Galiba bende zarar edenlerdenim. %18 gibi bir pay almışım. Fonu neyle değiştirmek lazım? Nedir bunun yolu?
Printable View
Şuanda yaşanan durumun Kurtuluş savaşı ile hiç bir alakası yok. O zaman Osmanlı yıkılmış, kaybetmiş, işgal edilmiş, yeni bir ülke kurmaya çalışıyorsun. Tabi ki savunacaksın vatanını. Burada herşeyi kendi kendimize yaptık. Toplum yozlaşmış, herkes kayırılsın diye bekliyor. Bozulmuş toplum, berbat eğitim sistemi, hatalı ekonomik hamleler... Biz kendi kendimize yaptık herşeyi... bundan 5-6 sene önce bende kalıp kurtarmak mı? Kaçıp kurtulmak mı? Diye yazıyordum ama yok iflah olmaz artık bu toplum. Toplum diyorum dikkat ederseniz, öyle hükümet değişsin falan değil benim düşünceme göre olay siyasi değil... Herşey toplumda bitiyor sonucu ise siyasete kadar gidiyor...
Hemde evet köküne qadar..........
Yapay Zeka + Bitcoin : Loadinq ====>>>>99
EN GÜZELİ DE BU YouTube
BAŞARICAĞIZ......
1881-1938...
@uygarr
Christmas bayramın kutlu olsun kardeşim.
488 banladınız hadi ok @uygar neden banlanmıyor yönetim !!!
5.25 altını zorlayacağız galiba derken 5.25i biraz erken gördük. dirense de yeni yıl sonraki haftasında 5.20 dener diye düşünüyorum. Güzel alım seviyeleri gibi geldi bana.
Sizlerin fikirleri nedir?
Ben son gun olan 31 inde almak ıstıyorum,yılı ıyı kapatmaları gerek.
Ocak ayında alım fırsatı gelır mı,tam olarak bılemıyorum...
Buralar artık alım yeri arkadaşlar. Neden alım yeri? Yılı kapatıyoruz tamam bitti gitti 2018. 2 Ocak 2019 sabahına kalktığımızda Öğlene kadar bir ton büyük ve milyon tane küçük ölçekli firmanın battığı mallarını taşıdığı haberlerini almaya başlayacağız. Bizim insanımız statiko görüşlü kıt. Batmak ve kaçmak için bile 31 Aralığı bekler hep. pEKİ BUNLARIN SİKTİRİP GİTMESİ NEYE SEBEP OLACAK, BANKALARIN ZARAR OLASILIĞI FİYATLANACAK HEMEN. Hükümet istediği kadar tutmaya çalışsın ben Ocakta en az 5.75 ler bekliyorum düzeltmelerini yapana kadar, zaten 31 Mart sonrası ne olursa olsun Dolar çıkışa geçecek. Kısacası kısa vadeli olmayan birkaç ay yatırım yapabilecek yatırımcı buradan toplamaya başlasın.
YTD
5.75 ler uzak degıl kı. %6 bır marj var oraya. Bızım gıbı ulke ıcın leblebı cekırdek.
Daha kısa vade once son dolar ıslemını(satıs olarak) 84 lerden yaptık ve euro ya gecmıstım.
Eger sen 2 ocak gunu bu beklentıler ıcındeysen,elını korkak alıstırma,cok hızlı cıkarız...
Ama sunuda unutmamak gerek,abd borsasından cok fazla para cıkısı oldu,bır mıktarı altın kaydı ama cogu bosta. Mıllet tahvıl alıyor. Belkı kucuk kısmı bızım gıbı pıyasalara gelebılır.....
Ben pazartesı son alımı kovalıyacaktım ama hukumet tatıl yaptı....
Tweeter dan oyle bır acıklama gecmıstı...
Bankacılık tarafında hızlı bir şekilde katılım bankacılığı oluşumları var *****
Bunları iyi izlemek lazım
Buğday başağı logolu devlet kurumu bankanın şemsiyesi altında bir büyük proje olabilir
Hatta bu proje içine fon yaratmak için önce zorunlu BES farklı bir senaryo ile önümüze gelebilir , ardından da arada sırada göz kırpılan meşhur kıdem tazminatı fonunun bes tarafına tamamen kaydırılması konusu bir bakmışız bir gece saat 02 veya 03 gibi oylanıp pat küt bitmiş..
Bu katılım bankacılığı sistemine dahil olmayan markalara da dikkat edelim derim , arada bir o markalar da o ya da bu şekilde zayıflatma veya çamurlama eğilimlerine maruz kalabiliyorlar
Bu bahsettiğim şey olduğunda hem çok ciddi bir nakit gücü olan , hem de tamamen tek bir merkezden sahipliği e yönetimi olan alternatif bir bankacılık sistemimiz olacaktır
Ha bu arada off the record bir bilgi , cep telefonu operatörlerinden böcekli logolu olanı , bir iki yıl önce kredi verebilme kredi satabilme yetkisi aldı , bunu şimdiye kadar bayilerde cihaz satışını kendisi kredilendirmek için kullandı.
