oo partiyi kaçırmışım :D
Printable View
oo partiyi kaçırmışım :D
Marketten bildiriyorum maydanoz dereotu demetleri 2 liradan ithal muz geçen sene 8TL iken bu sene 13TL Yerlisi 3-4TL'den 8 TL'ye çıktı. Meyveyi sebzeyi taneyle alır hale geldik.
İsraf edip çöpe atacağına taneyle al diye bir çıkış gelebilir güzel ülkemin güzel yandaşlarından, ya da çok yiyip kilo alıp hastaneleri dolduruyorsunuz da denebilir.
Nankörlük etmeyi zat-ı şahanelerine bizi uçurduğu için teşekkür etmemiz lazım.
Ne istedik de vermedi ki ? Ekonomi çok iyi - yollar desen pist gibi çık yola tırtık yok pür-i pak asfalt.
Şimdi bir de über mega ultra kanal istanbul procemiz var dünya bizi kıskanıyordu hasetinden çatlayacaklar az kaldı, fert ettiğin şeye bak neymiş tek tük alıyormuş.
Herkes otursun evinde yeni yerli ve milli içeceğimiz olan ejderli smothie'sini yudumlarken açıp A haberi izlesin.
editt : sponsor biz yani iller bankası :D
bu haftanın analizini yaparsak; eger tv ye hükümetten birileri cıkmasa konusmasa, açıklama yapmasa bugün dolar gerçekten 6 tlnin asagısındaydı. sanki birileri doların düşmesini istemiyor. neden? bir plan mı var nedir anlamadım gitti. pzt günü iş bankası konusu hop yukarı. bugün sabaha kadr aralıklı olarak ufak tefek cıkıslarla düştü. bir ekonomik program acıklandı gene yukarı. agızlarından bir laf cıkıyor hop kur gene yukarı. çok enteresan.
Hükümet şunu göstermeye çalışıyor "ey ekonomistler, fitch vs diğer kredi kuruluşları,yerli muhalefet vs. Size faiz artırımının doları düşürmeyeceğini anlatamadıkmı?". beklenenin çok ötesinde faiz artırımı yaptılar ama döviz her aşağı ilerleme gösterdiğinde yukarı ateşleyecek hamlelerde de bulundular. Kısacası yakında baz faizi geri çekerler ve kendi halkları gözündede tüm dünyaya ders veren adam konumuna gelir yine
Dag fare dogurdu,ovp nın adı bıle degıstı....
Sonra basladı lise mezunıyet sunumu...
Rakamlar malesef uydurma...
Neyse,neye guvendıklerını yakında goreceksınız ama umdugu etkı yaratırmı bılemedım....
İller bankası da kurudu amca,belediyeler 12 aya çıkardı vadeleri,para ödemiyorlar.Allah'tan metro projelerinde ödeme devam ediyorda,iyi kötü çark dönüyor.Konu dışı ama,3.havaalanında İspanyollara iş vermişler,işi yapmam için adamlar da benden fiyat istiyorlar,nasıl bir ihaleye çıktılarda yerli firmalar alamadıysa işi anlamadım.
merkez burada kumar oynuyor bu hamlenin kura etkisi 5-6 kuruşla sınırlıdır
ztn burada merkezin amacı kuru baskı latına almaktan çok kur borcu olan firmaları finanse etmek
rezerv erimeyecek ama kur zararı yazacak aradaki farkıda para basarak karşılayacak bu da tl arzını arttıracağı için yine tl düşecek
o yüzden vade kapanışları önemli ne olacağını görmek lazım bu ilk defa olan bişey
Dolar ne olur bilemem, ancak 70 kişi işten çıkarmak zorunda kaldık. :( çıkarılanlar aralarında çok sevdiğim çok çalışkan iş arkadaşlarım vardı. Eskiden olsa bir telefonumla engel olabilir dokundurtmazdim sevdiklerime ama bu sefer gıkımı bile çıkaramadım. :( :(
Maalesef tazminatlarını bile taksite bağlamışlar.
Eskiden olsa ota b.ka prim hediye vs veren biz bile küçülüyoruz.
Umarım sizlerinde başına gelmez bu durumlar :(
Reisse hayat güzel, 7 sülalesi zengin oldu, sıfır maliyet ve masrafla padişahlar gibi yaşıyor (gibi fazla oldu), ihaleler, gemicikler, Man adaları, rakamı bilinmeyen banka hesapları, her ilde saraylar beleşe hizmetinde, üstüne bir de maaş alıyor. Ben olsam ben de kriz yok, manipülasyon yapmayın, bu ülkede keriz çok derim elbette!!!
adam takılıyor misss
Rıza Sarraf bir kez daha goruntulendi (luks hayat) | NTV
Antalyadaki otomobil bayileri eleman çıkarmaya başlamış dün konuştum bi kaç arkadaşla herkes huzursuz
Geçen Adana Borusana iş için gittim. Onlar da kriz ilk basladiginda biz etkileniyoruz en son biz çıkıyoruz dedi. Benimle gelen Borusan yetkilisinin aslinda en az 1 gün daha kalıp işi öğretmesi lazım fakat otel masraflı oluyor diye benle beraber aynı gün döndü.
Bu arada BMW en az zararla geçen senenin satışına yakın satış yapabilen firma.
