User Tag List

Sayfa 61/1068 İlkİlk ... 11515960616263711111615611061 ... SonSon
20286 sonuçtan 1.141 ile 1.159 arası

Konu: Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..

vectra-tuner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zx-636R
    Şimdi bir sorum var size; Son 2 sene olmak üzere özelliklede son 1 sene herkes para yok diyor, alacaklarımızı tahsil etmek için aradığımızda aldığımız cevap bu, Çekini erteletmek isteyenlerin söylediği bu, hatta devlet kurumlarından aldığımız cevap da bu.... Peki bu paralar nerede ve kimde ?
    "Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Paralar kutuda gemide italyada hahahahah

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı halilcakir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

ilk bakışta gördüğüm 5bin dolarla 100 bin dolardan aşağı işlem yapılmamış

ve yine rağmen stop outa yakanılmayıp birde kar olmuş

valla başarı

bunun Türkçesi şu arkadaşlar

5000 dolar yani kabaca 15bin lira para ile

1 lot usd yani 100 bin dolar yani yine kabaca 300bin liralık alım yapılmış

stop out seviyesi %20 desek yani mevcut pozisyonlarınızdaki ZARARınız tüm paranızın %80 ini geçtiği an sistem otomatik en fazla zarardaki pozisyona öncelik tanıyarak kapatmaya başlar ve eksiye girmenizi engeller.

Onada basit örnekle

15 bin lira ile gittin 1 lot usd aldın yani 100 bin dolar aldın

atıyorum 2.90 dan aldın 100 bin dolar

dolar düştü 2.86 ya

2,9 - 2,86 = 0,04

0,04 x 100.000 = 4000 tl zarardasınız o an bu pozisyondan yani aldığınız 100 bin doları 2.86 dan satarsanız elinizde 11bin tl kalacak demektir

15bin liranın %20 si yani 5 de 1 i 3000 tl eder

yani 2,90 dan aldığınız 100 bin dolar 2,78 e düşerse mevcut zararınız 12bin tl olur ve stop outa yakalanırsınız

Ha ama 2.90 dan aldığınız dolar 2.88 e çekildi

o gün kapatmadınız pozisyonu o gün için swap ödediniz yani taşıma maliyeti diyelim kabaca 50 tl

sonra dolar oldu diğer gün 2.92

2000 - 50 = 1950 tl kar

marjin hesaplaması fx in canıdır bence

1 lira ile 100 lira alabiliyorum diye köşe olmaya çalışırsan 2 köşe olur kalırsın
    Sektörün içinden biri olarak söyleyebilirim çoğu sektör çalışanı bu kadar açıklayıcı anlatamazdi

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Forex'de kaldıraç oranını kafamıza göre ayarlayabiliyormuyuz? yoksa sabit oranlar mı var ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Y.Emre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Forex'de kaldıraç oranını kafamıza göre ayarlayabiliyormuyuz? yoksa sabit oranlar mı var ?
    Türkiye'de standart 1/100 yurt dışında 1/400 e kadar var. Biz yatirimci kaç isterse o şekilde yapıyoruz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada spk lisanli kurumlar Türkiye'de 1/100 üzerine çıkamazlar. Hatta kayip orani çok fazla olduğu için spk bir düzenleme getirebilir. Kaldıraç 1/50 yatirim tutarında da alt limit belirleyebilir diye söylentiler var

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aman dikkat adam güzelçe yazdı yukarıya 100.000 tl ile max 100.000 usd işlem yapın diye yani kabaca 3- 3.5 katı geçmeyin diye.. Aksi takdirde çok tehlikeli. Ben demo hesabı ile işlem yaptım, gerçek hesap olsa idi bu kadar rahat hareket edemezdim...Bunu gözden kaçırmayın lütfen işi bilenlerden mutlaka bilgi ve tecrübe edinmeye çalışın.. Bu işin ehli olan abiler buraya madde madde bu işin kilit noktalarını yazarsa faydalı olur..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Black_Eagle Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu arada spk lisanli kurumlar Türkiye'de 1/100 üzerine çıkamazlar. Hatta kayip orani çok fazla olduğu için spk bir düzenleme getirebilir. Kaldıraç 1/50 yatirim tutarında da alt limit belirleyebilir diye söylentiler var
    Size zahmet olmayacak ise Forex ile ilgili, kısa, bilgilendirici, bir nevi rehber, el kitabı, yeni başlayacaklara yol gösterecek sistem ile ilgili bir yazı yazabilir misiniz? Yani Forex nedir? Sorusuna bir kaç satırda cevap verebilirseniz sevinirim... sayfa sayısı oldukça yüksek eğer daha önce benzer bir post var ise onuda gösterebilirsiniz.

