Tarıh vermek falcılık olur ancak buzle kaynaklı olmayan işler yuzunden 5.80+ beklıyorum.
Konu cok,s400,f35,ab,enflasyon,8 nisan....
Printable View
Tarıh vermek falcılık olur ancak buzle kaynaklı olmayan işler yuzunden 5.80+ beklıyorum.
Konu cok,s400,f35,ab,enflasyon,8 nisan....
Teşekkür ederim. Elimizden geldiğince bilgi vermeye çalışıyorum sadece :o
Anlık geri çekilmeleri çok dikkate almayın. Şuana kadar yükseliş için tüm parametreler hazır bekliyor. Sadece yayı biraz daha geriyor sanki. Yay gerilince okun ne kadar uzağa gideceğini tahmin edebilirsiniz. ''5,50'' orta vadede çok önemli bir destek. Altında 2-3 gün üst üste kalmadığı sürece çok sıkıntı yapmayın. Sadece tek gereken şuan için hacimli bir alış. Gerisi gelecektir...:icon_tup:
ben bizde piyasa açıkken 5.55in altını alım olarak hep söledim
trade eden de 62-65ten kar alsın
nereye kadar 55-62 olur bilemem ama
Yarınki enflasyon açıklamasında beklentileriniz neler acaba?Kuru ne yönde etkiler sayın@rebelh?
hocam net bir şey diyemem hem seçimler hem swap piyasası hemde volatilite yüzünden çok koptum verilerden pek takip edemedim
beklentiye göre bi fiyatlama gelecektir illaki takip ettiğim kadarıyla elektrik kullanımı şubatta %4 civarı düşmüştü bu da ekonominin yavaşlamaya devam ettiği anlamına geliyor en öncü veri elektrik tüketim verileri olur genelde ama enflasyona etkisi ne olur bilinmez
kuru şu an poz gelecek enflasyon verilerinin falan kurtaracağını sanmıyorum bende kur atağı için doğru zamanın beklendiğini düşünüyorum o koca bankalardaki büyük traderlar hep zarar yazdı bu adamların primleri gitti illaki bilendiler bunun acısını ya kurdan ya faizden çıkaracaklar onun içinde en doğru tarih 24nisana(ppk toplantısı) yakın tarihler
hatta şimdi baktım takvime 23üde tatil yani piyasa yabancının elinde olacak vay anasını enteresan :D
swap faizleri %18e gerilemiş size queenden çok sevdiğim anlamlı bir şarkı gönderiyorum
https://www.youtube.com/watch?v=t99KH0TR-J4
nakarat kısmını "dört sek sen seeeekiiiiiz" diye söylerseniz daha bir anlamlı oluyor
Kaldırdık bekliyoruz!!!!!!
ulan o değilde gece sığ piyasada hep yükseliyor ya bi günde düşseydi de şu "ben akpli değilim ama devletimize saldırıyorlar görmüyor musunuz?" abi gelip "ben demiştim" falan yazsaydı ya
eminim bizi okuyordur seni hiç unutmadık hiç de unutmayacağız hepimizde derin izler bıraktın..
Amerika F35 pilotlarımızın eğitimini durdurmuş.Şimdilik askıya almışlar...
İpi koptu yine tutun küçük dolarezi
Hadı az kaldı....
Grafik çok sıkıştı. 5,66'yı bugün, yarın yukarı kırması gerekiyor. O takdirde yatay bantta ki hareketlerden kurtulmuş olacaktır ve yükselişin devamı gelecektir.
Bugün açılış için hacim fena gözükmüyor. Devamı gelirse kırılım gerçekleşebilir. Aksi takdirde bir süre daha yatay hareketlere devam eder.
''5,66'' takibe devam...
5.66 onemli ama bunların mudahalelerı cok ayarsız,bugun sakinledı ortalık ama dıkkatımı ceken dususun sınırlı olması artık.
Bu hoş degıl. Satıs sevıyelerı yaklasıyor benım ıcın.(kademeli)
Aslında para borsaya giriş yapıyor daha öncede bahsetmiştim. Temettü ve Bedelsiz Sermaye Arttırımı ayıdır Nisan, Mayıs. + olarak Mayıs ayında hisselerin 1. Çeyrek bilançoları satın alınıyor şuanda. Bu yüzden dövize giriş sınırlı kalıyor.