Şu an bahsi geçen firmanın tüm şubelerinde işten çıkarmalar başladı. Geçen Cuma 35 beyaz yaka işten atıldı. Aralarında müdürler, yöneticiler var. Satış yok, teknik servis de iş yapmıyor. Firma küçülmeye gidiyor. Ben de otomotiv yan sanayi firmasında çalışıyorum. Biz de tıkandık. Ödeme yapacak gücümüz kalmadı, tedarikçiler de vadeleri iyice kısalttı. Sektör gerçekten çok zor durumda.
Neler söylüyorsunuz arkadaşlar,söylediklerinizi görüyor ve kulaklarınız duyuyor mu ?
Ekonomik krizin olmaması gerekiyor,manipülasyon yapmayın. 155'i ararım
Gecmıiş olsun sektor ve sırket nedır sızın?
Bızde sene sonu cıkarıyoruz,teblıgatkarı yaptık kı 3 ay ıcerısınde ıs bulsunlar,erken bulan da cıkabılır.
Aramızda bır arkadasımız vardı,işler ıyı,ınternette yayınlanan lıstelere aldanmayın,herkesın keyfı yerınde dıyen.
Manıpulasyon var her yerde. Pek market fıyatlarına bakmam,tatıle cıkmadan hazıran ayında eve alısverıs yapılmıs,onun fısını buldum. Deterjan,tuvalet kagıdı,meyve suyu vs neredeyse %80 artmıs. E sımdı hersey ıyıse neden bu zam? Pardon manıpulasyon....!
temmuz ayı net uluslararası yatırım pozisyonumuz -465 milyar dolar
mayıs ayı 403 milyar dolar dı
bir cisim yaklaşıyor..
Kriz yok, %52,5 keriz var!! Yapmayın allsesen...
Adam kisisel kazancini nasil harcayacagini sana mi soracak. Bugune kadar dunya is yapmis sirket yonetmis para kazanmis kendi tasarrufu harcar.
demekki eskisi gibi kazanilmiyor isci cikartiyorlar.
herkes bekliyor ki patronlar cebinden odeyerek uretim yapamadigi veya para kazanamadigi islerin iscilerine para odesin. Hayır kurumu degil ticarethane isletiyorlar.
is kotuye giderse isci kapiya konur. bende isciyim bizim isler de kotu dua ediyoruz duzelsin de biz de kapi onuna koyulmayalim diye.
kankam bir otomobil firmasında 2. el müdürüydü.
haziranda pirimleri kaldırdılar
temmuzda işten çıkardılar.
hee kriz yoohhh
Başka bir konuya da yazdım buraya da yazayım inşaat ne durumda bilmiyorum ama otomotiv bitti beyler, kimse kıvırmasın. 70-80 kişilik çalışanı olan bir şirketteyim şuan her markada 1 danışman ve 1 müdür kaldı , kendim kia dayım ve yan bayimde pejo var yıl sonu 2 marka içinde son olacak. Hatta stoğumda 16 araç var bunları 1 ay içinde satarsam 1 ay içinde bana şut. En temizi basıp gitmek boşuna parçalıyoruz kendimizi.
@997TT
Bir arkadaş yazmana gerek yok Adımı,Nickimi etiketler derdini tasanı yazarsın
Bir önceki paragrafımda yazdığım ama anlamamazlığa verip farklı algıya çektiğin yorumumu BİLAL’e anlatır gibi özet geçeyim ;
Devlet garantili girdiğim yerde senin o piyasada alacağım var dediğin rakamın 3 hanelisini biz zarar olarak yazdık .
O sene batmanın eşiğine geldik sadece o işte bölgede ettirdiğm istihdam hanelerle birlikte 4.000 civarı.
Tüm bunların hepsi biz siyasetten senin anlattığın çantacı,ucuz kanallarla değil ailece iç içe olduğumuz mevcut yönetimle oldu .
Ama biz götümüzü,başımızı oynatmadık zararını milyon liralık bilmem kaç dönümlük şahsi mal varlığımızla açığı kapatıp yine de KRİZE SEVİNMEDİK.
Bu konuların doğruluğunu da o çok içerideki çok bilgili çevrene sormana gerek yok 2012 zararının beyanını 2014’de Milano’da hükümet raporunda beyan ettik .
Neyse uzatırsak konu çok farklı yerlere gider bu konudaki polemik içinde son yorumumdur, gerisine esprili yazar geçerim.
Sende anlattığın gibiysen bi ağababalık yap da piyasadan alacağın 29’u sil işçilerini çıkarma kendinden fedakarlık et de vatan adamı nasıl olur biz örnek alalım .
*alıntı ya da buradan cevap istemiyorum direk mesajlar ulaşın
tazminatını aldı çok şükür.
biz 5 çocukluk arkadaşıyız.ufak bir birikimim vardı onu verdim.1 arkadaşımızın durumuda çok iyi oda ufaktan sermaye verdi.şimdilik al sat yapıyor.çevresi ve seveni çoktur.adam dürüslük abidesidir.ama bu piyasa dürüst adam sevmiyor orası ayrı.
ev kira,çocuğun okulu,yemesi içmesi,yakıtı,elek.derken yaşam çok zor kimse kriz yok diye malav okumasın...
Doğuş gümrükten araba cektirmiyomuş diye duyum aldım 1.ağızdan günkut abi .
Benim çıktığım bayi 2 ye bölunücekmiş. Muhtemelen fiat bölümünü kapatırlar ford la devam ederler biraz daha.
Otomativ cidden bitti hatta geçen lerde 1-2 yıl dayanır demiştim yanıldım galiba, servis falan kurtarmaz artık..
çelik motorda kiralama için,intercity kapısında dolanıyor diyebiliyorum...