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kendimiz belirleyebiliyor muyuz diye sormamın sebebi, kaldıracın 10'un üzerine çıkmasını istemememdi zaten. 3 kuruş paramız var yüksek oranla onuda anında araya veririz diye

halilcakir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Black_Eagle Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sektörün içinden biri olarak söyleyebilirim çoğu sektör çalışanı bu kadar açıklayıcı anlatamazdi
    Birebir yatırımcı bakış açısı farklı birşey

Ama teşekkür ederim , bunu bir aracı kurum çalışanından duymak güzel

Bende ilk işlem yapmaya başladığımda bir kaç video dışında kimse böyle detaylı anlatmadı

Hatta ilk hedge işlemimi falan kendim keşfetip yapmıştım hatta Lan alıyorsam satmada var aldığım kadar satabilirimde vs diye

Her zamanki gibi en doğru en kıymetli bilgi birebir edinilen tecrübelerdir her konuda olduğu gibi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı vectra-tuner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aman dikkat adam güzelçe yazdı yukarıya 100.000 tl ile max 100.000 usd işlem yapın diye yani kabaca 3- 3.5 katı geçmeyin diye.. Aksi takdirde çok tehlikeli. Ben demo hesabı ile işlem yaptım, gerçek hesap olsa idi bu kadar rahat hareket edemezdim...Bunu gözden kaçırmayın lütfen işi bilenlerden mutlaka bilgi ve tecrübe edinmeye çalışın.. Bu işin ehli olan abiler buraya madde madde bu işin kilit noktalarını yazarsa faydalı olur..
    Bununlada ilgili olarak benim şahsi fikrim

Demo ile programı öğrenin

Ama sonra (aracına kurumuna göre değişir minimum teminat seviyesi) minimum teminat ne kadar ise onunla gerçek işleme başlayın.

Gerçek anlamda paranla işlem yapmak 100tl bile olsa çok çok daha farklı birşeydir.

Zamanla baktın kendince bir strateji oluştururuyorsun ondan asla sapma ve sermaye arttırdın diye sakın gaza gelip daha çok kazanacağım triplerine girme

Aynı doğru yoldan şaşmadan aynı stop loss ve take profit hedefleriyle devam et ama en önemlisi işte bir fiil iş gibi yapıyor olman gerek çünkü çoğu zaman tıkladığın an bile fiyat değişti yeni fiyatı kabul ediyormusun diye uyarı geldiği olabiliyor

mesela çinin faiz indirdiği 14.15 de cuma günü

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @Halil Çakır

Biraz konuyu açabilirmisiniz? Take profit nedir? Hedge nedir? Varsa başka bilinnesi gereken kavramlar bunları açıklarsanız faydalı olur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mesela bu forex teminat hesabına Usd mi yatırılıyor, yoksa tl yatırılıp işlem yapılabiliyormu? İleri vadeli usd alımı yapılabiliyormu? Cevap bekliyoruz

hakotech - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ahh ulen bu kısa yoldan köşeyi dönme aşkı... vegas rüyası kimin.. forexın daşı torpağı altın dediydiler... oynayak dedik daşı sarıya boyamışlar meğersem.. kıssadan hisse,nasrettintin hoca mı olam ne yapam ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @Halil Çakır

Biraz konuyu açabilirmisiniz? Take profit nedir? Hedge nedir? Varsa başka bilinnesi gereken kavramlar bunları açıklarsanız faydalı olur
    Take profit türkçesi kar al yani atıyorum 2.90dan aldığın doları 2.91 görünce otomatik sat demek

Oda programda altta açık pozisyonlarında T/P olarak görünen kısma manuel olarak girebileceğin emir

hedge ise kelime anlamı korumaya almak gibi birşey

aldığın kadar satmak gibi düşünebilir

sattığın pozisyon kara geçince onu kapatırsın

aldığın pozisyon kara geçince onu kapatırsın

tabi bunlar olana kadarki katlanacağın swap maliyetinide hesaplaman gerek

bunlar basit kısımları

hedge belki trade tekniği denebilsede diğerleri meta trader programını kullanmak yani altı üstü onuda herhangi bir youtube tutorialında bile bulabilirsinizki , sanırım her aracı kurumda zaten anlatımlı videolar mevcut

