Ben de ayný soruyu soruyorum
163 ve 168'den girdim
Pazartesi 178'den versek mi? @997TT
Ben de ayný soruyu soruyorum
163 ve 168'den girdim
Pazartesi 178'den versek mi? @997TT
finans sektöründen arkadaþlarla lafladýk bugün biraz, yabancý yatýrýmcýnýn seçim sonuçlarýnda istikrarsýzlýðý fiyatladýðýna dair bir yorum var. Siz ne dersiniz?
Not: Siyasi görüþlerden baðýmsýzdýr.
Ýstikrar diye diye sömürdük
Olay þu mb para basýyor seçim kazanmak için
Seçim akp kaybederse dolar yükselir borsa düþer ki öyle olacak gibi
Bu süreç sekteye uðramaz ise
Zaten gidiþat iyi deðildi
Türkiye krizleri atlatmasýný her zaman becermiþtir
Akp dýþý oluþacak hükümet ilk önce yandaþ þirketlere kayyum atarak el koyacaktýr
Yani 3. Havalimaný avrasya köprület hepsi kamu malý olacak
Diðer þeyleri söylemiyorum bile
Sonrasý dolar 3.50 direk düþer
Temizlik en az 10 sene sürer
Eðer namuslu bir baþkan gelirse akp dýþýnda dediklerimi yaparkarsa yýrtarýz
Mevcut iktidar kazanýrsa zaten bir daha seçim olmaz bu ülkede
Yani ölüm kalým seçimi
Þuan þirketler dolar alýp kaçýyor imajý var dediklerimi doðruluyor kayyum riskinden ötürü
Ýnsanlar ikiye ayrýlýr. Ýþine gelenler iþine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakýn için Kuran'ý oku, vatanýn için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnýz kalmayý göze alacaksýn...
Dr.ECU
Haziran Fed toplantısı yaklastikca Dolar güçlenir..
1) Hükümet çok ciddi karşılığı olmayan paket açıkladı, Emekliye toplam 2 bin lira ikramiye, esnafa vergi affı vs toplamda 300 Milyar tl büyüklüğünde kaynağı olmayan bir paket.. Şimdi kaynak yok ise bu para nasil bulunacak? Bütçe acigi, Nakit dengesi, Cari açık hepsi uçuşurken üstüne ilave gorulmemis buyuklukte bütçe açığı .. 2. Alternatif seçim sonrası eski hükümetler gibi yaparak para basmak sureti ile verdiklerini fazlasiyla alirlar ki not indirim sebeplerinden birisi bu...
Cb'nin milletimiz 7 Haziranda kararsızlık yaşadı ve bedeli ağır oldu gibi bir cümlesi var .. Yine Meral abla için imza verecekleri tehdit vs. Kısaca isleri kolay değil ama bir kere daha söylüyorum bu hukumet gitmez.. Sadece şu olur 7 Haziran gibi veya daha kötü bir sonuç çıkar ve seçimler bir daha tekrarlanır..
Brent petrol 75 Usd'lere dayanmışken bu Cari açık dusmez, cunki daha fazla döviz ihtiyacı demek..
Halk genel anlamda kriz beklentisi içinde ve ilk adres dolari görüyor.. bunun dışında Zarrab davasi , yapılandırma isteyen dev sirketler var ..
Şu anda gösterge faiz 15.30 ... Basit bir ornek Iran %18 .. G.afrika Hindistan Brezilya'nin 2 katı faiz ödüyoruz..
Şimdi diyelim seçim sonuçları çok kötü olursa sicak paranın bir kısmı çekilmek suretiyle halk terbiye edilmek istenilebilir...
Şayet erken seçim mevzusu olmasaydı aşırı yüksek faiz sebebi ile 4 tl'nin altını görmüş olacaktık.. Yine gormeyecegimiz anlamına gelmez ana çok bir düşüş beklemeyin.. Yaz bitini yeni rekorlar gelir en iyi ihtimalle
"Denenmiþi Denemek Ahmaklýktýr!"
(Konu yok)
SY
Sinan Yavaþ <Sinan-Yavas@hotmail.com>
4.5.2018 (Cum) 21:20
Gelen Kutusu
Kime:
Sinan Yavaþ (Sinan-Yavas@hotmail.com);
Haziran Fed toplantýsý yaklastikca Dolar güçlenir..
1) Hükümet çok ciddi karþýlýðý olmayan paket açýkladý, Emekliye toplam 2 bin lira ikramiye, esnafa vergi affý vs toplamda 300 Milyar tl büyüklüðünde kaynaðý olmayan bir paket.. Þimdi kaynak yok ise bu para nasil bulunacak? Bütçe acigi, Nakit dengesi, Cari açýk hepsi uçuþurken üstüne ilave gorulmemis buyuklukte bütçe açýðý .. 2. Alternatif seçim sonrasý eski hükümetler gibi yaparak para basmak sureti ile verdiklerini fazlasiyla alirlar ki not indirim sebeplerinden birisi bu...
