User Tag List

Sayfa 335/1068 İlkİlk ... 235285325333334335336337345385435835 ... SonSon
20286 sonuçtan 6.347 ile 6.365 arası

Konu: Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..

  1. #6347
    vectra-tuner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Aug 2006
    Yaş
    47
    Şehir
    Türkiye/Ankara
    Mesaj
    1.969
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dolar 4 tl / üzerini kuvvetle muhtemel görücektir. 997TT abinin söylediği gibi dava sonuçlanmaya yaklaştıkça tekrar kur oynamaya başlayacaktır ancak burda bir konuya dikkat etmekte fayda var bu sefer Ekonomi yönetimi hazırlıklı .. Dün 3.906 hatta biraz daha altına geldi kapanış sonrası ki şahsi fikrim bilinçli olarak yapıldığı.. Sonrasında Cb adı geçer geçmez 3.95'lere aninden fırladı ve tekrar gevşedi.. Eğer kur 3.96'larda olsa idi Hacimsiz de olsa Psikolojik sınır olan 4 Tl geçilecekti.. Bu arada kimi kaynaklara göre Mb'nin bu ayki PPK toplantısında faiz artırıma gideceği sözünün yabancılara verildiği haberi var.. Zaten şu anda Afrika'nın verdiği faizin 2 katını veriyor bizim Mb.. Dava hemen sonuçlanıcak ama itirazlar vs. sanırım 1 - 1-5 yıllık bir süreç.. Bu dava çok farklı kişilere ulaşacak / kimilerine göre ülkemi teröre yardım yataklık ile suçlanacak.. Irak , Libya ,Suriye, Mısır yakın zaman içinde Abd operasyonuna maruz kalmış ülkeler.
    "Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"

  2. #6348
    TorqueTuning - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Dec 2006
    Yaş
    49
    Şehir
    İstanbul/Türkiye
    Mesaj
    987
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    04.12.2017:

    ABD'de vergi reform yasa tasarısının Senato'da kabul edilmesi piyasalara yeni bir gaz getirdi.

    TSI10.00'da açıklanacak Kasım ayı enflasyon rakamları önemli olacak. Piyasa tahminleri aylık TÜFE enflasyonunun %1.1 civarında olacağı yönünde.

    TCMB'nin bugün düzenleyeceği toplam 350 milyon ABD Doları tutarındaki 3 ayrı vadeli döviz satım ihalesi günün bir diğer önemli gündem maddesini teşkil ediyor.


    Yeni haftaya başlarken mali piyasaların gündemi hem dışarıda hem de içeride oldukça yoğun. Bu gelişmeler nedeniyle normal şartlarda yıl sonu nedeniyle sakin geçmesi beklenen mali piyasaların hareketli ve volatil görünümünü koruduğunu gözlemliyoruz. ABD'de vergi reformu yasa tasarısı Senato'da 51'e karşı 49 oyla kabul edildi. Bu adım, Trump'ın iktidara geldiği günden bu yana elde ettiği en büyük başarı olarak nitelendirilebilir. Şimdi sıra bu tasarı ile Temsilciler Meclisi'nden önceki haftalarda aynı adla geçen ancak sonradan değişikliğe uğrayarak Senato'nun gündemine gelen tasarıyı uzlaştırmada. Bu adımın da gerçekleştirilmesi sonrasında tasarı Başkan Trump'ın onayına sunulup yasalaşacak. Bu sürecin bu yıl içerisinde tamamlanması bekleniyor. Normal şartlarda bu haber sonrasında ABD Doları'nın küresel bazda belirgin anlamda değer kazanması beklenirdi. Zira, bir yandan Trump'ın muktedir olması yolunda önemli bir adım atılırken diğer yandan ekonomik anlamda faizleri yukarı yönde itecek bir karar alınmış oldu. Hakikaten de Amerikan 10 yıllık tahvil faizi bir miktar yukarı gitti.
    Ancak, Trump'ın Ulusal Güvenlik eski Danışmanı Flynn'in itirafçı olup Trump aleyhine konuşmaya başlayacağına ilişkin haberler nedeniyle ABD Doları'nda değerlenme olmadı. Sıraladığımız bu iki gelişmenin de orta ve uzun vadede yansımaları olacaktır. Bu nedenle de konuyu kapanmış iki gelişme olarak görmektense masanın üzerine yeni bırakılmış iki unsur olarak değerlendirmek daha doğru olacaktır.


