al işte bu da adalet dedi :D
Printable View
kapanışa doğru 6.35 lerdeyiz ama ipne bankalar kuru alımda düşmüyor
Rebel,
İşim dış ticaret, kabaca 25 senedir çalışıyorum yaşım 41.. Sen akıllı birisin ancak aklın yanında tecrübeye ihtiyacın var o da zamanla edilinir...
Suriye'de savaş var her yer yıkılmış ama Tl'ye karşı paraları sürekli değer kazanıyor... Yani bu işler tamda öyle değil... Evet analizlerin doğru oraya hiçbir itirazım yok milyon kez yazdıysam da sanıyorum hala Akp'li olduğumu düşünenler var ve Akp'li değilim...
Ancak öfke aklı örterse asıl hatayı o zaman yaparsanız... Akp'ye kızıp Duygusal davranıyorsunuz şahsi fikrim ... Akp öyle böyle gidicek birgün ama burası bize veya çocuklarımıza kalıcak umutsuz olmayın o kadar.. Türkiye o kadar da boş bir ülke değil, gidin Yunanistan'a / Bulgaristan'a / Arap ülkelerine tonla Türk malı ürün görürsünüz.. Bu yaşanılanlardan ders alınırsa ülke değişir dönüşür..
Bir kişi dolara yatırım yapıyorsa o kişi keriz değildir. :) Ben 1-2 aylık ekonomi planı hakkında konuşmadım farkındaysan. Kaldı ki, piyasa kurdu olan derin bilgisi olduğunu düşündüğün kişiler dolardaki son 2-3 aylık çalkantıyı tahmin edebildiler mi? Edemezler çünkü bu bir ekonomik saldırıydı. ABD'nin sence Türkiye'ye saldıracak gücü kaldı mı? Bana sorarsan şuanda köpek gibi pişmanlar ve takâtleri kalmadı. Reel olarak şuanda doların ederi ne kadar 6-7 TL olduğunu falan mı sanıyorsunuz? Normalleşme zaruri, benim kanaatim 5.50 den aşağıya ivme kazandığı an piyasa rahatlar ve dolar 5 TL olur.
yaa allah aşkına sana bişey sorcam sen bu dediklerine gerçekten kendin inanıyormusun inanarak mı yazıyorsun yoksa başka bi ruh aleminden mi yazıyorsun çok erak ediyorum
bide yukardaki postunda yazdıgın mecbur olan ülkelerle neyin ticarini yapcaz ne satcaz mesela onlara ne üretiyoz ki ne satcaz bunu cevabını da çok merak ediyom ??
yanlış linke mi tıkladım acaba? techturkey formunu açmak istedim karşıma resmen ahaber internet sitesi çıktı
abicim benim akp ile onla şunla bunla işim yok
ben 1 yıldır profesyonel olarak trade etmekle ilgileniyorum
bir çok enstrüman kullandım bu işle ilgili
bir çok kağıda pariteye girdim çıktım
bir kaç hocadan eğitim aldım alamadıklarımı webden izledim
sonra bu işi kendime meslek edindim ve profesyonelce yapmaya çalışıyorum
konuyu siyasete milliyetçiliğe falan çekmenin kimseye bir faydası yok boş işler bunlar piyasa paranın afganistanda olduğunu sezsin oraya gider
para kazanmak istiyorsanız bilginiz olacak olayları tahmin edip risk alacaksınız bazı pozisyonlardan bir miktar zarar edeceksiniz ama ay sonu eve düzenli olarak ekmek götürüyorsanız bu işi yapıyorsunuz demektir
şimdi ben senin kuvayi milliye ruhuna göre pozisyon açsam elimdekinden avucumdakinden olurum o yüzden buraya bir şey yazarken piyasa dinamiklerine göre yazın diyorum
son olarak suriye parası değer kazanmıyor tl değer kaybediyor önce bi bunu yorumlayabilelim sonra tecrübe falan konuşuruz
rahip olayı olmasa , o tweetler atılmasa siz zannediyormusunuz dolar hala 4-5 bandında olackatı? Yahu buna nasıl inanabiliyorsunuz? Seçim kararı alındığında tüm ekonomistler zaten ekonomik krizin yaklaştığını gidişatın iyi olmadığını söylüyordu...
Daha önceki seçim öncesi nasıl Hollandayı abidik bi sebepten düşman ilan edip seçimden sonra kanka oldu hükümet?
Aynı şeyi yaklaşan ekonomik çalkantı için seçimi öne aldılar seçim sonrası yerel seçim öncesi rahip olayını çözmek yerine dahada düğüm ettiler krize sebep gösterdiler...
