geceleri kim dolar alıyor ya?
akşam yatıyon sabah kalkion dolar artmış
ben uyurken kim dolar alıyor operasyon bu operasyon gece gece dolar mı alınır?
Printable View
5.90lar bende geçen seneki münih deplasmanı etkisi yarattı
daha ne kadar yiyebiliriz ki modunda bi gevşeme geldi :D
Papaz kaçtı oynamak yasaklanmasa bari.
Abiler kardeşler arkadaşlar rahip için ne diyorsunuz.Bırakılacakmı ?
Bana bırakılacakmış gibi geliyor.
[VIDEO]https://youtu.be/LAAqeHotHGU[/VIDEO
5.92den sonra borsada da paralel bir çözülme görüldü
6.06yı aşarsak rüzgar döndü diyebiliriz
rte bir gün 4 saat filan konuşursa evi arabayı dolara gömücem :D konuşma bitiyor dolar düşüyor.
Savas urerim ekonomisini destekler. Ekonomik savas paranin icat oldigindan beri var. Sadece cahil bir baskanin dillendirmesi.
Abd ve İngiliz ekonomisi savas ile ayakta kalir.
1trilyon dolarlik bir islemden den bahsediyoruz. Ama bahane uretemediler.
İnsallah got altina gitmeyiz. Almanya nin yanimiza gelmesi buyuzden.
dolarları bozdum, bugün de vatanı kurtardık :)
going up again
6.06 üzerinde saatlik kapanış bizi yükseliş trendine sokar
bu bantta da uzun süre kaldık ya 6.16 ya 5.83 bi yere gitmemiz gerek
hükümet istediğini elde etti banka bilançoları uçuyor daha fazla baskılayamayacaklardır diye düşünüyorum
ama olurda aşağı gelirsek 5.83 ardından 5.70 dip olur
5.70e gelirsek yüklü girerim
Ben dususun 5.80 lere kadar devam edecegını dusunuyorum. Anlık cıkıslar yanıltmasın. Baya sıcak para soktular...
Bakalım etkısı neteye kadar olucak,farkındaysanız abd den hıc bır acıklama gelmıyor...
şuan takdir edilesi şekilde ellerinden geleni yapıyorlar düşürmek için ama hepsi kısa vadeli düşüş sağlar. gerçek reformlardan ciddi olarak vazgeçtiler. yani akpnin ilk yıllarındaki o reformcu (yalan bile olsa) söylemleri bile çöp oldu gitti. anlamıyorum neden gerçekten yapılabilecek şeyler ve ciddi faydalı reformlar var iken hiç birinden bahsetmeyip (yalan bile olsa) bu şekilde kısa vadeye oynuyorlar anlamış değilim. resmen önümüzdeki yerel seçimlere kadar bir süre düşürüp sonra tekrar ciddi uçuşa geçmesine hatta ülkenin bu sefer ciddi ciddi batmasına sebep olacak politikalarla uğraşıyorlar.
eskiden yanıldığımı falan düşünürdüm, hepsi belki bir oyundur v.s diye ihtimal canlandırırdım kafamda ama artık soru işareti hiç kalmadı kafamda. gerçekten Türkiye nin çöküşüne oynanıyor şuan hemde bizzat (yalandolan) milliyetçilik söylemleriyle.
buradaki tek sıkıntı iktidardakiler için "ulan bu adamlar o görevlerde olduklarına göre çok akıllı adamlar" diye düşünüyor olmanız
asıl yanılgı burada yöneten sınıf düşündüğümüz kadar iyi değil eğitimli değil bilgili değil tecrübeli değil tek başarıları belirli bir kitleyi ikna edip seçim kazanmak onun dışında bugüne kadar yaptıkları her şey çöp şimdi bunun sonuçlarını yaşıyoruz ve bu adamlar halen daha doğru yaptıklarını düşünüyorlar
4.88 tayfası şimdi bimere yazar benide :D
farkındayım biraderim, zaten başka bir becerileri yok. milyon tane danışman, hepside her gün kafa bulandıran tayfa. ülkeyi seçimi kazananlardan çok kazanmalarını sağlayan garip bir tayfa yönetiyor gibi hissediyorum. şak diye 10 20 30 satıp ülke kurtaran tayfa bunların danışmanları bile beceriksiz sahte diplomalı adamlar.
maalesef vatandaşımız kendisini eğitimli bilgili insanlar değil ağzından allah kitap düşürmeyen sahte dindarlar yönetsin istiyorlar. bu açından bakınca üzülmeyi de bıraktım artık.
Beni danışman olarak alsınlar ekonomiyi 5 sene içersinde düze çıkartıcam. Çıkartamazsam görevimden ayrılırım. Aylık Maaş beklentim 50.000TL +THY Elite Plus + Yakıt.
