altın mı dolar mı hangisini alalım bi net cevap yok mu yahu?![]()
altın mı dolar mı hangisini alalım bi net cevap yok mu yahu?![]()
Yeni trend para değersizleştirme. De bu üretimi olan ülkeler için geçerli ve faydalı. Bizde doları kendi haline bırakamıyorlar, çünkü bırakırsa kriz büyür. Dışa çok bağımlıyız maalesef.
Tüketim çılgınlığı konusunda da size çok hak veriyorum. Döviz arttıkça fiyatlar yükseliyor , fiyatlar yükseldikçe insanlar aldıkları ürünün daha değerli bir şey olduğunu zannediyor. Son günlerde talan edilen mağazalar manşetlerde *****. 500-600 TL civarında hatta fazlasına tShirt satan markalar var. Dolar 5 lira olursa tshirt fiyatı da 1000 TL olur. Bu defa alıcısı 1000 TL lik tshirt almanın hevesine düşüyor.
Bu kadar zengin bir ülke değiliz aslında. Bir de asıl büyük sorunun, halkın psikolojisinde yaşanacağını da düşünüyorum. Uzun süredir alışverişini rahat yapan , her istediğine ulaşan bir kesim var. Tüketime alıştırılmış durumdayız.
Yani bu yaşayacağımız kriz ( umarım hiç olmaz tabi) daha önce yaşanmış krizlerden çok farklı olacak BENCE .
yaşayacağımız kriz 500 liralık tshirt alamamak, iphone 9s alamamak, 100binlerce liralık arabaların ticari taksi olarak kullanılan albea sayısı ile yarıştığı duruma gelememek ve istanbulun gözbebeği xxx life'ta hayat başlayamayacaksa bence bir an önce krizi yaşamalıyız.
kimse üstüne alınmasın, 500 liralık tshirt giymek için 1 ay makarna yiyenlere lafım
Okuyun Abiler , Bunun anlamı şu Devlet garanti etmese Halkbank Yurtdışından 200 Milyon dahi krediyi alamıyor..!!!
Hazine Müsteşarlığı'ndan yapılan açıklamada, Avrupa Yatırım Bankası'ndan, Halk Bankası'na Hazine geri ödeme garantisi altında, 200 milyon Euro tutarında finansman sağlanmasına ilişkin bir garanti anlaşması imzalandığı bildirildi.
http://tr.investing.com/news/borsa-h...1-hazine-74517
"Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"
issizlik 5,1 kalir- tarim disida 160 k civarina olur diye düsünüyorum. Insallah gecen sefer ki manipüle edilip önden sacma bir data sonra revize gelmez.
slowest tsi of cosmos
Bir yandan gözünüz Usd Euro paritesinde olsun.... Piyasa 1-2 dakka önceden fiyatlayabiliyor
Faiz artirimi icin 200 K üzeri olmasi lazim , sanmiyorum bu dönemde bu rakamlara ulasmasi. Temmuz agustosda tarim disi istihdamin yüksek gelmesi mümkün , cografik özellikleri göz önüne alindiginda düsük gelecegini düsünüyorum , bir de sanayi üretim Almanya'da %1,1 düstü bunun ABD'ye de bir etkisi oldugunu düsünüyorum. Herkese bol kazanclar dilerim.
slowest tsi of cosmos
Şimdi hapı yutmuş bulunuyoruz abiler... Başçı titriyordur şimdi Finansal krize doğru koşuyoruz....
271.000 Gelmiş ... Geçmiş olsun abiler felaket yüksek bir rakam... Doları olanlar beklesinler ama yinede son karar sizlerin...
Şu an 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 konuk)