Bu arada herşeyi Amerika saldırısı olarak görüp Amerikanın bundan pişman olduğunu :) hatta bize saldıracak gücü kalmadığını düşünmeniz gerçekten aynı gerçeklerle yaşamadığımızı gösteriyor..
Umarım başımızdakiler ne kadar söylemlerinde böyle dile getirselerde reel düşüncelerinde bütün bu krizi ve kötü gidişatı sizin gibi Amerikan saldırısına , dış güçlere bağlamıyorlardır.. bu mantıkla bir metre ileri gidilmez çünkü..
Bu anlattıklarının hepsi şehir efsanesi emin ol. Erdoğan da bop başkanıydı bi aralar öyle inandırmışlardı milleti. Dolar şuanda dünya üzerinde ticarette kullanılan en önemli para birimi. Sadece Türkiye etkileniyor gibi algı yapılıyor. Rusya - Çin - Japonya gibi üretim devi ülkelerin para birimleri dolar karşısında ne durumda biliyor musunuz? Rusya - Çin - Türkiye ulusal para birimi üzerinden ticaret yapma planı içerisindeler. Emin olun bu sisteme daha bir çok ülkede dahil olacak. O zaman doların halini hep birlikte göreceğiz.
"ABD'nin sence Türkiye'ye saldıracak gücü kaldı mı? Bana sorarsan şuanda köpek gibi pişmanlar ve takâtleri kalmadı."
Şunu ahaber de görsem inanmam fotoşop tur kesin derim.
Dolar 4.5 TL olacakmışta bilmem ne
İnşallah 10 TL olurda topluca batarız belki silkelenir üzerimizdeki zehirli sarmaşıkları atarız..
Yahu çocuğum var kaygılarım var ama nedense böyle düşündürüyorlar insanı o kadar tak etti artık..
6.34 den destek gördü gibi. Bu seviyelerdende kapatır akşamı
Piyasa kurtları ve ekonomik bilgisi olan herkes bunu biliyordu, ciddi miktarda parası olan bir kaç patron arkadaşım şubat ayında konuşurken yıl sonu dolar 7yi bulacak dediğinde deli gözüyle bakmıştım. Yani kurtlar gayet farkındaydı her şeyin.
Abd deli gibi pişman, takatleri kalmadı falan bu sonuçlara neye dayanarak ulaşıyor sizin gibi düşünenler hakikaten çok merak ediyorum.
Türkiye yükselen değer falan değil, tersine ciddi şekilde dünyadan gittikçe geri kalan bir ülke, özellikle eğitimdeki yıllardır süre gelen kalitesizlik artık doğrudan ekonomiyi etkileyecek boyuta geldi. Çünkü tüm dünyada ya doğal kaynaklarınla ya da teknolojik katma değer kattığın ürünler ile para kazanabiliyorsun. Bizde bunların ikisi de yok, sadece ucuz iş gücü var. Yukarıda yazmışsın avrupa neden türk işçi alıyor diye, sorun zaten burda, asgari ücretimiz 200 dolar altına düşmüş, anca ucuz işçi olarak bakıyor avrupa bize. Bu zaten bizim sonumuz.
Sizin gibi düşünen kitleler olduğu sürece de hiç bir şey değişmeyecek, avrupa neden robotu almıyormuş da ucuza bizim işçileri alıyormuş... Çünkü asıl parayı o robotu yapanlar kazanıyor ucuz işçi olarak çalışanlar değil de ondan.
Dolar da 4,5tl 5 tl falan olmaz bundan sonra çok ütopik değişiklikler olmadıktan sonra.
467 Kuka Robots shipped to Model 3 factory ahead of production start in July - leaked photos
bak elon amcam gidip fabrikayı bir gerici olarak fabrikayı robotla doldurmuş :S tesla batar yakında kesin
Merak etme o kurtlar, 10 TL olacak diye millete 7 TL'den ne dolar alımı yaptırdılar. Ucuz işçi değil, yanlış biliyorsun. Kaliteli üretim yapılabilmesi için, çalıştırabileceği genç dinamik nüfusu yok. Ülkenin ekonomik anlamda büyüdüğünü, resmi AB uzman verilerine bakarak görebilirsiniz. Ekonomi hakkında çok konuşmayı sevmiyorum. Çünkü bizim insanımız siyasi kafayla ekonomi hakkında yorum yapar. İnşallah Dolar 5.5 altına düştüğünde yine gelip yorum yazacağım kalın sağlıcakla.
