anlaşılan küçük bir müdahale var gibi
Printable View
anlaşılan küçük bir müdahale var gibi
kimsenin müdahele edecek gücü yok dengenin dışındaki her fiyat satın alınır bundan sonra
öyle kamu bankaraına sattırayım kur düşsün falan filan diye bir şey imkansız
şu an sadece kar alışlar var o da normal
ne merkezin ne hükümetin kura atabilecekleri tek bir kurşun kalmadı
1 günde 10 lira olmayacak ama yavaş yavaş gidecek
seçim öncesi 5.55 altına alım fırsatı diyorduk 40 gün sonra şimdi 6.10 altı alım fırsatı..
müdahale filan yok, alım fırsatı veriyor traderlar sayesinde. bundan sonra yapılabilecek tek müdahale faiz olur, onuda 7 ye doğru hızlı giderse yapar yoksa yok. step by step durumu olursa faizde yalan olur.
Bes stopajı gözünüzü korkutmasın. 3032 tl alıyorum. Total stopaj 49 tlcik. :) 14 ayda toplam getirisi sadece 300 tl olmuş paranın. Para biriktirebilen biri için safi zarar bu bes.
$$$ faizdeyim ben cok uzun suredir. Indi cikti bilmemne oldu surekli takip etmek geriyo beni .
Merhaba dostlar bir sorum olacaktı size, Eylülde kardeşimi Ukrayna'ya üniversiteye kayıt ettireceğiz.Yaklaşık 2bin dolar lazım bize ve biz eylül gibi almayı düşünüyorduk fakat şuan ki durumlardan ötürü kredi çekip dolar almayı düşünüyoruz.Şimdiden parası hazır olsun diye, uzun vade de doların düştüğünü görmedim son 1 yıldır.Önümüzdeki 4 aylık süreçte sizce buna değer mi? İngilizce hazırlık okuyacak ilk sene.
Kimse yarını bıle tahmın edemez duruma geldı... bence siz alın...
Ekonomi ıleriye dogru gıtmeye baslamıs,cbaşkanı dedı.Ondan ıyı bılecek degılız ya?
Bır tane *** kılı vardı,adını unuttum. Sorsana,bende oraya gıtmek ıstıyorum,neresıymış o ılerısı?
Sana küfür etsem,dilime yazık. Andaval desem,bilal e hakaret olur. Kaale alsam bir yerin kokar... Senden hala şikayet beklıyorum aciz mahlukat yazacam ama ona da yazık be...
Ama bak cok cıddıyım,etmezsen daha farklı konusacagım.....
Ben hangı partıdenım,soylede herkes duysun boş beleş......
Millete küfür eden elbet allahından bulur ama senın gıbı bimem nereye sikayet edecegım dıye "tehdit" eden mahlukatlarla benım ekıbım gayet guzel ugrasıyor.sizin gıbıler bıtmeden,bu ulke duzelmeyecek. Yanlıs yapıyorsun,haddini bıleceksın! Bılmıyorsan da okuyup ogreneceksın....
ne dolarım kaldı ne yurom ,kendimi kuş gibi hafif hissediyom,kafa rahat :D
Bist bu gün -%1'e yaklaşıyor. Düşüş hızlanmaya başladı gibi.
Dolar 6,20'yi kırar ve tutunursa yeni aralıklar konuşuyor olacağız.
YTD.
şunun şurasında 7 kasa bmw lere ne kaldı ki ?
Bist 90000 altını gördü. Düşüş sürüyor. Hayırlısı.
YTD.
Tamamdır.Teşekkür ederim.Kredi çekip alalım o zaman 4-5 ay dursun. @_opeth
Bu seviyelerden USD almak mantıklı olurmu ?
Bir miktar nakit var elimde bekledikçe erisin istemiyorum bir ay içinde lazım olabilirde olmayabilirde. Tavsiyeniz ne olur ?
bende tekrar alıcam da pahalı geliyor bu fiyatlar bana biraz çekilmesine dair umudum var ama nasıl çekilecek bilşmiyorum
2 sene once yaza gıtsene,3 lıradan dolar ları satıp,2.86-88 den alıcaktık ve basamak basamak 3.46 olmustu...
