Ve etkisi kisitli oldu.
Hala satis neden?
Printable View
Ve etkisi kisitli oldu.
Hala satis neden?
asgari ücret artınca SGK primleri de artacak ödeyeceğimiz, artsın da o Mercedeslere Audilere binmesin büyüklerimiz.
Bir anda keserse satışı hiçbir duyuru yada azaltma yapmadan , aha tamam merkezde demekki doların buraya kadar düştüğü yeter yükselsin artık diyor diye aşırı bir alım dalgasına neden olabilir serbest piyasadan vs
Birde merkez bankası gibi bir kurum sadece bir günde oluşan bir değişiklik ile hemen aksiyon alamaz almamalıda zaten trader gibi
Bence bu nedenlerden
Bu seviyeden bile 98 milyon dolar alım geldi
2.805'ten kendi çapıma göre yüklü sayılabilecek bir meblağ aldım...
Altın 1136 Usd !!! Fed'i faiz artıracağını fiyatlıyor diye düşünüyorum...
Kişisel yatırımımı altın yapıyorum... Yanlız döviz düştüğü için bir miktarınıda geri dövize çeviricem... 1/3 oranında döviz 1/2 oranında altın... Uzun vadeli yatırım yanlız benimkisi
www.ziraatbank.com.tr
Şaka gibi şu an kur 2.815 ama ben 2.805'den şimdi bi daha aldım , deneme maksatlı idi baktım kur değişmiyor bastım aldım :D
cuma günü koalisyona oynamam rağmen 7.200 tl kazandım.
demekki koalisyon olsa ne olucaktı.
benim bundan sonra işim doları beklemek 2,70 lere geldiği an dalacam ve untacam 3 olana kadar fed babalık yapacak inş :D
Uzun süredir algı yönetimi uygulanıyor , Bloomberght.com'a girin oradaki haberlerde şu kurumun sene sonu tahmini 2.85 diyor sonra haberi açıp bi okuyorum , iyimser senaryo şöyle olursa böyle olursa diyor, ama 3 tl geçiceğinden de bahsediyor şu anda hep pozitif haberler verilmeye çalışılıyor... Şu anda herkes döviz sattığına göre bence alım zamanıdır... Rüyamın peşinden gidiyorum bu arada 3.3 - 3.4 idi :D
Millet nasıl döviz satıyo ben onu anlamadım ? Bizden anasının nıkahı kadar dolar alımı yapıldı ?
Millet döviz satmıyor, ama döviz almasının önüne geçilmeye çalışılıyor.. Herkes biliyorki çok zor bir döneme giriyoruz.. Bugün dikkat ettiyseniz 2.80 çok sağlam direnç gösterdi oralardan çok alım geldi.. Tüm ithalatçılatın en çok dövize ihtiyacı olan 2 ay.. 11 ve 12.ay ayrıca Botaş ödemeleri Merkez bankası talebi üzerine devlet bankalarından karşılanmaya başlandı.. Şimdi sizler dövizcisiniz, halka dolar 5 tl olucak şeklinde yönlendirme yaparsanız dövizci kardeşlerimizede faydanız olur.
Ben yarın altın almayı planlıyorum yaza kadar tahminimce çok olmasa da güzel geri dönüşü olur. Ufak yatırımlar için bence doğru zaman
Arkadaşım habertürk de çalıştı 1 yıl. Editörlük yaptı ve haberlerin nasıl manipule edildiğini anlatamam eksik kalır. O yüzden haberlere vs inanmayın yalan dolan.
