Ben tezcanliyim benlik degilmis
Printable View
Hisse 16,30 da 2 li dip yaptı. 17,60 daki direncini kırdıktan sonra hareket hızlanarak 19 lara kadar dayandı
5 haftada %9 net kar bırakan hissenin 19-19,10 da hem fibo direnci hem de kanal dirençleri mevcut cuma günkü hızlı harekete tam olarak ayak uyduramasa da hacimde artış gözlemedik
18,10 da güçlü destekleri bulunan hissede 18 stoploss ile pozisyon taşımaya devam.
https://i.ibb.co/StFyWjF/Ekran-Al-nt-s.png
merhaba
temel olarak takip ettiğim bir hisse değil temel tarafta tek söyleyebileceğim tüketici grubuna satış yapan / perakende sektöründe bulunan şirket,
düşen faiz ile artan tüketime paralel bu ortamdan olumlu etkilenecektir.
Teknik olarak yükselen üçgen formasyonunda bulunan hisse geçen hafta üçgeni yukarı kırarak hareketini hızlandırmış
ilk direnci 42,77-37,21+42,77 = 48,33 olarak buluyorum
daha sonra 50,50 da 2. direnci ve nihai olarak 59,59 da tarihsel zirvesi mevcut.
bu hafta önceki kanal direnci üstündeki hareketi yakından izlemek gerek eğer tutunmaya devam ederse yeni kanal Sarı ile Yeşil çizgi arasında teyit edilmiş olur.
hareketin çok hızlı olması ile hisse ortalamalardan hızla uzaklaşmış elimde hisseden olsa kırmızı ve mavi dirençlere geldiğinde kar realizasyonu yapardım ve sarı çizgiye geldiğinde (ki hareketin hızlı olması sebebiyle muhtemelen kırmızı ve/veya maviden realizasyon gelecektir) sattığım hisseleri daha düşükten yerine koyardım.
Bu süreçte pembe hareketli ortalama da zaten sarı çizgiye yaklaşmış olacaktır.
eğer hisse kırmızı yada maviye gelmeden satış yerse bu sefer sarı çizgi stoploss olarak şuan için hisseyi taşımaya devam ederdim.
umarım yardımcı olabilmişimdir
hep kazanan tarafta olmak dileğiyle...
https://i.ibb.co/KXmLN7K/Ekran-Al-nt-s.png
İlk defa damat konuşunca dolar yükselmedi,borsa coştu bu işte bir iş var.
Dolar alımı için hangi seviye beklenilmeli ?
6.20'den euro alarak 6.15 seviyesine kadar çektim. 6.16-6.17 civarından biraz daha alsam 6.10'lara çeker miyim acaba?
Dolar aldım dolar düştü
Altın aldım altın düştü
Takım tuttum küme düştü
Niye yaşıyoruz abi biz yaa
Türkiye IMF yetkileriyle 11 gün görüşme sağlamış diye iddaalar var
Buna benzer elimde bir hisse vardı.
Hedefim vardı ara ara 2-3 kez o hedefe ulaştı ama satmadım.sonra eski seviyesine geldi.
Geçen gün dedim bu yine o değerlere gelmez hazır yükselmişken satayım dedim sattım.
2-3 gün sonra yine o değere geldi.
Biraz bu işler şans kısmet herhalde :)
altın için 1 aylık ve 3 aylık tahminleriniz nelerdir ?
Merkez altın için dolar swap işleminin önünü açmış ,bakalım nasıl etkilenecek.
@16EC813 abi sattın mı doları:)
sanki bu tırmanışın sebebi senden ötürü...
Sn Berat bey yükseltemediyse kesin sensin:):)
Farkındamısınız uzun zamandır dovız kazandırmıyor.
Eurobond ve altın dan ıyı kazandık ama suan borsa rıskı alamadıgım ıcın ortada kalmıs durumdayız.
Eger bu rısk ıstahı devam ederse,borsa bır mıktar daha yukarı devam edıcek.
Bıze suni gundem gerek kı fiyatlar oynasın. Bakalım kım ne yumurtlayacak?
İran ve abd iç işlerı onemli.
O ana kadar neler olur bılınmez ama ben satmıstım.
Beyni kucuk biri maalesef. Her seyin oyun oldugunu sananlardan. Paranin dini, mezhebi, siyasi gorusu olmaz. Risk vs getiri potensiyeli tek kriterdir her zaman.
Bunlar neden zengın degıl?
Altın çıkışa geçti,bilin bakalım neden :)
Dolarida ben tutuyorum kralini tanimam :)
Geçmiş yıllarda faiz inince döviz fırlardı.
Ne değiştide döviz hareketsiz kalabiliyor?
Dovız mevduat hesapları eylul ayında rekor kırdı ve 1mılyar dolar daha arttı....
Uzerıne gırıslerde cok,gecen hafta yazdıgım gıbı.rısk ıstahı arttı ve para bollasıyor. Bu sayede borsamız %7 den fazla prım yaptı,kagıtların faızı dustu vs.
Bu daha bu hızla devam etmez ancak dunyada kı ıstah bu durumda. Altından getırı yeterı kadar alındı.
Bır sebeb gerek,oda bulundu.
aradan geçen 2 ay sonrası bir güncelleme yaptım
Tabi geçen 2 ay içinde firmanın 2019-06 finansalları da açıklandığından temel analizimi yeni finansallara göre yeniden değerledim
Temel olarak çarpanlara baktığımızda iyi gelen 6. ay finansallarını önceki dönemin en düşük çarpanı ile değerlediğimizde dahi
hisse fiyatını 22,24 buluyorum bunun 2019-09 finansalları karşılığı 22,89 yapıyor kabaca 23 TL lik
2020 için ise eğer ülkede 2018/2019 a benzer siyasi kriz / erken seçim yaşanmadığı durumda bu değerler çok rahat 30 TL li seviyelere karşılık geliyor. Dediğim gibi bu fiyat beklentisi siyasi ve jeopolitik risklerde artış yaşanmadığı durumda geçerlidir.
https://i.ibb.co/PrmmwHD/Ekran-Al-nt-s.png
Teknik olarak baktığımızda;
son 2 ayda yukarı trendi devam ettiren hisse net %27 artış sağlayarak daha önce belirttiğim 20,30 seviyesine bu hafta itibariyle
bugün itibariyle de 21,70 teknik seviyeye ulaştı. buralarda bir miktar realizasyon ve yataya sarma görebiliriz.
desteklere baktığımızda 20,80 ve 20,40 kısa vadeli destekler, orta vade için 19 altına gelmediği durumda hisseyi taşımaya devam ederim
ancak bu desteklerin mevcut fiyattan hızlı uzaklaşması da realizasyon ihtimalini güçlendiriyor.
dirençlere baktığımızda
21,60 (bugün üstüne çıkılsa bile henüz kırdı diyemeyiz)
22,40 kısa vadeli temel çarpanlar ile uyumlu
26 TL teknik olarak zorlayıcı bir seviye olacaktır
en yukarıda 31,60 var ki bu da dediğim gibi 2020 temel analiz hedef çarpanları ile uyumlu
hep kazanan tarafta olmak dileğiyle...
https://i.ibb.co/hL7j4dc/Ekran-Al-nt-s.png
en uygun ihtiyaç kredisi hangi bankada şu anda ? bilgisi olan var mı ?