USA'dan da Patriot anlaşması yapmıştır G20'de ordan yumuşatır biter olay.
Printable View
yok öyle bir olay
yahu sen nato üyesisin ve rusyadan füze alıyorsun, bi mantıklı düşünelim
bunu neden yapıyorsun? bağımsızlık mücadelesi :D
abd ne diyecek? tamam bizden de patriot al ödeşelim mi diyecek? yolcu uçağı değil ki bu savaş silahı ve tüm yazılımı ruslara ait, abdnin en büyük düşmanına (beni beni bihterini)
mülteciler için kapıyı açarız salarız diyoruz da, kapı tek taraflı değil karşıda da kapı var onların da açması lazım :) hiç onu soran yok,
şu bir gerçek ki maalesef bizim dış politikamızın mantıklı bir planı yok, ne kısa ne orta ne uzun vadede. Biz ne yazık ki en olmayacak şekilde raktif yaklaşıyoruz, oysaki proaktif olmamız lazım, özellikle zayıfsan ( borcun varsa ekonomin pamuk ipliğindeysee) reaktif olarak ne yazık ki hiç bir istediğine sahip olamazsın...
Amariganin karsisinda iran yada rusya yok. Ciddiyetle yaptirim yapacaklari. Bizimkilere yaptirim yapiyoz deseler rwis bu sekilde ikna eder. Holywood yildizlari sonucta
Bu kadar popülist bir politikada halkın gözünü boyamak için bu ufacık füzelerden çok daha fazlasını ülkenin alehine taviz verebilecek bir politikaya sahibiz şu an bence her şey mümkün hiç şaşırmam.
akp ve başındakiyle ilgili tüm eleştirilerde sonuna kadar haklısınız. akp destekçisi olmadığımı tekrar baştan belirteyim. ekonomi, iç ve dış politikayla ilgili yapılan çok büyük hatalar var. Ama milli meseleleri akp düşmanlığıyla karıştırmamak gerekiyor.
https://i.hizliresim.com/od3VvR.jpg
Bu harita yunanistan ve güney kıbrısın hak iddaa ettiği alanları gösteriyor. Bu harita kabul ettirilirse gemilerimizi ege'de ve akdeniz'de 100 metre ilerletemeyiz. Keşke sadece kendi iddaları olsa.
https://i.hizliresim.com/OrAD1A.jpg
Bu haritadaki mavi çizgiler ab'nin deniz alanlarındaki anlaşmaya varılamayan tek taraflı iddaa edilen sınırlarını gösteriyor. Bir resmiyeti var mı emin değilim ama kendi platformlarında yayınlıyorlar.
Akp hükümeti 2000'lerin başlarında kendi deniz alanları için mücadele edebilir, akdeniz kıyıdaşlarıyla sınır anlaşmaları yapmak için çabalayabilirdi. Tabi ki yapmadı ve şu an bu durumdayız. Rumlar çoğu ülkeyle sınır anlaşmalarını yaptılar. Hatta mısırla 2002 senesinde yapıldı yanlış hatırlamıyorsam. Yani avrupa ve amerika her şeyi doğru yapıp bize adaletli davransada biz mızıkçılık yapıyor olsak tamam haklısınız ancak olay böyle değil. Türkiye'nin akdeniz ve suriye planlarına karşı durmaktan başka seçeneği yok.
Madem bukadar direttiler insallah sonunu getirirler. Cikarsinlar gazi petrolu isterse tum dunya ambargo uygulasin ben sahsen desteklerim
Ama her olayda oldugu gibi bundada geri vites yaparlar. Askere cuval gecirilmesi. Mavi marmara.rahip brunson. 2 gun sonra cikarlar gemi kaptanlari fetocuymus derler haberimiz.yok derler kandirildik derler. Derlerde derler adamlarin ciddiyeti yok. Cikarsinlar gazi.petrolu isterse tum dunya ambargo uygulasin. Keske iranin yuzde 1 i olabilseler.
resimler nedir ne değildir kim çizmiştir bilemem resmiyeti var mı onu da bilemem belki bizim dangalakların forumları gibi onlarda kendi forumlarda bu resimlerle milliyetçilik yapıyorlardır
ama kıbrısta kıta sahanlığı konusunda sıkıntı olan durum mağusa açıkları yoksa kuzey kısmına kimse bir şey demiyor o ayrı bir tartışma konusu
ben "s400ü alırız kimse bir şey yapamaz" popülizminden bahsediyorum
ekonomi donuna kadar ab ve abdye bağlı aç kalırız ve bunun tek sebebi de birilerinin brizi çözmek yerine kof milliyetçilikle krize kılıf bulma sevdası olur
akıl ile yönetilmemiz lazım eşşek gibi vergi veriyorum, paramın hiç bir değeri yok, pasaportumun hiç bir değeri yok, geleceğe dair ümidim yok ama iş kof milliyetçiliğe popülizme geldimi kimse mangalda kül bırakmıyor beyefendiler köşklerde oturum 1 milyon liralık arabalara biniyor osuruktan dernekleriyle milyonlarca lira çeviriyor
geçiniz efendim bu işleri kimse iktidarda sonsuza kalmak zorunda değil yapamıyorsa bıraksın yeni yönetim gelsin herkesle düzgün iletişim kursun ne ab ile ne abd ile ne de rusya ile sıkıntı yaşamayız
Kimse kör sağır degil.
Tayyip abd onayi olmadan adım atmaZ.
Ama gaz ve petrol işi farkli bir durum.
