi, araç kredisi , kredi kartı taksidi vs . Bunların haricinde yukarıda @darkmoon arkadaşın yazdığı gibi gider kalemleri de son derece artmış durumda. 80-90 larda geçim kolaydı demiyorum ama geçecekten borçlanma yoktu şu anki gibi. Parası olmayan kırıp dizini evde oturup bir şekilde idame ettirebilirdi hayatını. Şu an ettiremezsiniz. Durduğunuz anda batarsınız.

Şu an ülkede 2 ay üst üste evine para girmese masrafını döndüremeyecek aile sayısı %70-%80 falandır bence. Buna sadece maaşlılar değil iş yeri sahibi esnaflar da dahil.

Eğitim tarafında ise geçen gün iş yerime gelen bir arkadaşımla sohbet ediyordum. Çocuğu okula yazdırmış aylık 4000 TL . İyi eğitim , kaliteli eğitim alsın çocuğum dediğiniz vakit durum bu.

Sadece konut satmak için faizleri düşük tutmak anlamsız. Nihayetinde kriz oluştukça , kurlar yükselip hayat pahalı hale geldikçe insanların konuta yatırım açısından ilgisi azalacaktır.

Araç fiyatları için de tabii ki sıfır fiyatı uçarken ikinci el fiyatının yerinde saymasını beklemek doğru değil fakat şöyle bir gerçek var ki siteye ilan koyup fiyat yazmak bir şey ifade etmiyor. Alıcı olması lazım. Alıcı yoksa isterse 100 bin zamlansın bir şey ifade etmez. Ötv zammı sonrası yaklaşık 25 tane 40. yıl bmw ilanını favoriye eklemiştim merakımdan. Son eklenen 25 ilanı. Gün aşırı fav ilanın fiyatı düştü uyarısı geldi. Çoğu ilanın süresi doldu. Sadece bir tane ilan satıldı olarak işaretlendi. Geri kalanın tamamı ilan süresi dolduğundan veya ilan sahibinin kaldırmasından dolayı bitti.

Yani 3 ay önce 150 binlik bütçe ile 2. el bakan adam , baktığı arabanın sıfır fiyatı 300 bin oldu diye , sağlık olsun deyip 2. ele 190 bin ödeyemez.(İstisnalar hariç)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    etin dolarla ekonomiyle alakalı olduğunu sanmıyorum. o tamamen devletin hükümetlerin basiretsizliği beceriksizliği. ekonomi çökse bile et ucuz olabilirdi bence.

örneğin sırbistandayım 15-20 tl arasına en kral dana eti alıyorum kiloyla. hemde maks 1 yaşında hayvanlar. Hayvanın yaşı türkiyedeki gibi 2 yaşlarında olursa daha da ucuz et.
    et dolarla alakalı çünkü dolar arttımı yem fiyatları artıyor yem fiyatları arttımı yetiştiricinin üretim masrafı doğal olarak artıyor.. yoksa üreticinin elinde fiyat yükselmiyor dış etkenlerden gene dolara bağlı fiyat yükseltmek zorunda kalıyorlar.. bir başka etkense besilik dana ithal ediyoruz yani yurtdışından alıyoruz buda türk lirası üstünden değil dolar ve euro üstünden.. kısaca etkiliyor dolar ve euro her şekilde eti..

bununda temel nedeni tabiki yanlış tarım ve et politikasıdır etde bile ithal edip elin yabancısına muhtaç hale geldik..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    et dolarla alakalı çünkü dolar arttımı yem fiyatları artıyor yem fiyatları arttımı yetiştiricinin üretim masrafı doğal olarak artıyor.. yoksa üreticinin elinde fiyat yükselmiyor dış etkenlerden gene dolara bağlı fiyat yükseltmek zorunda kalıyorlar.. bir başka etkense besilik dana ithal ediyoruz yani yurtdışından alıyoruz buda türk lirası üstünden değil dolar ve euro üstünden.. kısaca etkiliyor dolar ve euro her şekilde eti..

bununda temel nedeni tabiki yanlış tarım ve et politikasıdır etde bile ithal edip elin yabancısına muhtaç hale geldik..
    tamam işte eskiden yemide etide yerliydi gene pahalıydı yetersizdi. ama burada çok ucuz çünkü yerli üretim sırbistanda.

