VIP üyeliğim ile siz de kazanacaksınız. IBAN için PM.
Printable View
VIP üyeliğim ile siz de kazanacaksınız. IBAN için PM.
https://www.youtube.com/watch?v=Q6jNnMLHMTo
YouTube
Tam üstüne denk geldi bu video kimse üstüne alınmasın.
Teknik analiz her zaman çalışmaz ama olması gereken yeri gösterir. Kur hareketi olmadan önce bile bu seviyelerin olacağı bekleniyordu. Sadece Ağustos ayında hareket beklentisi yoktu. Temelsiz teknik olmaz. Tekniksiz temel de paranızın değerini korumada yardımcı olmaz. Algoritma peşinde koşup fx'te alt üst değeri belirleyen kişiler bile ter attıysa durum başka demektir. Çok tecrübeli değilim, çocukluğumdan beri (Yiğit Bulut'un CNN Türk'te finans analiz programını sunduğu zamandan) piyasayı izlemişimdir. Şunu gördüm. Herkes beklenti oluşturur, konuşur da konuşur. Direnç, destek seviyeleri, yön tahminleri vs. Bir gelişme olur, konuşulan onca laf boşa çıkar. Ya da kısa vadeli işlemlerde kaç kişi tepe ve dip noktalarını yakalayabiliyor ki?
Örnek mi? 2001 krizi öncesi 2000 kasımda kur hareketi yaptı. 13 yaşımdaydım ve iyi kötü hatırlıyorum. Bankalarımız güçlü, Türkiye güçlü mesajları vardı. Kimse çoklu hazine sistemini, 99 depremi sonrası ekonomiye bindirmiş olduğu yükü, güven kaybı gibi unsurları dillendirmiyordu. Ki o zamanlar yaygın bir internet sistemi yoktu. Paraya ulaşmak o kadar kolay değildi. Paralarda karşılık oranı bu kadar düşük değildi. Devletin borcu vardı ama sahip olduğu varlıklar da çoktu. Kitapçık ile herşey patladı. Destek, dirençler ne oldu? Ezerek gitti. Şişen piyasa yön buldu. Ya da pound'daki sözüm ona tombul parmak hatası.
Dip not: Harçlıklarımdan biriktirdiğimi babamın yönlendirmesi sonrasında 1 ay öncesinde Dolardan B tipi likit fona çevirmiştim. Ondan sonra aklımın yettiğince okuyup araştırmaya çalıştım.
Kırıcı ya da agresif değil, yönlendirici yapıcı olmaya çalışalım. Saygıyı bir kenara bırakmayalım. Şu işsizlik ve boğucu piyasada zaten herkesin agresif olması doğal.
Burada kı sorun ben tekniği kabul edıyorum ama suan kı kriz ortamında tejnıge dayanarak iş yapmak kaybettırır dıyorum. Ama rebel nedense bunu kabul etmıyor. Olmuşa yorum çok olur,bınlerce grafikle güzelleme de yapılır ama önemli olan ön görudur. Malesef öngörülebilir bır ulke degılız suan. Bu yuzden cok ihtiyatlı ve matematıge dayanmayan piyasa yapıcı haberlerı takıp etmek gerek...
13 eylul e kıtlendı pıyasa ve aşırı beklenti olustu,buda hoş degıl.
Neyse bakalım,tayyip suan kime yanasacagını sasırdı,insallah dogru adımlar atarız ama emınım ki yıne husran ve fatura bize cıkacak...
benim kimseye bişi dediğim yok arkadaşlar ben diyorum ki "bana bir şey demeyin"
biri çıkar vatan haini der biri çıkar falcı der vs..
teknik farklı şey temel farklı şey 2sini harmanlamadan işlem yapıyorsanız zarar yazarsınız
temel bilgisi olan varsa açıkça yazsın da bizde faydalanalım
yoksa bizde eşşek değiliz biliyoruz idlip operasyonlarının bile kura etki edeceğini
Kesinlikle yukarıdaki arkadaşların yapıcı konuşmalarına katılıyorum.
Faiz artırımı yapılmadığı takdirde ve ABD ile olan ilişkiler düzelmediği takdirde kur hangi seviyelere yükselir.
