User Tag List

Sayfa 9/1068 İlkİlk ... 789101119591095091009 ... SonSon
20286 sonuçtan 153 ile 171 arası

Konu: Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bankalarda güvenirlilik konusunda yorumlarınız neler ?

mesela benim hep bi tereddutum var okadar parayı hesaplarda tutma konusunda batıp gitme vs gibi bu nedenle hep birkısmını kiralık kasalarda nakit tutuyorum piskolojik ne diyorsunuz bu duruma ?
    Mevduat sigortas

burada bir metin var koruma ile ilgili detaylı bilgi vermekte

emre_277 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dolar için alım hakkında güncel bilgi alabilir miyim ?

hakotech - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı emre_277 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dolar için alım hakkında güncel bilgi alabilir miyim ?
    Ben bu konuda kımsenın vebalıni almam ama toplu alım yaptık euroya..perşembe günü paritenin artacagına ınanıyorum

Day Walker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Euro ya girilir mi alalım mı?

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Peki neden euroda dolar değil
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    11:00 EUR Alman Ifo İş Ortamı Endeksi (Haz) 108,2 108,5
    11:30 GBP BBA Mortgage Onayları 43,1K 42,1K
    EUR Eurogroup Toplantısı
    14:30 TRY Kapasite Kullanım Oranı (Haz) 74,9%
    14:30 TRY İmalat Güveni (Haz) 109,0
    15:30 USD GDP (çeyreklik) (1. Çeyrek) -0,2% -0,7%
    17:30 USD Ham Petrol Stokları -2,100M -2,676M
    EURUSD ANALİZ
    Haftanın üçüncü işlem günündeyiz. Dolar Endeksi, 50 periyotluk basit hareketli ortalama üzerinde yükseliş eğilimini sürdürmektedir. EURUSD paritesi ise Dolar Endeksinde yaşanılan bu çıkışları değerlendirmekte ve önemli bir satış baskısı oluşturmaktadır.
    Dolar Endeksini değerlendirdiğimizde 94.65 – 94.85 bölgesi üzerinde pozitif seyrine devam etmektedir. Endeksin bu bölge üzerindeki hareketleri, yukarı yönlü çıkışların devam edebilme ihtimallerini kuvvetlendirmekte ve kanalın üst noktası olarak kaydedilen 96.52 seviyesinin gündemde kalmasını sağlamaktadır. Kritik bölge öncesindeki ilk destek noktası ise 95.17 olarak kaydedilmiştir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dolar endeksi
    EURUSD paritesine geçecek olursak 135 günlük üssel hareketli ortalama altında devam eden günlük kapanış ile 45 günlük üssel hareketli ortalamaya doğru gerçekleşen satış baskısı sonrasında şu sıralar 45 günlük ortalama yakınlarında seyrini sürdürmektedir. Kısa vadeli olarak yükseliş trendinde yer alması, paritenin bundan sonraki süreçte yeni bir alış rallisi mi oluşturacak sorusunu sormamıza katkı sağlamaktadır. Bu nedenle de bundan sonraki süreçte 45 günlük üssel hareketli ortalama ve yükseliş trendinde kanalın alt noktası dikkatle takip edilmelidir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kısa vadeli olarak EURUSD paritesini değerlendirdiğimizde 1.1410 seviyesinden başlatılan satıcılı seyir devam edecek mi, mevcut düşüşler başlamadan önce tepki alımı görecek miyiz gibi soruların cevaplarını aramaktayız. Bu aşamada 1.1410 – 1.1135 arasındaki düşüşlerin %23.6’lık düzeltme oranına tekabül eden seviye olan 1.1200 bariyeri dikkatle takip edilmelidir. Parite eğer bu bariyer üzerinde hareketler gerçekleştirebilirse tepki alımı konusunda fibonacci %38.2, %50 ve %61.8’lik orana tekabül eden seviyeler gündemimizde yer alabilir. Aksi takdirde 1.1200 seviyesi altında kalarak 1.1135 desteği altına sarkmak ve aşağı yönlü baskılarını 1.1065 seviyesine kadar sürdürmek isteyebilir.
    Genel görünüm, 1.1272 seviyesi altında satıcılı seyrin devam etmesi şeklindedir.
    Pivot: 1.1282
    Destek: 1.1135-1.1095-1.1065
    Direnç: 1.1200-1.1240-1.1272

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    terimsel değilde halk dilinde konuşsak ? anlamayanlar için diyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Day Walker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Euro ya girilir mi alalım mı?
    Valla ben al yada alma diyemem..ben sadece kendim aldım diyebilirim
    Alıntı TaGo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki neden euroda dolar değil
    Şuan kısa vadede yükselme eğilimi dolardan daha yüksek bir enstürman olduğu için tarkan abi

