Peki nasıl oynanıyor bilsekte bizde oynasak mesela Garanti İnternet Bankacılığına girip yapabiliyor muyuz ?
Printable View
Peki nasıl oynanıyor bilsekte bizde oynasak mesela Garanti İnternet Bankacılığına girip yapabiliyor muyuz ?
usd chf cok iyi gidiyo :D
Petrol ve altının düşmesi faiz artırımının olacağının habercisi,.usd burda kalmayabilir zaten parite de destekliyor usd yi... Piyasanın tersine oynayarak para kazanılır, herkes usd alırken değil de satarken alırsanız para kazanabilirsiniz. Bence usd için şu An alım fırsatı en azından usd almayı düşünenler alacağı miktarın yarısını buralardan alabilirler. Ama şunuda söyleyim her zaman bu işlerde risk vardır. Zarar etmeyi de göze almak gerekir.
Tire mondi fabrikasında yangın çıkmış , alacak olanlar bir daha düşünsün ..
https://www.youtube.com/watch?v=Jq7UlwPTz48
Migros ve şisecam neler olur tahmini olan var mı?
AKSA alan :)
Takip ediyorum yazdıklarını çoğu prim yaptı piyasaya güvenip giremedim endeksin bu kadar yukarı gideceğini düşünmemiştim açıkcası 80 altına gevşeseydi doldurcaktım portföyü ama kısmet değilmiş :D
Gerçi temeli sağlam kağıtlar yazıyorsun spekülatif hisseler değil
Aksayı 4 senedir filan izliyorum o zamanlar 3 liraydı ama gerçekten geleceği çok parlak bi şirket zaten faaliyet gösterdikleri alanda sayılı firmalardan. Karbon elyaf mı ne üretiyorlardı. Ama işte kağıdın 3 liradan bugünlere geldiğini görünce insanın eli gitmiyor almaya :D
Seçimin ertesi günü vestel almıştım 3.60 lardan ikinci seans. Kağıdın gitceğini biliyordum ama dayanamadım sattım 4.20 den 5 i geçti sonra ::D
Yerinden ziyade bilanço istikrarı önemli benim için.
Aksa da alım istekli 11.70 üstü uçar.
bugun tire alım için iyi yerde takip edilmesi gerekli.
Vestel-ızocam-aksa-tire-egser-bsoke. .. Asla ytd :)
2.65 den dolar aldım, doları görün 2 lira olur :D
KardemirD iran ile yapılan anlaşmaya güzel tepki verdi , yolsuzluk mubabbetlerini unutturdu haalen seviyesi çok güzel .
Daha önce buna benzer bir konu açmıştık, epey de bir teknik analiz paylaşmıştık 2-3 sene kadar önce; sonrasında nedensizce uçmuştu konu diye hatırlıyorum.
Umarım buradan faydalı tavsiyeler çıkar, zaman buldukça ben de bir iki kelam etmeye çalışırım..
Dolar için şu an 2.56-2.57 seviyesi muhtemel, almayı düşünenler biraz daha bekleyebilirler risk iştahına bağlı olarak.
euro ve altın durumu neolur beyler
Usd 2.56 lara inmesi çok zor, nedeni de pariteden dolayı, sabredebilen psikolojisi iyi olan sürekli kurları anlık takip etmeyip paniklemeyen para kazanır, en azından parasının değerini korur. Euro çok riskli avrupa nın durumu iyi değil, nüfusu yaşlı üstelik daha İspanya portekiz ve italya gibi ülkeler de var sırada.
2.69 dan alan madurlardanım. Bir türlü şu seviyeyi geçirtemedim
Geçen sene CB seçimlerinden önce almıştım sanırım 2.2 gibi bi rakama, seçimlerden sonra y2.08 lere kadar geldi belki daha aşağı, tekrar aldım, sonra bi uçtu ... Şimdide 2.734 ten 2.695 ten, 2.66 dan aldım ve param oldukça devam ediyorum.. Türkiyede herşey manipulatif, hergün Türk şirketleri,bankalar için kredi derecelendirme kuruluşları dahil olumsuz açıklama yapılıyor. Cari açık artık kronik.. Devleti borçlu göstermiyorlar ama durum aslında hiç öyle değil, her türlü rakamlarla oynuyorlar, net hata noksan kalemi adı altında yani gayri resmi para Girişi.. YYunanistan’da hatırlarsanız verileri iyi makyajlıyordu hatta adamlar batarken notunu artırmışlardı.
