gece demiştim borsa açılsın bir bakalım diye
92.000 lere geldi
dün müdahale gelmeseydi gece şuan 8 di sanırım.
bu müdahale çokda etkili oldu mu şimdilik yükselişi yavaşlattılar
6.90 lara dayandı yine
gece demiştim borsa açılsın bir bakalım diye
92.000 lere geldi
dün müdahale gelmeseydi gece şuan 8 di sanırım.
bu müdahale çokda etkili oldu mu şimdilik yükselişi yavaşlattılar
6.90 lara dayandı yine
İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
Şöylede bir realite var ciddi anlamda operasyon çekiliyor bize bunu kabul etmek gerek. Zaten ekonomide ısınma vardı, küresel konjonkturda fed in politikasıyla ve çin-abd ticaret savaşıyla bozulmuştu, kriz kapıdaydı ama rasyonel önlemlerle minimum hasarla atlatılabilirdi onu yapamadık. Umarım bundan sonra daha ayakları yere basan popülizmden uzak politikalarla işler daha da kötüleşmeden önlemler alınır.
Everyday I ** çapuling...
Enpara sapıttı
Enpara.com'un işlem adedi sınırını aştığınız için işleminizi gerçekleştiremiyoruz uyarısı geldi
Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|
Instagram : https://www.instagram.com/koroglu_ka...d1ZXBtM2czb2Ns
Blog : https://kaankoroglu.blogspot.com/
Youtube : https://www.youtube.com/@tamir_hane
kızlar uzadıkça çirkinleşiyor; kız dediğin 1.60 - 1.75 olacak. 1.85 kız mı olur ya. he bu arada 1.45 de olmaz, o ne lan öle iddaa oranı gibi..
Faiz artışı illaki bir gün gelecek ama şu sıralar gelmez. Gelecek olsaydı şimdiye kadar gelirdi. dolar 7 tl yi geçmiş ve attıkları adamların hiç biri doları düşürmek için değil sadece yukarı sert çıkmasını önlemek için atılan adımlar.
Şuan ki fiyatlama siyasi bir kriz sebebiyle oluşan bir fiyatlama. Bu merkez bankasının atacağı adımlarla kontrol altına alınamaz. Sadece zaman kazanılır. Merkez bankası ile yapacağınız müdahale yangına bir kova su atmak olur. Faiz arttırdı diyelim , dolar diyelim düştü 5tlye. Buradaki bir çok insan varını yoğunu satıp dolara basacak gene. Bu sefer yüksek kur yüksek faiz olacak. Bu faizi 2 hafta önce arttıracaktı. O zaman dolar 5 seviyesinde olurdu.
Maalesef bir takım şeyler için geç kalındı. Hasta şuan yoğun bakımda ve yapılacak müdahaleler ne kadar olumlu sonuç verir tartışma konusu
Düğün yapmama da gerek kalmadı sanırım,şu haldeyken kimse gelmez . Ben de borcumun olduğu kişilere borç takarım mis gibi ,ben ona takıcam o başkasına derken kavgalar ve cinayetler artar
imzasız..
Bir Arjantin örneği var yakın zamanda. Arjantin %40 faiz açıkladı. Ama iş işten geçmişti. Bir işe yaramadı.
Şuan ki ortamda insanların tl ye güvenini arttırıp faize yatırmalarını sağlamak çok zor. İmkansız değil. Piyasa gösterge faizi (2 yıllık tahvil faizi ) şuan %25.51. Bunun üzerinde bir faiz şimdiye kadar verilmedi. He eğer verirsen %30-35 faiz bak nasıl bozuyor millet dövizi.
Erken seçim yapılacağı zaman, insanlar dövizleri bozdu. Yüksek kurla seçime girmeyi göze alamaz denildi. 4.92'ye gitti.
%20 faiz alınıyor hesap yapılınca dolar yıl sonu tl 5,25 olsa gene kafa kafayasınız denildi.
2 hafta önce faiz artışı gelecek diye dövizler bozuldu. şuan 7 tl. Şimdi haliyle insanlarda tl ye karşı bir güven sorunu oluştu. Güvenin yıkılması kolay da, geri kazanılması zor.
Ben bu taktiğe Şükür taktiği diyorum.Doğru beklenen bir kriz vardı.Dışarıdan da etki var ama ortamı gerip tavan çekmek cb nın işi.5,5-6 olması gereken seviyeyken ortamı gerip 6,70-7,00 leri göreceğiz ki 6,00 lara gerilendiğinde yastık altındaki 100 dolarları bozduranlarla ekonomi zaferi kazanalım.halk kahraman rte baş kahraman olsun.çünkü ekonomiye dair hiçbir planları yok!!
Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)