1. Bİr İkİ seÇİm sonrasi Ülkemİzde sadece demokratlar ve cumhuriyetÇİler kalacak abd de olduĞu gİbİ.
2.dÜn akŞam mİllet Şunu sÖyledİ aŞiri uÇlari İstemİyorum ,ne kurt mİllİyetÇİlİĞİ ne tÜrk mİllİyetÇİlİĞİ bİze fayda saĞlamaz,beraber yÜrÜmeyİ ÖĞren
3.ÖnÜmÜzde yoĞun bİr gundem var,meclİsİn aÇilmasi yemİn tÖrenİ meclİs baŞkanlik ve dİvaninin seÇİlmesİ hÜkÜmetİn kurulmasi ve aralik ortasina kadar sÜrecek bÜtÇe gÖrÜŞmelerİ.anlayacaĞiniz yilbaŞina kadar sİyasİ kanadin İŞlerİ Çok yoĞun olacaktir
4..ama bu sakİn gÜnler anlamina gelmez,sandikla bozamadiklari huzuru terÖr İle bozmayi İsteyeceklerdİr.Öncelİk kamu gÜvenlİĞİ olacaktir
5.Şu saatlerde bİle ucaklarimiz sinir Ötesİnİ telabyadi bombalamakla meŞgulmÜŞler
6.kİmse bu bÖlgede gÜÇlÜ bİr tÜrkİye İstemiyor 7.rusu,acemİ,almani bu İŞİn İÇİnde olacaklardir
8.sİvİl anayasa gundeme gelecektİr.halk refandumu İÇİn bİr grup mutlaka İkna edİlecektİr
9.cİma ve ***** terÖr Örgutune yakin olan her tÜrlÜ yapilanma İle mÜcadele devam edecektİr,sÜreÇ buzdolaptan Çikmayacaktir dÜŞÜncesİndeyİm
10.2016 her manada zor olacaktir
11.pİyasa;bugun tarİhİ hacİm İle ov dİrencİne dayanan bİr pİyasa İzledİk,elİnde mal olanlar sert yukari Çektİler ve alicilarin bekledİler
12.dİrencİ kirma denemelerİ olsa da Şİmdİlİk ÜstÜnde kalma gÜcÜ benİm tahmİnİmce yoktur.gerİ Çekİlme olacaktir.hİsse deĞİŞİmlerİ yaŞanacaktir.sonra devam edİlecektİr.
13.dolar 275 İle sabah guzel alim firsati verdİ hedefİ ov 3.20-25 araliĞidir
14.saĞlam bİr ekonomi yÖnetİmİ bİzİ muhtemel ortadoĞu ve fed tehlikelerİnden koruyacaktir.
Yazınız güzel ancak bir sorun var.. Cumhuriyetçileri anladık ama demokratlar kim? Türkiye'nin dış politikası aşırı dercede yanlış, Cb bile artık kabul ediyor bunu Güçlü ordu olmadan olmaz demeye başladı... Bu coğrafyada yaşamak çok zor ve terörden tamamen kurtulmak gibi bir durum sözkonusu değil.. Ama işte bu ülkeyi hayalperestlikle boyundan büyük işlere sokmazlar umarım. Cezasını her yönden çekiyoruz
İstikrar cari açığı bakalım nasıl düzeltecek.
İstikrar doları 1.40 ile 1.80 araligina getirecek mi
İstikrar istikrar dedi bu oy verenler.
4 sene boyunca istikrar olacak bakalım 13 yılda kapatamadiklari cari açığı daha ne kadar daha açacaklar.
Türkiye her geçen gün zayiflamakta.
Ama bu saatten sonra banane diyorum :)
İşsiz aç parasız borcu varmış banane diyorum.
Bugün birisini daha işten çıkardık.Dedi abi neden dedim istikrar bunu gerektirdi.Asgariyi 1300 tl yapinca bakalim neler olucak.Tabi yaparlarsaaa:)
Ne diyosunuz dolar mi altin mi alalim?
Cari açığın nasıl düşebileceğini dair fikrimi bir kaç post önce yazmıştım hemde öyle kur düşmeden aksine kur yükselerek
Ha bunu da ben bulmadım aksine zaten mevcut yönetimin bunu tercih ettiğini fark edip düşününce mantıklı olduğunu fark ettim.