Masada güçlü kalmak için bu.
Mesela ingiltere YANLİSLİKLA arama gemisini fuzeyle vursa ne olur?
Buarada adalarimiza yunanlilar konarken nerdeydi bu akp?neyse,krize kilif bulundu. Tam da kisi basi gelir 15.000 dolar olacakken Dij gujler bizi engelledi....!
şimdi biz güney kıbrıs açıklarında petrol arıyorken nasıl bu konuda haklı oluyoruz?
o zaman feth edelim arkadaşlar kıbrısı komple burası bizim diyelim
https://www.youtube.com/watch?v=PWuO7Nhrf6U
Diyosun :)
Güney kıbrısın kıta sahanlığı olarak iddaa ettiği ve uluslararası şirketlerle anlaşma yaptığı alanların büyük kısmı türkiye'nin kendi iddaa ettiği alanlarla çakışıyor. Kıbrıs adasının güney tarafından suriye sınırına kadar olan bölgede iddaamız yok ama kıbrıs türklerininde rumlarla ortak hakları olduğunu iddaa ediyoruz. Ruslar dahil herkesin rumların egemenlik haklarıyla ilgili yaptığı son açıklamaların nedeni güney tarafına gemi göndermemiz. Avrupa ise çakışan sahalarla ilgili rumların yanında. Gaz ve petrol alanlarının rumların elinde olmasını istiyorlar çünkü gaz konusunda ruslara bağımlı kalmak istemiyorlar. Rumlarda bu konuda daha kontrol edilebilir ve avrupa üyesi olan bir ülke.
Bir sürü iddaa yazmışım. İddia olmalı pardon.
Hocam ben küçükken annem kardeşimle bana meyve hazırlardı 3 tane muz verirdi mesela birisi ortak derdi, ortağın sınırlarını çizmediği için ben hep ortak olandan başlar önce onu bitirir sonra rahat rahat kendi muzumu yerdim bizimki de o hesap yani adanın kuzeyi bizim güneyinde ortak öylemi :)
İki tarafta birbirini bağımsız ülke olarak tanımadığı için bu sıkıntı sanırım. Bizim türk tarafını kimse tanımıyor zaten. Zamanında bizim akp ve avrupa rauf denktaşın itirazlarına rağmen iki tarafı birleştirmeye çalışmıştı annan planı ile. Referandumda rumlar reddetmemiş olsa tek bir ülkeydi orası.
2 sene yaşadım kıbrısta yerlilerin gözünde ztn işgalciyiz adamlar türkiyenin tüm haklarından vazgeçip gitmesini ve rumlarla birleşmeyi istiyorlar
Şimdi yine kof milliyetçiler gelip biz olmasak ile başlayan cümleler kuracaklar ama biz olmasak çok daha güzel yaşarlar bence de adamların pasaportunu dünyada tanıyan yok kurulduğundan beri ambargo altında öte yanda rumlara bakınca kral gibi yaşıyorlar çok zenginler
Öyle düşünüyor olabilirler ama tarihimizi çabuk unutuyoruz. Türkiye müdahele etmemiş olsa adada bir tane Türk kalmazdı. Öldürülmeyen Türkler adadan atılırdı. Türkiye tamamen adadan çekilse ve ne olursa olsun karışmayacağını beyan etse türkler orada barınabileceklerini mi düşünüyorlar. Türkleri katleden eoka örgütününde güney tarafında hala aktif olduğu söyleniyor. Kıbrıstaki tüm tabelalara eoka yazmışlar yakın zamanda.
Aciklama noldu dolar suzulmeye basladi?
ABD Savunuma Bakan Vekili Mark Esper, F-35 programı hakkında pozisyonlarının değişmediğini ve gün içerisinde Türk mevkidaşıyla telefonda görüşeceğini açıkladı.
ABD daha önce Türkiye'nin #S400 alması durumunda F-35 programından çıkarılacağını duyurmuştu. (Euronews)
Twitterdan alıntı
Mb baskani olayindada 78 gorup 60lara cekildi bugunde aynisi oldu. Bisi cikmaz yaptirimdan felan
Tfx kullaniyorum 4 5 aydir. Memnunum cok hizli islemleri. Makas 2.20 kurus piyasa kapaliyken soluyo gun icinde 1 kurus ila 1.40 kurus arasi degisiyo. Piyasadan dusuk satiyo dolari sebebini bilmiyorum.
Demin 5.7150 idi tfx 5.7040 dan satiyodu 1 kurus assasina satip 2 kurus assasina aliyo mantiken baktiginda makas 3 kurus oluyo gibi. Ama alirken 1kurus dusuk
S400 fuzelerinin vurma yazilimi yada tetik mekanizmasi vs gelmeyeckmis yada bu tarz bir bilgi sahibi olan var mi? Yada haber linki?
250km ye düşürüp mu yollamışlar?
Ben gecen ay makale okumustum,vurma yazilimi yada tetik sistemi vs gibi bir sey hemen verilmeyecek yada kontrol ruslarda olucak gibi birşey.
O nu bulamiyorum....
400km menzili olan özel bir versiyon(muş), bize gelen 250km menzilli. 400 olan sadece rusya'da kullanılıyormuş. Habertürk'te böyle haber yaptılar.
S400 lerin maketi gelmis olmasin. Artik bunlarin hic bi isine guvenim kalmadi
Guvenilir bitcoin xpr vs al sat yapabilecegim kullandiginiz site onerisi var mi?