Beyler kisacasi bu fiyatlardan 35k dolar alinirmi?
Printable View
Beyler kisacasi bu fiyatlardan 35k dolar alinirmi?
Şimdi alın yada satın diyemeyiz, çünki vebal var... Örnek vereyim seçim sonuçları açıklandıktan sonra insanlar panikle piyasa kapalıyken Usd bozdurduki, Tv de çıkan uzmanlar sayesinde epey bi zarar ettiler... Benim son bi ödemem var 100K civarı, tamamen dolarda olduğum için şu an Tl yok elimde... Yarın elime geçse tl artık seviyesine bakmadan alıcağım ve kurtulacağım, ama size diyememki kur 2.880 - 2.890 'a inmeyecek diye... Belki anlık oraları görür, ama trend yukarı yönlü ve asıl sıkıntının başındayız...
Kaan Sarıaydın, güzel analiz yapıyor da şovmen tarafı ağır basıyor, özet bilgi vermesinde fayda var. Genel olarak tutarlı konuşuyor. 1 dolar=1 Euro olmaması için bir engel göremiyorum ben, uzak bir ihtimal değil. Avrupa birliği balonu söner yakın zamanda.
artık şansımıza bekleyip görecez yani :)
Yunan tam batsaydi portekiz ispanya italya gelsin bu parite tersine dönerdi
Ben dolari yukari bekliyorum bu hafta...
2.95 e dogru yolu var bu işin iyileri yıl sonu 3.05. 3.10 diyorlar..
Hükümet belirsizliği ortadan kalktı.
Değerlendirme kuruluşları mevcut durumun devamını işaret ediyorlar.
Aslında fedin faiz artırımına karşı bizim faizleri artırıp dışarı dolar kaçışının önüne geçmemiz lazım ama mb nın bu konuda adım atmaması,fed’in 2015 te faiz artırımı yapmayacağına inandığını işaret ediyor.
Önümüzde ki hafta sonu G20 toplantılarına ev sahipliği yapacağız.Mülteci sorunu,Ortadoğu,lobal ekonomı konu başlıkları olacaktır.
Yeni hükümetin açıklayacağı ekonomı paketi beklentilerimiz arasında.Gübre ve bazı sektörlerde kdv nin sıfıra indirilmesi yazılıyor çiziliyor. Bazı sektörler öne çıkabilir.
Zorla güzellik olur.
“camii yıkılmış ama mihrap yerinde “diye bir deyim vardır.
yaşı ilerlemiş olmasına rağmen güzelliği hala yerinde olan ve "ulan hele gençken nasıldır bu" dedirten kadınlar için kullanılan bir deyim…
aynı bu durumdayız.
Eski binalara yapılan mantolamam misali…Ajda pekkan konumundayız.
81600 altı kapanışta kesin stopl ile,82300 aşımını bekleyeceğim.
Bu hafta yatayda olmamız büyük ihtimal.SAHOL ve FROTO işlemleri yakından takip edilmeli.
Kolay gelsin herkese , bol kazançlar .
Borsayı yukarı itmenin tek yolu var, o da üretime geçmek.. Çok sağlam teşviklerle Çin Kore gibi ülkeler örnek alınıp, halka doğruları anlatıp Türkiye'nin baştan sona herşeyini üretime aktarması gerekiyor... Şu anda betoncular faizlerin düşmesini bekliyorki konut satılsın.. O devir bitti paşam... Mevduatçılar faizlerin artmasını bekliyorki çalışmadan garanti getiri.. Malesef yine onlar kazanıcak..Merkez Bankası Faiz artırmasa dahi piyasa faizleri yukarıya gidiyor trend bu ve artık alışacağız.. Bence %99 ihtimalle bugüne kadar görmediğimiz bir krizle yüzleşeceğiz.. Dibe vurduktan sonra çıkışımız yıllar alacak.. Krizden çıkmanın tek yolu harcamaların artırılması, çünki biz üretken ihracat yapan bir ekonomi değiliz.. Sorun şu ki, artık herkes borçlu yani hareket alanı sıfır.. Geçmiş olsun diyim şimdiden
Kredi derecelendirme kuruluşlarına gelince, bence o kadar güvenmeyelim şahsi fikrim Türkiye'nin notu düşürülecek.. Suudi arabistanın kredi notu petrol fiyatlarındaki düşüş öne sürülerek düşürüldü... Şimdi fed faiz artırdığı anda hepsinin söylediği "Türkiye en kırılgan ekonomi" diyerek bir gece aniden düşürebilirler..
