User Tag List

Sayfa 78/1068 İlkİlk ... 2868767778798088128178578 ... SonSon
20286 sonuçtan 1.464 ile 1.482 arası

Konu: Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..

vectra-tuner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ülkeler aşırı ithalattan korunmak için bizimde uyguladığımız tarife dışı önlem yollarına başvurabilir yani Türkiyede üretilen bir ürün ithal ediliyorsa o ürün analize sokulur ve Analiz süresi boyunca mal gümrükte kalacağından ekstra ardiye masrafları analiz ücreti vs. Oluşur buda bir ölçüde üreticiyi korur.. Ama hem cari açık hem enflasyonu düşürmenin en sağlıklı yolu üretimi desteklemektir. Üretime teşvik için sgk ücretlerinin stopajlarının devlet tarafından karşılanması vergi muafiyetleri ve ekstra Vergilendirmeye tabi olmadan hammaddeye erişim gibi sıralayabiliriz.. Yapılırmı bence mümkün değil, millet o zaman oy vermez çünki bu söylediklerimi başarabilmek için müsrif devlet yapısının değiştirilmesi küçültülmesi gerekir.Farz edinki karar verildi, meyvesini çok uzun zaman sonra verir ki bizim milet sevmez böyle şeyleri... Ne demiş atalar 10 dönüm bostan yan gel yat osman...
    "Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"

erhanarici18 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bugün canlı şahit oldum bence halk biraz panik durumunda
    yakında nişanım var ben fırsat yakaladım diye düşünüp altın almaya koştum
    millet deli gibi altın bozuyodu basit bi kuyumcu bile sabahtan öğlene kadar hiç bu kadar altın alışı yapmamıştık diyo
    1-1.5 saat takıldım kuyumcuda 70-80 tane çeyrek bozdu

oKsEAt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cuma günü 109'dan bozdurmadım, seçim geçsin de bakarsın artar dedim tam tersine dibi gördü :/

Tekrar artar mı acaba ?
    '01 VK 106 GTI
    '17 B Fiorino Premio
    '98 AY 106 GTI
    '97 LC Civic 1.4 IS
    GNL Garage

ZX-636R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    23 ekim tarihli yorumda belirttiğim seçim ve sonrası 45 gün hatta yılsonu rallisini de düşünerek vade senesonuna kadar belirttiğim, $\TL için 2.75-2.78 €\TL için 3.05-3.08 kadar geri çekilme bugün tam olarak gerçekleşti.
    bir süre piyasayı izleyip arz-talep ve fiyatların oturması sonrasında analizlere devam edeceğim

herkese bol kazançlar

erhanarici18 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı oKsEAt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cuma günü 109'dan bozdurmadım, seçim geçsin de bakarsın artar dedim tam tersine dibi gördü :/

Tekrar artar mı acaba ?
    kuyumcular bile artar yorumu yaptı ki bende aynı düşüncedeyim belki 109 olmaz ama artar
    sunii bi düşüş var dedi sabah 7-8 gibi 101 olan altın öğlen 103 oldu tekrar

1.8 turbo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı hakotech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Millet nasıl döviz satıyo ben onu anlamadım ? Bizden anasının nıkahı kadar dolar alımı yapıldı ?
    daha fazla duser dıye elden cıkarıyorlar dovızlerı. mıllet elden cıkardıkcada dolar dusuyor. bana kalırsa eksı noktasına gerı doner dolar. doların yukselmesı dunya krızı ıle alakalı. şu an bızdekı tamamen sunı pıyasa
    E30 M50 TURBO & F30 320i ED

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @muharrem; Egeen icin yeni alim seviyesi nedir sizin icin?
    Yakinlarda bilanco aciklayacak. 276-284 arasi bekliyelim mi?
    Ve yeni tavsiyelerin var mi.... Tesekkurler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim fikrim Uğur Civelek ile aynı... Yazıyı aynen aktarıyorum

dunya@dunyagazetesi.com.tr
    Döviz kurlarının Türkiye ekonomisine ilişkin beklentiler açısından taşıdığı önemin giderek arttığı bir süreçten geçiyoruz. Küresel ve bölgesel koşullar kademeli ve nispeten kontrollü bir şekilde olumsuzlaşarak, orta vadeli kırılganlık algısını güçlendiriyor. İçerideki kurumsal yapının bir kısmı ise her yolu kullanarak direnmeye, beklentilerin iyice bozulmasını engellemeye çalışıyor; fakat kısa vadeden öteye etkili olamıyor.

