virginia angus'a gidin, içecek yiyecek sınırsız 60 tl fiyatı var :)
Printable View
virginia angus'a gidin, içecek yiyecek sınırsız 60 tl fiyatı var :)
Fix menü kitlemeyen, kitlese bile pahalı olmayan, Avrupa yakası Başakşehir-Bahçeşehir-Esenyurt-Bağcılar dörtgeninde mekan önerisi olan var mı ?
öyle manzaralı, ailecek gidilecek yer falan arıyorsan tek alternatifin büyükçekmece ve gürpınar sırtları. Bahçeşehir'de de zaten fix olmayan ve ucuz bir yer bulman imkansız. Esenyurt'u kafadan ele geç gitsin. Bi nebze beylikdüzü olabilir ama oralarda ki yerleri tam bilmiyorum.
Biz geçenlerde gittik arkadaşlarla iftara, fix menu 45-55 tl arası muhteşem ötesi bir manzarası vardı ;Aruna Cafe&Restaurant
https://www.zomato.com/tr/istanbul/a...erkez-istanbul
Sitesine ve yorumlara baktımda güzel gözüküyor sizde tavsiye ediyorsunuz anladığım kadarıyla iftar için değilde ramazandan sonra gün içinde değerlendirebilirim.Bunun gibi kasabından eti tavuğu seçip masamızda kendimizin pişirebileceği nezih kız arkadaşımla gidilebilecek yer tavsiyesi var mı?Avrupa yakasındayım duruma göre anadolu yakasıda tercihim olur.
Dün iftar için Bayrampaşa'da Avliya Boşnak Mutfağı'nı denedik. Adapark-Forum İstanbul'un oralarda. Vale var. Açıkçası çok memnun kaldım. Fix menüde şunlar geldi;
-İftariye tabağı, salata cart curt,
-Bosna'ya özel über bir soğuk içecek borovnica. Yabanmersinli. Çok acayip. Litrelerce içebilirdim.
-Boşnak usülü sebzeli çorba,
-Karışık boşnak böreği,
-Boşnak usülü ekşimikli yoğurtlu biber turşusu (müthişti)
-Kuru etli güveçte kuru fasulye,
-Karışık ızgara (tavuk şiş ki yediğim en iyilerindendi,kuzu şiş, kaşarlı değişik satır köfte, normal köfte,bulgur pilavı)
-Trileçe (sanırım daha iyisini yemek için balkanlara gitmek lazım, harikaydı)
-Sınırsız çay, boşnak usülü servis edilen türk kahvesi
50 lira fix. Memnun kaldım mı ? Kesinlikle. Hizmet de iyiydi. Garsonlar çok kibar. İftar sonrası kahveleri yetiştiremediler o biraz sıkıntı oldu. Yemekler de sıcak geldiği için hafif gecikmeler oldu ama normaldir. Yetmedi mi istediğiniz şeyden yeniden getiriyorlar. Biz börek ve borovnica'yı sömürdük.
İkea ya gidin beyler 13 tl :)
bakırköy taraflarında mekan tavsiyeniz neresidir , doyurucu olarak
yarın gideceğim yavuz mikrodalga varmış zaten. dediğin giib 5 dk gitmek daha mantıklı olabilir tabi yer durumu nasıl bilmiyorum yer kalmassa sıkıntı olur :)
İstanbul için Ramazan Bingöl (esenler veya ümraniye) patlıcan kebab, ortaya karışık , erik tava sorun varsa tadına bakmadan çıkmayın, künefesi ve sütlaç efsanedir. İstanbul'da yaşayıp gitmemiştimm demeyin.
Bağdat ocakbaşı-güngören. Kebap ve içli köftede üstüne tanımam. Dürüm 7 tl
Ramazanın tadını alıp on numara yemek yemek istiyorsanız kesinlikle balkan lokantaları. Self servis iftara doğru tatlı bir sıra oluyor, etrafınızda kibarlıktan çatlama noktasına gelmiş garsonlar olmasada hizmet iyi. Yemekler şahane zaten, fiyatlar çok uygun. Beşiktaşta iki tane, srkecide bide taksimde var sanırım
Dürümcü Hacı Usta Kartal:
Sultan sofrasi + çorba veya tatli +salata+turşu+içecek hepsi 30 tl kisi basi
Izmir icin kofteci yusuf selwayde. Yemekleri hizmeti ikrami fiyatlari herseyi 10 10 10.
Ankara'da Urfa Eyvan Sofrası tavsiyeler ile gittim. Dolu bir iftar menüsü yapmışlar. Canlı müzikte kaliteli.
Fiyatı da 45 TL idi. 40 TL olanda var arasında çok büyük bir fark yok. 45 TL olanın ana yemeklerinde çeşit daha fazla.
Ayrıca Tavacı Recep Usta'nın Parkvadi şubeside güzel. Fakat fiyatı 60 TL.
2 yer var , hemen hemen her ramazanda gitmeye çalıştım.
1.Sultanahmet te , yerebatan sarnıcının sokağına girildiğinde 100 mt ileride sol da " panaromic restaurant" var.Otelin terası.Osmanlı mutfağı.2 kişi 150 TL ye çıkılır.Manzara süper.İstanbul ayaklarının altında.
2.Karaköyde Penisula Restaurant.Fiyatlar çok cazip,yine otel restaurantı.Yemekler mükemmel ve eşsiz bir Haliç manzarası var.
Bu konudan yola çıkarak Hayela'ya gittim. Fiyatlar gerçekten makul tavsiye edilir.