al-sat yapmayacaksanız en temizi faiz
riski yok getiri sabit
hesap yapın 2 senede paranız ne kadar olur?
2 senede kur kaç lira olursa o parayı alırsınız?
bu sorulara göre döviz faizi de denenebilir..
Printable View
Teşekkürler cevabınız için.
2 sene önce bu soruyu sormuş olsaydınız şuanki kurlar ile.
https://i.hizliresim.com/r5zPBV.jpg
Karar senin abi.
Paragaranti sitesineden sende bakabilirsin.
sabah sabah telefonda alarm ötmeye başladı, baktım kur uyarısıymış 5,50 altına düşerse alarmı çalışmış.
ne enteresan paramız var yahu. 1 günde bu kadar çok inip çıkması. berat kayınpederi, yaktın memleketi.
Bekaa için el ele haftası olsun bu hafta.. :)
Bu seviyelerden girmek mantıklı mı peki abiler düşüş 45 lere kadar gider mi yoksa tiyatro mu şuan ki olay
55-57 den çıkanlar bir seviye şimdi girebilir 51-52 bandından
bir seviye de 48leri bekleyebilir
5,4x olan her yerden girilir. sonra bir süre tatile çıkılır :D
Cuma nın hareketı tamamlandı,yerıne geldı.
Nasıl oldu? Tl yı karaborsaya dusurerek...
Bunlar gecıcı onlemdır,tepkısı sert olur.
Gecen sene mart ayında baslayan bu yukselıs ve ekonomıde kı 3 yıldır baslayan bozulmaların etkılerını gıderıcek ne yaptık? Kocaaa bır hıc....
Dısarı mal satıcak uretım tesısı kurduk mu? Hayır. E nasıl olucak... Her sey secımlere meze edıldı.
Ozellıkle pazartesı yapılan işlemlerı bıraz ınceleyın.
4.20 seviyelerine kadar bekleyin.
YTD
Düşüşteki hacim yeterli değil bana göre. Biraz daha hacimli, kademeleri dolu düşüş olsaydı kalıcı olabilirdi. Şimdilik bollinger orta ve üst banda çok sadık bir şekilde ilerlemeye devam ediyor. Kırılma noktalarına göre karar verilebilir. Orta bandı (5.45) kırmadığı sürece yön yukarı 63-64'e ilk hedef. Kırarsa direkt kaçmalı derim :) Deniz şuan çok dalgalı. Gemidekiler suya atlamamalı. Limandakiler de gemiye binmeye çalışmamalı. Öncelikle sular bir durulsun bakalım ;)
investing mi bozuk yoksa kur bu kadar oynak mı sürekli 52-57 arası değişiyor.
bir yanlış anlaşılmayı düzeltelim
bu %85 anlık bir görüntü değilmiş
mb gecelik swap faizleri yükseltiyor şu anda bu faiz %250
yani tl satacaksan %250 faiz ödemen gerek bu vesileyle de kur düşüyor volatilite yüksek
alım için fırsatları değerlendirmek gerek çünkü gecelik %250 faiz sürdürülebilir değil
belki bir emir seçime kadar ne yap ne et tut demiş olabilir...
hocam kusura bakma alıntılayıp duruyorum @DOHC :D
şu an londra tl alana %230 faiz veriyor
ynai 100k tlniz var yılda size 230 bin tl olarak dönecek
230/360=0,638
yani 100k tl alanın kur sabit kaldığında 1 gecede kazandığı faiz 638 lira..
üstüne bir de kur düşüyor :ninca:
Sen bize lazımsın sayın rebelh. Yemeğinizi yiyin, uykunuzu alın sağlığınızdan taviz verme 3-5 yüz bin kazanacağım diye :D Bugün olmaz, yarın olur yine kazanırsınız. Daha çok fırsat verirler. Borsa istanbul'un Swap piyasası eşanlı verileri var ama size göre devede kulak kalır işinize çok yaramaz :D
Kactan alim yapmak lazim su ara
swap piyasasında güncel faizler:
günlük %250
haftalık %90
aylık %48
3 aylık %35
6 aylık %32
1 yıllık %30 TL satıp(shortlayıp) dolar alanların ödeyeceği faiz..
başka bir deyişle TL alıp(longlayıp) dolar satanların kazanacağı faiz..
işte kuru belirleyen en büyük etken budur..
şu faizler varken alım için seviye vermek de risk
belki bu hafta 30lu rakamlar bile görülebilir
yabancının bu faizlere ne tepki vereceği önemli
ama bu faizler bu seviyede kalamaz bu kesin..
Aslında bunu açığa al sat yapanlara karşı önlem olarak aldılar(TRY-USD). Ama bir yerden sıkarken bir yerden patlak verecek gibi. Doları düşüreceğiz derken, TL'nin de itibarı düşüyor yurtdışı piyasalarında ve dediğiniz gibi seçime kadar sıkabildiği kadar sıkmaya çalışıyorlar sonucu ne olursa olsun. Sonuçlarını göreceğiz hep beraber olumlu veya olumsuz...
iyi yaptılar iyi
tüm gelişen ülkeler %2 kaybediyor ama bütün dünyadaki traderler "ulan bunlar %2 gidiyorsa tl %6 gider" mantığıyla sığ piyasada tlye çöküyorlar
biraz canları yanmalı tamam tlnin itibarı yok hükümet politikaları yanlış ama bizde bu ülkenin içinde yaşıyoruz bu adamlar bedel ödemezlerse biz yarın öbürgün aç kalırız kısa vadeli canlarını yakıp diş göstermek iyidir..
madem swaptan gidiyoruz şunu da belirtelim: bu işin tek sıkıntılı tarafı borsa
yabancı dışarıda tl bulamayınca açıktaki pozisyonunu kapatmak için hisseleri tahvilleri satıyor
bu arada bu %250 faizi biz vermiyoruz londradaki takas piyasası veriyor biz bunun için piyasaya tl vermeyi kestik şimdi kimse satacak tl bulamıyor..