Türk Lirası küresel koşullardaki değişimin etkisiyle, iki yılı aşkın bir süredir dalgalı şekilde değer kaybediyor. Fiyat oynaklığının giderek artıyor olmasının yarattığı tahribat ise giderek görmezden geliniyor. Risklerini azaltmak isteyenler fırsat kollarken, döviz kurundaki eğilimin yönünü değiştirmeye çalışanlar amaçlarını destekleyecek yeni gerekçeler arıyor veya yaratmaya çabalıyor. Küresel koşullar değişmediği sürece, kısa vadeli iyimserlikler ve arkasındaki yapay beklentiler etkisiz kalıyor.

Eylül ayı genelinde yüzde 5’i aşan oranda yükselen döviz kurlarının Ekim’de kabaca aynı oranda gerilemesi, geleceğe yönelik beklentiler açısından olumlu bir görünüm sergilemiyor. Bu eğilimlere paralel olarak tüm güven endekslerinin önce çöküşe geçmesi ve ardından kısmen toparlamasını tesadüf saymamak gerekiyor. Kısa vadede kurların yönü ve şiddeti, küresel koşullar düzelmemiş olsa bile beklentiler üzerinde etkili olabiliyor.

Bu aşamada sormak gerekiyor: dış koşullar düzelmez, bulunduğumuz coğrafyaya ilişkin jeopolitik belirsizlikler artar ve Eylül ayına ilişkin güven endeksleri alarm verir iken nasıl oluyor da Türk Lirası seri bir şekilde toparlayabiliyor? Eğer söz konusu değişkenler dikkate alınıyor olsa, döviz kurları yatay bir bant içinde dalgalanıyor veya kısmen yükselmeye devam ediyor olabilirdi. Fakat böyle olmadı, dolaylı ve ısrarlı müdahaleler ile yeni ve daha iyimser beklentiler türetmek peşinde koşuldu! Bir anlamda, göle yoğurt tutsun diye maya çalınmaya çalışıldı!

Son iki hafta boyunca, gelişmiş ekonomilerin para otoritelerinin aldığı kararlar ve yaptıkları açıklamalar küresel koşulların olumsuz yönde değişmeye devam edeceğini düşündürüyor. Yabancı yatırımcılar bunu dikkate alarak Kasım ayı genelinde risklerini azaltmaya devam edebilir; işlerini piyasaların iyice sığlaştığı Aralık ayına bırakmaktan kaçınabilir. Eğer küresel koşullara ilişkin kırılganlık algısı tehlikeli olabilecek şekilde artmıyor olsa idi, öngördüğümüz şekilde olmayabilirdi! Bu tablo, içeride Genel Seçimlerden çıkan sonuçların beklentiler ve finansal piyasalar üzerindeki etkisini geri plana itiyor!

Ayrıca kabaca şekillenen seçim sonuçları ve Ekim ayı enflasyon rakamı sonrasında, bekle- gör dönemi sona erecek ve gerçekleşme ne olur ise olsun alınan kısa vadeli beklentiler satılmaya başlanacak! Olumlu mevsimlik koşulların sona ermiş olduğu gerçeği de zorunlu olarak hatırlanacak! Daha açık ifade etmek gerekirse, dolaylı ve ısrarlı müdahalelerin etkisi geri tepmeye başlayacak. Döviz kurunu biraz daha geriletebilmek için çok daha fazla rezervin kullanılması gerekecek, bu türden bir hesapsızlık güvensizlik ve kırılganlık algısının güçlenmesini engelleyemeyecek.

Beklentilerin biraz da olsa düzelmesi, Orta Vadeli Plan Hedefl erinin itibarının arttırılması, karasız seçmenler ve tüketicilerin koyun sürüsü gibi yönlendirilmeye çalışılması ve bu yolla Türkiye Ekonomisine ilişkin kırılganlık algısının azaltılması için son bir işgüzarlık yapanlar iyi niyetli olabilir! Fakat gerçekleri görmezden gelerek olmayacak işlere eyvallah demek bedelsiz olmuyor! Değişen koşullara uyum sağlamaya çalışmak yerine, koşulların bize uymasını bekleyecek şekilde hesap yapanların yaya kalması kaçınılmazdır.