6,06 dan yine geri döndük
ya 6 da güç toplar bir daha deneriz ya da aşağı..
uğur gurses auf Twitter: "Borsadan al İşsizlik Fonu haberini https://t.co/V335VK7zJ6 via @wordpressdotcom"
bankalar geçen hafta 10 milyar liralık tahvil ihraç etmiş
peki kime ne faizle?
işsizlik fonuna %10 faizle..
halkın parası bankalara aktarılıyor
21-24 ve 26 eylülde yapılmış tahvil ihraçları
10.20 faizle 11 milyar tl
berat reisin yep açıklamasının hemen akabinde, yepten sonra 6.37leri görmüştük ama sonra nedense bir düşüş trendine girdik diyorduk sebebini arıyorduk
yep bir işe yaramayınca piyasa işsizlik fonuyla baskılandı demekki
aynı süreçte merkez bankası faizleri de 3.2 milyar usd azaldı
10 yıllık tahvilleri %18.65 ama işsizlik fonu %10.20den alıyor mükemmel..
İki vatandaş konkordato ilan etti - Ekonomiden guncel haberler
Vatandaşta iflas öteleme alabiliyormuş ilginç
varlık fonlarının görevi yatırımdır bunu varlık fonu yapsaydı yanlış bir yatırım yapmış olurdu o kadar
ki bizim ülkemiz varlık fonu kuracak seviyede bir ülke değil hali hazırda açık veren bir ülkeyiz varlık fonu cari fazla veren ülkeler için tasarlanmış bir fondur fazla parayı yatırım olarak değerlendirmektir amaç
burada sıkıntı işzilik fonunun bu işi yapması
hukuken uygun değil normal bir demokratik ülkede iktidarı değiştirecek bir olay bizde bir gazetecinin bloğundan öteye gitmiyor
işsizlik fonu işçilerden kesilen paralardan oluşuyor ve amacı işsiz kalanlara destek olmak ama ztn hem sınırlı hem yetersiz uygulanıyor ve parasıda şimdi bankalara fon olarak aktarılıyor
İşsizlik yasası zaten öyle bir hazırlanmış ki devlete beleş fon sağlansın, işsizlikten ücret alabilmek için 80 tane kriter tutturman lazım ve ancak 10 ay süreyle asgari ücret seviysesinde maaş alabiliyorsun. Haliyle ayda orada 100 birim fon girişi oluyorsa ancak 2 birim ödeme/çıkış oluyor. Burada biriken milyarlarca TL de AKP'nin iştahını kabartıyor haliylei beleş para! Aynı şeyi şimdi BES'te de tezgahlıyorlar, 3 yıl zorunlu o bu!!! Spor gazetesi!!!
ingiltereye neden altın gönderdik
Kuramsal Aktarım ve Metin Aydoğan: İNGİLTERE’YE GİDEN ALTINLAR NE OLDU
Merkez Bankasının Altınları Nerede?
Bu yazıya bunu vermişler...
Buna benzer başka konuda başka bir yazı da okudum. Biraz fazla "solcu" yazılmış şeyler gibi geliyor, ara metinlerde yakalıyorsunuz. AKP'ye giydirirken özelleştirmelere, Özal'ın ekonomiyi serbestleştirmesine kadar falan geliyor. Eh ne yapacaktık, Kuzey Kore gibi mi yapacaktık?
Bir de şu anda dış borcun çoğunluğu, şirketlerin borçları, kredi borçları, döviz borçları vs diye geçiyor. Burada tek avantaj devletin borcunun bu sefer zor olması. Ama en büyük tehlike de piyasada resesyon.
Bunun haricinde devletin diğer kredi borçlarını falan ödemesi bana saçma geliyor, özel sektörün şunun bunun borcunu niye ödesin. Anca şu projeler, köprüler vs için teminat falan verilmişse onlar ödenebilir. Bu açıdan Mahfi Eğilmez'in yazısı daha mantıklı gibi geldi bana.
Şu olayları sol parti iktidarı yapmış olsaydı
Milyon kere iç savaş çıkmıştı sanırım
Bu nasıl bir cahillik okumamazlık anlamıyorum bir türlü
vectra abimizin selamı var , mynette editörlüğe başlamış. 2.88'den dolarlara talibiz :(
2050'nin en buyuk ekonomileri - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber
Muharrem İnce ile ilgili bir kaç şey yazmak istedim ;
İlk defa bu ülke de bir adamın sözlerine inanıp gittik oy attık , seçim günü kaybettiğini sms ile duyuracak adam bu ülkenin başı değil mahallenin muhtarlığı bile fazla. Bu kadar büyük sansasyonlarla , seçim propagandalarıyla seçime gireceksin %30 gibi ciddi ve iyi bir oy alacaksın ancak seçim gecesi kamera karşısına geçip 2 kelam etmeyen adam.. Tamamen hayal kırıklığı.
Eğer o gün delikanlı gibi çıkıp ta bugün kaybettik ama daha yeni başlıyoruz deseydi şuan belki de bambaşka yerlerde veya halkın göz bebeğiydi. Ancak oda klasik muhalefet gibi anca internetten sallıyor.
Vectra söyle 2050 olmaz 2071 olur
Yanlış takvim yılı
2023 de fiyaskosundan sonra işi 2071 bağlayacaklar
Dolar kur tahmini yapamıyoruz bile 3 hane mi olur artık bilemiyoruz
4,88 birşey kalmadı zaten
TÜFE aylık %6,50, ÜFE aylık %10,88. Enflasyon şov yapmış!!!