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    4000 tl gercekten iyimser bir rakam. Her yer imamhatip oldugu icin insanlar artik mecbur dersaneden bozma sozde ozel okullara gondermek zorunda kaldilar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    eskiden 2 ay değil 10 ay iş bulama evinde otur komşun mahalleli bir tas çorba verir yemeğini senle bölüşür yollatırdı..

tencereler havada uçuşurdu kapının zili susmazdı falanca teyzeler şunu yapmış getirdi üst komşu bunu yapmış yolladı biz yollardık tatlı yada bizim yörelere özel yemek yapdık mı çiğköfte yaptıkmı tüm mahalleye dağıtırdık kapı kapı gezip dağıtırdım millete öyle bir ruh vardı.. hepsi bitti gitti..

şimdi 20 yıldır şu anki oturduğum sitedeyim tamam gene apartmandaki herkezi tanırım ama herkezle merhaba merhaba bir sunilik garip bir resmiyet ..

şimdi kapını çalan ya postacı faturaları kredi kartı ekstrelerini getirmişdir ya alacaklılar olur ...

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Doların bu kadar zıplamasının bence asıl nedeni, son yıllarda yapılan bütün alt ve üst yapıların sözleşmelerinin dolar bazında ve hazine grantisi ile yapılmış olmasıdır.

S.Özeren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ulke error vermeye başladı, oy verenler bu ne hal demeye başladı

Doların artsa ne olcak diyenler de yok değil

Milletin kafası çok karışık

Tek gerçek büyük bir kriz bizi bekliyor. .

He bide bu vergilerin durumu ne olcak?
    Livestrong

makif84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eskiden tarım ve doğal kaynaklardan bakımından kendi kendine yeten bir ülkeydik.Şimdi ne üretebiliyoruz?Kağıttan tutunda,bahçede ekilen domatesin tohumuna kadar dışarıdan alan bir ülke haline geldik.Ama hala bu görülmüyor.Bakın Amerika'dan buğday ithal edecekmişiz.Vay canım ülkem vah.Yemin ederim artık kendimi düşünmüyorum 4 yaşındaki kızımı düşünüyorum acaba nasıl olacak diye.
    Turkiye 90 bin ton buğday ithal edecek | Tarım

devil_berk22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bakanlar Kurulunun, İthalat Rejimi Kararına Ek Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, İthalat Rejimi Kararına ek liste ve tabloda gümrük tarife pozisyonu ile isimleri belirtilen, aralarında parfüm, şampuan, deodorant, diş macunu, ayakkabı boyası ve mumların da yer aldığı eşyaların ithalatında yüzde 17-25 arasında ilave gümrük vergisi uygulanacak.

Doları düşüremediler çareyi abuk sabuk yeni zamlarda buldular

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    üretimi arttıracağına üretemediği şeye vergi koyuyor arkadaş anlamıyorum.

Sen herşeyin yerlisini ürettir, sonra o ürünün ithaline geçir gümrük vergisini hak veririm.

mikelazi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    91 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dolar yükseliyorsa ben napim kanka diye arkadaşıma 2 hafta önce 6lt 5w40 yag hesabı yaptık ortalama 160-180 arasıydı.bugün degiştirdi 240tl tutu.

ummadık yerden yararlaRR

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    11 Ocak 2017
    Saat 16:57

An itibariyle..

1 USD = 3.88 TL
    1 Euro = 4.08 TL

hayırlı olsun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    doların etki etmiyceği bir şey yok.. dolar artıyorsa ne yapıyım banane diyen insan dünya bilgisi sıfırdır..

sofrasına gelen ekmekden tutda yediği fasulye pilav ete kadar etki eder..

nasıl etki eder hayvanın yemi dolara endekslidir ordan etki eder nasıl etki eder hayvan yurtdışından geliyordur ordan etki eder..

benzine zam gelir tarım zirai alanında çalışan bütün benzinli dizel motorlara etki eder.. traktöründen biçer döverine jenarötörüne kadar..

alınan tohumların çoğu zaten hatta hepsi nerdeyse yurtdışından alınıyor ordan etki eder

Edermi Bana en etmez diyen adama bile doların artışı bir yerden dokunur..

ozoozo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3.90 Kırıldı ve daha Trump konuşmadı.
    ABO TRADING
    STR

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler