Meclis'de neler dönüyor kimsenin haberi yok bir şekilde izleyen elbet vardır :) .
Utanç verici
Printable View
Meclis'de neler dönüyor kimsenin haberi yok bir şekilde izleyen elbet vardır :) .
Utanç verici
Başkanlık hayırlı olsun bahçeliye neler vaad edildi tek merak ettiğim o.
Geriye kalan şeyleri biliyoruz zaten , ülke daha düzen tutmaz bu saatten sonra . Akcı arkadaşlarımı saygıyla selamlıyorum .
Güncel kurlar;
Dolar 3.77
Euro R4bia
euro 4 oldu hayırlı olsun
Her gün daha kötüye gidiyoruz.Zengin dahada zengin oluyor.Fakir iyice fakirleşiyoruz.Firmalar yavaş yavaş kepenk indirmeye başladı.sonumuz hiç olmayacak gibi
Bunlar r4bia işareti yaparken anlamalıydık aslında.
Önümüzde ki hafta Fitch kredi notu açıklaması yapacak. Haftaya dolar 4'ü görür. Bu hafta yükselişler endekse rağmen devam ediyor. Uzun vade de tekrar düşecek. Şu an Amerika'ya karşı diklenmenin cezası çekiliyor.
Banviti de brezilyalılar aldı.Yerli firma kaldımı acaba piyasada ????
Bankacı tanıdık faizlerin artacağını daha fazla tutamayacağını söyledi ama bu adam kafayı takmış faizlere batacaz ülke .faiz arttırmaZsa bunlar inmez
eur/try da 4.0066 yı da gördük ya pes diyorum.
Bayır aşağı freni patlayan kamyon gibi gidiyoruz bakalım nerede patlayacağız.
Neden haberlerde yer almıyor para piyasası artık . Dün Show da öyle sıradan bir habermiş gibi 5 saniye yer verdiler. Milliyet gazetesi hiç haber vermez oldu. Çok normal geliyor galiba artık
Ne gerek gerçekleri göstermeye,chpkk ataput ahaber'de chp aleyhine yazılar. Her şeyi güllük gülistanlık göstermeler v s..
Hitap ettiği halkın huyunu biliyorlar ne söylesek inanıyorlar nasıl olsa diyorlar,yeni survivor heyecanı baş gösteriyor bu aralar ilhan mansız falan da katılacakmış.
Her yerde 3.98 Euro milliyette 3.92 eğer telefonum doğru gösteriyorsa milliyet iyice cozuttu
ev hanımları bile döviz al sattan kendilerini maaşa bağladılar
Doları sattığım için ne tarafa doğru pişman oluyoduk?
Akşam haberlere bakarken alt köşede dolar, euro ve altının durumunu gösteriyordu. Taksimetre gibi sürekli artmaya başlayınca dedim akşam akşam kim bağırdı, hapşurdu, öksürdü de bu frensiz şekilde ilerlemeye başladı. Sabah baktım CNN'e Euro'yu 4 TL gösterdi, TRT'ye bakarsan halen 3.96'da gösteriyordu.
Gurbetçiler yazın geldiklerinde krallar gibi takılırlar artık.
boş bir bmw 1 serisi an itibari ile 139.700 tl oldu.
yaşasın istikrar. böyle giderse 200k ya anca 1 serisine binilir.
yazık oluyor ülkeye, yazık...
Nacizane yorumum
Türk ekonomisinin başındaki adam kim? Memet Şimşek
Ne demişti?
Şu an memleketin ilk meselesi anayasa değişikliği
Bu ne demek?
Bu anayasa işi bitene kadar herhangi bir müdahele vs olmayacak zaten trump fitch vs işleride var bu iş biter o hikayeler geçer sonra bir demir yumruk ve gördünüzmü
"anayasa değişikliği onaylanması ile beraber ekonomi kendine geldi"
http://i.hizliresim.com/77Wm9L.png
Devalüasyon var
Tepki yok
Allah var Gam Yok değil mi :)
Allah var da kulda akıl yok
haberler gerçekten ahlaksızlaştı. hiç gerçek haber kalmadı kanallarda. sözcü bile okurlarını kaybetmemek için arada haber yapıyor sonra 3-5 de yalakalık haberi yaparak telafi etmeye çalışıyor.
bu ülkede sözcü bile sindirildi ise, demokrasi beklemeyin artık.
euro 4 seviyesine ulaştık hayırlı olsun. artık daha ne istiyorsunuz. herşey mikemmel.
Merkez bankası rezv düşüyor
Müdahale kurtarmadığı için halka satın dediler
Bak başkanı geçtim peygamber olsa düzeltemez şu tabloyu
Tüketen lanet bir toplumun bedeli şu tablo
Şimdi bu dolar euro neden artıyor
Mb bankası tl basıyor anlamına geliyor
Karşılığı olmayan parayı piyasaya sürüp
İnsanlar cingar çıkarmasın diye
Bu işin sonu Türkiye tarihinin en büyük yolsuzluk ve yokluğunu gösterecek
Bütün veriler negatif
Pozitif olan bir mg icraat yok :)
Bir de tabloya tersten bakalım, belki mutlu oluruz rakamlar küçüldüğü için......
1 TL = 0.26 $ :)
Allah var gam yok Allah'ta bunların eline malzeme olmuş
internette doların çok daha fazla yükseleceği ile ilgili ciddi haberler dönmeye başladı. Gidişat ve atılan adımlar da iç açıcı değil. Bu seviyeden de yukarı çıkar mı dolar?