Uygun şekilde faiz düşsün kur yükselsin ithalat azalsın
Sadece yerli üretim yapan ve kurdan etkilenen sektörle buna dair destek verilsin
Örnek çiftçiye yakıt indirimi vs gibi
Türkiyenin cari açık problemi olmadığı dönemleri inceleyin geçmişte , ithalat yoktu çünkü
Kendim bile kıçımda ki donuma kadar ithal ürün kullanıyorken ülkede cari açık nasıl olmasın?
Yani bu ülke yerli üretim yapıp bunuda TL ile satıyor olmadıktan sonra kurun düşük olmaması lazım
Birşey nasıl değerli olur? Talep varsa olur
TL ye talep oluşturacak ne var ülkede? Yani TL ile sattığın ne var?
HİÇBİRŞEY (devlet iç borçlanma senedi vs hariç)
O zaman???
Yıllardır çok yanlış bir algı oluşmuş
Dolar yükselirse kriz var
Aksine olması gereken bu
Bu ülke bu kadar zenginmi ya herkes audi bmw mercedes kullanıyor vs
Ülkeler aşırı ithalattan korunmak için bizimde uyguladığımız tarife dışı önlem yollarına başvurabilir yani Türkiyede üretilen bir ürün ithal ediliyorsa o ürün analize sokulur ve Analiz süresi boyunca mal gümrükte kalacağından ekstra ardiye masrafları analiz ücreti vs. Oluşur buda bir ölçüde üreticiyi korur.. Ama hem cari açık hem enflasyonu düşürmenin en sağlıklı yolu üretimi desteklemektir. Üretime teşvik için sgk ücretlerinin stopajlarının devlet tarafından karşılanması vergi muafiyetleri ve ekstra Vergilendirmeye tabi olmadan hammaddeye erişim gibi sıralayabiliriz.. Yapılırmı bence mümkün değil, millet o zaman oy vermez çünki bu söylediklerimi başarabilmek için müsrif devlet yapısının değiştirilmesi küçültülmesi gerekir.Farz edinki karar verildi, meyvesini çok uzun zaman sonra verir ki bizim milet sevmez böyle şeyleri... Ne demiş atalar 10 dönüm bostan yan gel yat osman...
bugün canlı şahit oldum bence halk biraz panik durumunda
yakında nişanım var ben fırsat yakaladım diye düşünüp altın almaya koştum
millet deli gibi altın bozuyodu basit bi kuyumcu bile sabahtan öğlene kadar hiç bu kadar altın alışı yapmamıştık diyo
1-1.5 saat takıldım kuyumcuda 70-80 tane çeyrek bozdu :)
Cuma günü 109'dan bozdurmadım, seçim geçsin de bakarsın artar dedim tam tersine dibi gördü :/
Tekrar artar mı acaba ?
23 ekim tarihli yorumda belirttiğim seçim ve sonrası 45 gün hatta yılsonu rallisini de düşünerek vade senesonuna kadar belirttiğim, $\TL için 2.75-2.78 €\TL için 3.05-3.08 kadar geri çekilme bugün tam olarak gerçekleşti.
bir süre piyasayı izleyip arz-talep ve fiyatların oturması sonrasında analizlere devam edeceğim
herkese bol kazançlar
@muharrem; Egeen icin yeni alim seviyesi nedir sizin icin?
Yakinlarda bilanco aciklayacak. 276-284 arasi bekliyelim mi?
Ve yeni tavsiyelerin var mi.... Tesekkurler.
Benim fikrim Uğur Civelek ile aynı... Yazıyı aynen aktarıyorum
dunya@dunyagazetesi.com.tr
Döviz kurlarının Türkiye ekonomisine ilişkin beklentiler açısından taşıdığı önemin giderek arttığı bir süreçten geçiyoruz. Küresel ve bölgesel koşullar kademeli ve nispeten kontrollü bir şekilde olumsuzlaşarak, orta vadeli kırılganlık algısını güçlendiriyor. İçerideki kurumsal yapının bir kısmı ise her yolu kullanarak direnmeye, beklentilerin iyice bozulmasını engellemeye çalışıyor; fakat kısa vadeden öteye etkili olamıyor.
