bi sonraki haftaya kalacağını sanmıyorum bugün bi 83 hareketi gelebilir
yatırım tavsiyesi değildir trade edenler değerlendirebilir
ne zaman h4 te bollingerı yukarı/aşağı kırsa mutlaka geri toparlıyor içeri doğru
bakalım bu sefer de olacak mı
Printable View
83 kritik bi nokta anladığım kadarıyla, 83'ün altında kalırsa aşağı yönlü gidebilir o zaman. 77'lerden kademeli almak lazım bu durumda, düşerse biraz daha alıp ortalamayı düşürmek mantıklı gibi
dün karara göre kurun hareket edeceği belliydi
geleceği göremediğim için elimde sembolik 1 lot tuttum
şimdi verdiğimi aldım dişe dokunur bi kar gelince satarım baktım 80i zorluyor kıramıyor orada satarım
sürekli takip önemli
bu koduğumun iş bankasında makas çok açık ya, naapsak ki?
Altını 20 yaparım max,eurobond u da dusurecegım.Bıraz borsa ve yurtdısı borsa koyacagım.
Sattıgımız dolarları alma vktı. @rebelh hatırlarmısın ne yazıstık.
Kim dedi yav 6 yi bekleyin diye :D bekledik al işte 5.77 suan aldigim fiyatın altına düştü :D ne yapmalıyım tl ye cevirelim mi dolar beklesin mi
Ben operasyon oncesı hafta almıstım,83-86 arasında verdım yenı aldıklarımı.
O zaman sen cok daha yukarıları beklıyordun ama tıyatro oldugunda ısrarcıydım. Uzamayacak ve bıtecek kısa surede....
67 guzel sevıye,benım noktam yok,parca parca alırım. Hedefım var,ona cok yakınım cok sukur.
Bu adamları bazen sevıyorum.
Arabayi 3-4 lira icin 10 gun beklettim. Dolar da daha fazlasini kaybettik bu hafta :D daha fazla duser mi bozsak mi bilemedim.
senatodan yaptırım çıkarsa 1 saati geçmez 6.40a gitmesi
son 2 haftada 11 milyar usd satılmamış olsa kamu bankalrından kurun kaça çıkabileceğini hesaplamayı biliyor musun?
kaçtan alım yapacaksın abi? almadan önce söyle de bizde ona göre pozisyon alalım
yoksa genelde "5.76dan almıştım 5.86 dan sattım" falan yazıyorsun bize hiç haber vermiyorsun almadan önce hep sonradan bilgi veriyorsun alamıyoruz senin aldığın seviyelerden
Yoo,ben her zaman yazıyorum. Satim zamanini da yazdim,alkm zamanini da....
Senato aciklamasina gerek yoktu, işin zaten kisa süreceğini,planlanan birsey oldugunu soyledim.
Fazlasini soyleme sansim,yetenegim yok...
Zaten kamu bankalarinin satma amaci buydu.
Operasyondan once kimler doviz almis,3 gun once kimler satmis bak işte....
Ve nefes al,sinir yapma yahu.
:)
sinir yapacağım bişi yok abi merak etme
ne düşünüyorsam onu yazıyorum alırkende satarkende anlık post atıyorum
bunu da sohbet olsun diye yapıyorum kimseye akıl vermenin haddim olmadığını biliyorum
Her xaman yaziyorum.
Hatta bu operasyondan 6 gun once bilerek isteyerek senaryo zamaninin geldigini,ihtiyaclarini oldugunu yazdim.
Operasyondan 3 yada 4 gun sonrada bundan sonra 5.88 ustu her yerin bozum oldugunu yazdim ki ben 86 dan baslamistim.
Batmayalim yahu : )
80-81 bandından kısmen kar alınır duruma göre tekrar bakarız ne olacağına..
83e doğru da fibo direnci var kalan pozisyonları da burada kapatır yatışa geçerim
tekrar 80 altını beklerim büyük ihtimal ama 83ü kırarsa 87-91 hedef olur
borsacılar yorumlar buluşalım mübarekler
1 haftalık beklenti yanıtlamak zor çok büyük bir değişim olacağını sanmıyorum ons 1490ı destek yaptı kaldı orda dolara bağlı hareket olur
para lazımsa ve zararda değilseniz bozun gitsin 3-5 daha fazla kazanacağım derken ödemeniz olduğu bir dönemde riske girmeye gerek yok bence
Ben olsam 81 den satmam,zaten bu operasyon zamanında buralarda cok ıslem oldu. En fazla dusecegı yerı gosterdı. Fazlası ıcın ekstra bırsey gerek.
88 lerden satmak gerek 77 lerden alınanları.
Sımdı yarın guzel gun olucak,***** zafer kazandık ya,onun cılası yapılmalı.
faiz indirimi fiyatlamasına geçtik gibi duruyor 83 üstü kapandı gece 86-87den dönüp yönünü aşağı çevirebilir
beklentinin üstünde bir faiz indirimi gelirse yine 90ların üstüne çıkabilir
elimde mal yok biraz farklı vadelerde kademe kovalarım bugün
ama sabahki şu düşüş kamu bankalarının müdahelesi
Ben olsam 88 sonrasını gorurdum.
Amerıka,rusya ıle flortumuzden rahatsız. Sımdi mahlallenın kabadayısını düşünün,harac kestıgı bırı baska bır mahallenın kabadayısının hımayesıne gırmeye calısıyor. Ne yapar sızce?
Hakan Atilla?
kv değil ama orta vade için aklınızda bulunsun
diplere yakınız ama dönüş sert ve hızlı olacak diye düşünmeyelim
ponzi gamer lar için korunma azalıyor , her olumsuz haberde artık eskisinden daha hızlı tüyerler buradan
“Turk Lirası'nın carry cazibesi azalıyor” - Bloomberg HT
borsa'nın köpüğü alınsa, kur min. 6,20 olsa yabancı için ilgi çekici olur bist.
kuru buralarda tutma çabalarını da anlamış değilim, 2018 ağustostan itibaren vergi zamları da dahil olmak üzere 6,50'nin altına fiyatlanmayan bir şey kalmadı ülkede. Personel zamları hariç tabii ki.
merkez bankası dolar kuru sene sonu için 6.20 diyormuş bir yerde okumuştum.Tahminimce ona yakın bir değerde sene sonuna kadar tutmayı istiyorlar.
"TCMB Döviz Kuru Beklentileri
2019 yıl sonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi bir önceki anket döneminde 6,00 TL iken, bu anket döneminde 6,05 TL'ye
yükselmiştir. 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla 6,35 TL ve 6,41 TL olarak gerçekleşmiştir"
Merkez bankasının döviz hedefi olmaz enflasyon hedefi olur
O beklenti anketini adı "yıl sonu mb döviz kuru" anketi olduğu için insanlar mb nin hedefi gibi algılıyorlar
Ama orada mb ifadesinin geçme sebebi tr de kur fiyatının mb elinden yapılan değişimle belirlenmesidir
Yoksa ben Bi arkadaşıma 6.50den de satarım ama Bi resmiyet yok mb nin resmiyet var
O anketi sanırım foreks Türkiye yapıyor ver 20 civari ekonomist cevaplıyor
Onlarda cevapların ortalamasını alıp "yıl sonu merkez bankası döviz kuru" diye paylaşıyorlar
Genelde de ztn günlük kura libor ekleyip görüş belirtiyorlar
Bugün anlaşmada ve ateşkeste bir sıkıntı çıkmazsa kur 5.71-5.74 arasına çekilebilir