Kurlar düşmedi verilere göre , hatta sepet kur 3.22 oldu ... Abd borsası ise ekside madem faiz artırımı olmayacak neden Abd borsa yukarı gitmiyor?
Birisi bu tabloyu açıklayabilirmi?
Kurlar düşmedi verilere göre , hatta sepet kur 3.22 oldu ... Abd borsası ise ekside madem faiz artırımı olmayacak neden Abd borsa yukarı gitmiyor?
Birisi bu tabloyu açıklayabilirmi?
"Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"
Tl'nin değerlenmesi gerekmiyormuydu ? En azından sepet olarak dün 3.19 du fed korkusu vardı e şimdi veri kötü gelince 3.22 oluyor ?
Yok onu anladım,
Anlayamadığım kısmı şu ; Abd 10 yıllık faizi 2.04 iken veri sonrası 1.94 e inmiş durumda... En azından Doların tl karşısında inişi gerekmiyormuydu onu soruyorum? Eğer veri çok iyi gelseydi Abd faizi otomatik artacaktı ve Usd uçacaktı ama olmadı.
Birde Spk kaldıraçlı işlemlere müdahale etmiş sanırım Dövizdeki oynaklıktan dolayı sanırım böyle birşey yaptılar, Fed Ağustos Tdi verisini yine revize etti aşağıya doğru bunları anlamak mümkün değil. Açıkçası Bu Tdi verilerini görünce Usd biraz gevşer diye düşünüyordum ama olmadı ... Yada şöyle yorumlamak lazım ; Veri kötü gelince Euro lehine bir hareket oldu %1 den fazla böyle olunca Usd gevşedi , Usd gevşeyince alım fırsatı olarak görüldü dolayısıyla Usd de yükseldi. Ters bir bakış açısı ama sanırım böyle
Normalde böyle kötü veri geldiğinde Amerikada para geri borsaya gittiğinden Borsa yükseliyor diye beklenir ama şu anda DJI %1.24 Ekside, Hani en azından bi 2.9x lerin görünmesi gerekir diye düşünüyordum ama şimdilik Usd gevşesede zor gibi... Artık kurallar değişiyor sanırım dünyada. Bizim halimizi artık konuşmaya gerek yok seçimler yaklaşıyor bakalım bekleyip görücez.
Ben dolarcıyım , Parite olayını sizler gibi kestiremiyorum ama Usd'ye güvenim tam, Fed faiz artırmasa da bizim ülke durumu çok parlak olduğu için Usd alırken korkmuyorum
Dolardan kımse tırsmasın zaten,2016 başlarında güzel kar getırır..tabı 20 bıne pek bısey vermez ama olsun durdugu yerde deger kaybedecegıne kazancınız olur![]()
Ben bu Fed'e güvenmiyorum , Bloomberg alt yazıda 1 saat önce "Ağustos Tarım dışı istihdam rakamlarını 170 bin küsüre revize etti yani geriye" , Şimdi tam usd gevşerken gidip saçma sapan bi güncelleme yapıp piyasayı terse de yatırabilirler daha önce oldu bu... Komplo teorisi olucak ama Fed'in bu verileri manipule ettiğini düşünüyorum çünki diğer türlü Fed faiz artırmak zorunda kalıcaktı...Birde Çin'den navlunlar hala düşüyor son rakam 425 Usd... Er geç tekrar dünya krizi olucak...
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)