Türk Lirası küresel koşullardaki değişimin etkisiyle, iki yılı aşkın bir süredir dalgalı şekilde değer kaybediyor. Fiyat oynaklığının giderek artıyor olmasının yarattığı tahribat ise giderek görmezden geliniyor. Risklerini azaltmak isteyenler fırsat kollarken, döviz kurundaki eğilimin yönünü değiştirmeye çalışanlar amaçlarını destekleyecek yeni gerekçeler arıyor veya yaratmaya çabalıyor. Küresel koşullar değişmediği sürece, kısa vadeli iyimserlikler ve arkasındaki yapay beklentiler etkisiz kalıyor.
Eylül ayı genelinde yüzde 5’i aşan oranda yükselen döviz kurlarının Ekim’de kabaca aynı oranda gerilemesi, geleceğe yönelik beklentiler açısından olumlu bir görünüm sergilemiyor. Bu eğilimlere paralel olarak tüm güven endekslerinin önce çöküşe geçmesi ve ardından kısmen toparlamasını tesadüf saymamak gerekiyor. Kısa vadede kurların yönü ve şiddeti, küresel koşullar düzelmemiş olsa bile beklentiler üzerinde etkili olabiliyor.
Bu aşamada sormak gerekiyor: dış koşullar düzelmez, bulunduğumuz coğrafyaya ilişkin jeopolitik belirsizlikler artar ve Eylül ayına ilişkin güven endeksleri alarm verir iken nasıl oluyor da Türk Lirası seri bir şekilde toparlayabiliyor? Eğer söz konusu değişkenler dikkate alınıyor olsa, döviz kurları yatay bir bant içinde dalgalanıyor veya kısmen yükselmeye devam ediyor olabilirdi. Fakat böyle olmadı, dolaylı ve ısrarlı müdahaleler ile yeni ve daha iyimser beklentiler türetmek peşinde koşuldu! Bir anlamda, göle yoğurt tutsun diye maya çalınmaya çalışıldı!
Son iki hafta boyunca, gelişmiş ekonomilerin para otoritelerinin aldığı kararlar ve yaptıkları açıklamalar küresel koşulların olumsuz yönde değişmeye devam edeceğini düşündürüyor. Yabancı yatırımcılar bunu dikkate alarak Kasım ayı genelinde risklerini azaltmaya devam edebilir; işlerini piyasaların iyice sığlaştığı Aralık ayına bırakmaktan kaçınabilir. Eğer küresel koşullara ilişkin kırılganlık algısı tehlikeli olabilecek şekilde artmıyor olsa idi, öngördüğümüz şekilde olmayabilirdi! Bu tablo, içeride Genel Seçimlerden çıkan sonuçların beklentiler ve finansal piyasalar üzerindeki etkisini geri plana itiyor!
Ayrıca kabaca şekillenen seçim sonuçları ve Ekim ayı enflasyon rakamı sonrasında, bekle- gör dönemi sona erecek ve gerçekleşme ne olur ise olsun alınan kısa vadeli beklentiler satılmaya başlanacak! Olumlu mevsimlik koşulların sona ermiş olduğu gerçeği de zorunlu olarak hatırlanacak! Daha açık ifade etmek gerekirse, dolaylı ve ısrarlı müdahalelerin etkisi geri tepmeye başlayacak. Döviz kurunu biraz daha geriletebilmek için çok daha fazla rezervin kullanılması gerekecek, bu türden bir hesapsızlık güvensizlik ve kırılganlık algısının güçlenmesini engelleyemeyecek.
