14:00. siteye muhtemelen giremezsin. bloombergi aç ordan takip et.
Printable View
burada mevzu merkez bankasının borçlanabilme likiditesi
merkez yabancıya diyor ki "1 milyon dolarını getir tlye çevir ben sana yıllık %17.75 faiz vereyim sende içeride borsaya gir yatırımını yap üstüne birde oradan para kazan"
ciddi bir faiz artışı sadece yabancıya çıkış olanağı sağlar(kur düşer yabancı doları toplar gider) bizde ipin ucu çoktan kaçtı şu an yapılacak faiz arttırımları suni fayda sağlar etkisi kısa sürer
ztn yeni yabancı yatırımcı çekmek istiyorsanız faizin en az %25-30 civarı olması lazım
burada da bunu geri nasıl ödeyeceğiniz sorunu var dünya alem rezervinizin tükendiğini biliyor
piyasa ztn kendi faiz oranını gerek mevduatta gerek kredide belirliyor arttırmamasının da bir etkisi yok faize
ama bu seferde kur artacak ve yeni yabancı gelmeyecek
ben hükümetin içeride hapsolan ve "6 dolardan garanti alan" yatırımcının çıkamaması için faize çok elleşmeyeceği kanısındayım
kurun artacağını onlarda hesaplıyorlar bunu göze aldılar ve seçmenlerine "abd bize kumpas kuruyor vs.." diye yedirdiler ztn dün de gördünüz
Faiz arttırmasa da dolar alacaklar. bu gün gerekli artış gelmesin en az %5lik artış olur. Borsayı da aşağı verirler.
Ama yeterli artış olursa o zaman dolar düşer bir süre yatay kalır. Borsa ilk etapta yükselir muhtemelen. Sonra düşürürler.
işte aynı yere geliyoruz
sonuç olarak faiz arttırımı günü kurtarıyor
bizim en büyük sıkıntımız likidite
eninde sonunda imfye gidecekler faizle falan kurtaramazlar durumu
bu hükümet mi gider yok herhangi bir geçiş hükümeti mi kurulur göreceğiz
reis giderse imfyi balonlarla karşılar bizim "omurgalı" halkımız
dün abdye posta koyuyorduk esip gürlüyorduk bugün süt ithali anlaşması yapmışız
imf anlaşmaları gelince likidite sorunu da çözülür
kısa süreli enflasyonu dizginlemek istiyorsa mecbur arttırmalı. yoksa enflasyon %30lara doğru gidecek.
Bizim ülkemizde maliyet enflasyonu var. herşey ithal olduğu için doların artışı direk enflasyon olarak geri dönüyor. Dolar kurunu kısa süreli dizginlemek gerekiyorsa faiz şuan tek çare. Altını ovp vs ile doldurmazlarsa bu sarmaldan çıkamayız. kur gider, enflasyon gider arkadan faiz gelir.
Pek detay yok linkte, kurum aracılığıyla mı yapılacak; yoksa vergi düzenlemesi mi gelecek; ya da dahilde işleme ile mi iç piyasaya sürülecek, ithale konu ürünlerin şartları neler, tam olarak hangi ürünleri kapsıyor gibi.
Bir haber var, tüm siteler aynısını paylaşıyor ama altını dolduramıyor, ne olduğu bile anlaşılmıyor.
USDA sitesinde de bir şey yok.
Turkey: Turkish Market Re-Opened for U.S. Dairy Products Exports | USDA Foreign Agricultural Service
buradada çok detay yok
ama abd bize bu kadar muhtaçken ve pişmanken neden tekrar süt ürünleri ithal ediyoruz anlayamıyorum
yalan mı söylüyor acaba havuz medyası? olabilir mi böyle bir şey?
thy - %4 merrill teyze sabahtan beri satıyor
parite 6.41i gördü
Market open demis, su urunden su kadar satilacak diye belirtilmemis
Hicbir kuruma sempatim yok, fakat is haber yapmaksa, haber niteligi tasinan bilginin yorumsuz olmasi gerekir
Tereyagi ithalati mesela eskiden beri olan bir durum, ama amerikadan ziyade yeni zelandadan agirlikla ithal olur uygunlugundan oturu. Ki bunlar endustride kullanilir genelde, yerel raflarda son urun olarak degil. Hak edis miktari yeterli degilse yuklu gumruk vergileri olur. Bu ithal edilenler vergisiz alindiysa sadexe ihracatta kullanilir
Bir suredir uygun degilmis ama artik kabul edilmis gibi bir durum algiliyorum bu rapordan.