    TSİ10.00'da açıklanacak olan Kasım ayı enflasyon rakamları piyasalarca yakından takip edilecek. Aylık TÜFE enflasyonu için yapılan tahminlerin ortalaması %1.1 civarinda duruyor. İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafindan İstanbul bölgesi için yapılan hesaplamalar paralelinde gerçekleştirdiğimiz tahmin %0.9-1.0 arasında bir enflasyon rakamına işaret ediyor. Geçen yılın Kasım ayında aylık TÜFE enflasyonu %0.52 olmuştu. Bu seviyenin üzerinde gelecek her aylık rakam şu an itibariyle %11.90 olan yıllık enflasyon oranını yukarı çekecektir. Bu nedenle de tahminlerden hareketle yıllık TÜFE enflasyonunun %12'li seviyelere yükseleceği çok açık. Yine de piyasa tepkisi yıllık enflasyon oranından ziyade gerçekleşmenin tahminlere göre daha mı düşük ya da daha mı yüksek geldiğine göre oluşacaktır. Manşet enflasyon rakamları ile birlikte çekirdek rakamların da yakından takip edileceğini ve piyasa yansıması olacağını öngörüyoruz.

    Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından yayımlanan geçici ihracat verilerine göre aylık ihracat Kasım ayında 13.6 milyar dolar oldu. Bu, geçen yılın aynı dönemine göre %14.2'lik bir artış anlamına geliyor. Bu sonuçla, Ocak-Kasım gerçekleşmesi %10.7 artışla 142.66 milyar dolar olmuş oldu. Dış ticarete sadece ihracat diye baktığımızda oldukça olumlu bir tablo ile karşı karşıyayız. Ancak, olayın bir de ithalat boyutuna bakmamız lazım. Mesela, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi olmayan verilere göre ithalat Kasım ayında 20.5 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti. Bu rakam geçen yılın aynı ayına göre %21.1'lik bir artışa denk düşüyor.

    TCMB vadeli döviz satım ihalelerine bugün de devam edecek: 1 ay vadeli 150 milyon ABD Doları tutarında ihale; 3 ay vadeli 100 milyon ABD Doları tutarında ihale ve 6 ay vadeli 100 milyon ABD Doları tutarında ihale... Bu ihalelerin döviz kurunun seviyesi üzerinde etkili olmaktan ziyade volatilitesini azaltıcı yönde bir etki doğurması bekleniyor. Ancak bunun da kısa vade yerine orta vadede ortaya çıkacağı kanaatindeyiz. Bu noktada önemli husus ihalelerin etkin geçmesi, yani arbitraj yaratmıyor olmasıdır.
    Aksi durumda volatiliteyi azaltmak bir yana artırıcı bir etkide dahi bulunabilir. Bunu da ihalede gerçekleşen en düşük ile en yüksek fiyat arasındaki farktan anlayacağız. Bu fark azaldıkça ihalenin daha etkin geçtiğini söyleyebileceğiz.

