19 Ekim Pazar günü yaptığım yorumda; geçen hafta bozulan teknik görünüm sonrasında bu hafta Pazartesi ve Salı €/$ paritesi için çok önemli olduğu ve bugünlerde 1.1375 üzerinde kapanış olmaması durumunda 1.1270 ve 1.11 e kadar düşüş beklediğimi belirtmiştim. Bu hafta Pazartesi ve Salı teknik zayıflık devam etti ve kur gün sonu kapanışları 1.1330 bandında gerçekleşti. Üstüne beklendiği gibi Draghi nin konuşması(ki öncesinde piyasa zaten ECB yi bu yönde zorlamaya başlamıştı) sonrasında önce hızlıca 1.127 aşağı yönlü geçildi, bugün 1.11 deki son destek de hızlı satışlar ile kırıldı ve parite şuan itibariyle 1.1003 e kadar geriledi. Teknik olarak destek 1.0850 de bulunuyor ancak satışın son iki günde çok hızlı olması bu seviyelerde bir miktar tepki alımı gelmesine sebep olabilir. Şuan için 1.1275 te stop yapanlar için bir miktar beklemek ve Pazartesi günü kapanışı görmemiz gerekiyor. Bu piyasa için yapılacak en iyi strateji “piyasa ile asla inatlaşmamak olacaktır”
€/TL de ise kısa-orta ve uzun vade için önerdiğim short pozisyon doğrultusunda pariteye benzer hareket ile beklediğim ve daha önce grafiğini koyduğum 3.20 ye kadar geri çekilme hareketi gerçekleşti. Grafikteki 1 nolu büyük boşluk doldu bundan sonra Pazartesi ve Salı yakından izlenecek, tepki amaçlı bir miktar alım gelebilir ancak ben tepkilerin sınırlı kalmasını bekliyorum. Destek olarak 3.17 ve 3.1450 noktaları izlenecek.
€uro için beklentim Seçim sonrası +45 gün olan ilk koalisyon sürecini de kapsayan( yaklaşık 2 ay için), ve yılın son iki haftasında biraz da iyimser alımlar ve bilanço kapama-düzeltme hareketi mutlaka olacaktır. Yani yıl sonuna kadar ki vade için aşağıdaki 2 nolu boşluğun da dolması ve 3.05-3.08 bandının test edilmesi beni şaşırtmayacaktır.
Orta vadeli alım düşünülüyorsa bu seviyeleri beklemek gerekir.
http://s6.postimg.org/3k77a2cwd/EUR.jpg[/IMG]
$/TL için daha önce verdiğim görüşte 2.88 in kırılma ihtimalin arttığı ve 2.8650-2.8350 arasındaki önceki boşluğun dolmasını beklediğimi ifade etmiştir. USDTRL bugün 2.86 ya kadar geriledi ve ardından dolarda genel bir güçlenme gördük. Önceki görüşümde değişiklik bulunmuyor yine yılsonuna kadar olan vade için önce 2.8350-2.84 ardından 2.75 seviyelerine kadar gerileme normal karşılanmalı. Orta vadeli alım düşünülüyorsa bu seviyeleri beklemek gerekir.
bu konuya görüşleri ile büyük katkı yapan arkadaşların son dönemde artık yazmadıklarını görüyorum bu ortamda artık benim de paylaşımda bulunmamın bir katkısı olmayacağını görüyorum. Bir süre uzaklardan takip edeceğim.
Selam sevgi ve saygılarımla
Ali