Beklentilerin biraz da olsa düzelmesi, Orta Vadeli Plan Hedefl erinin itibarının arttırılması, karasız seçmenler ve tüketicilerin koyun sürüsü gibi yönlendirilmeye çalışılması ve bu yolla Türkiye Ekonomisine ilişkin kırılganlık algısının azaltılması için son bir işgüzarlık yapanlar iyi niyetli olabilir! Fakat gerçekleri görmezden gelerek olmayacak işlere eyvallah demek bedelsiz olmuyor! Değişen koşullara uyum sağlamaya çalışmak yerine, koşulların bize uymasını bekleyecek şekilde hesap yapanların yaya kalması kaçınılmazdır.
Küresel koşulların olumsuzlaşmaya devam edeceği ve Türkiye Ekonomisi üzerinde belirleyici olacağı biliniyor olmasına rağmen, birileri herkesi ilgilendiren tüm konularda bir çeşit kumar oynadı! Ekim ayı genelinde döviz kuruna basarak beklentiler üzerinde operasyon yapmaya kalkıştı! Yılın geri kalanında kurların yeniden yükselmeye başlaması ve güven endekslerinin çatırdaması söz konusu olur ise, yalnız kafaların değil ortalığında iyice karışacağını dikkate almak gerekiyor!
Dolar endeksi yukari gittigi günlerde de su dolartl asagiya gelse de ünlü istikrari görsek !
Abd 10 yıllık faizler tırmanıyor , Umarım 2.50 ve üzerine giderde istikarı o zaman görürler
http://tr.investing.com/rates-bonds/...ear-bond-yield
Buda 2 yıllık
http://tr.investing.com/rates-bonds/...ear-bond-yield
Buda dolar endeksi... İyi de bir tarım dışı istihdam gelirse istikrar o zaman gelir, birde üstüne 12. Ayda bi faiz artırımı müstehak olur
Umarım dolar endekside 100 ü geçer
Amerikan Dolar Endeksi - Investing.com
Allah Allah çok ilginç ya :)
Güya burası okumuş eğitimli kesim ama hala TL nin değerli olmasının iyi birşey olduğu zannediliyor ki bence kendi çapımda kaç kere anlattım TL nin değerli olmasının saçmalık olduğunu
Yanlış olan hem FAİZİN hem DOLARIN yüksek olmasıdır
TL ile ne satıyorsun da TL ye talep olması lazımda TL değerli olsun?
1 günde 10 kuruş değer kaybetmesi yanlış olan yani bu kadar yüksek volatilite yanlış olan
diyeceklerki özel kesimin dolar borcu var
dolar gelirin yoksa dolar borcunda olmamalıydı arkadaşım bu binlerce kez söylendi
TL ile sadece devlet iç borçlanma senedi satarsın karşılığında faiz ödediğin yani benim vergimin faiz gideri olarak ödendiği...
Bu ülke süper talep gören yüksek teknoloji ürünü gibi şeyleri TL ile satmadıkca yani TL ye doğru bir talep olmadıkça TL nin değerli olmaması lazım
yüzyıllardır öyle güzel işlemişlerki hala dolar yükselirse kriz var
dolar bir anda saçma sapan nedenlerle zıplarsa daha doğrusu volatilite böyle artarsa kriz var
ama ekonomik gerçeklerle zamanla yükselirse bu olması gereken KATMA DEĞERLİ ÜRETİM YAPMAYAN bir ülke olarak
çok ilginç ve üzücü bence ekonomiyle ilgili olduğunu düşünen arkadaşların bile hala TL olmalı demesi
İstiktar isteyenlerin derdi , Döviz düşecek faiz düşecek , Kredi ile Bmw Mercedes Audi Lüx cipe binecek... En lüx villayı alıcak uzun vade işte böyle.. Yunan Spek yani. Usd artıcak ama işte faizi düşük diye bizim sektörde bile tonla adam Dolar Euro cinsi kredi aldı şimdi de ceremesini çekiyorlar , hadi onları düşünmesen bile onların batması ülkeyi etkiliyor.. Eskiden de Japon yeni ile ev kredisi alan grup vardı bizde... Kurun aşırı artması krizi tetikliyecek , Şu anda medyada haber olarak göremiyoruz ama Bankalar bile şube kapatıp personel çıkartıyor.
