Zonguldakta 1.5 sene önce 245e aldık,şuan 450 civarı gidiyor.alt katımız 420ye satıldı
Printable View
daha yakın tarihleri merak ediyorum ve birde satış gören fiyatları
700 de ister 3 milyon da ister önemli olan alıcının ne verdiği
satıldı mı peki?
benimde bir arkadaşım arsasına 300-350 değer biçiyordu geçen gün konuştuk 230a satmış
800 lira kira getirisi olan evi 150 ye bırakıyorum arayan yok, babam emlakçılıkla uğraşıyor yaprak kıpırdamıyor eğer biri sıkışıp değerinin %50 altına satmıyor ise.
Acil satan olunca öldürüp alma peşinde millet.
ideal kira çarpanına geliyoruz ülke olarak yavaş yavaş
mesela yukarıda 700 isteniyor denen evlerin ortalama kirası 2000-2500 arası
geri dönüşümü 300 ay civarında
senin dediğin ev ise 180 ay civarı tolore ediyor yani senin evi almak daha mantıklı
ama arayan yok diyorsun işte..
bu arada 79 üzeri kapanışta yabancılar tl shortlarını kapatırlar demiştim;
CITI: We are closing our short EURTRY initiated on August 7 at 6.1550. The spot is now trading at 6.4932 (09:07 BST 27th of August) with the total loss of -4.8%.
6 yı görmeden dolara gireyim diyorum, bu iş için enpara kullanan var mıdır ? Ya da çıkarken çok zarar ettirmeyecek makasın çok açık olmadığı bi öneri ?
Bir aydır ev bakıyorum. Bizim milletimiz harbi tam çakal.
Takibimde olan evler favorilerimden takip ettiğim.
Örneğin adam 1 yıldır satamıyor ilan yenilenip duruyor bu arada adam dediğim emlakçı da ev.
Krediler biraz 30ar 40 ar 50 şer hemen üstlerine evlerinin eklediler. Fırsatçılık yapıyorlar.
Çerkezköy
2012 - 3+1 - 125K
2019 - 3+1 - 195K
2013 senesinde yatirim olsun diye 1+1 daire aldim 102k usd civarina su an 350 lira veren olsa hemen satarim.
Boyle bir yatirim anlayisi yok.Bir daha TR de oturmayacagim ev disinda hicbir konuta yatirim yapmam.Hayali bir havuz var,fiyatlandirmalar hicbir mantik dogrultusunda degil.Insaat yapmaya calismis olan vatandaslarin konu ile ilgili yakidan uzaktan bir alakasi yok.Ahmet gel sen dolap isini yap 1 daire,Mehmet sen gel elektrik isini yap al bir daire.3 daire de bana kaldi hemen galeriden bir range rover.Bu mantikla kendini is yapan akilli adamlarin hepsi milletin basina bela oldu.Kimisi kirasini alamadi evinden oldu kimisi ortada kaldi,kimisi iskan pesinde kosuyor gibi.Ben Mimarim 10 senedir de y.disinda TR nin en buyuk insaat sirketlerinden birinde calisiyorum.Turkiye de insaat sektorune uzayli gibi bakiyordum ki mantikli bakan arkadaslarinda hali ise su an ortada.TR de herkes kisa yoldan birbirini keriz yerine koyarak para kazanmak istiyor.Isin ozeti Konut fazlasi var,alim gucu yok! sabaha kadar ben 300 istiyorum 500 istiyorum 1000 istiyorum.Istemek bedava kerizini bulursan ne ala...