Savcı değişti ama ben Hükümetin Brunson u bir süre salacağını düşünmüyorum.
Brunson u vermek için ne isteyeceğiz acaba ABD den
Ben YTD dersleri veriyorum internet üzerinden foruma özel XOR kodu ile %15 indirim yapıcam.
Brunson isinde eminim sacma pazarliklar devam ediyordur.tek korkum rusya ile ucak krizinde oldugu gibi kim cekerse onun yanina giderek kaybetmemiz...
Dış politikada 16 yıldır neyi doğru yapabildik yada becerebildik ki bunu yapsınlar? Ülkenin tüm itibarı ve duruşu yok oldu. Ortadoğu'nun aptal fakir dilencisi modunda bir onun bir diğerinin altına yatıp duruyoruz, rüzgar nereden eserse?! Ne ittifak kaldı, ne müttefik, bu döneklik yüzündendir ki NATO müttefikin bile Suriye'de sana güvenmiyor ve seninle işbirliği yapmak yerine orada 3-5 peşmergeye silah veririm işimi öyle görürüm diyor. Bunun gibi nice beceriksizlik, vizyonsuzluklarla dolu somut örnekler var dış politikada AKP dönemine yazılabilecek. En beceriksiz oldukları yer de burası zaten bence...
brunson davasının hakımlerı savcıları degısmıs. sankı salacaklarda yol yapıyorlar
kader anı bakalım 6,57yi kırabilecek mi. kırarsa güzel düşüş olur. Birde öğleden sonra abd verileri kötü gelirse En %1 düşüş olur diye düşünüyorum.
Burada daha tecrübeli çok kişi var ama bende kendi yorumumu yazıyım şuan faiz beklentisiyle ve mb nin alttan müdahalesiyle sabit ve ufak düşüşler geliyor mümkün olduğunca, faiz gelmez ise veya beklenenden az gelirse dolar çıkışa devam edecektir faiz gelirse kısa süreli dip yaptığında gene herkes dolara yüklenecek yıl sonu dolar borcu olan şirketler vs. dahil gene kısa sürede bu seviyelere gelecek panik yapanın parasını elinden alacaklar.. yatırım tavsiyesi değil kendi görüşlerimdir..
10 günlük kurban bayramında da gördük ki USD talebi çok net dışarıdan değil, içeriden gelmekte. 10 gün boyunca 5,90-6,00 bandında gezen USD, 3 iş gününde iç piyasalar açılınca kendini 6,50 üzerine attı. Eskiden kur yükselince yurtiçi kişiler döviz satardı ve tampon oluşturudu. Şimdi düşüşte nasılsa bu tekrar çıkacak ve daha yükseğe çıkacak şeklinde bir algı değişimi var yurtiçi kişilerde ve tam tersi bir talep döviz patlaması var.
kişiler değilde yakın zamanda 224 milyar euro ödemesi olan firmalar diyelim
500 bp faiz de gelse düştüğü yerde 2 gün durur ya da durmaz merkez de durumun farkında o yüzden faizin etkili olacağına inanmıyor
hatta faiz arttırımına karşı çıkan ekonomistler de var ve haksız değiller
"Kişilerden" kastım zaten hem "gerçek" hem "tüzel" kişiler.
Dolar 4 e düşse kaç kişi fiyatlarını eski rakamlara çekecek ?
Ben 37 yaşındayım. TR de fiyatı düşen birşeye denk gelmedim...
Bunun için bayrama bakmaya gerek yok, doların çıldırdığı kara cuma, pazartesi ve salı gününün alım satım oranları açıklandı merkez bankası tarafından, yurt içi yerli alımlar yut dışı alımlardan çok daha yüksek. Yerli yatırımcı alıyor, firmalar döviz borçlarını kapatırken daha az zarar görmek için döviz topluyorlar vs
Swap işlemlere kısıtlama gelmeseydi bayram tatil'de yabancılar doviz'i zıplatırdı.
Swap işlem kısıtlaması bayramı biraz rahat geçirmemizi sağladı.Bayram sonrasıda yurtiçi doviz borcu olanlar bayram öncesinden daha uygun bir rakam gördüğü için aldı.
(benim görüşüm)
"Mizahı" ıskalamayın arkadaşlar, AKP olay salt dış mihraklara bağlıyor, ekonomimiz saldırı altında yaaa... ,anladınız siz onu!