http://www.paramedya.com/mobil/devam...ma+neden%C4%B0
Ya onlar keko tayfa işte
O kekolarda sürünsün
Türkiye ekonomisini cidden merak eden adamlar
Ali babacanın canlı konuşmalarını kesilmeden biçilmeden sıkılmadan baştan sona hepsini dinleyerek anlamaya çalışsın
Şu tv deki yorumcularada inanmayın arkadaşlar
Çok biliyor olsa oturur kendi işlem yapar para kazanır keyfine bakar orda boğaz patlatmaz
Dikkat edin hepside mesela dolar yükselsin ooo süper gidiyor nerelere gidecek der
Düşmeye başlasın oooo nerelere düşecek der
kaba tabiriyle goy goy yani :)
En iyi karar kendin analiz edip ama herkesi dinleyerek sadece başlıklarla değil canlı canlı tüm yorumları dinleyerek en mantıklı geleni seçmektir.
dolar euro düşsünde gidim düşük faizle araba alim ayranım yokken içmeye trilyonluk havam olsun diyen keko sürünmeye mahkum ki sürünsün
adana mengerler adana yani adana mercedes ayda 45 araba satıyorum diyorum böyle birşey olurmu ya
ben baldızın arabayı alırken kredisiz nakit almıştık eski kafa stili diye
3 yıldır ilk kez kredisiz araba sattık diyordu satış müdürü
faizler düşsün
kredi istihdam yaratacak sektörlere verilsin eve arabaya değil
kur yükselsin ithalat azalsın
kurdan etkilenecek üretim yapan sektörlere çok iyi denetimle destek sağlansın
çiftçiye vergisiz yakıt vb gibi
bence doğrusu bu
ha kurda 1 gecede anasının nikahını görmesin yavaş yavaş yükselsin
EGEEN zirvelerde geziyor bi ara burada yazmıştım asuzu ile egeen bende o dönemden maaliyetle var , şu an zor bi soru bu alınır alınmaz bir şey diyemicem.
egser ,yataş ve orge deyim ben ..
yeni isimler gelirse tekrar paylaşırım..
Abiler daha 5 dakka önce 10 Yıllık faiz 1.80 iken 2.20 ye fırladı ... Çok dikkat edin abiler
ABD 10-Y
Ülkede insanlar en iyi yatırımı 1+1 daire almak olarak görüyor. Haklılar da , adam 200 e alıyor ertesi sene 250 yazıyor. Arada kiradan faydalanıyor vs. Doğal olarak üretmek , istihdam sağlamak , ekonomiye katkı sağlamak anlamında bir atılım mevcut değil.
Tabi muhtelif bazı ülkeler gayrimenkul işini ticari bir faaliyet gibi görmüyorlar. Geçen belgeselimsi bir video izlemiştim, adama miras olarak şato kalmış , adam karalar bağlamış dert yanıyordu, vergisi yüzünden.
Bir şekilde parası olup suya sabuna dokunmakla uğraşmayan , 30-40 tane daire alıp kiraya veren , her ay yeni projelerden de birer ikişer almaya devam eden bir kesim oluştu. Nihayetinde beton yığınıdır, ekonomi kötüye gittiğinde avm ler inşaatlar bizi kurtarmaz gibi geliyor.
Doğru
Önceki postlarımda söylemiştim zarf arkası hesabı tabirini
Sonra bunu dile getirdi diye tayyiple papaz oluşunu falan babacanın
yani bu konuyu baştan sona takip eden arkadaşlar anlatmak istediklerimi az çok anlamıştır sanırım
memleket tabiki daha düzgün evlere konfora düzene kavuşsun
rüzgar esse yıkılan evler olmasın
ama bunlar insanlara iş vermez
iyi ekonomi hatta bence gerçekten büyüyen ekonomi istihdam artan ekonomidirki fed de en çok buna dikkat ediyor
istihdam artışı + maaş artışı
hani çindeki gibi köle stiline değil