Ne bos adamsin, bak bunu cidden soyluyorum.
Ben 3.5 iken 6 hedefimi verdigimde guclu turjiye diye inleyen siz,6 lara gelip millet battiginda kacan da siz. Simdi %10 geri geldi diye,kostebek misali saklandiginoz yerden çıkıyorsunuz. İnsanda bir gurur,sahsiyet olur be!
Binlerce insan batmis,yasam kalitesi düşmüş ama zafer edasiyla yaziyirsun. Don Kişot dan garkin yok. İci bombos yoazilar, bilgisiz yorumlar... Tipki hukumetin icini dolduran bombos burokratlar gibi...
Bu zihniyetten kurtukdugumuz gun,2.zafer bayrami olucak.
Bir ulke anca bu kadar kotu yonetilir, Çiller donemi gibi...
Hazineden sorumlu bakan çıkar TL %20 değer kazandı derse benzer yorumları diğer arkadaşların yapmadı kadar doğal ne olabilir.
Hesap kitap bilmeyen a haber kitlesi buna kanar. Piyasa içinde olan adamı ikna edemezsin, çünkü koca bir balon var ortada.
Sorsan dövizli satışı yasakladılar. Herkes satacağı gün Kü kur ile TL fatura kesiyor. Ödeme peşin değilse tahsilat farkını fiyat farkı keserek tahsil ediyor.
Sorsan dövizle alım satım kalktı. Hüloğğcular sevinir ancak.
Cahillik en büyük meziyet olmuş resmen.
Instagram : https://www.instagram.com/koroglu_ka...d1ZXBtM2czb2Ns
Blog : https://kaankoroglu.blogspot.com/
Youtube : https://www.youtube.com/@tamir_hane
Üreten bir ülke olduysak dolar düşer
Ama olmadıysak günü kurtaran bir ülke olarak kör topal gideriz
Bir günde birileri düğmeye basar doların nereye gideceğiniz çözemeyiz
Ben düşüsün abd istediği için olduğuna inanıyorum
Şuan piyasadan toplayacaklar yine hunharca
Nisan 2019 da 8.00/10.00 arası söyleyen bir brokerla konuştum
Neden dedim
Yerel seçimlerden sonra görürsün dedi sadece
İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
Yerel seçimlerin dolar ile ne alakası var başkanlık diye yırtındı *** etti ülkeyi tipini siktiğim
abi biraz karışık ne kadar zararınızın olduğunu bilmeme gerek ona göre viopta pozisyon açtırıcam
örnek vereyim 6.66dan 100bin tl dolara bağladınız şu an 5.33 kurunda paranızın değeri 80 bin tl 20 bin tl zararınız var
6.66da 20 bin tl zararı kapatmanız için viopta 15 lotluk işlem açmanız gerekir
15 lotluk işlemi açtığınız kurun her 10 kuruşluk hareketinde 1500 tl zarar ve ya kar yazarsınız bu da tekrar 6.66ya geldiğinizde size ana paranızı geri verir
15 lotluk işlem için 7000tl sermayenizi viop teminat olarak alır başlangıçta 80 bin tl ile girdiğimiz için kalan 73 bin tlye de %22 faiz alırsınız
bu denkleme göre diyelim ki 2019 nisanda yani 6 ay sonra dolar tekrar 6.66 oldu
sizin vioptaki dolar hesabınız size kaybettiğiniz 20 bin tlyi geri verir
viopta serbest duran 73 bin liradan ise %22 faiz ile 6 aylık 7500 tl civarı para kazanmış olursunuz
ne şiş yanar ne kebap
şunu da şuraya bırakayım
![]()
"gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."
bu arada sebep belirtildiği sürece ben hala 3,4,5 fikirlerini okumak isterim
neden düşecek nasıl düşecek bilmek isterim güvenirsem şorta geçerim
ama ben bu işin küçük yatırımcıya çökme noktası olduğunu düşünüyorum
ve kurun bu kadar düşmesi için reel bir politika göremiyorum hala ödenmemiş yaklaşık 200 milyar usd 1 yıllık vadeli borcumuz var
demek ki hükümet kur krizinin faturasını gördü krizi borçlanma ve faizle stagflasyona çevirecek diyorum ama nereye kadar
en tepeden %25lik bir düzeltme yaptık daha ne kadar yapabiliriz göreceğiz
Beklemeye devam şuan zarardayız ama panik etmiyorum hiç çünkü patlayacak bir yer bulur eyyyyy diye başlayacağı an bir sabah ansızın 6yı geçeriz içten bile değil bu ülke 1 gecede 1 TL arttığını da gördü
YamahA Xmax 250 ABS
teknik olarak ya elliotun son dalgasını tamamladık ya da 27lerde tamamlıyoruz
yükseliş için 5.50lere denk gelen düşüş trendini kırması şart
"şu an çok düştü girelim" diyenler varsa ben olsam düşüş trendini kırdığında girerim şu an buralar belirsiz
Reise forumu okuttum , olmaz böyle aman zarar etmesinler de yansın 70 milyon yav dedi şuan ulusa sesleniş konuşması için hazırlanıyor .
I'm at Kısıklı with rantçı yandaşlar / other 2626
Bir haftadır özellikle günüm ekranda geçmeye başlayınca dolardaki gözlemim günlük +%80 artış sonra 5 6 krş düşüş olarak görünüyor. Merkez bankası elindeki tüm kaynaklarla seçime kadar baskılayacak fakat bunun dönüşü çok çok kötü olacak bizler için. Dolar düşüyor diye bir takım sevinenler oluyor fakat seçim sonrası 7 mi olur 10 mu olur göreceğiz. Ben bu seviyedende alım yaparım net düşeceğini bilsem bile.![]()
%24 faiz ile swap işlemlerine başlamış merkez bankası
londrada tl faizi %23ten işlem görüyor
TL alana faiz marjı sağlamış oluyoruz bu durumda
traderlarda hem değerlenen TL den hemde faizden faydalanıyorlar
kuru düşürmek için iyi hamleler ama bu kadar faizi nasıl ödeyeceğiz acaba?
Dün satır arasında enteresan bi bilgi geçildi, şaşırdım.
SP miydi başka bi derecelendirme kuruluşu muydu neydi, "son vergi indirimleri mali disiplini olumsuz etkiliyor, not artışını riske atabilir" diye... Çok üzerinde durulmadı, kaynadı gitti İran yaptırım muafiyeti falan ayağına...
Vergi indirimi yapmasalardı riske girmeyen bi not artışı yönelimi mi vardı ki? Bu bilgi baya enteresan geldi. Bu da yabancı yatırımcı için nispeten olumlu bi tablo oluşturmaz mı, kur düşüşü vs anlamında? Ama gerçekçi düzgün bi hamle göremiyoruz diyoruz enflasyon falan kanadında, bayram değil seyran değil hesabı, ne alaka?
ülkeye şirket gözüyle bakarsanız tablo netleşir
şirket alacağından vazgeçiyor üstüne birde daha çok borçlanmak için fiyatların düşürülmesini sağlıyor
şirket bunu piyasa canlansın diye yapıyor ama uzun vadede bütçesine ve borçlanmasına olumsuz yansıyacak
peki biz bunu neden yapıyoruz?
biz yıllardır üreterek değil tüketerek büyüyen bir ülkeyiz
ucuz kredili mal alınır iç piyasada satılır ve büyüme sağlanırdı
şimdi kur ve faiz artınca ucuz kredi bulamamaya ve maliyeti kontrol edememeye başladık
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)