Ama habere bakarsak sutumuz bitti sut alacakmisiz gibi :)
ooo reis faizi düşürelim demiş :D
bu adam konuştukça dolar zıplıyor bilerek yapıyor bence.
aldım biraz bakalım zaten 5 yıl dokunmucam
6,43'e çıktı
Merkez Bankasının kritik açıklamasından 2 saat önce ( ki beklenti faiz yükseltmesi) yapılan açıklamaya bak...
Vallahi şaka gibi bir ülkede yaşıyoruz..
Başkan Erdoğan: Dun Akş** İmzaladım, Doviz Konusunu Kokten Cozuyoruz
Kökten çözücem demiş sizce genel anlamda bütün şekilde Dövizin aşırı değerlenmesini çözebilirmi ?
faiz öncesi bir miktar kar satışı gelirse yine 38-39 görebiliriz
Sonucu soyleyen 2 kişi var zıt fıkırler gibi gorünüp. geri kalanlar sırf yorum farkındamısınız ?
Evet ne olacak 45e bır anda sıcradı varmı sımdı mılleti cullandırıp sonra tekrar cakıcak dıyen ?
tam tasarruflardan bahsediyor iyi piyasaların hoşuna gider derken giydirdi merkez bankasına.
taktik yapıyor olabilir mi?
ben sizi düşünüyorum faizin artmasını istemiyorum ama banka bağımsız kafasına göre arttırıyor demek için böyle bir yol izlemiş olabilir mi?
Göstermelik faiz artışı gelecek bence cb. faize karşı çıktı ama biz gerekli gördük vs.. hem bağımsızlık göstergesi hemde içerden haber alan babalara alttan alım fırsatı yarın gene kaldığı yerden devam :) Siz herhangi bir hamlenin halkın yararına yapıldığını gördünüz mü bugüne kadar.. ytd
4,88'den dolarlarınıza talibim.
bütün pozisyonumu boşalttım reis sayesinde faize tl ile giriyorum
şurada en az 5 tane postum var "40lı seviyelerden alınır" diye
inşallah faydasını gören vardır
şu an reisin konuşmalarını fiyatladık ppk öncesi bi yerlere çekilip beklememiz gerek
Ne çeşit bir teşkilata geldi bu ülke vatandaşları erdoğan ve ailesini kim bela etti bizim başımıza bu ülkenin başına 20 kuruş 30 kuruş anında oynuyor kur bu nasıl bir düzen emeği geçen herkese teşekkürler
inerken de 56da çok takıldık
çıkarken de 56nın üstüne atmaya çalışıyor
atamazsa 48lere gelir
Sabah konuşması olduğunu görünce 38den aldım dolar, 51 den sattım. Grafik okumaya gerek yok haftalık konuşma programına bakmak yeterli.
şimdi yeni tez de şu reis çıktı önden "ben faize karşıyım" dedi
ama merkez reisi dinlemedi iyi bir faiz artışı yaptı suçlu merkez reise karşı geldi..
ben merkezin faiz arttırmama/az arttırma tercihinin kalıcı bir çözüm olmayacağı için yapmayacağı kanısındayım
0 ile 700 bp arası beklenti yaratılan bir piyasanın başında durmak çok zor olsa gerek
Arkasındayım.. Cb'nin yaptığı iş yanlışta olsa planlı, Mb olsun hükümete yakın çevreler olsun şu anda para kazanıyor.. Kur büyük ölçüde kontrol altına alındı.. Şu iki ay geçince ne demek istediğimi anlarsınız.. Kaldıki büyük fon yöneticileri Dolarda globalde %30 civarı geri çekilme bekliyor.. Sizlere yazık olmasın diye söylüyorum
bana reisi ikna etmişler gibi geldi.
ilk kez israf ekonomisi bırakıyoruz, tasarrufa geçiyoruz, başlanmamış projeleri bekletiyoruz dedi.
faiz konusuna başlamadan önce banka bağımsızdır kendi kararını kendi alır dedikten sonra giydirmeye başladı.
Faizi ben istemedim onlar arttırdı demek için yaptığını düşünüyorum. Nasıl ki dış güçler ülkemize saldırıyorsa , yeni hedef mb olacak.
Büyük faiz artışı için ikna edilmiş olabilir. Bu sadece benim düşüncem.