Arkadaş günde 5 saat A-haber izlediği için kendini Matrix'te filan sanıyor sanırım..
Amerikadan gerekli açıklama geldi. Lütfen okuyalım.;
- Tekatimiz kalmadı, pişmanız. (Amerika)
son saat borsa eksi parite artı
yabancı o bedava şirketleri satıp "bunlar faiz arttırmazlarsa bir daha bu fiyata dolar bulamayız" diye çıkıyor
kerizlere bak ülkenin değeri ucuzlasın diye saldırı yapıp ucuzlayan şirketlerden çıkmak için fırsat kolluyorlar :D
4800 MW kurulu güce sahip olan tesis çalışmaya başladığında talebin yaklaşık %6-7 kadarını tek başına karşılayabiliyor olacak. İşte tam da bu noktada EPDK’nın verdiği lisanstaki alım garantisi kafalarda soru işareti yarattı. Anlaşmaya göre tesis çalışmaya başladığında ürettiği elektriği 12,35 cent/dolardan satacak. Hali hazırda serbest piyasada ise fiyat 4-4,5 cent/dolar olarak gerçekleşiyor
15 yıl boyunca Akkuyu'nun üreteceği elektriğin yüzde 50’sine 12.35 sent/kWh üzerinden alım garantisi verildi. Bu da 35 milyar dolardan fazla bir fatura demek
Mevcut durumda tesisin sahibi Akkuyu NGS Anonim Şirketi konumunda. Hisselerinin sahipleri arasında Türkiye ve Rusya’da kamuya ait bir enerji şirketi olan Rosatom da var. Anlaşma uyarınca hisselerin çoğunluğunu elinde bulundurma imtiyazı da Rus şirkette.
bak bak halkımız buna sevinmesinde ne yapsın?
kafalar pırıl pırıl bal dök yala
Anamm,ahaberin techturkey mubabiri gelmis.
Kafam o kadar dolu ki,cevap bile yazamiycagim. Kisaca,senin gibiler yuzunden 3 senedir bas asagi gidiyoruz,allahinizdan bulun ama bizide yaninizda goturuyorsunuz malesef!
Ülke büyümüyor, tüketim toplumuna alıştırıldığımız için herkes ihtiyacı olmasada ev,araba,telefon,kıyafet vb. ürünlerine borca girerek para harcıyor. Şimdi krediler 2.60 a kadar çıktı hadi göreyim şimdi onların bi taraflarını harcama yapabiliyorlar mı? 2 ay harcama yapamayıp kredi çekilmesin, göğe uzanan gökdelenler kime giriyor görücez.
Kimse batsın istemem fakat cahil bir toplumun göz göre göre hala betona para bağladığı yerde silkelenip kendine gelmesi için bi batıp çıkması gerek ! Polo 1.6 TDI SCR 80 PS Trendline Man. 138.600 tl, tamamen taşıt kredisi kullansa en uygun kredi %2,59 dan aylık taksidi 5.595,32 TL olacak şekilde 48 ayda toplam ödeme 269.303,01 TL oluyor.
Dolar 4 lirayken 8 ay sonra 7 lira olacağını bilen kurtlar dolar 10 lira olacak diyorsa ben olsam şapkamı önüme koyar düüşünürüm. Zamanında o kurtlara güvenip 4 liradan bütün parasını dolara çeviren arkadaşımla benim aramda ciddi kazanç farkı var onu ne yapacaz?
Para piyasaları inşallahla maşallahla yürüseydi dünyada en çok arapların para birimleri geçerdi, rasyonel ekonomik tedbirler alınmadığı sürece tl değer kaybedecektir, bugün kü varlık fonu başına yapılan atamaları gördükten sonra da kısa ve orta vadede atılması gereken gerekli ekonomik adımların atılmayacağı ortada bence.
Yerel seçime kadar olabildiğince tutmaya çalışacaklar, yerel seçimden sonra gör bak şamatayı...
Dolar 5.5 olunca gelip yazacacağım demişsin, 5.5 olmazsa da gel yaz.
Bir kişinin kendi ağzıyla söylediği ve youtube'da halen var olan sözleri sanki yokmuş gibi, sanki söylememiş gibi, sanki başkaları uydurmuş gibi yazmak nasıl bir yalakalık, nasıl bir uşaklık, nasıl bir cahilliktir.
Yazık lan.. Beyin olmayana klavye vermeseler keşke
Dolar düşürme çalışmaları başlamış :D
Gaziantep'te ele gecirildi - Son Dakika Haberler