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben bibok anlamadım. Halktan değilim galiba
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

Day Walker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı hakotech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    11:00 EUR Alman Ifo İş Ortamı Endeksi (Haz) 108,2 108,5
    11:30 GBP BBA Mortgage Onayları 43,1K 42,1K
    EUR Eurogroup Toplantısı
    14:30 TRY Kapasite Kullanım Oranı (Haz) 74,9%
    14:30 TRY İmalat Güveni (Haz) 109,0
    15:30 USD GDP (çeyreklik) (1. Çeyrek) -0,2% -0,7%
    17:30 USD Ham Petrol Stokları -2,100M -2,676M
    EURUSD ANALİZ
    Haftanın üçüncü işlem günündeyiz. Dolar Endeksi, 50 periyotluk basit hareketli ortalama üzerinde yükseliş eğilimini sürdürmektedir. EURUSD paritesi ise Dolar Endeksinde yaşanılan bu çıkışları değerlendirmekte ve önemli bir satış baskısı oluşturmaktadır.
    Dolar Endeksini değerlendirdiğimizde 94.65 – 94.85 bölgesi üzerinde pozitif seyrine devam etmektedir. Endeksin bu bölge üzerindeki hareketleri, yukarı yönlü çıkışların devam edebilme ihtimallerini kuvvetlendirmekte ve kanalın üst noktası olarak kaydedilen 96.52 seviyesinin gündemde kalmasını sağlamaktadır. Kritik bölge öncesindeki ilk destek noktası ise 95.17 olarak kaydedilmiştir.
    dolar endeksi
    EURUSD paritesine geçecek olursak 135 günlük üssel hareketli ortalama altında devam eden günlük kapanış ile 45 günlük üssel hareketli ortalamaya doğru gerçekleşen satış baskısı sonrasında şu sıralar 45 günlük ortalama yakınlarında seyrini sürdürmektedir. Kısa vadeli olarak yükseliş trendinde yer alması, paritenin bundan sonraki süreçte yeni bir alış rallisi mi oluşturacak sorusunu sormamıza katkı sağlamaktadır. Bu nedenle de bundan sonraki süreçte 45 günlük üssel hareketli ortalama ve yükseliş trendinde kanalın alt noktası dikkatle takip edilmelidir.
    Kısa vadeli olarak EURUSD paritesini değerlendirdiğimizde 1.1410 seviyesinden başlatılan satıcılı seyir devam edecek mi, mevcut düşüşler başlamadan önce tepki alımı görecek miyiz gibi soruların cevaplarını aramaktayız. Bu aşamada 1.1410 – 1.1135 arasındaki düşüşlerin %23.6’lık düzeltme oranına tekabül eden seviye olan 1.1200 bariyeri dikkatle takip edilmelidir. Parite eğer bu bariyer üzerinde hareketler gerçekleştirebilirse tepki alımı konusunda fibonacci %38.2, %50 ve %61.8’lik orana tekabül eden seviyeler gündemimizde yer alabilir. Aksi takdirde 1.1200 seviyesi altında kalarak 1.1135 desteği altına sarkmak ve aşağı yönlü baskılarını 1.1065 seviyesine kadar sürdürmek isteyebilir.
    Genel görünüm, 1.1272 seviyesi altında satıcılı seyrin devam etmesi şeklindedir.
    Pivot: 1.1282
    Destek: 1.1135-1.1095-1.1065
    Direnç: 1.1200-1.1240-1.1272
    bunlara göre sadece oturup çay içerim ben x ve y den nası sayı çıkarılır öğrendiğim gün bunuda anlarım
    Valla ben al yada alma diyemem..ben sadece kendim aldım diyebilirim

Şuan kısa vadede yükselme eğilimi dolardan daha yüksek bir enstürman olduğu için tarkan abi
    ben ettim sen etme diyosan seni de anlarım

Alıntı TaGo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben bibok anlamadım. Halktan değilim galiba
    Halk ne arar forexde piyasada

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı emre_277 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    terimsel değilde halk dilinde konuşsak ? anlamayanlar için diyorum
    Haklısın investing'den alıntı yaptım, yaa bugünün en önemli verisi amerikan 1.çeyrek buyume oranları...artı bugun yine avrupa birliği maliye bakanlarının yunanistan için toplantıları var...perşembe günüde AB liderler toplantısı ile yunanistan için nihai bir karar alınacak..şuan biz bunu fiyatlandırıyoruz..keza olumlu bır sonuc cıkacağını düşünüyoruz...