    Küresel mali piyasalar haftaya olumlu bir seyirle başlıyor. ABD'de vergi reformunun geçmesi hisse senedi piyasalarındaki yükselişe yeni bir gaz verecek gibi... Amerikan vadelileri %1'e yakın artıda işlem görüyor.
    Asya'da Japonya endeksi dışında kalanlarda hafif yükselişler dikkat çekiyor. Görünen o ki, küresel mali piyasalardaki iyimserlik korunacak.
    ABD'de Flynn odaklı gelişmeler şimdilik küresel risk iştahı üzerinde herhangi bir olumsuz etkide bulunmamış. Türkiye cephesinde günün ilk işlemlerinde USDTRY kuru 3.9250 civarında işlem görüyor. Enflasyon rakamları, TCMB'nin vadeli döviz satım ihaleleri ve ABD'de devam etmekte olan davanın piyasa hareketleri üzerinde etkili olacağını tahmin ediyoruz.
    Temkinli ve tedbirli olmaya devam edilmesi gerektiği kanaatindeyiz.

  3. #6349

    Üyelik
    Mar 2013
    Yaş
    33
    Şehir
    Edirne
    Mesaj
    314
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    4 tlyi beklerken bugün 3.90ının altına düştü 4 tlyi görmicek galiba

  4. #6350
    free-hifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jun 2012
    Yaş
    41
    Şehir
    Vatan 59 / Mekan 34
    Mesaj
    6.460
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı evren22 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    4 tlyi beklerken bugün 3.90ının altına düştü 4 tlyi görmicek galiba
    aMERİkadan pazarlık sesleri geliyor belki

  5. #6351
    mikelazi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Nov 2013
    Yaş
    48
    Şehir
    kadıköy
    Mesaj
    4.556
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    91 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ne istedinizde vermedik abd

  6. #6352

    Üyelik
    Aug 2011
    Yaş
    36
    Şehir
    ...
    Mesaj
    7.233
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    enflasyon sonrası faiz arttırılacak beklentisi..
    "gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."

  7. #6353
    vectra-tuner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Aug 2006
    Yaş
    47
    Şehir
    Türkiye/Ankara
    Mesaj
    1.969
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Daha öncede yazıldı burada, İngiltere'deki ve içerdeki büyük sermaye sahiplerine faiz artırım sözü verilmiş ... 4 Tl çok önemli çünki psikolojik bir seviye.. Yoksa 3.98 zaten görüldü , 4 tl'yi kuvvetle muhtemel yinede göreceğiz sadece zaman uzamış oluyor...
    "Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"

  8. #6354
    darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Dec 2011
    Şehir
    İstanbul Serengetisi
    Mesaj
    14.834
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    ikinci hatta üçüncü davalar konuşuluyor bazı kesimlerde zarraf ifadelerinden dolayı..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

    Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

  9. #6355
    vectra-tuner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Aug 2006
    Yaş
    47
    Şehir
    Türkiye/Ankara
    Mesaj
    1.969
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dava sonuçlanmaya yakın Kurlar tekrar baskı görecek , Kuvvetle muhtemel Mb bu ayki PPK toplantısında ya faiz artıracak ve/veya ilaveten yeni bir yüksek oranlı acil durumlarda kullanmak üzere bir faiz daha icat edicek.. Sakın Cb faize karşı vs. diye düşünmeyin çünki her dediklerinin tersini yapıyorlar veya U dönüşü yapıyorlar.. Faiz sözünü kapalı kapılar arkasında konuşup zaman kazanmak ise bir taktik elbette... Bu tefeciler faize de doymaz .. Hükümetin senaryosu ise önümüzdeki sene baz etkisi ile enflasyon düşecek haliyle faiz de düşer diye düşünüyorlar ama çok yanlış düşünüyorlar.. Türkiye'de üretici kalmadığı için hem faiz hem kur maliyetlere yansıyor.. Kısaca enflasyon düşmez .. Bu arada otomobil satışlarında da ciddi daralma var , Kasımda 2000 cc ve üzeri araş satışı %51 düşmüş, sebebi sadece ötv değil kur artışlarının yavaş yavaş maliyete yansıması ... Önümüzdeki dönem çok büyük boyutta Bütçe açığı sorunu olucak haliyle devlet çok borçlanacağı için faizler de yükselicek...
    "Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"

  10. #6356
    997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Mar 2011
    Yaş
    48
    Şehir
    istanbul
    Mesaj
    14.121
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Faiz artirimi cokk pisirildi ama ppk dan bu karar cikmazsa yikim olur....