Şimdi bu firma , hazır elinde para satma para kullanma yetkisi de varken hooop diye faizsiz bankacılık sistemi olan katılım bankacılığına evrilmeye hazırlanmaya karar verdi..
E ***** bu bahsettiğim kurum da ne kadar güce sahip ne kadar hükümet kontrolünde biliyoruz..
Gelişmeler aslında birbiri ile örtüşüyor
Tiyatroyu iyi okuyup bütünsel bakabilmek lazım
TechTurkey ekonomi bakanlığı başlığına bir sorum olacak:
%10 KDV indirimi, %10 Enflasyonla topyekun mücadele indirimleri 31 aralıkta süresi bitiyor. Bu indirimler biter mi? uzatılması söz konusu mu?
İndirimler bitince piyasa eskisi gibi olur mu?
Ekonomide her şey dolara, avroya endeksli olduğu için bütün kapılar buraya açılıyor diye düşünüyorum.
Yılsonu / yılbaşı etkisini mart seçimlerine kadar bertaraf etmek gerekecektir muhakkak
Dolayısı ile benim beklentim geçici güzelliklerin 3.aya kadar devam ettirileceği yönünde
31 Marta kadar güzel günler göreceğiz
Ama son güzel günler olacak.
Ondan sonra hayatınızda görmediğiniz en büyük şeyi göreceğiz
Korkmayın sakın
Tr de haberleri pek takip etmiyorum ne var 31 martta?
31 mart da tabiki fazlasiyla verici olucaklar.
31 mart dan sonra bu kadar bonkor olma sanslari fiziken yok tabi.
Deprem olmaz ama hissettigimiz seyin daha derinlerde hissedilecegide asikar.
Aha böööyle bi delik var,içinde de...
https://youtu.be/Pc_eXxUB0bc
Arkadaşlar bu gün bir miktar dolar bozmam gerek.
Bu saatler iyi midir? Bana göre bir miktar düşüş olabilir. Yoksa bekleyeyim mi gün sonu / ortalarını.
Tavsiyede bulunanlara şimdiden teşekkür ederim.
10-11-12-13-14-15
saatleri sat başlarını ortalama alarak 12.18 vadelilerinin ve yıl sonunun kapanış kurunu belirler merkez bankası
bunu da 15.30da açıklar
piyasanın sığ olması sebebiyle açıkta pozisyonu olan bankalar saat başlarını yüksek göstermeye çalışabilir(güçleri yeterse)
saat başlarına dikkat edin bozdurmak için
Çok kıymetli bilgi edindim sayenizde.
Teşekkür ederim.
Benim bekledigim kapanis olmayacak,sasirttilar beni.
23 bekliyordum dolarda.
kapanış kurları yarım saat sonra açıklanacak bir çok kontrat ve repo satışı bu fiyattan sonranacak
ayrıca 2018 yılı resmi kur kapanışları da bu fiyatlar olacak
benim tespitlerim 5,2902-6,0526 bakalım denk gelecek mi
5,27 nin altında günlük kapanış yapılırsa stop olunur
yukarıda 5.35-5.40 dirençleri var
3 ocakta aralık enflasyonu ve total yıl sonu enflasyonu açıklanacak
aralık eksi bekleniyor yine yıl sonu da 21 civarı çıkabilir
bunlar pozitif sayılır ama ztn fiyatların içinde olduğunu düşünüyorum
artık yavaş yavaş 2019 riskleri fiyatlanırsa 5.55 tepkisini yapabilir kur
Yalnız merkez bankası beklentisini altında kapattılar bi şekilde :)
Döviz Kuru Beklentileri
2018 yıl sonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi bir önceki anket döneminde 5,64 TL iken, bu anket döneminde 5,44 TL'ye
gerilemiştir. 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla 6,37 TL ve 6,25 TL olarak gerçekleşmiştir
bu beklenti merkez bankasının değil
anketin yapıldığı ekonomi kuruluşlarının beklentisi
adı "merkez bankası yıl sonu dolar kuru beklentisi" sadece
yani merkezin kapanış fiyatını tahmin eden kurumlar belirliyor
merkezin beklentisi değil hedefleri olur onu da başkan açıklar ama bizde pek bir anlam ifade etmez
buraya bakarak söylemiştim.Bilgilendirme için saol hocam.
https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...2a6405-munUpj5
her ay yapılır bu anket ve açıklanır
merkez bankasının da kuru kontrol etme görevi yoktur aslında merkez bankasının ilk hedefi enflasyonu kontrol etmektir görevi budur
kur hareketleri enflasyonu kontrol etmek için bir araçtır sadece merkez bankası için
ama tabi başarılı olmadığını hepimiz görüyoruz