Küresel koşulların olumsuzlaşmaya devam edeceği ve Türkiye Ekonomisi üzerinde belirleyici olacağı biliniyor olmasına rağmen, birileri herkesi ilgilendiren tüm konularda bir çeşit kumar oynadı! Ekim ayı genelinde döviz kuruna basarak beklentiler üzerinde operasyon yapmaya kalkıştı! Yılın geri kalanında kurların yeniden yükselmeye başlaması ve güven endekslerinin çatırdaması söz konusu olur ise, yalnız kafaların değil ortalığında iyice karışacağını dikkate almak gerekiyor!

typh10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dolar endeksi yukari gittigi günlerde de su dolartl asagiya gelse de ünlü istikrari görsek !
    slowest tsi of cosmos

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abd 10 yıllık faizler tırmanıyor , Umarım 2.50 ve üzerine giderde istikarı o zaman görürler

http://tr.investing.com/rates-bonds/...ear-bond-yield

Buda 2 yıllık

http://tr.investing.com/rates-bonds/...ear-bond-yield

Buda dolar endeksi... İyi de bir tarım dışı istihdam gelirse istikrar o zaman gelir, birde üstüne 12. Ayda bi faiz artırımı müstehak olur

Umarım dolar endekside 100 ü geçer
    Amerikan Dolar Endeksi - Investing.com

halilcakir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allah Allah çok ilginç ya

Güya burası okumuş eğitimli kesim ama hala TL nin değerli olmasının iyi birşey olduğu zannediliyor ki bence kendi çapımda kaç kere anlattım TL nin değerli olmasının saçmalık olduğunu

Yanlış olan hem FAİZİN hem DOLARIN yüksek olmasıdır

TL ile ne satıyorsun da TL ye talep olması lazımda TL değerli olsun?

1 günde 10 kuruş değer kaybetmesi yanlış olan yani bu kadar yüksek volatilite yanlış olan

diyeceklerki özel kesimin dolar borcu var

dolar gelirin yoksa dolar borcunda olmamalıydı arkadaşım bu binlerce kez söylendi

TL ile sadece devlet iç borçlanma senedi satarsın karşılığında faiz ödediğin yani benim vergimin faiz gideri olarak ödendiği...

Bu ülke süper talep gören yüksek teknoloji ürünü gibi şeyleri TL ile satmadıkca yani TL ye doğru bir talep olmadıkça TL nin değerli olmaması lazım

yüzyıllardır öyle güzel işlemişlerki hala dolar yükselirse kriz var

dolar bir anda saçma sapan nedenlerle zıplarsa daha doğrusu volatilite böyle artarsa kriz var

ama ekonomik gerçeklerle zamanla yükselirse bu olması gereken KATMA DEĞERLİ ÜRETİM YAPMAYAN bir ülke olarak

çok ilginç ve üzücü bence ekonomiyle ilgili olduğunu düşünen arkadaşların bile hala TL olmalı demesi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İstiktar isteyenlerin derdi , Döviz düşecek faiz düşecek , Kredi ile Bmw Mercedes Audi Lüx cipe binecek... En lüx villayı alıcak uzun vade işte böyle.. Yunan Spek yani. Usd artıcak ama işte faizi düşük diye bizim sektörde bile tonla adam Dolar Euro cinsi kredi aldı şimdi de ceremesini çekiyorlar , hadi onları düşünmesen bile onların batması ülkeyi etkiliyor.. Eskiden de Japon yeni ile ev kredisi alan grup vardı bizde... Kurun aşırı artması krizi tetikliyecek , Şu anda medyada haber olarak göremiyoruz ama Bankalar bile şube kapatıp personel çıkartıyor.

http://www.paramedya.com/mobil/devam...ma+neden%C4%B0

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ya onlar keko tayfa işte

O kekolarda sürünsün

Türkiye ekonomisini cidden merak eden adamlar

Ali babacanın canlı konuşmalarını kesilmeden biçilmeden sıkılmadan baştan sona hepsini dinleyerek anlamaya çalışsın

Şu tv deki yorumcularada inanmayın arkadaşlar

Çok biliyor olsa oturur kendi işlem yapar para kazanır keyfine bakar orda boğaz patlatmaz

Dikkat edin hepside mesela dolar yükselsin ooo süper gidiyor nerelere gidecek der

Düşmeye başlasın oooo nerelere düşecek der

kaba tabiriyle goy goy yani

En iyi karar kendin analiz edip ama herkesi dinleyerek sadece başlıklarla değil canlı canlı tüm yorumları dinleyerek en mantıklı geleni seçmektir.

dolar euro düşsünde gidim düşük faizle araba alim ayranım yokken içmeye trilyonluk havam olsun diyen keko sürünmeye mahkum ki sürünsün

adana mengerler adana yani adana mercedes ayda 45 araba satıyorum diyorum böyle birşey olurmu ya

ben baldızın arabayı alırken kredisiz nakit almıştık eski kafa stili diye

3 yıldır ilk kez kredisiz araba sattık diyordu satış müdürü

faizler düşsün

kredi istihdam yaratacak sektörlere verilsin eve arabaya değil

kur yükselsin ithalat azalsın

kurdan etkilenecek üretim yapan sektörlere çok iyi denetimle destek sağlansın

çiftçiye vergisiz yakıt vb gibi

bence doğrusu bu

ha kurda 1 gecede anasının nikahını görmesin yavaş yavaş yükselsin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    EGEEN zirvelerde geziyor bi ara burada yazmıştım asuzu ile egeen bende o dönemden maaliyetle var , şu an zor bi soru bu alınır alınmaz bir şey diyemicem.

