Ben bi nebze 2.83ten bir nebze de 2.81den aldım. İçimde patladı, daha da patlamaz umarım. =)
Printable View
Ben bi nebze 2.83ten bir nebze de 2.81den aldım. İçimde patladı, daha da patlamaz umarım. =)
Ben 2,7974 den aldım,2,87 sutlarım....
Orge kutpo derim ve karel. Yarinin iddaali kağıtları i
Kar realızasyonu gelıcektır.Hazıran yaklastıkca baskı artabılır.Hedef bellı,alım yapanlar cıkabılır...
Tarım dışı kötü gelirse patates oluruz yanlız. Altında gbpusd de terste kaldım ben bugünki harekette çıkamadım da.Bakalım cumaya kadar neler olcak..
Ben kısa degıl ama 2-3 ayda guzel yerlerden satma fırsatı verecegını dusunuyorum.
***** sıyasette ısındı....
Dolar 2.88 den direk 2.95 e fırladı durumlar sakat dikkatli olsun fx ciler.
Istikrar sagolsun, kongre var
Davidin biletini kestiler.Bakalım yarın borsa açılmasıyla fiyatlama nerelere tırmanıcak.
İstikrar nasıl gidiyor beyler birisi anlatsın.
Nakitin gözünü sevemm beee
2,79-81 aralıgında dolar alanlar,ıckıler benden bu aksam klupte.
Istıkrar ıcıyoruz....
Bir ara 2,97 Gördü sanırım. Eur 3,40
Ne oldu tek parti iktidar değiştimi :) birileri dolarları güzelcene satıyor ..
Analizcilerden bilgi alırsak iyi olur , bu son olağan kongre haberinden sonra pert olduk :) saçma sapan bir artış oldu , tekrar düzene girmesi veya düşmesi hakkında yorum yapabilecek var mı ?
Gelsin benzin mtoroin zamları
Treni kacirdik. Buradan alis yapsak artis surer mi ?
bu memleket neleri gördü buda gelir geçer....
2,85 e kadar olan normal dolar endeksi etkisi idi
sonrasında ise gıdım gıdım gidiş ve 1 saniye için 8 kuruş zıplama bunların *** yemesi
yavaş yavaş 3 e gider ama yine bir anda zıplaması için beklenmedik olumsuz birşey lazım
dün akşamki 1 saniye 7-8 kuruş zıplatma beklenmedik olumsuzluğun etkisi
boşu boşuna 2.80-2,85 bandında giden kuru 2.9-3 e taşıdılar
davutoğlu çıkıp tayyibin anasını bacısını vb birşeyler söylemedikten sonra tekrar anlık zıplama yapmaz sanırım çünkü temelinde bildiğin hükümet düştü ona tepki verildi daha ne olacakki
Forexçiler köşe :D
bir gün bu dolar 4 lirayı görürse kimse şaşırmasın.
kafa hepten gitti.ben böyle bir egoistlik görmedim hayatım boyunca.devleti oyuncağa çevirdiler hepten.
İSTİKRAR güzel çok güzel :D vadeli hesap bir başka güzel be yaa :D
Ha birde efsane bir algı vardır ya öff kimler ne para kazandı falan filan diye
O zirve yapıp geri çekilmesi takribi 45 saniye içinde oldu
tayyip ve davutoğlu yada işte direk bunun olacağından %100 emin olanlar dışında ortalama bir trader %50 şans ile risk alarak dolar long yapmadıysa para kazanmamış aksine zarar bile etmiştir.
Geçtiğimiz günler, Cuma'dan beri hatta; bence alım zamanıydı. TL'de param olsa 78-79-80'den düşünmeden alırdım.
Bugün bozdursan 80'den aldığını, şu anda 12 kuruş kâr var..
15 dakika sonra açıklama yapılacak, dediğim gibi o noktadan almış olsam paramın 3/1'ini şimdi, 3/1'ini açıklama sonrası duruma göre bozdururdum. Temiz kâr..