  11. #6357
    vectra-tuner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Aug 2006
    Yaş
    47
    Şehir
    Türkiye/Ankara
    Mesaj
    1.969
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ekonomi Gümlemek üzere...
    "Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"

  12. #6358
    997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Mar 2011
    Yaş
    48
    Şehir
    istanbul
    Mesaj
    14.121
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı vectra-tuner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ekonomi Gümlemek üzere...
    Ben bu kadar karamsar degilim.
    Zaten dibe yakiniz. Eger bekledigim olursa 82 olur dolar. Ama dava sonucuna dogru isler degisir.

  13. #6359
    darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Dec 2011
    Şehir
    İstanbul Serengetisi
    Mesaj
    14.834
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    ABD Anayasa Mahkemesi, Trump'ın seyahat yasağı kararını onadı. Trump, 6 ülkeye Müslüman ülke vatandaşlarının ABD'ye girişine yasak koymuştu. Seyahat yasağı kapsamındaki ülkeler İran , Libya, Suriye, Somali, Sudan ve Yemen.
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

    Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

  14. #6360
    vectra-tuner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Aug 2006
    Yaş
    47
    Şehir
    Türkiye/Ankara
    Mesaj
    1.969
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @997TT , Döviz kurları için söylemedim, piyasanın tamamen durgunluğa gireceğini, tahsilat sıkıntısının iyice artacağı, fiyatların düşeceği bir aşamaya geçildiğini düşünüyorum.. Verilere zaten inanmıyorum ama mevcut hali de oldukça kötü..
    "Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"

  15. #6361
    TorqueTuning - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Dec 2006
    Yaş
    49
    Şehir
    İstanbul/Türkiye
    Mesaj
    987
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    05.12.17:

    TCMB'den beklenen agresif oranda bir faiz artırımı TL'yi destekliyor.
    Olumsuz enflasyon verisi ardından bu ortam ironik şekilde daha da pekişti.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sermaye hareketlerine yönelik herhangi bir kısıtlamanın mevzu bahis dahi olmadığını belirtmesi piyasaları olumlu etkiledi.

    Bugün birçok major ekonomiden gelecek hizmet sektörü PMI/ISM verisi piyasalar üzerinde etkili olabilir.


    Türk mali piyasaları dün son dönemin en olumlu gününü geçirdi. Gündemde belirsizlik yaratan birçok hususa rağmen TCMB'nin ciddi oranda bir faiz artırımına gideceği yönündeki beklentiler bu eğilimde belirleyici oldu.
    USDTRY kuru 3.86'lı rakamlara kadar gerileyerek son üç haftanın en düşük seviyesini gördü. Hisse senedi piyasasında genele yayılan bir iyimserlik hâkim olurken BİST100 endeksi günü %1.6 oranında bir yükselişle tamamladı.
    Tahvil piyasası olumsuz gelen enflasyon verisine rağmen günü iyimser bir havayla tamamlarken 10 yıllık tahvilin bileşik faizi yaklaşık 5 baz puan geriledi.

