hikaye her zaman bulunur , ben yatırım stratejimi daha uzun vadeli belirliyorum
Endexin 12 yıllık USD bazlı grafiği , 2019 da (kırmızı alan) 2008-2009 kriz değerinin (sarı alan) de altına gelen bir fiyatlama yaşadık
2019 Türkiye açısından kötü bir yıl olsa da 2008 dünya kriz fiyatlamasının da altını bence hak etmiyordu.
dediğim gibi bu benim görüşüm buna göre pozisyon açtım , daytrader değilim hikayeleri onlar bir türlü yazar :-)
![]()
116bine kadar bende de bişiler vardı ama sonrasında alacak bir şey bulamadım
benim kağıtlar hala 114-115 seviyelerinde şimdi alsam ilk silkelemede elimde mal kalacak
en iyisi düzeltme beklemek benim için
"gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."
[QUOTE=rebelh;8624114]93-121 hareketinin hikayesi neydi?
sadece teknik olamaz heralde bu süreçte yabancı oranı 65ten 61e düSTU
Yabancı takas oranı denizbankın kottan cıkmasından dolayı dustu,reelde takasta dusus falan yok...
Borsa ruzgar işidir,tüm dünya borsaları rekorlarını tazelerken,döviz bazlı bedava kalan türk hisselerine para girşi oldu,olmaya devam edıyor,bu yabancı olur bıyıklı olur farketmez,rüzgar nereye siz oraya olucaksınız bu piyasalarda..
[QUOTE=öskür;8624127]https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...84153157_1.pdf
13 kasım sanırım denizbankın çıkış tarihi
65lerden 61lere inen bir süreç var deniz bankın çıkışı o kadar etkiliyor mu?
[QUOTE=rebelh;8624128]etkiliyor,yabancı çıkışı yok denilicek düzeyde,sadece yerli alımı banka hiseeleri dışında ciddi arttı,varlık fonu desteği çok, bankalarda ki açığa satış yasağından dolayı yabancı ciddi hacimle işlem yapamıyor,ama bu devrab bi şekilde devam..
endex zirvelerine geldi kısa bi düzeltmeyle yoluna devam edebilir..
dediğim gibi trend nereyeyse o tarfta kalmak lazım..
ben al sat yaparım/yapıyorum
burada güzel marjlar yakalıyoruz paranın yarısını dolar vadeliye koyup kalanı da 2ye bölüp 2 kademe al-sat yapardım
bugüne kadar hep 3 kademe tavsiye ediyordum ama çok ender 3. kademe alımı gördüm o yüzden paraya ihtiyaç yoksa 2 kademe rahatça yeter
hemen hemen her sene şubat başı ile 14'üne kadar olan dönemde dolar dip yapar bu sene bu ezberi bozacak bir durum ortaya çıkar mı? laptop alacağımda![]()
ekim'den bu yana görülen özellikle 104k-121k hareketinin tamamı yerli yatırımcı kaynaklı bana göre. bu dönemde yabancının aldığı hisse senedi toplamda 200 milyon usd'nin altında. 15-20 k yükseliş için 3 milyar usd'nin üstünde giriş olmuş olmalı. bu girişleri de ekim'den bu yana aslında negatif reel tl faizine mahkum bırakılan yerli yatırımcı yapıyor diye düşünüyorum. tl reel faizi negatif, usd reel faizi de 0'a yakın veya negatif. döviz volatilitesi düşük. al-sat hamlelerinden para kazanma olasılığı yok denecek kadar az. yerli yatırımcı çaresizce arayış içinde. hükümet bu negatif reel faiz politikasını sermaye yatırıma kaysın diye uyguluyor ama insanımızda ülkeye yatırım yapmak konusunda haklı bir güvensizlik olduğu için o sermaye ya gayri menkule gidiyor ya da borsaya gidiyor. yatırıma üretime giden bi şey yok maalesef.
ekim'den bu yana görülen özellikle 104k-121k hareketinin tamamı yerli yatırımcı kaynaklı bana göre. bu dönemde yabancının aldığı hisse senedi toplamda 200 milyon usd'nin altında. 15-20 k yükseliş için 3 milyar usd'nin üstünde giriş olmuş olmalı. bu girişleri de ekim'den bu yana aslında negatif reel tl faizine mahkum bırakılan yerli yatırımcı yapıyor diye düşünüyorum. tl reel faizi negatif, usd reel faizi de 0'a yakın veya negatif. döviz volatilitesi düşük. al-sat hamlelerinden para kazanma olasılığı yok denecek kadar az. yerli yatırımcı çaresizce arayış içinde. hükümet bu negatif reel faiz politikasını sermaye yatırıma kaysın diye uyguluyor ama insanımızda ülkeye yatırım yapmak konusunda haklı bir güvensizlik olduğu için o sermaye ya gayri menkule gidiyor ya da borsaya gidiyor. yatırıma üretime giden bi şey yok maalesef.
günaydın
bugün faiz kararı var
ekonomistlerin görüşü genelde yapılmaması gerektiğinde ama beklenti ağırlıklı olarak 100 bp
eğer 100bp üstü gelirse kur yukarı doğru hareketlenebilir
reise hoş görünmek için 10un altına çekebilirler bir ihtimal ama akıllıca değil
Merhaba
MGROS orta vadeli yükselişine kanal içinde devam ediyor, hissede %61,8 fibo seviyesi geçildikten sonra son 3 iş gününde hareket hızlanarak
yaklaşık %10 luk prim oluştu ve %78,6 daki 27,20 direncine geldi. Bugün tam bu fiyattan işlem görüyor bir süre buralarda zaman geçirip destek
oluşturursa 31,50 daki formasyon hedefine yönelebilir. Şu an için 25,65 stoploss seviyesi ile tutmaya devam ediyoruz
hep kazanan tarafta olmak dileğiyle
![]()
reis birazdan faiz düşecek dedi
bağımsız merkez bankası başkanı da tvden öğrendi
neyse gojirayı açayım kulaklığımı takayım da yönü kestirmeye çalışayım az zaman kaldı
ama 100 banko gibi
75 puan akıllıca ve temkinli..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)