TCMB:Sağlıksız Fiyat Oluşumlarına Karşı Gerekli Tedbirler Alınacaktır
TCMB Piyasa Gelişmelerine İlişkin açıklamada bulundu.
Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Piyasalarda gözlenen aşırı oynaklık yakından takip edilmekte olup ekonomik
temellerden uzaklaşan sağlıksız fiyat oluşumlarına karşı Türkiye Cumhuriyet Merkez
Bankası (TCMB) tarafından gerekli tedbirler alınacaktır.
Yapılan değerlendirmeler sonucunda, TCMB bünyesinde faaliyette bulunan
Bankalararası Para Piyasasında bankaların borç alabilme limitleri 11 Ocak 2017
tarihinden itibaren toplam 22 milyar Türk lirasına düşürülmüştür.
Ayrıca, yabancı para zorunlu karşılık oranları tüm vade dilimlerinde 50 baz puan
indirilmiştir. Bu değişiklik ile finansal sisteme yaklaşık 1,5 milyar ABD doları ilave
likidite sağlanmış olacaktır.
Piyasalardaki gelişmeler yakından izlenmekte olup, gerekli görülmesi halinde,
ülkemizde fiyat istikrarını ve finansal istikrarı korumak üzere ilave adımlar
atılabilecektir.
Kaynak KAP
Finansal istikrar korumak mı
At yalanı nasılsa inanan mal çok :)
binlerce imamhatip açtık. bir o kadar daha açacağız belliki, şu imamhatipler mezun vermedi mi halâ?
birşeyler icat etsinlerde tüm dünyaya satıp ekonomiyi düzeltelim. hadi kardeşlerim, allahın izni ile siz bu işi çözersiniz. gerçi icada ne gerek var sizin duanız yeter 1 tl yi 3 dolar yapmaya.
hangi tanidigima baksam ay sonu degil yarini dusunuyor elemanlar isten cikariliyor , makineler satiliyor hic anlamam bu islerden ama durum kotu umarim bi an once duzelir nasil duzelir onuda bilmiyorum ama biseyler yapilmasi gerektigi kesin ...
kesinlikle çıkacak. ben hiç istemediğim ve hatta beni aşırı büyük zararlar ettireceğini bildiğim halde 4,5 sınırını aşabileceğini düşünmekteyim. özellikle referandumdan evet çıkarsa 5 gibi tahminlerim var.
umarım yanılırım çünkü beni çok büyük zarar ettiriyor. dolar 1 kuruş bile arttıkça küfür ederim, dolayısıyla son aylarda bildiğin küfürbazın bayrak taşıyanı oldum.
Olağan üstü toplantı haberi ve gecesinde Erdem Başcı başkanlığında faiz arttırımını hatırlayan var mı?
Devamında da doların durumunu
Merkez bankası kuru rakam olarak değil enflasyona etkisi olarak inceler
Enflasyona etkisi en erken bugünden 2 ay sonrasında net belli olur sanıyorum
Bu yükseliş kendini hedge etmemiş şirketleri ve hane halkını etkiler onun dışında kimseyi batırmaz
Hedge etmemekte nedir döviz gelirin yokken döviz giderin olması
Hanehalkının ise standart yaşam unsurlarının pahalanması (dolar ile fiyatı belirlenen tüketim ürünleri)
En büyük etkisi ise psikolojik moralsizlik
Bence kur yükselişinin en en en kötü yanı bu hanehalkında oluşturduğu moralsizlik
Örnek veriyorum yarın öbür gün bende batabilirim ama bu kur yükseldiğinden değil kendi yanlış kararlarımdan falan olur çünkü döviz borcum yok döviz gelirim yok
Ben kurun seviyesinden değilde hızla çıkmasından rahatsızım
Yoksa TL talep oluşturacak neyin varki bizim paramız değerli ve bu ülke bu kadar zenginmide artık şahinden çok bmw mercedes var trafikte
Ama insanoğlu bencildir bende dahil , bmw mercedese binemiyorum diye şikayet eder neden binemediğini yada aslında binecek haldemi olduğunu düşünmez
Özetle bu hız iyi değil , kurun yükselmesi ise normal en basitinden enflasyon oranı farkından dolayı yani bu seviyeleri yıl içinde görmeliydi 2 hafta yerine
Bu hız ve yarattığı korku ise kötü bunu engellemeyi başarırlar umarım en kısa zamanda ama oda fitch trump falan belli olmadan kısa vadede biraz zor tek başına
bu yukselme devam eder mi acaba ? dolarla oduyorum ben okulumu bu sene verdigimle seneye vericegim fiyat arasinda 10 milyara yakin fark var napsam bilemedim bu arada artmasi bekleniyor postlarini gordukten sonra tedirgin oldum bide okul zam yaparsa baya bi sorun olucak benim icin
bende sırbistanda yaşıyorum türk vatandaşı olarak :)
bahçeşehir dolarla mı alıyor okul parasını? peki geliriniz nerden? türkiyeden mi yoksa sırbistanda mı? çünkü sırbistan vs ise geliriniz, buranın parası türk parası karşısında sürekli değer kazanıyor bir zararın olmaz.
ama türkiyede yaşıyor kazanıyorsanız geçmiş olsun.