    Kasım ayı enflasyon rakamları piyasa tahminlerinin de üzerinde gerçekleşti:
    TÜFE %1.49, ÜFE ise %2.02 oranında artış kaydetti. Böylelikle yıllık TÜFE enflasyonu %12.98'e yükselerek 2003 yılı Aralık ayından bu yana en yüksek düzeyde gerçekleşti. ÜFE'deki yıllık gerçekleşme ise %17.30 ile 2008 yılı Ağustos ayından bu yana en yüksek düzeyde... TCMB'nin yakından takip ettiği çekirdek göstergeler de benzer eğilimler sergiledi. Mesela, C endeksi yıllık bazda %12.08'e gelerek enflasyonist baskıların sadece gıda ya da enerji kaynaklı olmadığını teyit etti. Zaten, TÜFE endeksinin alt kırılımları da bu yönde bir bilgi sunuyor zira 12 ana harcama grubundan 9'unda yıllık enflasyon oranı çift hanelerde... Bu sonuçla yıllık TÜFE enflasyonunun bu yılı tek hanede bitirme ihtimali de kalmadı. Kuvvetle muhtemel %11.0 civarı bir yıllık enflasyon oranı göreceğiz. Dahası, yıllık TÜFE enflasyonunun önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde anlamlı bir düzeltme ihtimali de gündemden düşmüş oldu. Nereden bakılırsa bakılsın Kasım ayı rakamlarının ardından enflasyon görünümü ya da beklentileri ile ilgili iyimser bir söz söylemek mümkün görünmüyor.

    Kötü gelen enflasyon rakamlarına karşın TCMB'nin bu ortamda faiz artırmak dışında başka bir opsiyonunun kalmadığını düşünen mali piyasalar veri sonrasında ironik bir şekilde olumlu bir piyasa reaksiyonu gösterdi. Gerek gelen raporlar gerekse de piyasa oyuncularının yorumları paralelinde 14 Aralık'ta yapılacak olan PPK toplantısında 200-250 baz puanlık bir faiz artırımının kaçınılmaz olduğuna inanılıyor. Enflasyon görünümündeki sert bozulmadan dolayı TCMB'nin birşeyler yapması kaçınılmaz! Ancak, olası bir sert faiz artırımının ülke ekonomisini fasit daireye de soktuğu gözardı edilmemeli... Dün olduğu üzere, olası bir faiz artırımının beklentisi dahi TL'de değerlenmeye neden oluyor. Hem de risklerle uyumsuz bir şekilde.
    Ülkeye spekülatif nitelikte para girişine neden olan bu ortam para biriminin değerlenmesini de beraberinde getiriyor. Bu sonuç, rekabet avantajını bozarken bazı hallerde de gereksiz bir kredi genişlemesine neden olabiliyor. Yani, fiyat istikrarını temin edeyim derken finansal istikrarsızlığa ya da kırılganlığa sebebiyet verilebiliyor. Bu açmazı gidermenin yolu ise söylemesi çok kolay olup da yapması zor ve zahmetli bir yoldan geçiyor: Üretimi artırmak. Bunu katma değerli yaparsak cari açık sorunu da azalır, böylelikle kur da düşer. Ekonomik model tüketim değil, üretim odaklı olmalı. Ancak realitede atılan adımlar ne yazık ki aksi yönde... Mesela, hayvancılık sektöründe reform yapmak yerine gümrük vergilerini düşürmek suretiyle canlı hayvan ithalatına yöneliyor olmamız elimizdeki mevcut işletmeleri de olumsuz etkiliyor!

    Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün "sermaye hareketlerine sınırlama mı geliyor?" sorularına yol açabilecek açıklamalarına dün düzeltme geçti ve bu minvalde bir niyet olmadığını açık bir şekilde belirtti.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünkü açıklaması öncesinde 3.92'li seviyelerde olan USDTRY kuru sonrasında sert bir düşüş kaydederek 3.86'lı seviyelere kadar geriledi.

    ABD'deki dava devam ediyor. Ancak, Zarrab'ın iddialarında henüz mali piyasaları rahatsız edebilecek birşey yok. Dahası, henüz çapraz sorgulamaya geçilmemiş olsa da Zarrab'ın ifadelerinden hareketle Hakan Atilla'nın suçlu bulunmayabileceği görüşleri de oluşmaya başladı. Hiç şüphesiz dava henüz sona ermedi ancak mali piyasaları rahatsız edecek bir noktanın uzağında olmasından ötürü piyasa gündeminde alt sıralara inmeye başladı.