Cb'nin milletimiz 7 Haziranda kararsýzlýk yaþadý ve bedeli aðýr oldu gibi bir cümlesi var .. Yine Meral abla için imza verecekleri tehdit vs. Kýsaca isleri kolay deðil ama bir kere daha söylüyorum bu hukumet gitmez.. Sadece þu olur 7 Haziran gibi veya daha kötü bir sonuç çýkar ve seçimler bir daha tekrarlanýr..
Brent petrol 75 Usd'lere dayanmýþken bu Cari açýk dusmez, cunki daha fazla döviz ihtiyacý demek..
Halk genel anlamda kriz beklentisi içinde ve ilk adres dolari görüyor.. bunun dýþýnda Zarrab davasi , yapýlandýrma isteyen dev sirketler var ..
Þu anda gösterge faiz 15.30 ... Basit bir ornek Iran %18 .. G.afrika Hindistan Brezilya'nin 2 katý faiz ödüyoruz..
Þimdi diyelim seçim sonuçlarý çok kötü olursa sicak paranýn bir kýsmý çekilmek suretiyle halk terbiye edilmek istenilebilir...
Þayet erken seçim mevzusu olmasaydý aþýrý yüksek faiz sebebi ile 4 tl'nin altýný görmüþ olacaktýk.. Yine gormeyecegimiz anlamýna gelmez ana çok bir düþüþ beklemeyin.. Yaz bitini yeni rekorlar gelir en iyi ihtimalle
"Denenmiþi Denemek Ahmaklýktýr!"
Ýnsanlar ikiye ayrýlýr. Ýþine gelenler iþine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakýn için Kuran'ý oku, vatanýn için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnýz kalmayý göze alacaksýn...
Dr.ECU
Bireysel emekliliðin %25'i borsa.
Borsa daha düþer mi, bu hafta artar mý?
Bir süreliðine çýkýp fon yatýrýmýný altýn-dolar olarak pay etmek mantýklý olur mu?
Okumadan imzalamam.....
Konu garibana gelince kaynak muhabbeti alýp baþýný gidiyor.Her þeye iki,üç katý para ödeyip bu paralar nereye gidiyor demeyenler,kaynak sorgusuna düþmüþ.Bir arabaya iki araba parasý veriyorsun.2. araba nerede güzel kardeþim,kim kullanýyor o parayý?Emekliye bin lira ikramiye verilecek olmasýný kaynak sorgusu haline getirenlerin,2008'de emekli aylýðýnýn hesaplama yönteminin deðiþtirildiðini ve o günden beri neredeyse her emeklinin aylýk %50 zararda olduðunu;10 yýldýr,her ay emekliye verilmesi gerekirken verilmeyen bu paranýn nerede olduðunu sorgulamasý gerekmiyor mu?
Geçici denen ÖÝV kalýcý hale gelmiþ,al sana kaynak;bir araba iki,üç araba parasýna satýlýyor,al sana kaynak;akaryakýtta %60 vergi var,al sana kaynak;kendi vergileriyle yapýlmýþ eski-yeni köprü ve otobanlardan hala para ödeyerek geçiyor insanlar,al sana kaynak;kesinti yapýlan,para aktarýlan ama hiçbir vatandaþýn bilerek-bilmeyerek yararlanamadýðý fonlar var,al sana kaynak...
Modifiye parayla yapýlýr ama parayla yaptýrýlmaz.
Rakıya secim zammı - Cumhuriyet Ekonomi Haberleri
emekli ikramiyesinin kaynaðý belli oldu
"gafleti, zýlleti ve cehaleti tattýk. sýra sefalette."
bankalardaki dolar hesaplarına el konulması - gundem - ekşi sozluk
Yurt dýþý bir aracý kurumda çalýþýyorum hergun bloomberg vs gibi ekonomi programlarýna çýkan bir ekonomistle ayný odada çalýþýyorum. 15 gün kadar önce bunu bana söyledi içimden lan bu herif de iyice paranoyaya baðladý falan dedim halen de cok mümkün görmüyorum ama yýllardýr yapýlanlarý görünce hicde uzak bir ihtimal gibi gelmiyor. Sonucta bir ara dolar tutanlara terorist yakistirmasi bile yapti bu güruh. Tabi yapýlýrsa ülkenin iflasýnýn ilaný olur bu ama bilemedim
Dolar hesaplarýna el koyamassýn. Ancak iþi dýþ ticaret olanlar iyi bilirler swift ve western un. Ýþlemlerinde son birkaç hafta inanýlmaz süre uzamasý olmaya baþladý. Buda extra denetime delalet. Ben yaptuðým ithalatlarýn parasý 2 gðnde hesaba geçiyorken bu ay 1 haftaya uzafý hemde farklý bankalar farklý alýcýlar hepsi
www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alýþveriþ yapabilirsiniz
Þu an 1 kullanýcý var. (0 üye ve 1 konuk)