TCMB (Merkez bankası) beklenti anketi'nde (haziran 2015 yayını) aşağıdaki gibi bir açıklaması var, benimde güvendiğim bu yazı oldu ama. Koskoca MB birşey biliyordur herhalde :D Bakalım göreceğiz :)
"Döviz Kuru Beklentileri
2015 yıl sonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi bir önceki anket döneminde 2,72 TL iken, bu anket döneminde
2,78 TL'ye yükselmiştir. 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla 2,77 TL ve 2,85 TL
olarak gerçekleşmiştir."
USD 1.90 olursa şaşırmayın demişti Erdem Başçı, aslında yaptığı sözlü müdahele idi.. Milletin panikle usd almasını engellemekti amacı. Ona güvenip kaldıraçlı işlem yapıp batanlar olmuştu. TCMB gelip te kur 3 TL olucak diye beklenti anketi yayınlamaz zaten. Ülke çıkarı doğrultusunda hareket eder. Ama usd Tcmb nin müdahale edebileceği birşey değil. Hele ülkede üretim kalmamışsa aynı yunanistan gibi üretmeden borçlanarak tüketiyorsak zaten mb ne yapsın?
Cuma gunu yellen konusmasına dıkkat..dolar için hazırda beklıyenler ıkı katı dıkkat :)
SKTAS- TİRE izlenmeli ...
AKSA 13.50 hedefli takip gerekli.
Abd işsizlilik başvuruları beklenenden iyi geldi. Muhtelemelen tdi veriside iyi gelicek ve usd yönü yukarı gözüküyor, yanlız birşey kafamı kurcalıyor usd tüm dünyada kuvvetlenirken bizde düştü geçen hafta, Katar ve Suudi Arabistan paraları sayesinde hani diyorum acaba Türkiye Suriye'ye Giricek de hazırlık mı yapılıyor?
Gold Buy 1130.5
TP: 1150.0
200 pip 1 ayda toplar. 1130 teminatlı işlem. %200 kar marjıyla 2.000 usd bırakır.
Dün gece altının 650 pip oynamasıyla işlem sl oldu.
A
Altında 92 bekliyorum 94 gösterdiler kur biraz daha gelse yapiscam yakasina :)
Aynen Altın sert düştü. Bu alım fırsatımıdır?
Altını değil dolar endeksini takip edin arkadaşlar
dolar endeksi patlama öncesi kaynayan volkan gibi
Altın düşüyor, petrol düşüyor... Usd güçleniyor ve devam edicekte... Erken seçim lafları da başladı mevcut hükümet seçimle filanda gitmez.
Dolar endeksi de güçleniyor, Tdi verisi iyi gelicek diye tahmin ediyorum buda doları yukarı ittirir.
89 dip bana göre 92 de kayığa binmek için fena değil.
Ben 88 alip 103 den çıkmıştım.: )
Dolar sakinlesmesi zor bugün altin tepki olarak 96 97 görebilir.
94 bence uzun vade için kötü bir rakam değil.
Borsada bu günlük tavsiye var mı?
Koalisyon olursa garanti ucuz olmaz ise borsa pahalı :)
Bakıra platine bakan varmı son 3 ay ?? :)
Platin omuzda var benim, para ediyorsa söktüreyim :D
Köşebaşlarından direkt geçiyorum, geçen böbreğin tekini almışlardıda :D
Dolar kurundaki heyecan yukarılara cıkar mi yoksa altina dönüş yapmak nasi olur
Usd öyle böyle yükselicek ,usd ve altın hatta petrol usd yükseldiğinde düşer.. Yani ters orantılıdır. Şu anda değil ama fed faiz artırmaya başladığında altın iyice düşeceğinden altına girilebilir ama uzun vade yatırımı olarak. Sonuçta dünya bir süre sonra öyle böyle tekrar krize giricek işte o zaman altın çok parlar.Ama sabır ister
Dolar bence 2.63 den 2,70 e hareketi güzel yaptı.
2.67,2.68 gerileme gelir.
Turkiyede koalisyon bilmecesini bilen varsa dolar tahmin etmek kolay olucak .
Ben erken seçime hazırlık yapılıyor düşüncesindeyim. Suruçda mitin yaptığı operasyonuda tuz biber oldu.
Dolar 2.75 2.80 bandına geleceğini tahmin ediyorum ki sene sonu 2.90 fedle beraber gözlenebilir.
Bence altın 85 90 aralığı yakalandimi direk almakta fayda var.
Altın uzun vade için her zaman güzel bir yatırım.
Ama tayip ölür akp bitere oynamak isteyen uzun vadeli yada bilinmez ecel bu :)
Borsada DOHOL tek geçerim. En ucuz holding ne badireler atlattı yikilmadi :)