Amerıka'dan da bugun olumlu sonuç beklıyoruz...şöyleki aylık gelen macro verilere bakılarak buyume oranının ıyı sevıyede gelecegıne inanıyoruz...
    ancak euroya gecmemızın de sebeplerı arasında,dolar'dan daha fazla buyume kaydedeceğine inanmamjzdır...tabı bu görüşler tamamen kişisel fıkrımdir...kısa vade için kurulan senaryolardır,sakın bu yazılara göre alım yada satım yapmayın...sizinde tezleriniz vardır örtüşüyorsa ok...ama sırf bu yazıylarla ben olsam işlem yapmam keza bir analist yada ekonomist değilim...

Bu arada yazından alıntı yaptım ama genele konustum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Haklısın investing'den alıntı yaptım, yaa bugünün en önemli verisi amerikan 1.çeyrek buyume oranları...artı bugun yine avrupa birliği maliye bakanlarının yunanistan için toplantıları var...perşembe günüde AB liderler toplantısı ile yunanistan için nihai bir karar alınacak..şuan biz bunu fiyatlandırıyoruz..keza olumlu bır sonuc cıkacağını düşünüyoruz...

Amerıka'dan da bugun olumlu sonuç beklıyoruz...şöyleki aylık gelen macro verilere bakılarak buyume oranının ıyı sevıyede gelecegıne inanıyoruz...
    ancak euroya gecmemızın de sebeplerı arasında,dolar'dan daha fazla buyume kaydedeceğine inanmamjzdır...tabı bu görüşler tamamen kişisel fıkrımdir...kısa vade için kurulan senaryolardır,sakın bu yazılara göre alım yada satım yapmayın...sizinde tezleriniz vardır örtüşüyorsa ok...ama sırf bu yazıylarla ben olsam işlem yapmam keza bir analist yada ekonomist değilim...

Bu arada yazından alıntı yaptım ama genele konustum
    sıkıntı yok abicim teşekkür ederiz..

halilcakir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yok be arkadaşlar düşündüğünüz kadar zor şeyler yada karışık terimler değil yazdıkları

Bir google a yazsanız hepsini nedir diye 30dkda öğrenirsiniz asıl vakit alan ve paraya mal olan bu terimlere desteklere dirençlere kurun yada paritenin ne kadar uygun hareket ettiğini birebir tecrübe ile öğrenmek yani desteğe kadar çekilip dirence kadar yükseldiğini kendi paranızla görmek oluyor o dahada açık anlatımı yukardan aldığın doların desteğe kadar çekilirken sağ altta - li olarak rakam yazdığını görmek yada yine aynı yerde dirence kadar + rakam yazdığını görmek

@hakotech euro aldım dediğini sanırım arkadaşlar eurtry aldın olarak anlıyorlar bilgin olsun

ha normalde eurusd ve eurtry benzer hareketler sergilemesi gereksede bizdeki gibi anomalilerde farklı hareketler sergilediği sıkça görülüyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı halilcakir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @hakotech euro aldım dediğini sanırım arkadaşlar eurtry aldın olarak anlıyorlar bilgin olsun
    evet öyle anladık

halilcakir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aman diyim o topa girmeyin işte yanlış anlayıp

Hakan eurusd paritesinde euro nun dolara karşı değer kazanacağını düşünüp kısa vadede eurusd de long pozisyon almış yani programda eurusd de satın al demiş

Makro ekonomik gelişmelere göre euro dolara karşı değer kazanıp ama içerde try ye karşı değer kaybedebilir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı halilcakir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aman diyim o topa girmeyin işte yanlış anlayıp

Hakan eurusd paritesinde euro nun dolara karşı değer kazanacağını düşünüp kısa vadede eurusd de long pozisyon almış yani programda eurusd de satın al demiş

Makro ekonomik gelişmelere göre euro dolara karşı değer kazanıp ama içerde try ye karşı değer kaybedebilir
    Yaw okadar yazdım tel caldı..turkcell bı kere faydan dokunsun amk.. aynen halil,ben euro/dolar paritesinden bahsedıyorum..TL ile kesinlikle işim olmuyo,bende hata aslında okadar alısmısızkı aramızda böle konusmaya,burda da o moda girmişim... yorumlarını okurken TL olarak düşğnmeyin,euro/dolar paritesi olarak algılayın lütfen

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Euro için

Yunanistana s... g.t derse euro uçar

Demez ise kene gibi kalacak uzerinde 2.80 lere doğru gelir.

Burada ben olsam yunanistana git la burdan derim.

Ab ye kene değil üreten gelişen ulke gerek.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler