ABN amto yıl sonu doalr kuru tahminini 8.2 ye revize etti
daha önce s&p 6.94e revize etmişti ki 6.94 çok iyimser faizr arttrımları gelirse ancak gerçekleşebilecek bir rakam
ABN amto yıl sonu doalr kuru tahminini 8.2 ye revize etti
daha önce s&p 6.94e revize etmişti ki 6.94 çok iyimser faizr arttrımları gelirse ancak gerçekleşebilecek bir rakam
"gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."
2-3 gun icinde benim icin yuklu miktarda euro bozucam. Var mi bir ongorunuz? Sabah 7.70 ten bozmadim simdi 7.68
7.68 sizi kurtarıyorsa bozun gitsin 3e 5e bakmayın beklentiler günlük değişebiliyor
millet bozuyor benimse yine alım yapmam lazım. 1 hafta önce alsak ne olurdu sanki? belli ki her hafta bir önceki haftayı aratıyor. hep bir umut belki bu hafta susar diye bekleyip aptallık ediyoruz.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
Valla bana soran cevreme bu anlamda şunu diyorum.
Alıcak olanlara : Şuan alman lazımsa bugün için al bekleme.
Satıcak olanlara : ihtiyacın varsa sat yoksa tut elinde.
Ben mesela bayramdan sonra 2 tane çeyrek altın almam lazımdı 1 hafta sürem vardı bekledim kumar yaptım kendimce zarar ettim.
YTD.
Seat IBIZA FR
C U P R A L E O N
Seçim neden erkene alınmıştı ve hurda araba yasası önceden 1 yıl oluyor bu sefer iki yıl ? Kafam karıştı ?
Bu küçük paragraf herşeyi özetliyor
Trump iş adamı kimliği milliyetçi oluşu meyvelerini verdi vermeye devam ediyor
Ülkeleri savaşla değil iç karışıklık dışa bağımlılık politikası ile yönetim anlayışına gidildi
Bu yüzden üretemeyen dışa bağımlı her ülke yüksek kurlarla uğraşmak zorunda olacak
Ben Dolar için sene sonu tahminleri 10 TL olarak revize ettim
Bugün sanayide idim far temizlettim adamlar hala abd dıj güj diyor
16 yıldır 100 yıllık sanayi tarımı yıkarsan olacağı budur.
Dünyanın 1 numaralı gücü bir tweetle mahveder adamı
İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
burada çok bilgi arkadaşlar var onlara bir danışayım hemen
benim çocuk için breysel emeklilik yapmıştım 4 senede en alt seviyeden ödediğim için 4-5 lira para birikti.
amacım bu paraya 15 sene daha dokunmayıp çocuğun üniversite zamanı kullanmak.
malesef ülkemizin geldiği durum sonucu tl ye hiç güvenim kalmadı, emekliliği bozdurdum.
soru şu:
15 yıl daha bu paraya dokunmayacağım ve her ay ufak ufak ekleme yapmaya devam edeceğim
altın mı döviz mi garanti olmalı, her ay düzenli alım yapacağım.
altın hesabı açıp her ay 1 gram altın alayım diyorum yada başka önerisi olan varmı.
borsadan falan anlamam, bitcoin de demeyin ondan acı tecrubem var![]()
Dolar = Altın (bence aynı)
Euro
Borsa = (temettü veren hisseler olabilir örnek olarak tüpraş mesela)
Bunlardan alırken örnek olarak emeklilik sistemine ne kadar yatıyorsunuz ona göre bunlardan'da alım yapabilirsiniz.
Mesela borsa hisseden temmettü olarak yıllık 30,000TL-40,000TL üstü alanlar var.Hissede değerleniyor bir o kadar.
Yanlız ben borsadan korkarım uğraşamam diyorsanız bir hesap açıp her ay dolar,euro yada altın alıp biriktirebilirsiniz.
YTD.
Seat IBIZA FR
C U P R A L E O N
300.000 TL 120 ay kredi çeksek İş bankasın'dan geri ödemesi 693 bin TL yapıyor.
Önümüzde ki dönem büyüme göremeyiz sonra ki dönemler de daralma görürüz.
Bu faiz oranları ile ev, araba almak, iş yeri açmak, ithalat yapmak çok zor gözüküyor.
aynı zamanda ekim vadelilerinden de 70 bin lot satış açmışlar 6.81den
burada ne amaçlanıyor çok garip merkez bankası tarihinde ilktir bu olay
faiz arttırsa iş dolandırıcılığa girer
piyasayı tutmaya çalışıyorsa bunun yeri viop değil ztn döviz satım ihalesi açıyorsun
viopun amacı hedge etmek şirketlerin kendini koruması ama sen buna çomak sokuyorsun
geçen hafta 60-65 kuruş farkla işlem gören 12. ay kontratlarında fark 39 kuruşa kadar indi
bu açıdan bakıncada ucuza alım fırsatı verilmiş oluyor merkez eliyle
Valla ne yaptigini anlamak guc.
Bundan 1-2 sene once gidip ihtiyac cekip dovize yatiran cok.
Swap kisitlamasida buna benzer bir durum aslinda.
Arabalardada durum boyle 2 sene once sifir arac kredisi ceken biri aracinin borcu bittiginde sattinda faiz farkini odemis bide cebine para kalmis oluyor.
Seat IBIZA FR
C U P R A L E O N
Bu aralar bana mı denk geliyor bilmiyorum ama bankamatikten çektiğim paraların %99'u yepisyeni. Nedenparabasıpborçödemiyoruzkicilerin duaları kabul oldu galiba.
Bakkal zihniyeti ile yönetilince böyle oluyor. Karşılığı yoksa yok, koy a.ına bas gitsin.
"Korkmadık, savaştık"
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)