Bu dolar euro adamın psikolojisini bozar
Printable View
Bu dolar euro adamın psikolojisini bozar
Gram altın bugün güzel düşüyor
Garanti 11,60 dan anlaştım bu ay için vadeli olarak
Doların düşmesi benim işime gelir ama ben 3.00 altına gelmesinin artık imkansız olduğuna inanıyorum
Anketler ne olursa olsun erken seçim kararı alınacaktır diye düşünüyorum
Siyasi belirsizlikle piyasalar gevşemesi mümkün değil gibi
Yatırım olarak vadeli yada altın taraftarıyım
Bist de sadece Dohol :)
Ytd.
12 ocaktan sonra dolar ıkı kez rekor kırdı,bıl ıstedım...
3,88 tahmını gayet dogal ancak bu tahmınler pek tutmaz.
Pıyasa zaten cokk sıg,cokk cabuk yukarı asagı oynuyor.Suan hukumet tarafından planlanmıs bır dusus var,amacda bellı.
Bunun haberını 28 ocakta aldım.ozaman dolar tarıhı zırvesındeydı.ertesı gun buraya yazdım.Cok onemlı bır yavsAKdan duymustum...
Bende ona gore pozısyon aldım,Allaha sukur zararımı cıkardı.(3,07 den bozmustum malesef) hatta suan kardayım,essegımı bulmus gıbı sevınclıyım...
Ben olsam 3,55 hedef ancak ben beklermıyım?Bu sevıyelerden pacal yapamaya baslardım...
Doların durumu çok iyi şu anda ya habibi..
Bu topiğe yazmamaya dair sözüm vardı... Ancak görülen lüzüm üzerine yazmak durumundayım ki Tech'deki arkadaşlarımın canı yanmasın... Z/X Ne zaman yazsan trend terse dönüyor :D
Dolar Tl ve Bist şu anda spekülatif olarak ayarlanmaya çalışılıyor.. Son zamanlarda yapılan F/X düzenlemesi, Varlık fonu vs... Türk telekomun büyük borcu var ve ödeyemiyor temerrüde düşmüş durumda.. En büyük alacaklısı ise Akbank ve Garanti.. Ohalden dolayı iflas erteleme yasak ve batan batana... Varlık fonu ile döviz kontrol edilecek (Mb rezervleri eritilmeden yani 2. Mb) Devlete ait kurumların Hisseleri alınacak (Bir kısmı da sizin Bes paraları ile) Hükümete yakın şirketlerin hisseleri alınacak vs.
Borsa'ya gelince bu işin içinde olanlar bilirki belli hisseler şişiriliyor diğerleri kımıldamıyor bile... Herşey referanduma kadar kısaca , referandumdan Evet çıkarsa yabancı gelicek döviz düşecek, borsaya para giricek bir süre daha idare ediceğiz tüm kurgu bunun üzerine.
Şu anda olan ise Yellen trendi bozmuş durumda Fed öyle böyle bu sene peş peşe faiz artıracak.. Trump Çin için getirilmiş bir adam Çin döviz rezervlerinde de ciddi azalma var, isterseniz komplo teorisi diyin Çin'i batırmak için dahi faiz artırımı yaparlar..
Kısaca ; Tl'de durmayın da nerde durursanız durun saygılar...
Son olarak Teknik analiz vs. bunlar hikaye ..
telekomun sahibi suud lu oger group yani oger telekom..
genel olarak avrupa amerikalı yatırımcılar malı mülkü devredip gidiyor yerini alanlar genelde katar suud ve körfez merkezli arap sermayesi..
ben uzun suredir ortaya karışık olarak beklemedeyim karlılık tatminkar , referandum sonrası bakıcam artık duruma gore bu işlerden elimizdeki yatırımımız aman değer kaybetmesin diye uğraşmaktan da yorulur olduk sağolsunlar
Bence yüksek ihtimal evet gelicek ama evet gelirse tam aksine yabancı yatırımcı bence iyicene elini ayağını çekicek algılamalar çünkü avrupa ve amerikanın farklı olucak şahsi fikrim..
en basitinden siyasete girmeden yazıyım geçen gün gelen cia başkanın attığı ve sildiği tweet ortada türkiye ile iranı aynı kefeye koyup bized totaliter diktatör ülke yazmış tweetinde.. sonuçlarda evet çıkdımı onların kafasına akıllarına göre bu belkide resmi olarakda onanmış olucak..
ben napayım agalar :) bozayımmı durayımmı :D
TT geçen sene sağlam zarar etmiş, KAP'ta vardı bilançosu.....
