400 km menzilli fırlatıcılar gelse bile bu mesafeden savaş uçağı vurulamayacağı söyleniyor. Kargo uçağı, hawacs gibi manevra kabiliyeti düşük hedeflere karşı etkili olabiliyormuş. İhtiyaç duyulmadığı için alınmamış olabilir.
Printable View
400 km menzilli fırlatıcılar gelse bile bu mesafeden savaş uçağı vurulamayacağı söyleniyor. Kargo uçağı, hawacs gibi manevra kabiliyeti düşük hedeflere karşı etkili olabiliyormuş. İhtiyaç duyulmadığı için alınmamış olabilir.
AB, Türkiye'nin KKTC karasularında gerçekleştirdiği sondaj çalışmalarını gerekçe göstererek bir dizi yaptırımı öngören paketi onayladı.
volume yüksek 2 haftamız var
trade edenler ekran başından kalkmazsa iyi ekmek yerler
Türkiye'nin kuzey Kıbrıs'a yeni askeri üs ve askeri havalimani açması gerekiyor bugün itibari ile.
Ayrıca suriyelilerinde rum tarafına salmalari gerek.
Reyis bunları yapsa keşke :):(:
şu shortçu arkadaşlar azcık kenara çekilebilir mi :D @Focus4171 hocam anlatabilir misin bu hafta neler olabilir :)
İşi teknik boyutlarıyla değerlendirecek olursak sayın @pirasa;
- Dolar lastik ısıtıyor gibi geliyor bana. 5,78 önemli direnç. Geçilmesi halinde sırasıyla 5,95 ve 6,02 seviyelerini test edebilir. Sadece ara direnç olarak 5,82 var. 5,78 geçilirse orası da geçilebilir diye düşünüyorum. Kısa bir süre içerisinde (max. 10-15 gün) bu hareketleri bekliyor olacağım. Muhtemelen oralardan tekrar satış gelecektir. Aşağıda 5,65 kati stop noktası.
- Borsada düzeltme beklentilerim dahilinde. Aşağıda 94,500 ve 92,500 seviyeleri toplama noktaları olarak görülebilir. 99,600 üzeri kapanış olmadıkça yukarı hareket etme olasılığı düşük. 96,500 ara destek seviyesi. 90.000 altı ise stop noktası. Orta vade 90.000-100.000 puan aralığında yatay seyredebilir. Destek ve direnç seviyeleri ile, aşağı yukarı zikzak şeklinde güzel alım-satım fırsatları yakalanabilir. Sadece stop noktalarına dikkat edilmeli her zaman. Birde kısa vadede banka hisselerine dikkat edilmeli, kısa vadede endeksi aşağı çekmede öncü olabilirler ;)
- İşin özü; doların satış zamanı geldiğinde, borsanın toplama zamanı gelmiş olacaktır. :icon_tup:
Herkese bol kazançlar dilerim...
İşlemleri hangi para bazında yapmak istediğinize göre değişir ancak TR bankaları kullanılarak en kolay btcturk üzerinden işlem yapabilirsiniz.
Btc-eth-ltc-xrp-usdt gibi ana akım saydığımız kriptoları buradan alıp satabilirsiniz. Türk pazarı görece olarak daha sığ bir tahtaya sahip olduğu için buradan satın aldığınız birimleri yurtdışı borsalarına aktarıp ( örn. Poloniex ) işlem yapmak da bir çözüm olabilir.
Bugun bi takip ettigim ekonomistlere bakim dedim youtubeden cogu hukumetin tl yi devalue edip piyasayi canlanirmak istedigini anlatmis.8 10 hatta 12 liralardan bahsedenler var.4 milyon konut stogunu eritmek ve yabanci cekmek icin birde dolarda olan vatandaslarin dolar bozmasi icin 8 lira ustleri beklendigi soyleniyo
o 8 diyen arkadaşların eski videolarına makalelerine bakarsanız verdikleri tarihler haziran bile değildi. martta seçimler biter bitmez devalüasyon olacaktı. seçimler iptal olursa direk 10lira olacaktı dolar. herşey oldu fakat dolar istenen seviyeye gelemedi. herkesin beklediği gerçekleşmiyor ve hiç olmaz denilen gerçekleşiyor buna inanıyorum. nasıl dolar bir gecede 5 lira olduğunda tamam bundan sonra 4.8 4.7 gelir biraz alırız dedik ve 3 günde 7 lira oldu. kimse 5 den 7 olmasını beklemiyordu. bitcoin kimse 13bin olmasını beklemiyordu ve oldu. yatırımlarınızı bölerek yaparsanız hepsinden kurtulmuş olursunuz. 100bin varsa 50bin faiz yap 50bin döviz. yada 30altın 30doviz 30faiz 10kripto para gibi. yatırım tavsiyesi değildir.