Bunlar satın alındıktan sonra dövize dönüş yapılacaktır diye tahmin ediyorum. Açıkçası döviz yükselmesine rağmen yatırım aracı olarak bana pek mantıklı gelmiyor. Cuma gününe kadar net yön kararını verecektir büyük ihtimalle.
Aşağı noktada 5,50 altında üst üste günlük kapanışlar olmadıkça, yukarı da da 5,66 direncini kırmadıkça bir anlam ifade etmiyor açıkçası...
hisse tavsiyeniz var mı ?
dünyanın en büyük ve en karlı varlık fonu norveç varlık fonu az gelişmiş ülkelerden çıkıp dolar ve euro tutma kararı almış
norveç varlık fonu bizim borsada çok aktif bir fon yıllarca büyük hisseler taşıdılar büyük hacimlerle
tüm dünyada 1 trilyon dolarlık bir fondan bahsediyoruz gelişmiş ülkeler için..
eğer gerçekten çıkarlarsa dolarda ciddi hareketler olur izleyip görelim..
@Focus4171
h4 te usdtry de geniş bakınca çok sivri bir flama görüyorum neye yorumluyorsun?
Bu ara yukari hareket durumlari varmi
22 Mart tepede başlayan ve yarın sonlanmak üzere gözüken bir flama mevcut, doğru. Dün Cuma gününe kadar yön tayin etmesi geriyor demiştim, bu da flama oluşumunun yarın ki bitiş gününe denk geliyor.
Saatlik bantta ciddi bir sıkışma var. Patlaması sert bir hareket doğuracak. Şuan güç topluyor, lastik ısıtıyor. Diğer indikatörlerin de hepsi neredeyse pozitif yönde.
Bu kadar yukarı odaklı olumlu tabloda aşağı kırarsa inan çok şaşırırım artık. Bugün 66'yı kırma denemesi yaptı başaramadı. Tekrar tekrar deneyecektir ve flamaya direk dikmek isteyecektir şahsi fikrim. Ben iyimser, tok gözlü olmayacağım ''6+'' olmadan satış yapmamak gerektiğini düşünüyorum. Aşağıda hep belirtiyorum ''5.50 altında günlük kapanışlar yapmadıkça'' yine pozisyonu tutmaya devam eder, bir sonraki kırma hareketi yine beklerim.
65 de sıkıştı , inşallah yukarı yönlü olur
Beklentımı uzun zamandır yazıyorum. Aslında bılmek ıcın kahin olmaya gerek yok...
8 nisan da yıne dag fare dogurur...
THYAO şov var kaç gündür :D Geçen hafta alım için toplanabilir diye konuştuğumuz gün 12,60'a kadar gevşemişti. Şimdi 13,5*. Yüzde 7 kar 1 Hafta da ;) Hedef belli geçmiş sayfalarda belirmiştim.
ASELS gerçekten özünde iyi bir hisse, fakat çok fazla ky barındırıyor içerisinde ve kötü yönetiliyor. Halka arz'dan sonra kendine gelemedi. Bir kez 28 denemesi oldu. Tekrar 20'ler de. Beklenen sonucu vereceğini de düşünmüyorum orta vadede. İnsanı geçmişte de süründüren uzun yatay süreçleri var yaklaşık 3 sene gibi :D Aynı durum şuan PETKM 'de de yaşanıyor.
Banka hisselerini sevmem ve yatırım yapmak hoşuma gitmiyor, bu kadar güzel sanayi hisselerimiz varken. Sadece trade olarak değerlendirilebilir.
Demirlerde EREGL ve İSDMR ve petrokimya da TUPRS güzel hisseler. Uzun vade taşınabilir ve yüksek temettü ödemeleri var düzenli olarak.
Dolar güvenli limanda yatırım yapmak isteyenlerde SODA ve KORDS tercih edebilir. SODA şuan da güzel bir düzeltme sürecinde ;)