Uzun vade de ok,dovızd de kalında suan akarken doldurmadıysanız yanlıs sızde...
Yabancı bızı somuruyor,sızde somurun.
Yarın kımse goz yasınıza bakmayacak...
Evet de hayırda cıkasa sorun olucak...
Ben "1" kez sevıye tahmını yaptım,kı havanın en puslu oldugu tarıhlerde yapmıstım. Artık hayatta yapmam(bılgı aldıgım kısı cokk onemlı bırısıydı) trend tahmını suan yapmak zor ancak cokk fazla alıs oldu 63-67 arasından... Burası cıddı dırenc olur bu hafta burada kalırsa.
Şimdi taksiden indim
Öyle bir türkiye anlattı ki
Sanki ben uganda cumhuriyetinde yaşıyorum
Dayı dedim sen devam et böyle arabaya mazot koyamadığın yövmiye çıkarmadığın günlerde beni hatırla dedim
Evet çıkınca 2,50 dedi ekonomi tavan yapacak dedi
15 yıldır neden yapmadım dedi
İzin vermiyorlar dedi
Ulan iktidarsın kim izin vermiyor :)
15 tl verdim taksiye içime oturdu ulan buna verdik parayı diye içlendim
Beyin yanmış yani :)
Abdurrahman Dilipak†@aDilipak
Dolar da değer kaybetmeye devam ediyor.. Gülenin nefesi de bu balonu şişirmeye yetmiyor..
32
83
akarken doldurmak ne demek?
Evi arabayi sat Barcelona'ya bas olmasın?
Cok basıt;burada ocagin baslarinda borsayi soyledim ama kimse anlam veremedi. Dovizinde ocak
Sonu soyledim,onzaman dolar rekorlar kiriyordu.
Ben aldigim pozisyonlai yazdim,bu firsatlar varken degerlendirmek gerek. Emin olun cok kotu zamanlar yasiyabiliriz. Hep yabanci yada yandas mi somurucek bizi?
Psg....
baktığım fx sitelerine göre 3.60 beklentisi var ancak daha altı süpriz olarak görünüyor. Sonrasında yükseliş yapacağı şeklinde doların. Ben de öyle tahmin ediyorum varlık fonu rezervlerinin erimesine bağlı olarak.
yaklaşık 2 yıldan beri fikir aldığım birisi var, söylediklerinden sadece 1 sefere mahsus tarihte 1 ay oynadı gerisi haftası haftasına tuttu, buna rağmen şubat sonu mart ortası 3.3-3.5 civarı diye konuştuk ocak ortasında, giren rakkam büyük, oyun büyük sanırım inecek, nisan sonrası ise belirsiz
http://www.ulusalpost.com/durmus-yil...r-3504g-p2.htm
Durmuş Yılmaz 2001 Krizine doğru gidiyor diyor.. Yani Bankacılık krizi ... Sonu Morataryum ile biter bu iş abiler.. 100 bin tl devlet garantisinede güvenmeyin, olaki böyle bir krizde devlet size derki eyvallah borcum borç ama sana zaman veremem elbet birgün alırsın paranı.. Kısaca altın dolar almak isteyenler kademeli bir şekilde fiziki olmak kaydı ile alabilir ancak 1 ay sonra ödemesi olan elindeki parasıyla alıp sonra zararına satmak zorunda kalmasın.. Hörmetler
Varlık fonu daha pıyasaya gırmedı.... Zaten amacda cok fazla pıyasa degıl,bu kadarını bılın ıstedım.
3,62 yı gorururz,sonrasına bakalım ancak 3,63-65 arası baya alım oldu. Eger kıramazsak zor gecerız burayı. Fakat bu hafta bırseyler sekıllenıcek....
Sureklı uyarıyorum ancak tedbırlı olnak kaydı ıle,bu dalgada bırseyler kazanın ınsallah.
Büyük projelerin mali durumunu araştırın derim sadece bunu araştırın nasıl bir karadelik oluşuyor anlarsınız..
osmangazi yavuz sultan selim,avrasya tüneli ve diğerleri araştırın ama verilerle araştırın bilimsel olarak..
benim okuduğum araştırdığım hepsi komple zararda.. ve bu büyük projelerde yani yap işlet devret şeklinde olanlarda yapılan sözleşmelerin benim bildiğim hepsi dolar üstünden..
bu zararlar nerden çıkıyor sizden bizden dolardan kurdan ekonomiden merkez bankasından..
kasım işsizlik oranı %12.1 Genç işsizlik oranı %22.6 her 4 insandan biri işsiz.. ama işte gemisini yüzüdren kaptan..