egser ,yataş ve orge deyim ben ..

yeni isimler gelirse tekrar paylaşırım..
    Dr.ECU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abiler daha 5 dakka önce 10 Yıllık faiz 1.80 iken 2.20 ye fırladı ... Çok dikkat edin abiler

ABD 10-Y

barisy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ülkede insanlar en iyi yatırımı 1+1 daire almak olarak görüyor. Haklılar da , adam 200 e alıyor ertesi sene 250 yazıyor. Arada kiradan faydalanıyor vs. Doğal olarak üretmek , istihdam sağlamak , ekonomiye katkı sağlamak anlamında bir atılım mevcut değil.

Tabi muhtelif bazı ülkeler gayrimenkul işini ticari bir faaliyet gibi görmüyorlar. Geçen belgeselimsi bir video izlemiştim, adama miras olarak şato kalmış , adam karalar bağlamış dert yanıyordu, vergisi yüzünden.

Bir şekilde parası olup suya sabuna dokunmakla uğraşmayan , 30-40 tane daire alıp kiraya veren , her ay yeni projelerden de birer ikişer almaya devam eden bir kesim oluştu. Nihayetinde beton yığınıdır, ekonomi kötüye gittiğinde avm ler inşaatlar bizi kurtarmaz gibi geliyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı barisy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ülkede insanlar en iyi yatırımı 1+1 daire almak olarak görüyor. Haklılar da , adam 200 e alıyor ertesi sene 250 yazıyor. Arada kiradan faydalanıyor vs. Doğal olarak üretmek , istihdam sağlamak , ekonomiye katkı sağlamak anlamında bir atılım mevcut değil.

Tabi muhtelif bazı ülkeler gayrimenkul işini ticari bir faaliyet gibi görmüyorlar. Geçen belgeselimsi bir video izlemiştim, adama miras olarak şato kalmış , adam karalar bağlamış dert yanıyordu, vergisi yüzünden.

Bir şekilde parası olup suya sabuna dokunmakla uğraşmayan , 30-40 tane daire alıp kiraya veren , her ay yeni projelerden de birer ikişer almaya devam eden bir kesim oluştu. Nihayetinde beton yığınıdır, ekonomi kötüye gittiğinde avm ler inşaatlar bizi kurtarmaz gibi geliyor.
    Doğru

Önceki postlarımda söylemiştim zarf arkası hesabı tabirini

Sonra bunu dile getirdi diye tayyiple papaz oluşunu falan babacanın

yani bu konuyu baştan sona takip eden arkadaşlar anlatmak istediklerimi az çok anlamıştır sanırım

memleket tabiki daha düzgün evlere konfora düzene kavuşsun

rüzgar esse yıkılan evler olmasın

ama bunlar insanlara iş vermez

iyi ekonomi hatta bence gerçekten büyüyen ekonomi istihdam artan ekonomidirki fed de en çok buna dikkat ediyor

istihdam artışı + maaş artışı

hani çindeki gibi köle stiline değil

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eskiden millet parasını faize yatırırdı o yüzden de ülkede üretim olmazdı... Şimdi bu iktidar döneminde de tarihi bir fırsat yakalmıştık o da paralar betona arabaya gitti... Gidin bi Güney kore'ye bakın, dün neydiler bugün ne oldular... Sadece Samsungun ihracatı Türkiye'nin toplam ihracatının 2 katı... Almanya'dan 4-5 sene önce Abimlere firma ziyarete Türkiye'ye geldi, Adamın ilk dediği bu ne böyle her yer X5 bu kadarı Almanya'da yok... İşte durum bu Şimdi bedel ödeme zamanı...

yearone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı _muhaRRem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    EGEEN zirvelerde geziyor bi ara burada yazmıştım asuzu ile egeen bende o dönemden maaliyetle var , şu an zor bi soru bu alınır alınmaz bir şey diyemicem.

egser ,yataş ve orge deyim ben ..

yeni isimler gelirse tekrar paylaşırım..
    LOGO'yu kaçırdım iyi mi Hala vesteldeyim. Dencm 11,20 geçerse başka boyuta geçecek YTD
    セルカン+レーラ=愛

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 14 kullanıcı var. (0 üye ve 14 konuk)

Bu Konudaki Etiketler