İşte sıkıntı olacak noktada burada başlıyor. Belki bunu haklı nedenlerle yapıyoruz fakat bu seferde TL borcu olan yurdışındaki firmalar TL bulamayınca sıkıntıya düşüyor. Ülkeye girecek olan yabancı yatırımcıda bunu göze alarak giriş yapmıyor. Böyle giderse zaten borsa morsada kalmaz ortada. 2-3 günde nerelere indi zaten. Bir orta yol bulunması şart. Bunlar çok kısıtlı 1-2 haftalık önlemler olur. Kalıcı çözüm lazım. Yoksa biz kulak çekeceğiz derken, onlar kulak kesecekler...
evet kesinlikle kalıcı çözüm değil ztn swap piyasasını kontrol ederek bende dolarda longa geçicem
benim bahsetmek istediğim tl üzerindeki bu "uçar kaçar yüklenelim" algısı bir ara bitcoinden daha çok işlem hacmi vardı tlnin yine son 2 günde o hacme ulaşmıştır
cuma günü bizde piyasa kapanınca 2 şey oldu 1.si fitch açıklama yaptı "abdnin faiz kararı tl üzerindeki baskıyı arttırabilir" diye aslında faiz kararı tl üzerinde baskı yaratmaz aksine gelişen ülkeler için iyi
2.si bloombergde altyazı çıktı "merkez bankası rezervleri çok düştü bunu gizlediler açıklamadılar" minvalinde bir açıklama. mb rezevrlerini açıklamaz her hafta rapor olarak sunar sitesine koyar yine olağan dışı bir durum yoktu ha net rezerv düşmüş o doğru ama kaçak göçek bir olay yok
bunlar 10 dakika içinde oldu ve o gece kurda 5.84 görüldü ben burada vurun abalıya mantığı seziyorum
ben ingilterede bir trader olsam tüm gelişen piyasalar kayıp yaşarken bende tl satarım çünkü en zayıfı tl daha önce de tl satarak iyi para kazanmışım üstüne de 2 manipülatif haber geldimi mis gibi bedava para..
tlnin bu bakış açısını kırması lazım o yüzden mbnin tl kısmasını akıllıca bir hamle olarak görüyorum
@rebelh devlet bankalarının gece yarısı dolar için tanzim satış yaptığı hakkında fikrin nedir ? yani ben xxx devlet bankasından gece internet üzerinden düşük kurlarla dolar alabiliyor muyum yoksa asparagas mı ?
bu arada investing'in yorumları hakkında ne diyorsunuz :D :D
investinge girmiyorum hocam benim veri/haber kaynağım twitter investingde herkes yazıyor :)
doları tanzim satış yapamazlar ha birilerine fayda olsun diye gece fiyatları düştüler diyelim o sırada ekran başındaysak bizde alabiliriz belki danışıklı dövüş olarak böyle bir şey yapabilirler ama o da sizi bizi ilgilendirmez(kamu zararı hariç) piyasayı etkilemez sadece kim için yaptılarsa onun cebini doldurur..
Süreci yakından takip eden bir bankacı kurlardaki hareketin arka planını anlattı.
İşte o açıklama:
"Fotoğrafa bakınca şunu söyleyebilirim. Bir kara pazartesi yaşatılmak istendi, ama Merkez Bankası hamlesi ile engellendi.
Cuma günü yaşanan kur atağından sonra Pazartesi günü piyasaların kısmen sakinleşmiş olmasında, Merkez Bankası’nın açıklamaları ve alınan diğer aksiyonlar etkili oldu.
Uluslararası bankaların başını çektiği bazı bankalar Türk Lirası’na karşı pozisyon aldı. Cuma günü başlayan yükseliş, Türk Lirası satışları ile dün çok daha ileri taşınacaktı.
Merkez Bankası yaşanan atak sonrasında para politikasını daha da sıkılaştırarak piyasaya fonlama sağladığı 1 haftalık Açık Piyasa İşlem ihalelerini durdurduğunu açıklamıştı. Bu hamle ile TL satışının maliyeti yükseldi.
Swap yoluyla TL borçlanma faiz oranları yüzde 95 seviyelerine yükseldi. Bunda TL'ye karşı döviz satın alıyor olmaları ve TL’yi dövizi satan bankalara ödemek zorunda olmaları da etkili oldu.
Yabancı bankaların özellikle döviz alımları karşılığında TL ödemelerinde zorlandığı hatta bazı büyük bankaların temerrüde düştüğü konuşuluyor.
Giriştikleri bu hamle sonrasında birkaç milyar TL açık ve çok büyük bir maliyeti karşılamak zorunda kaldılar. Türk Lirası’na karşı bu pozisyonu almanın maliyetini üstlenmeleri gerekecek.
TL satarak döviz alımı yönündeki bu talebi sürdüremezler. Bu maliyete rağmen bu pozisyonda dururlarsa, Türkiye ile ilişkilerini riske atarlar. Ayrıca yaptırımlarla da karşı karşıya kalabilirler.
Dışardaki bu gelişmeler ve pazartesiden itibaren kurda bu geriye gelişten sonra içerde de yerleşiklerin döviz satmaya başladığını gözlemliyoruz.
Kaynak: Son dakika: Kurlardaki hareketin arka planı ortaya cıktı - Haberler Son Dakika
Gazetelerde böyle haberler dolaşıyor.
Yandaş medya rulez!!!
vayy arkadaş ben crx e k20 swaplarken bu swap işi ne kadar pahalı demiştim gördüm ki bizim ki devede kılmış :D