Ben bu işden bişey anlamadım.
Bilmem ne bilmem neyi kırarsa 5.50 görürüz diyorsunuz ama daha önce Ekim ile Ocak arasında kur 7'leri görücek ve oralarda kalacakda diyordunuz.
Merak ettiğim bir konu var. Faiz artışı gelirse teknik, taktik, politik olarak herkesin ortak fikri 6 başları ve daha aşağıları görürüz diyorsunuz iyi tamam güzel ama sonra Ocak ayına doğru 7 yeni normalimiz olacakta diyorsunuz.
Birisi bana bu durumu açıklayabilir mi?
4.88'den vakti gelince talip olurum dolarlarınıza ...
kola-çekirdek olur mu ?
4.90'dan da ben talip olurum. Uzun vade çocuğuma bırakıcam.
rakamlar anlık değişir
kaç puan faiz artacak? önce bunu görmek lazım
mesela 100 puan yaparsa kısa bir gevşemenin ardından 7üzerini gösterirler direk
ya da 500 yaparsa 5.90-6.10 bandına ineriz
sonra idlibi rahibi ovpyi falan görmek lazım bir sürü değişken var
ha bana yıl sonu sen ne bekliyorsun diyorsanız min 7.20 diyebilirim 8.20lere de çıkabiliriz
Bu yüksek kurun hiçbirimize faydası yok güzel kardeşlerim ama bu olayların sorumlusu bu devlet sistemini yöneten siyasi iktidardır
En kısa zamanda herşeyin düzelmesi dileğiyle...
Un ihracatına kısıtlama getirildi, Allah korusun açlık olmaz inşallah... Evet ülkemiz çok kötü yönetildi ancak sonuç olarak ülke hepimizin ve düzelecek diye umuyorum inşallah...
Un ihracatı kısıtlandıki, un fiyatı ülke içinde düşebilsin. Unun çuvalını adamlar krizi bahane bilip 95 tl den 210 tl ye taşıdılar. Neden çünkü yurt dışına aynı dolarla satabiliyor. Bu sebeple buna kontrollü ihracat şartı getirildi
Dinemeyen yağmurlar yüzünden bir türlü hasat yapılamadı. Hasat edilemeyen buğdaylar yağmur yedi, protein/gluten değerleri düştü. Buğday yağmura ihtiyaç duyar, ama zamanında. Hasat vakti yaklaştığında ise artık yağmurlar durmazsa mal tarlada kalır ve kalite düşer. Amilaz aktivitesi artar, süne gibi böcek zararlıları için uygun ortam oluşur. Bunlardan un yapsanız bile o undan yaptığınız ekmek kabarmaz, besin değeri olmaz, eciş bücüş olur. Bu tip buğdaylar yemlik olarak ayrılır.
Özellikle Trakya bölgesinde çok çok büyük sıkıntı var kaliteli buğday rekoltesi ve kalitesi ile alakalı.
TMO müdahale etti duruma, öyle kıtlık yaşanacak kadar vahim değil durum. Ama 1000-1100 arası olması gereken buğday fiyatı, 1500'lerde geziyor müdahaleye rağmen. Haliyle bu her nevi unlu mamüle zam demek.
Kaliteli buğday ihtiyaç olduğunda Rusya'dan buğday alımı gerçekleşir. Ama dolar bu fiyatta olunca en ucuz Rus buğdayı bile yanına yanaşılmaz oldu artık. İşin komik yani, tabir-i caizse "Buğday ambarı" yemlik buğdayla doldu. Dolara vurulduğunda Türkiye'den buğday almak çok avantajlı hale geldi :) Kendimize zor yetiyoruz bir de dışarı mı satalım durumu olduğu için ihracata kısıtlama getirildi.
Bu konuya, bundan sonraki bakış açım budur artık.
https://www.timeturk.com/resim/fotog...84733/9063.jpg
Değişik bir sene oluyor valla, her şey bu kadar sorunluyken, bari hasatlar iyi gitsin diyoruz, onda da yüz gülmüyor.
Seraları bile fırtına vurdu; bir tek balık iyi herhalde bu sene :)
Komple hamama gitmek gerek :D