piyasa veya sektörle izahı yok derken, tamamen siyasi olduğunu demek istiyorum bu arada. merrill lynch bunu thy'ye veya aselsan'a da yapabilirdi ama heralde elinde garanti hissesi vardı onlardan yoktu, o yüzden garantiye yaptı operasyonu
piyasa veya sektörle izahı yok derken, tamamen siyasi olduğunu demek istiyorum bu arada. merrill lynch bunu thy'ye veya aselsan'a da yapabilirdi ama heralde elinde garanti hissesi vardı onlardan yoktu, o yüzden garantiye yaptı operasyonu
Az önce CB. Açıklama yaptı hem Döviz hem Faiz düşecek diye... %30 Yakıttan tasarruf %40 Güç artışı gibi bir kelime..
Yabancıların ne girişi siyasi nede çıkışı ... Sen nasıl kaybettikçe öfkeleniyorsan o adamlar da senin gibi benim gibi insan ... Parasını kaybetme korkusu ile kaçıyor
"Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"
yok satıp çıkması normalde garantiyi diğerlerinden kat kat fazla satıp çıkması anormal geliyor. yapıkredi % 2.5 ekside mesela. akbank dendi demin % 5 ekside, işbankası da aynı. ama garanti nerdeyse % 10 oldu. bunların hepsi aynı ülkenin aynı piyasanın bankaları ama ne hikmetse bi tek garanti böyle. bana normal gelmeyen bu sadece.
Borsayı sadece dolarla olan kolerasyonu sebebiyle endex fiyatı olarak takip ediyor. Şuan ki 91000 seviyeleri uzun bir yükseliş trendinin alt bantı oluyor. Burayı aşağı kırarsa paraşütsüz düşer.
Borsanın 90binlerden 100binlere kadar çıkıp doların 4.5 seviyelerine düşürülmesi tamamen toz pembe bir ortam yaratılmaya çalışılmasıydı. Bunu daha önce belirttim.
Doların şimdiye kadar çoktan 4.8 üzerine atması gerekiyordu. Fırtına öncesi sessizlik demiştim. Ama bekleyip birden 4.75den 4.85 atmalarını beklemiyordum. Hatta önce bir 4.8 yapıp sonra 4.7lere düzeltme yapmasını bekliyordum. Tam tersini yaptı.
4.8 üzeri kapanış olursa ki olacak gibi duruyor. Dolar eski zirveyi test edebilir.
Şimdi olaki bu yabancı fon hisse satışına devam eder ve başka fonlarda eşlik ederse doların çıkışı hızlanır.
Üstüne birde bizim yerliler " eyvah dolar 5 lira olacak " diye paniğe kapılıp dolar almaya başlarsa durum çığ gibi büyür.
üstteki senaryo oluşursa ve 4.9-5 gibi müdahale gelirse ( ki umarım gelir ) 4.7lere geri çekilir. Sonra gene çıkış olur.
eğer üstteki senaryo olmazsa, 4.7lere bir geri çekilme yapıp tekrar yukarı gidebilir.
Şimdi bir çok kişi bu fiyattan dolar alınır mı diye soracak.
Al dersin , bir faiz artışı gelir veya sözlü müdahale gelir 10kuruş düşer zarar edersin bize söversin.
Alma dersin, dolar 5tl olur. Ben alacaktım senin yüzünden almadım diye gene bize söversin .
Bu nedenle herkes kendi kararını kendisi versin.
Ama şu altın kuralı unutmayın. Dolar gördüğü zirveyi hiçbir zaman unutmaz ve hiç kimseyi uzun vadede zarar ettirmez. Sadece biraz zaman kaybedersiniz.
reis el attı sakin beyler. 3 liraya düşene kadar almayın. sonra gökhan söyledi inanmadık dersiniz![]()
![]()
Cumhurbaşkanı Erdoğan dolar kuru ve faizler hakkında flaş açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Birileri bu işi tırmandırmaya çalışsa da, bunun düştüğünü göreceksiniz. Bu kadar emin konuşuyorum." dedi.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
dolar mı basacak ??
dalga geçiyorum aslında ama söylediğim mümkün mantıklı düşünürsek, dolar 10 tl olunca 1 sıfır atar yine. 3 liraya çıkan tuvalet otomatikman 30 kuruşa düşerr.
sonra da eyy halkım eyy, tuvalet 1 milyondu 30 kuruşa düşürdük derbu cehape zihniyeti devam etse sıcamayacadınız der.
dayınında dediği gibi yerim onu ben, ısırırım![]()
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
4,87
gece gece noldu bu yılanoğluna yine
Sabaha 9 a kadar dolar 5 olucak sanırım
Noluyor böyle gece gece ya 4.70den bozduk dün sabah doları müdahale gelir diye nerelere geldi cidden varmış herşeyde Bi kısmet demek ki.
00:25
Dolar : 4.89
Euro : 5.71
00:35
Dolar : 4.98
Euro : 5.82
Yarın sıkıntılı olucak
4,93
ben 5.5 bekliyorum ama bu hafta değildi. tahminim 1-2 ay şaşacak galiba bu gidişle. Keşke alsaydım geçen gün teklif edilen krediyi.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
az önce 5i mi gördü o noluyoz lan gece gece. sabahı bekleyeydiniz amg.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)