    ABD Senatosu'nun hafta sonunda onayladığı vergi reformu küresel risk iştahını olumlu etkiledi. Dün Avrupa borsalarına, İngiltere hariç, olumlu bir hava hâkim oldu, endekslerde %1'in üzerinde artışlar yaşandı.
    İngiltere'de Brexit sürecine ilişkin takvimin net bir şekilde açıklanmamış olması yatırımcıları rahatsız ediyor. Bu nedenle de Pound'daki değerlenme eğilimi dün tersine döndü. Amerikan piyasaları ise teknoloji şirketlerine gelen satışlardan ötürü dünü dengeli bir tablo ile tamamladı. Küresel mali piyasalarda yaklaşık olarak bir buçuk yıldır soluksuz bir yükseliş yaşanıyor. Bildiğimiz birşey varsa o da hiçbir fiyatın sonsuza dek yükselemeyeceğidir. Kâr satışlarının gelmiyor olması her geçen gün kırılganlığı biraz daha artırıyor. Bugün itibariyle mali piyasalardaki iyimserlik nedeniyle pişmiş aşa su katmamamız gerektiğinin farkındayız ancak bu tablonun sonsuza dek sürmeyeceğini de not düşmekte yarar görüyoruz. Bugün tüm dünyada hizmet sektörü PMI rakamları ile ABD'de hizmet sektörü ISM verisi açıklanacak. Cuma günü ABD'de açıklanacak istihdam raporu ile önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek olan FED faiz toplantısı yakın geleceğin önemli gündem maddelerini teşkil ediyor. Türk mali piyasalarındaki olumlu eğilim bugün de sürecek gibi görünüyor! USDTRY kuru dün itibariyle kısa vadeli yükseliş trendini aşağı yönde kırdı. Bu da 3.80 civarına doğru bir düşüşü teknik olarak gündeme soktu. Ancak, bu yöndeki bir hareketin açık pozisyonların kapatılması minvalinde kullanılması gerktiğini düşünüyoruz.

  16. #6362
    vectra-tuner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Aug 2006
    Yaş
    47
    Şehir
    Türkiye/Ankara
    Mesaj
    1.969
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cb'nin yaptığı Yurt dışına para çıkan haindir müsade edilmemeli söyleminden sonra Kur sıçradı.. 1 Gün sonra tam tersi istikamette konuşunca kur gevşedi.. Normal şartlar altında Manipulasyon oluyor ama işte...

    Morgan Stanley: TCMB 14 Aralık'ta faizi 75 bp artıracak - BLOOMBERG HT
    "Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"

  17. #6363
    TechTurkey M_PROJECT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Oct 2005
    Yaş
    40
    Şehir
    New York
    Mesaj
    6.380
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bakalim nereye kadar gevseyecek
    Straights are for fast cars, but turns are for fast drivers!

  18. #6364
    vectra-tuner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Aug 2006
    Yaş
    47
    Şehir
    Türkiye/Ankara
    Mesaj
    1.969
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kurda çok bir gevşeme beklemeyin .. Ayın 14'ü PPK toplantısını bekler Spekülatörler.. Doların yükselmeme sebeplerinden bir tanesi herkesin Zarrab davasından dolayı yükseliş beklemesi .. Spekülatör paniklettirip Ky'ye sattırdığı anda dolarlarını o zaman yeni büyük bir atak gelecektir..
    "Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"

  19. #6365
    TechTurkey M_PROJECT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Oct 2005
    Yaş
    40
    Şehir
    New York
    Mesaj
    6.380
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sahsi olarak beklentim en fazla 81 gorebilir kademeli olarak alim yapilacagini dusunuyorum , en azindan kendim yapiyorum .
    Straights are for fast cars, but turns are for fast drivers!

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •