https://i.makeagif.com/media/12-02-2016/DvGxiq.gif
vuhuuu yaptım :D
Printable View
https://i.makeagif.com/media/12-02-2016/DvGxiq.gif
vuhuuu yaptım :D
RTE aleni bir şekilde kriz var diyor şu an TV'lerde anlayana tabi.Ve o dedikçe daha çok daha çok alkışlıyorlar.
Esasen adam konuşmasa sarayında otursa dolar bu seviyede kalacak, ama inadına çıkıp gereksiz saçmalıyor..
Dolar kuruna önlem paketi: yastık altındakileri satın..
Bunu gören yatırımcı durur mu buralarda.. Allah'tan Cuma günü h.sonu biraz sakinler.. Önümüzdeki hafta 3,5 altı olursa tam almalık..
Bugün günlerdennn
Eurooo yada avro hangisi hoşuna giderse 3.80 TL
Beyler dolar düştü ne dersiniz
Haftaya fed e hazırlık mı yapıyorlar :)
ben gözümü kararttım. ha şu zaman alırız ha bu zaman alırız dedik nerelere geldi. düğünden kalanları gömücem dolara yarın :D 13-14 aralık fed toplantısında tavan yapar yine diye umutluyum
Doları ne düşürdüler ya kesin bi boqluk var %2.5 nedir la:)
almaya değer seviye mi, biraz daha beklemek gerek mi sizce
Merkez bankası yıl sonu tahminini revize etti daha geçen hafta 3.34 olarak. Şurda 3 hafta kaldı. Geri adım atmaz oraya kadar çekerler diyorum ben. Diğer bir taraftan kamuoyu harici, kuurum ve kuruluşlardanda liraya destek adımları başladı. Ben bir süre düşüm okacak dolarda diyorumö sonrası yine peak
Çağrıdan sonra , 10 miyar dolar cevirmiş milletimiz toplamda diye bi haberler okudum nekadar doğrudut bilemiyorum
Cok buyuk oranda para girdi,bakalim sicak para nereye kadar akicak...
Tayyip sahip olduğu doları ülkeye soksa 3 olur
Doları bir nebze durdurmayı başardılar. Milli savunma bakanlığı bile çeyrek milyar dolar bozdu. Doğalgaz ihaleleri tl olarak yapılacak dendi. Bunlar köklü değişim. Şu birkaç gün Dolar yukarı ivme yapamaz ise aşağı yönlü hareketi baya sert olur.
Bu arada azıma sıçan THY kağıdı dnden bugüne &5 arttı, artmayada şu dk larda devam ediyor
YTD
Enpara da 2 aralikta dolar bozamamistim 3.60 da sistem kapandığında. Sikayet kaydi actirdim 340 lira gecmisler. Sıkıntı yasayam varsa bilgisi olsun
oldugunu nerden bılıyorsun dıye hesap soruyo :D sen nerden bılıosun olmadıgını :D ulan ahahahahaha yaa ıcımden gecenlerı yazsam banlanıcam. saldım cayıra...
3.39 küsürleri gördü Mb dolar satıyor muhtemelen yakın zaman da rekorlar gelecek diye düşünüyorum
Bilgi abiler yazarsa güzel olur birazcık yeşilim var:)
Geri çıkacak 3.75 lere bu kadar basit değil düşmesi çok fazla merkez bankası müdahalesi var fed açıklar faiz ve döviz artar
Bu hafta 3.40 lara çekeceklerki devlet yıl sonu tahminğnde sıçmasın. Sonrası tabiki yine yükseliş
Fed'den Aralık toplantısı oncesi 'son acıklama' | Piyasalar Haberleri
Abi biz faizi arttıracağız demiş :)
Dolar ne der 13-14 aralık toplantıları bitimimde görücez
Not: 20.000 dolar el borcum var en çok düşmesini ben isterim
Kimin çıkardığı belli onun ben skdjnsk anlayan anladı :)
Hükümetime mi?
Bu karaktersizleri ben seçmedim ki benim hükümetim olsun.
Ev almak için borç aldım
Amca senin için iki kişi mesaj atmış
Kanser tedavisi görmüşssün 2 defa
Acımam gerekiyormuş sana dediler
Sana şu kadarını söylüyorum
Ben sana gerçekten acıyorum
Ama geçirdiğin hastalığa filan değil
Sana neden acıyorum biliyormusun
Bizim oraların bir lafıdır kot kafa geldim kot kafa gideceksin ahanda buna amca
Sen bana laf sokuyorsun ya güya sabaha kadar yazdıklarımı beğenmiyorsun hani
Çokta mikimde amca sen bu kot kafada devam et
Külliye ye çağıracak senii :)
Ülke ekonomik krizde iken sen nasil ev alabildin , üstüne birde 20.000 dolar borçlandın , bravo vallahi ben bile bu ekonomiye bu kadar güvenmiyorum..
Ülkede bu kadar işsiz varken işyerleri bir bir kapanırken , bravo büyük cesaret.
Dolar ciddi düşüş yaşadı. Sizlerin görüşleri nedir önümüzdeki iki ay için? Çok kısa süredir dolar hareketlerini takip eden biri olarak kendimce şöyle yorumluyorum ben; doların yükselmesinin ardından kamudaki dövizin TL'ye çevrilmesi ile birlikte bir miktar düşüş yaşandı. Yurtdışından da sıcak para girişi olmuş (nerde okuduğumu hatırlamıyorum). Fakat devlet varını yoğunu tl yapıp 3.39-3.38 seviyelerine çekebildiyse tekrar bir çıkış olacağını düşünüyorum. Sonuçta borçlarımızın hepsi için döviz ihtiyacı olacak ve devlet bu sefer dolar kullanmak zorunda kalacak. Fed'den beklenen faiz arttırımının da doların yükselmesine neden olacağı söyleniyor. Fed ters köşe yapıp faizleri sabit tutar mı acaba?
Ben Fed'in açıklamasına kadar bu seviyeleri koruyup ardından yükselmeye başlayacağını, Trump'ın koltuğu devralmasından sonra şubat ayı ortasına kadar 3.70-3.75tl civarlarını göreceğini düşünüyorum.
Çok amatörce yorumlarım bu yüzden kesinlikle ve kesinlike YTD :)
Yakından takip eden tecrübeli arkadaşlarımın yorumlarını merak ediyorum. Ufak da olsa küçük yatırımlarla biraz katılma niyetim var
offf amca ne laf soktun ya wala ben aqpli oldum bu lafların çok irdeledi beni duygulandım elim ayağım boşaldı durdum ve kendime ''rebelh kendine çeki düzen ver elbet bi bildiği vardır bu amcanın'' dedim benimde mesela 15 bin limitli kredi kartım var demekki aqp çok iyi gözümü açtın amca 53 seneyi boşa devirmemişsin tecrübe akıyor maşallah büyüklerimizde olmasa demekki..
kolonyayla ovuyorum bileklerimi şu an yiğit nasıl borçlanı nasıl ev alır bu ekonomide ben bu oynanan oyunu nasıl farkedemem diye kafamı duvarlara vurasım geliyor
Hhhahahhhaaaahaha o dolar 5 lira olmaSa spor gazetesi
Borç benim giren çıkan bana ama amcaya girip çıkıyor dersi tasası
Not: Borç aldığım ev kentsel dönüşümde 3 katına çıkıyor. Bu kentsel dönüşümü hükümet getirdi ama ben yine küfrediyorum nankörümm ulann benn :):)
sen sus yiğit kardeş bundan sonra ben 53 yaşındaki amcamı dinlerim tecrübe kokuyor mis gibi yağlı saçları arasından
o her şeyi bilir
o her şeye sevinir
o her şeyi alkışlar
o her şeyi beğenir
ama sen öyle değilsin bizi burada aqp hükümetine karşı kışkırtıp 20 bin dolar borçlanıyorsun üstüne bide ev alıyorsun ev
sen fakir olsaydın ülke fakir olsaydı amca fakir olsaydı sen o evi 3 milyar sen milyon sen alabilir miydin?
amca senin yaşına hürmet edecek olsam kendi zeka seviyemi, okuduğum okulları aldığım diplomaları falan öperdim en basit tabirle
anasını öptünüz ülkenin hala sizden mutlusu yok yemin ediyorum tertemiz kafalar içerisinde hiç bir bilgi yok ki adam biraz tasalansın gelecek kaygısı düşünsün
eğitimde pisada son sıraları görmüşüz dış ticaret açığı cressi sub palet gibi olmuş adam ev aldın borçlandın hani kriz vardı diyor spor gazetesi
hay ben sizinle aynı döneme denk gelen kaderime tüküreyim cehaletle mücadele ediyoruz şu şeettiğimin dünyasında
Siyaset parti veya hükümetten bahsetmiyorum.. Ben sizlerin tutumunuzdan bahsediyorum.
Hem şikayet ediyorsunuz hem mali götürüyorsunuz eh ne diyeyim yiyin efendiler afiyet olsun beyler oksurunceye kadar tiksirincaya kadar yiyin migde sizin , bu arada etrafiniza soylemeyinki onlar yemeye ortak olmasın siz hep durumu kotuleyin..