Hatta yok artık 3.5 lımıt,cıkamaz dedık 3.60 oldu.ve 3.65 dolar aldıgımız da sevınmıstı...
sonra 4 tarıhı zırve,psıkolojık zırve dedık. 4 den 5 e 9ayda geldı...
Sonra 5 taban dedık,mumkun degıl canım derken 5.5. taban oldu derkennnn..... 1 senede 5 den 6 ya...
2014 den berı yasananları dusunun?Sadece tayyıbın ınadı yuzunden yasananları dusunun...
Peki nereye kadar gidecek bu değer kaybı?
Yani 3 yıl sonra da 15tl leri mi konuşacağız? (15 tl yi örnek olarak verdim)
abi benim durumum öyle değil
al-sat konusunda seninle farklı düşünüyoruz sana da saygı duyuyorum haksız değilsin yazdıklarında
ama beni de yanlış anlama ben al-sat yapmaya ilk başladığımda dolar 4.45ti
şimdi al-sat ile elde ettiğim kazancı düşünürsem doların 1 doların 150 tl falan olması lazım
bugün gevşemese yarın 6.24ten gevşeyecek yada bir sonrakinde 6.40tan gevşeyecek ben orada girer bi r sonraki yükselişte çıkarım :)
dikkat ettiysen 4.54 yazdım haziran zamanıydı o zmanlar sonra esas trade e başladığım dönem ağustos ayı 7li rakamlar düşün şu an kur daha 6.18
ben arjantine bakınca korkuyorum
sonra arjantin ile trnin dış borcunu risklerini kıyasladığım zaman daha çok korkuyorum
sonra geçen okuduğum "arjantin halkının %93ünün dolar mevduat hesabı olduğu" haberi aklıma geliyor biraz sakinleşiyorum en azından halk kendini bir şekilde korumuş ama 3 kat fakirleştiler artık yapacak bir şey yok diyorum
Ben al-sat ı hobı olarak yapıyorum. Yanı genel trend e uygun olarak siyasi havayı koklayarak yapıyorum.
Aramızda ki fark ıse,sen gayet avrupai sekılde,kıtabına uygun,grafık analız ederek yapıyorsun...
Benım ailemde cok fazla siyasetci ve bürokrat oldugu ıcın,bılgılere cabuk ulasıyorum,malesef ekonomımız de sıyası gelısmelere cok endekslı...
Insallah bu durum bıter dıyecegım ama benım omrum yetmez,belkı 20 li yaslarda ki gencler 50 yaslarına gelınce rahat yasarlar umarım....
Yazılarımda ki tahmınlerın buyuk oranda tutmasının sebebı bu. Yazmamda ki amac ıse,bu küpünü dolduran serefsızlerden ne eksıgımız var? En buyuk spekulator 3 yıldır kendılerı....
geçen telefona investingi kurdum üyelik yaptım alarm olarak doların 6.18 olmasını yazdım. dolar yükseldi 6.18 oldu mail ile bildirim yapacaktı yapmadı. sonra uygulamayı açtım çan olarak uygulama gösteriyor. yapacağın işe dedim.
bişi geliyor haberiniz olsun..
15:30 daki abd verisi bizi ne yönde etkiler hocam?
inan abd verisi takip etmeyi bıraktım artık herkes trumpın ağzına bakıyor :)
abi usdjpy 110u kırmak üzere bu da riskli piyasalardan kaçış demek
şuan en riskli 2 piyasa biz ve arj
bunu daha önce yaptıklarında %6 değer kaybetmiştik hepimiz swapın ne olduğunu öğrenmiştik
en iyisi bu akşam elde mal tutmak abd açılınca göreceğiz hareketi ama 20yi kıracak gibi..