Herkes apotda beklıyormus :)
Cevap yazdım,ekranda 3 tane yenı mesaj belırdı....
Printable View
Herkes apotda beklıyormus :)
Cevap yazdım,ekranda 3 tane yenı mesaj belırdı....
Dolarda 6.28 beklentim var, gelirse alıcam ytd
ABD Kongresinde korona ile mücadele paketi içinde FED DİJİTAL DOLAR çıkartıyor dünya finansal sistemi için kritik bir karar:
ABD vatandaşları “digital cüzdanlara” sahip olmak zorunda.
Fed bu cüzdanı digital veya fiziksel kimlik sahibi şahıs adına tutacak.
Sonuç ne olur
Çin zaten bunun peşindeymiş abd takip ederken vuracak
digital para..zaten amaç buydu :) süreci biraz hızlandırlar sadece.altından devam bence :)
Amaçlarına koşar adım gıdıyorlar.
Yenı dunya duzenı. Yenı zengın 3-5 aıle...
Satıs hedefım karı gorunce yapıstır. Ben parıte kaynaklı ve ıc pıyasa kaynaklı 6.62 beklıyorum ve ustu.
Dalgalar azalınca 6.28 olur ama ben olmam. 6nın baslarını beklerım.
Altına bu seviyeden girmek pişmanlık yaratır mi? Bütçemin bir kısmi dolarda,bir kısmıyla altın alsam zarar büyük mü olur?
bende dolara girdim altindan cikmistim yeni hayirlisi
Yaratır bence. Onsun alış ve satışı arasında fazla fark var üstüne bizim bankaların fırsatçılığı da binince zaten makas fazla oluyor. Ayrıca altındaki çıkış ve iniş bu ara çok sivri. Onsun 19xx seviyelerine geleceğini düşünenler var orta vadede ama bence hayal. Şuan benimde altında duruyor, Bir kısmını 301 den bir kısmını 328den aldım. Yüksek ihtimal yarın bozar, poundun 7.4* civarlarına inmesini beklerim.
Kur suan 6.6 mı benım hesaptamı sıkıntı var.
6.58 satıs emrı gerceklestı dıyo ama hesapta tl yok ilgincbisioldu heralde
Yazarken gerş 48 oldu
6.61 gördüm 15 dk kadar önce.
Birşeyler oluyor ama
Benımde emırler calısmıs ama ortada para yok tfx kılıt
Satamadım,bır garıplık var....
altın gram fiyatı artarken tam çeyrek yarım neden yerinde duruyor?
abnamro(yabancı banka) altınları(değerli madenleri) bozmak için cumaya kadar süre verdi
müşteri bozmazsa kendileri bozacaklar cuma günü bizde henüz böyle bir karar yok ama fiyatlardan dolayı galiba işleri durdurdu bazı platformlar
abd dijital doları taslak metinden çıkarmış
dolar bugün de düşer, 6.28 gelir mi bilmem de 6.38 gelir kesin. ben bist trenine binemedim tam olarak. 84k'dan kademeli yapıkredi'ye girmeye başladım, hedefim düştükçe kademe kademe almaktı ilk alımı yapar yapmaz %8 yükseldi bir gün de. şimdi bundan sonrası muallak. ralli yapıp yukarıda gidebilir, tekrar terse de dönebilir. aşağı düşerken kademe yapılır da yukarı çıkarken insanın g.tü yemiyor kademe yapmaya. ben şahsen 1-2 gün işlem yapmama taraftarıyım.
ah ulen ah keşke ilk kademeyi biraz daha fazla gireymişim.
Doların gözü yaşlı oldu bist neden yükseliyo bi açıklaması var mı? Ay başı yapılacak ağır ödemeler emekli primleri bayram harçlıkları kamu ya ikramiyeler vs derken ay başında bi yükseliş yaşarız gibi duruyo.6,50 6,20 arası gidip gelicek gibi bi süre
fed'in sınırsız alım programı ile piyasada dolar'ın bollaşması kaçınılmaz. dolar bollaşınca da trader'lar güvenli limanlardan riskli piyasalara kaydı, risk iştahı yükseldi. asya borsaları öncülüğünde bizim borsaya da girişler oluyor. o yüzden yükseliyor bist. ne kadar devam eder bilinmez.
Yani borsadaki yükseliş suni bi yükseliş mi dememiz lazım.Abd piyasaya süreceği dolardan vazgeçerse borsa 80 li seviyelere hızlı bi şekilde geri mi döner
piyasalar kriz zamanlarında her zaman en felaket senaryoyu satın alıyor. en felaket senaryonun gerçekleşmeyeceğini düşünmeye başlayanlar olabilir. bu tipler bu sefer de her şeyin bittiğini, muhteşem günlerin bizi beklediği senaryoyu da satın alıyor olabilirler. acayip manyak bi piyasa bu finans piyasası. rasyonel davranan birine rastlamak, genelevde bakireye rastlamak gibi bi şey.
dolar 6.38 gördü, bist 90k üzerine attı. günlük irrasyonel hareketler de olabilir, trend başlangıcı da olabilir. beklemek lazım, trendi görmek lazım bence.
Esasında kulpsuz ceyrek altin 1.75gr 22 ayar altindir. (kulp altin olmaz) Bunun icindeki saf altın miktari 1.603gr dir. (916 milyem) Satarken ki hurda değer *910 milyem 1.5925gr dir.
yani bugunki kur ile baktigimızda (330TL) satış fiyatı 530Tl, alis fiyati 525Tl'dir. Uzerindeki rakamlar iscilik satici kari vs.
Fiyatlar yaklasik verilmistir.
Bu arada esi ceyrek yeni ceyrek vs muhabbeti tamamen gun yapan kadinlardan cikmis bir sacma piyasa soylemidir. Altinin tarihi vs degeri olmaz. Milyemine gore saflık derecesi olur.
Dolar ne oldu da terse döndü şimdi ? Düzeltme mi bu yoksa düşüş seyrine mi girdi ?