Önemli bir bilgilendirme yapayım...
Eski BB. Stratejik derinlik kitabı yazarı Davutoğlu ile eski bakan Sn. Ali Babacan İNGİLTERE'ye gitmişlerdi ve tutalamayan dolar o ziyaret sonrası kontrol altına alınmıştı.!!
Yine tarih tekerrür etti bu sefer İngiltere Başbakanı Theresa May Türkiye'ye geldikten sonra aynı şekilde Kurlar kontrol altına alındı.. Basına yapılan açıklamada ise yerli Uçak (Bana göre hiç uçmayacak) için Motor vs. gibi anlaşmalar yapıldığı bahseldi ancak konu bu değildi (KIBRIS!!!)
Birazda siz fikir jimnastiği yapın abiler.. Malzemeyi verdim
fikir cimnastiği yaptım, dolar düşecek mi şimdi verilen tavizler karşılığında
Tl Düşmeye devam edecek...
Referandumdan Evet çıkarsa Reis bir an önce Başkan olmak isteyecektir ki sonuna kadar haklıdır.. Kriz ortamında daha fazla beklemek riske girmek akıl karı değildir (2019 Normal takvimi)
Diyelim Hayır çıktı, Reis mutlaka Erken seçimi deneyip yine amacına ulaşacaktır.. Kısaca ölene kadar MOKOKO...
Bunun dışında ben Tl'de durmam.. Dolar her sene %20-25 gidiyor Tl'ye fena fena.. Ki bu sene Abd başkanlık seçimleride bitti Fed'in önünde faiz artırımı için bir engel kalmadı.. Bunun dışında Avrupa'da İngiltere'de enflasyon artıyor.. Abd'de artıyor.. Abd enflasyon verisi ve Tarım dışı verilerini takip edin ama özellikle "Ücret artışı kısmına bakın" ...
Bunun dışında Brezilya reali 4.2'den dün 3.085'e geldi yani Brezilya Reali kabaca %36 değer kazandı dolara göre.. Faizleri %13 bizde de şu anda %11.5 (Politika faizi demiyorum)
Ekonomi konusunun konuşulur bir tarafı yok.. Thy 6 milyar tl zarar ederi ise 2 Milyar Usd... !! Nereye el atarsanız atın aynı sonucu alırsınız...
Abiler Trump'u unuttum... Bu adamı takip edin sürekli Vergi reformu yaparsa hiç şakası yok.. Abd devletinin geliri düşecek halkın geliri artacak Abd bütçe açığı büyüyeceği için ABD daha fazla borçlanmak zorunda kalacak vs. vs.
kurumların zararı ortada thy telekom büyük projeler denilen projeler.. işsizlik oranları ortada..
marketlerde rakamlar uçmuş gitmiş iki torba şey alıyorsun 200-300 tl paran gidiyor..
ilginç ama herkes hayatından aşırı memnun..
Çünkü hepsi cennetlik, hepsinin öbür tarafta hurileri nurileri hazır kıta bekliyor. Şeriat gelsin de varsın ekonomi darma dağan olsun. 2023 de kralız zaten bilmiyor musun? Padişah gelecek dertler bitecek. (Adminler insaflı davranın tutamadım kendimi, ceza puanını az yollayın :) )
Devletin o kadar dolarla borcu varken kuru düşürmek devletin işine gelmez mi
Bu proje ye ihtiyacımiz vardı Allah a sukur
İstanbul'a 3 yeni 'ada' geliyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Pendik'e 3 ada yapıyor. Toplam yüzölçümü 603 bin 500 metrekareden oluşacak olan adalarda su sporu alanları, yelken, tekne turları, gezinti ve seyir terasları, dinlenme ve yemek alanları, parklar ve bisiklet parkurları gibi çok sayıda aktivite alanı yer alacak.
bu ğlkede golf oynamayı seven çok insan var benim gibi.. bizimde alana ihtiyacımız var o adaların birine golf sahası açılırsa şahane olur.. girişde minumum 500 tl olursa her hafta ordayım..
Arkadaslar,yorum yaparken malesef cok yanlıs dusunuorsunuz....
Devletın durumu ortada,yanı yan yatmıs durumda.Sırketlerın durumuda,ıssızlıkte ortada.Bunların etkılerını gormemız gerek ama gormuyoruz.Sebebı acık,bu yuzden secıme kadar baskılama devam edıcek.Hatta borsayı 93-94 aralıgında,kuru 3,55 bıle gorebılırız....
Benim tahminime göre referanduma kadar dolar 3.40 lara kadar düşer referandumdan sonra 4 -4.10 civarına çıkar.