Dediğim gibi 2.8-2,85 dolar endeksi hareketi idi
85 sonrası gıdım gıdım gidiş bunlara dair dedikodulardan
2.9 ve üstünü 10 saniye içinde görmesi "akp kongreye gidiyor" haberiyle olan birşey ve ona yetişmek için take profit emrin olması lazımdıki onun bile bu kadar çabuk inip çıkan bir fiyatlamada geç devreye girebileceğini düşünüyorum
şöyle söyleyim ben bu sıçramayı görüp haberlere baktım ve gördüm kongreye gidiliyor diye çünkü 3dk öncesinde açıklama yok olağan görüşme denmişti sorun yoktu
Düz hesapta 100.000 TL ye 1.130 TL temiz alınıyor şuan :D
Her ay parayı yemeden üstüne koyup gidebiliyorsan vadeli mantıklı birşey bence. :D
Dolar çıkmış düşmüş borsa filan bu ekonomide büyük kumar bence :D
1150 de sen ona
12 x 1150 = 13800
13800+100000 = 113800 1 yıl sonra
2.8 iken 100bin tl eşittir 35714 dolar
100bini dolara şimdiki kurdan çevirelim 2.9 yani
100000/2,9=34482
35714-34482=1232 dolar
1232 x 2.9 = 3572 tl
yani bir senede kazandık diye sevindiğimiz 13800 tl nin 3572tl si takribi 10 saniye içinde eridi gitti
kıçımızdaki dona kadar dolarla alım yaptığımız düşünülürse bence bu bir anlık sıçrama karşısında vadede param var diye sevinmek hissede zarar etmedim diye sevinmek ile aynı şey
Neyse ya dediğim gibi şu anda çekiliyor dolar bende tedbir amaçlı 2.95 de aldım biraz 2.8 falan olmadıktan sonra tekrar geri sorun yok zamanla gider yukarı
Yada yine birbirlerine düşerlerse bir anda sıçrar
Tayyipde mb başkanını çağırıyor
hiç sanmıyorum faiz arttır diyeceğini aksine faizi düşür diye çökecek oda yine bir sıçrama yaptırabilir
ekran başı baya iş gibi ilgilenmiyorsanız bulaşmayın zaten bence
dolar gelirin varsa dolar borcun olsun bu en altın kural
ha gelirin tl borcun tl borçlarında faiz oranlarıyla anlık değişim göstermiyorsa bu dalgalanmalardan çokda etkilenmezsin şahsi olarak aslında
Geçtiğimiz hafta aracı satmış olsaydım ne güzel 2.81 den dolar alıcaktım. Noterden döndük geri hem araba elde kaldı hem dolar uçtu çifte zarar.
90 gün vadeli 300.000lik bir işin ödemesi de euro kuru olarak 1 gün yüzünden kardan 24.000tl zarar ettirdi.
İstikrar gerçekten çok güzel bir nefes daha çekeyim..
İşte bu yüzden portföy çeşitliliği diye birşey var :)
Neyse hayırlısı ne ise o olsun
Epeydir yazmıyorum buraya, totem yaptım diyelim :) 2.79 longladık 40 lot. Hacimli sayılabilecek miktarda hedef 2.91800 seviyesiydi. 2.97600'den kapatıp shortladık. Şu an için herşey güzel, herkese bol kazançlar.
Ben 2.8150 den aldım 3 olursa belkı veririm :)
40 lot demek fx için 4 milyon dolar demek ki sadece bu pozisyon 40bin dolar marj tutar demek ve bir kuruş oynamada 40bin lira fark edeceği düşünülürse herhalde hesapta en az 1milyon lira net varlık olmalıki 10 kuruş oynamada stop out olmasın
bunun günlük swapı sadece ortalama 100tl desen günde 40x100=4000tl swap maliyeti var demek hergün için
2.79 ne zaman gördü sonra 2.91 ne zaman gördü az çok tarihleri belli
baya bir süre beklemen gerekmiş olmalı yada öyle bir denk gelmişki işte 1 yada 2 günde yakalamışsın
öyleyse bravo valla
40 lot yani 4 milyon doların (2.976-2.79) x 4.000.000 = 744000tl net kar demek
60bin dolar olsa gerek ki zaten pozisyonu açmak için minimum 40bin dolar lazım
e stop outta %25 desen 10 bin dolara düştüğü an net varlık patladın demek
sonra her 1 kuruş oynamada yaklaşık 13 bin dolar oynama demek yani 2.79 dan aldın 2.75 e bile çekilse patlamıştın swap vs saymıyorum
bu anlattığına göre kumar oynamışsın Allah acımış valla bence , zar atmışsın tutmuş