Yutub ekonomistlerini mi takip ediyorsunuz hala :)
Benimde demek istediğim o aslında abi ortalığı velveleye vermek isteyenlerle dolu sosyal medya tamam elbette içlerinde bu işe yıllarını vermiş olanlar var ama insanları manipüle etmeye çalıştıklarina inanıyorum onun dışında kimse müneccim değil bir para birimi için kesin su olur kesin bu olur desin zaten biliyorsa voleyi vurur geçer seni beni bizi düşünmez
wallaha bu ara bende hiç bir şey bilmiyorum
dün volume olur dedim tık demedi piyasalar
enteresan işler 25 temmuz ppksından sonrasına bakacağız oradaki faiz indiriminin boyutu piyasaya en büyük etkiyi yapacaktır
100-150 bp çok ekilemez ama üzeri etkiler diye düşünüyorum
ama bu ara düşündüklerim de tutmuyor..
Faiz sadece bak indirdik demek icin cok az indirilicek...
Sirf sizofren mutlu olsun diye...
Borsada banka hisseleriyle sanayi hisseleri yer değiştirmeye başladı. Bankalar satılmaya başlandı, ucuz kalan sanayi hisseleri alınmaya başlandı. Endeksi bu sefer sanayi hisseleriyle tutmaya çalışacaklar anlaşılan. Bu konudan geçen haftalarda özet olarak bahsetmiştim...
Dolarda korku verme senaryosu devam ediyorlar. Böyle olması daha iyi bence. Asıl tersi olsa bence daha çok korkulması gerekirdi. Yalnız ilk kar bölgelerinde satıp vermek gerekir. Çok fazla doyumsuzluk yapmamak gerekir. Yaklaşık 10-15 gün civarında süreç tamamlanır diye düşünüyorum. 5,65 aşağı kırılmadığı sürece bu senaryo devam eder. Kırıldığı takdirde stop olup, gemiyi terk etmek gerekebilir...
Dolarda soruyorsan kardeşim; 5,65'e stopunu koymak kaydıyla, yani aşağısına giderse satmak gerekebilirliği ile alım yapılabilir. Şöyle düşün, bu durumda zararın en fazla %0,5-1 arası olur. Buna karşılık yukarıda %4,5 arası bir kar marjı yakalanabilir. Alım satım tavsiyesinden ziyade bu veriler ışığında karar verebilirsin...
Borsada soruyorsan; bankalar haricinde, sanayi hisselerine giriş yapılabilir gibi gözüküyor şuanda. Bu aralar sanırım önümüzdeki ayın bilançoları satın alınmaya başlanıyor...
Ben normalde aldığımdan daha cüzi bir miktar aldım, altının grafiği çok spiralli, güvenemedim ama geri kalmak da istemedim :)
Dediğim gibi 5,65 stoplu alım yapılabilir bir süre beklemek kaydıyla. 5,65 altı yeni bir düşüş sürecine girer, oranın aşağısında zaten alım yapmanın bir mantığı yoktur. Alınırsa mantıklı olarak buralardan alınır ve 5,65 stopla beklenir. Benim görüşüm devlette doların çok düşmesini istemiyor gibi, büyük ihtimal ithalat-ihracat dengesi bakımından böyle olması gerekiyor. Yoksa şuan da bu ortamda doları çok daha aşağı rahatlıkla indirebilirlerdi.
Borsamız da bu haftayı 99,600 üstü kapatabilirse çok iyi olur. Şuan o bölgede büyük bir savaş var. Başarabilirse 3 gün üst üste kapatmış olur ve böylelikle yeni çıkışlar için bir yol açılmış olur...:icon_tup:
Neler olacağını kestirmek güç olsa da, herkes gibi benim de bir görüşüm var. Ay sonuna kadar her şey belli olur. Bekleyip görelim artık...
Ons 1380$ ile 1440$ arasında yataya bantta sıkıştı. 1440$ geçilirse alımlar gelir ve onsu 1500$ civarına kadar taşırlar. 1380$ aşağısında 1350$-1330$ civarına kadar gerileme görülebilir. Artık kırdığı yönde işlem yapmakta fayda var. Diğer türlü bir aşağı, bir yukarı yatay bantta zaman geçirecektir...
F35 programından çıkarıldık su 57 ye
Karakterini sevdiklerim, yurtdışı çıkış puluna 3katindan fazla zam yaptılar.
ABD güçlü dolardan vazgeçebilir
Yuzde 10 değer kaybından bahsediliyor.
Rüzgarın yönü değişmiş olabilir
şu açıklamalardan sonra doların en iyi ihtimalle 6 olması gerekiyordu. ama dolar düşüyor :D
yeni merkez bankası başkanıyla birlikte örtülü bir sabit kur rejimine geçmişiz gibi duruyor..
ABD den dolayı dolar 5 lere kadar çekilebilir.
Bizimkilerde bunu fırsata çevirmek için faiz indirip enflasyon düşürüp olumlu hava yaratmak istiyor.
Dolar düşüşü bizlik değil ABD nin güçlü dolar stratejisinden vazgeçme arifesinde olduğundan düşmekte.
Ama biz üretim faaliyetlerinden uzak olacağımız için sistemsel sorun hep devam edecek.
Ne yapmak lazım pkei şuan,nasıl pozisyon alalım? Eldekileri bozalım mı? Altına mı dönelim?
Araba alın. Piyasa canlansın.
walla şu an verecek aklım olsa kendime kullanırım :D
tr ztn tam olarak verilere dayalı bir piyasa değildi son değişiklikten sonra iyice verilerden koptu
kimsenin günahına girecek cesaretim yok benim izleme taraftarıyım :)