Ya olmaz ya belki dedik ama... Yok...
Öyle valla, Allah sonumuzu hayır etsin.
Printable View
Kambiyo vergisi kaldırıldı. 1000de 2 oldu eskisi gibi bakalım neler olacak =)
Ben de çok anlamam ama dün bi yorum vardı, yanlışsam arkadaşlar düzeltsin, bu vergi galiba döviz bozmada da almada da geçerli, o yüzden faiz artırımına rağmen döviz bozdurmaya bi grup yanaşmadı, bu yüzden de vergiyi düşürdüler gibi bir muhabbet okudum.
Bugün 7,69'a kadar gerilemesinin olayı nedir peki?
Dovizden tlye geçişte vergi yok. 1% sadece alımda vardı.
Sadece alımda geçerliydi. Sanayi sicil belgesi olan firmalar ve bir kaç istisnai durumdaki işletmeler ödemiyordu.
dolar 7,93TL hayırlı olsun
Öyle vallahi maalesef.
Ancak "yetkili" veya "üst"lerin olmadığı her toplantıda yaklaşık son 1 senedir "yandaş" veya "seçmen" diyeceğimiz kişiler bile isyanlarda. Hoş, dediğin gibi, "üstler" gelip o toplantıya katılınca hiç kimse orada bile sesini çıkarmıyor. Ancak arkadan sövüyorlar devamlı. Ortam böyle değişmiş vaziyette aslında ama herkes kafayı kuma gömmüş vaziyette, durumun farkında ama ses çıkarmadan ne olacak diye bekliyor.
Fx ile ilgili bir sorum var.
Fx işine gireceğim. Bir süredir TR’den bir firma aracılığı ile demo hesapta işlem yapıyorum vs.
Şimdi sıra ufak tefek oynamaya geldi ama bddk sağolsun min. 50k ₺ yatırma şartı getirmiş ve bende o para yok :)
Yurtdışı fx firmalarından;
Güvenilir
Kar payı normal seviyede olan
Vergileri ütopik olmayan
Alt limit şartı olmayan bir firma tavsiye eder misiniz?
Prg olatak metatrader4 kullanıyorum
FX için @coolvtec abi ile görüşmen daha sağlıklı olur
o çok detaylıca hakim bu konuya
Bekledıgım dusme geldı ama cılız kaldı,bu gafta sattıklarımı yerıne koyamazsam gulerım.
Ve dolar 8 TL yi aştı
ben zaten dolara bakmıyorum, o bana bakıyor...
ekonomi yönetimini dolardan bağımsız hale getirmeyi başaranların ellerine sağlık, artık ekonomi programları bile döviz adını ağzına alamıyor, ne güzel, kafalar tertemiz...
"Biz geldiğimizde dolar 1 liraydı. AKP sayesinde dolar 8 ₺ oldu." deseler, alkışlayacak milyonlarca insan var ne yazıkki...
Kendi fikrim çeyrek altın 4-5 aya 1000 tl geçer %30 luk bi fark güzel yatırımlık olabilir,ons hala yükselmemişken.
dolar 8.07 hayırlı olsun
durun yahu daha boykot yapacadık. ne doları ne eurosu müslümanlığı savunduk diye oldu hepsi. adamlar ilerde müslümanlığı savunacağımızı hissedip yaptırım zaptırım ve saptırım yapıp önceden dolar euro yükselttiler.
Anya olmuş 8.13
Konya olmuş 9.61
Artı birde fransız renoları kullanmayın emri gelmiş. Kçö yıl sonuna kadar uzamış. Virüs aslında yoğğmuş ama biz kalabalık durup arttırıomuşuzz. 2020 bir bit be
bende her sene kötüye gidiyoruz 2021 yerine 2019'a geri dönsek sıfıra kadar yolu var
ben 2005e dönmek istiyorum. kendi görüşüm bu hükümette yaşadığımız en güzel seneydi belki de.
2 gündür gazetelerde döviz haberi yok, 7.90 dan 8.20 ye gelmiş psikolojik sınır aşılmış ama kimse bir şey yazamıyor...
HaberTürk ve Sözcü yazıyor :D
güncel olarak 8,26 hayırlı olsun hepimize
Yakın zamandaki bir açıklamasında "dalga... kabaran..." benzeri sözcükler vardı.Ekonomist olmadığım için mecaz ve argo anlamlarıyla yorumladım ben ; dikkat etmek lazım diyorum.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak konu hakkında sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. “Farklı siyasi saiklerle bir olup battık, bittik yaygarasıyla algı oluşturmaya çalışanlara inat, ekonomimize güven artıyor!” diyen Albayrak, “Ekonomik Güven Endeksi eylülde 88,5 iken ekimde %4,8 oranında artarak 92,8 değerine yükseldi.” ifadelerini kullandı. :)
8,2955 :bravo:
en çokta neyi anlamıyorlar biraz açıklayayım.
ben ekonomi mezunu falan değilim az çok bildiğim kadarı ile yazayım.
hatta bildimide s*ktir edin sadece yaşadıklarımı yazayım.
şirketim kücülmeye gitti ***** kur yüzünden..
bende işsiz kaldım.
Benimde borcum var , devlet bana para kazanıcak ortam yaratabilmeliki bende borcuma ödedeyim demi ?
aksi halde ne olacak yazayım ;
emlak vergimi , cevre vergimi , mtv 'mi ödeyemicem , zatende ödemeyeceğim.
gelir vergisini kaynaktan kesmeslerdi bir çalışan olarak onuda ödemezdimde , ona yapabilcek birşey yok.
***** sistemimiz patron sevici olduğundan patron %20 gelir vergisi öderken ben sene sonunda %25'lik dilimi giriyorum.
mk sisteme bak ya ÇALIŞAN olarak PATRONDA daha ÇOK vergi veriyorum , şaka gibi ya.
ee hal böyle olunca neşeli olamayacağımdan içip eğlenemeyeceğim.
baam , gitti benden sigara alkolden alacağın ötv.
iş böyle oluncan hadi 3-5 ay daha dayanırım kredimi ödemeye , sonra oda yok.
malımı satıpta hiçbirşeyde ödemem. benim ödediklerim ile milletvekili maaşımı ödenecek ?
- yok öyle dünya.
alacaklılar verirler mahkemeye 10 yıl uğraşırız.yatarı varsa yatarım , 5 lira vermem.
arabamıda saklarım bir arkadaşım otoparkına plakaları söküp, olur biter....
Umarım dahada beter oluruz.