Bende Türkiye'yi Aysel Gürel'e benzetiyorum, ancak Zarhoş gelir onada yatırıma:)
Pempe tablo çizilir.
Ama bu sefer kalem bitti beyler bilginize.
Ne arac ne ev alin nakitte kalin yatirimi sadece altin ve dovizde degerlendirin ben kara tablonun 2016 tam olarak gorucez diyorum.
yTD :)
İstikrar çok guzel bu arada :)
Şimdi biraz fikir jimnastiği yapalım, diyelimki Merkez bankası faizleri artırdı.. Usd bir miktar geri çekildi, geri çekilmeden dolayı usd alamayanlar yada usd borcu olup pozisyon kapatmak isteyenler alım yapar.. Borsa faiz artırımı ile iyice çöker ve borsadan çıkış yapanlar fed faiz artırımına kesin gözle baktığı için dövize geçer... Zaten çöken ekomomizde kur artışı dışında faiz artışı ile beraber artık piyasalar tamamen kitlenir... Diyelimki Mb faizi artırmadı ama Fed 12.Ayda faizi artırdı, bu seferde kurlar yukarı doğru istekli bir şekilde gidecek ve Merkez bankasının Faiz artırımını bekleyecek.. Eğer yine Merkez bankasına baskı yapılır ve son ana kadar bekleyip kurun aşırı artışına sebebiyet verilirse gerektiğinden de fazla faiz artışı yaparki zaten her iki durumda da kurtuluşumuz yok.
bu olay sadece bizim ülkemizimi etkiliyor yoksa avrupa ülkelerinide etkiliyormu bu faiz arttırımları vs ?
Gelişmemiş, üretimi az olan borçla yaşayan ülkekeri.. En çok bizi ve Brezilyayı etkiliyor sonra Güney afrika gibi ülkeleri..
anladım pekı bu fed neden faiz arttırımına ihtiyaç duyuyor?
mesela bizim para brimimiz dolar olsa dolara çevirsek nasıl olur :)
Fed'in para basma sebebi, Abd ekonomisini girmiş olduğu krizden çıkarmak içindi.. Faizler Abd'nin aşırı miktarda para basması sonucu 0'a yakın seviyede kaldı uzun yıllar.. Bu iktidarın da en büyük şansı bu oldu...Paraları geri çekme sebebini Abd ekonomisinin artık iyileştiği ve enflasyonun artacağı beklentisi ile faiz artıracaklar.. Ama gerçek bu değil, bu ucuz para tüm dünyada balon yarattı
..Örnek vereyim bir ara hatırlarsanız bankalar hesapsızca kredi veriyorlardı.. Kredi kartına nerdeyse 2 sene taksit yapan bankalar vardı. Her alış verişte sms yollayıp şu kadar daha taksit yapalım diyen hatta onun da asgarisini ödeyerek borçlanma ve gelecekte kazanılacak paranın erken harcanması diyelim.. İşte olay bu, şimdi paranın maliyeti bu kadar ucuz olunca herkes ev,araba aldı haliyle talep aşırı olunca 100 liralık ev oldu 200 lira çünki herkes gelecekte kazanacağı parayı bu şekilde kullandı.. İşte Fed bu işin artık içinden çıkılmaz hale geldiğini gördü ve parasal genişlemeyi kademeli olarak bıraktı ve şimide faiz artırarak o paraları geri çağıracak.. Ama asıl sorun burda başlıyor, kriz çıkarmadan yapması gerekiyor bunu, geçen hafta Fed tutanaklarından bir ibareyi çıkarttılar.. Gelişen ülkelerdeki durumu izliyoruz ibaresini.. Eskiden bu ifadelere güveniliyordu ama işte şimdi gelişen ülkeler bizi ilgilendirmiyor demeye getiriyor... Kısaca dünyada üretilen mal ve hizmetten çok daha Fazla para var... Yani ortalıktaki paranın karşılığı yok..