önceleri TL teminat açılmıyordu pek ama bildiğim kadarıyla artık açan aracı kurumlar var

yani 100.000tl yatırıyorsun karını zararınıda tl olarak anlık görüyorsun

ileri zamanlı alım şu şekilde olabilir ki buda yine programın özelliği

buna bekleyen emir deniyor türkçesi

örnek dolar düşecek diye bekliyorsun

bekleyen emir giriyorsun

2.87 den şu kadar al diye

o seviyeye gelince program otomatik o emri uyguluyor

o bekleyen emirin içinede yine stop loss yani zararı durdur veya take profit karı al seviyeleri girebiliyorsun

bunlar basit kısımları olayın

dediğim gibi meta traderı kullanmak yani bu

milyonlarcada videolu anlatım bulabilirsiniz her yerden

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Birileri para kaybedecekki başka birileri para kazansın, çabuk köşe olma fikri zaten hepimizi cezbediyor... Ama işte çabuk köşe olmak= çabucak batmak anlamına da geliyor..

ZX-636R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zx-636R
    Şimdi bir sorum var size; Son 2 sene olmak üzere özelliklede son 1 sene herkes para yok diyor, alacaklarımızı tahsil etmek için aradığımızda aldığımız cevap bu, Çekini erteletmek isteyenlerin söylediği bu, hatta devlet kurumlarından aldığımız cevap da bu.... Peki bu paralar nerede ve kimde ?
    şimdi global olarak bakarsak para asla kaybolmaz, el değiştirir sadece
    ülkenin makro ekonomisi olarak söyleyebilirim ki, Gelirlerimiz artmıyor. En büyük sorunumuz bu, zaten son dönemde çok bahsedilmeye başlandı orta-gelir tuzağına düştüğümüz artık herkes tarafından kabul edildi

Gelir in artması için = Kişisel tüketim +Yatırım + kamu harcamaları+(İhracat-İthalat) artması gerekiyor

Kişisel Tüketim
    Maaşların enflasyona ezdirilmesi:birçoğumuz enflasyon endeksi +%1-2 maaş zammı alıyor ama bence endeks günlük gerçek ihtiyaçları yansıtmadığından zaten fiilen gelirimiz enflasyonun altında demektir.
    bunun sonucu azalan net gelir
    geçmiş yıllarda hepimiz ya ev ya araba yada başka bir yatırım yaparak kredi kullandık.Yüksek kredi kullanımı ile faiz giderlerimiz arttı
    azalan tüketici güveni
    sonuçta azalan kişisel tüketim ve azalan müşteri talebi

buarada, bireylerin borçlanma oranını azaltmak için alınan sıkı tedbirler kişisel harcamaları direkt ve sert olarak etkiledi. Özünde uygulamayı desteklemekle birlikte 2 yılda yapılması gereken kademeli geçiş 1 gecede uygulanmaya başlandı.

Yatırım
    Şirketler için;
    Azalan müşteri talebi
    Artan rekabet
    Düşen kar marjları
    Artan faaliyet,amortisman,finansman giderleri
    Azalan karlılık
    Azalan özkaynak rasyosu sonucu işletme finansmanı ihtiyacının artması bu da ortaklar tarafından desteklenmediğinden ya tekrar kredi kullanımı ile(yine artan faiz giderleri) yada piyasadan borçlanma ile kapatılıyor(piyasa alımlarında vadenin artması ile). piyasada daha önce peşin olarak satın demir-çelik te bile vade ort 60 gün olmuş durumda. deri ayakkabı sektöründe vade 18-24 aya geldi şaka gibi

Kamu harcamaları
    Aslında bunu en son yazmak lazım çünkü tek artan kalem bu. Hükümet yatırımı arttırmak için kamu harcamalarına tam gaz devam ediyor. 3.köprü, 3. hava alanı, otoyollar vs. Bunlar büyümeye destek vermek için ama yeterli olmuyor

İhracat-İthalat
    İhracatın ithalatı karşılama oranı %65 lerde olduğu için zaten buradan yıllardır küçülüyoruz.( yani büyümeyi negatif etkiliyor) Yanlış hatırlamıyorsam sadece 2001 yılında başabaşa yakın oldu(o yıl turizm etkisiyle cari fazla vermiştik.)

