dolar geçen hafta perşembe 5.62 görmüştü, yaklaşık 12 kuruş bir değerlenme var 4 işlem gününde. sanki mb'nın sert bir faiz indirimi yapacağı beklentisi satın alınıyor gibi geliyor bana. ne dersiniz? sanki yarına 5.85'lere doğru gidicekmiş gibi...
Printable View
dolar geçen hafta perşembe 5.62 görmüştü, yaklaşık 12 kuruş bir değerlenme var 4 işlem gününde. sanki mb'nın sert bir faiz indirimi yapacağı beklentisi satın alınıyor gibi geliyor bana. ne dersiniz? sanki yarına 5.85'lere doğru gidicekmiş gibi...
Yanliz dolar eur a karsida degerleniyo. Onada dikkat edin.
Faiz ve yaptirimlarla ilgili cok farkli yerlerede gidebilir
o zaman kraliçeyi alsın gelsin aileler tekrardan bir tanışsın. gelirken de boş gelmesin bizim ingilterede olan altınları getirsin.
Valla fikir verebilecek kadar bu isi takip eden biri degilim ve tersteyim dolarda :) beklentim yukselmesi yarinki faiz ksrarina gore yuksele bilir. Ama onemli.olan abd yaptirimlari gecen seneki brunson olayi.gibi olursa kuru ziplatabilir. Suda var swap vs dolayi.londra piyasasi tl ye yuklenmiyor oyuzden hareketler gecen seneki.gibi keskin.opmuyo
Ziplarsa ben olsam satardım...
Daha önce de yazmıştım tekrar etmekte fayda var. Hem AB hem de ABD parasal gevşemeye geri dönüyor ve bu döngü 3-5 ayda değişmez. En az 18 ay gevşek para politası bekliyorum. Bu da en çok bizim gibi borcu yüksel ülkelere yarayacak.
geçen sene 24 temmuzda 100-150 bp faiz arttırımına gitmediler krizin başlangıç adımlarından birine sebep oldular
bu sene 25 temmuzda piyasa 250 bp civarına hazır 400 bekleyen çoğunlukta fiyatlamalar 600-800 bpye göre fiyatlanıyor
yıl sonu enflasyon hedefi 15 cds 360 seviyelerinde em'lerde ortalama 300 bp faiz farkı olduğunu düşünürsek 250-300 bp iyi bir tercih olur
ha tabi yıl sonu 15 ne kadar gerçekçi bu da ayrı bir konu
neyse biraz hareket olsun da artık gerisini izleyip görürüz
editt : nolcakk ?? yukarı mı aşşa mı
bu arada mbnin faiz indirmesi demek piyasa faizlerinin ineceği anlamına gelmiyor
mevduat inecektir ama kredi faizlerinde bence beklediklerini alamayacaklar ve bu seferde bankalarla sıkıntı başlayacak
mevduat inip dolar hareketlenince haliyle döviz pozisyonlarında da artış olacaktır..
hele şu rakamı bi görelimde..