şimdi yukarıda belirttiğim Gelir= Kişisel tüketim +Yatırım + kamu harcamaları+(İhracat-İthalat)
    doğrultusunda kişisel tüketimde artış durmuş, sanayici ve yurt dışı yatırımcı beklemede olduğundan yatırımlar artmıyor(çok net söyleyebilirim ki müşterimizin büyük bölümü 2015 in ortasında yapacakları yatırımları 2016 ya ertelediler) kamu harcamaları artan tek kalem, ihracat ithalatı zaten karşılayamıyor.
    Sonuç %2.5-2.7 beklenen 2015 büyümesi
    Türkiye nin bu nüfus artış hızı ile gelirini reel olarak koruyabilmesi için min %4 büyümesi lazım.
    büyüdük diye hepimizin hissedebilmesi için %5 büyümemiz lazım.

Yurtdışı etkileri de var tabiki bunlar da yatırım ve ihracatı olumsuz etkiliyor
    Rusya krizi
    ortadoğudaki siyasi kaos
    Avrupa nın 2008 yılından buyana net büyüyememesi
    üstüne FED in parasal genişlemeyi durdurması

yurtdışı tamamen bize olumsuz etki yapıyor üstüne biz de içeride siyasi olarak iyi yönetim sağlayamayınca paralar suyunu çekti. 2016, 2015 ten daha kötü olmaz diye düşünüyorum ama sadece siyasi belirsizliğin kalkması gelirimizi bir anda ve hızlıca arttırmayacaktır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @Halil Çakır

Bilgiler için teşekkürler., Bu forexte para kazanmak isteyen kardeşlerimiz iyice yukarıda verilen tavsiyelere göre iyice demo hesaplarla sistemi kavrayıp, piyasaları anlayıp tecrübe edindikten sonra para kazanmaya çalışmalılar ve yüksek risk almadan... Aksi takdirde sistem bul karayı al parayı olayına döner ve sadece oyunu oynatan kazanır...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bason Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Size zahmet olmayacak ise Forex ile ilgili, kısa, bilgilendirici, bir nevi rehber, el kitabı, yeni başlayacaklara yol gösterecek sistem ile ilgili bir yazı yazabilir misiniz? Yani Forex nedir? Sorusuna bir kaç satırda cevap verebilirseniz sevinirim... sayfa sayısı oldukça yüksek eğer daha önce benzer bir post var ise onuda gösterebilirsiniz.
    Klasik ilk kelimeden başlayalım o zaman dünyanın en büyük ve likit piyasasidir. Günlük işlem hacmi 5 trilyon dolardir. Karşılaştırmak için söylüyorum Newyork borsasinin islem hacmi günlük 20 milyar dolar civarındadır. Peki bu forexde ne yapiliyor ne alinip ne satılıyor dersen öncelikle ülkelerin para birimlerini alip satiyorsun bunun dışında petrol, gümüş, altin, platin, ve endekslerde de islem yapabiliyorsunuz. Size bir platform kurduruyoruz bunu ister akilli telefonunuza ister bilgisayariniza kurduktan sonra islemlere başlıyorsunuz. Tabiki once demo hesap üzerinden eğitim almaniz lazim platformu tanimak icin. Forex piyasasinin avantaji nedir dersen en önemlisi ve bu kadar ilgi çekici olmasi kaldirac olmasi yani senin 1000 usd ile 100.000 usdlik işlem yapabilmen. Peki bu avantajmi bazen evet risklimi cok riskli. Zaten sözleşmede ilk madde forex piyasaları çok riskli bir piyasadir ve riske edebileceğiniz paralarla islem yapin şeklindedir. Ama tabi bu riski kontrol etmek sizin elinizde. Benim 5 yildir yatirimci davranışlarında gördüğüm en çok hata Stop loss kullanmamalari. Yani bazen belli bir zararı kabul edip pozisyonu kapatmak gerekir. Kol kesme diyoruz buna. Bizim yatirimcilar genelde 15-20 dolar kar görünce kapatıyor ama pozisyon eksiye gidince kesinlikle kapatmıyor hesap stoplanincaya kadar bekliyor. Sürekli söylüyorum ama bir türlü yatirimcilara bunu kabul ettiremedim burdan telefon üzerinden sormak istedikleriniz olursa numarami verebilirim en azından cepten ararsaniz telefonunuz kurumlarin havuzuna düşmez ve surekli arayip rahatsız edilmezsiniz. Bu arada kurum seçimleri çok önemli market maker ve stp tarzi çalışan kurumlar var bunlarida bir ara anlatırım burada

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler