Schumi Nickli Üyeden Alıntı
Şimdi etrafımda gördüğüm örnekleri veriyorum sıkı durun. Özellikle hothatch araçlar konusunda.
Şimdi ucuz paralara kolay hızlanan gazlama araçlarında ki bunlar Polo GTI, Ibiza Cupra, 207 RC, Mini S, bazı dizeller gibi herkes ama herkes boş ellenmemiş kovalıyor. Aman downpipe bile olmasın bakire olsun hesabı. Atıyorum veriyor 100.000 TL bomboş arabaya. Halbuki 85-90 lara yapılı Stage 2-3-4 araçlar var. Alıyorlar boş bir araç etrafta ballandıra ballandıra anlatıyorlar. Hacı bir araba aldım kat bile üstünde. Sonra bunu yapalım yürütelim diye başlıyorlar Whatsapp gruplarından Facebook gruplarından parça aramaya. Çoğunlukla ikinci el parçaları topluyorlar. Veriyorlar atıyorum 15.000 TL. Sonra parçaları takıcaklar aa bi bakıyorlar bu söket daha önce sökülmüş. Bu vida daha önce sökülmüş vs.vs. Biraz daha detaylı araştırma bu araba daha önce Stage 3 müş. Hatta Stage 3 iken 85.000 e satılmış. Alan adam sökmüş parçaları. Arabayı stock diye 100.000 e bunlara çakmışlar. Tabi kimse durumu etrafta duyurmak istemez. Neyse yüklü hali 85.000-90.000 olan araçları almayıp 115.000-120.000 e mal edersin işçilik ve zaman hariç. Başkasının sanayide ve yazılımcılarda yaptığı etütleri tecrübeleri parayla alamazsın tabi. Sende satarken uyanıksın ya maliyetine yakın fiyat isteyip zarar etmeye çalışıyorsun. Sonra senin kafandakiler arabayı almamak yada saçma tekliflerle gelince bu işin çok nankör iş olduğunu söyleyip aracı söküp satıyorsun. Sonra parçalarıda ayrı ayrı tabi satıyorsun.
Bu lanetli bir kısır döngü. Birde piyasada bir kaç erkeğin ******su tipler var ismi lazım değiller. Durumu iyi olan gözü para görmeyen kişilerin özenip bezenip yaptığı proje arabalarını kanka kanka kanka ayağına, çıkar boynuma dola, aman öpim yaliyim ayaklarına arabalara çökenler. Coiloverından fren kitine, koltuğundan beynine kadar dolu araçları boşu parasına hatta daha ucuza alıp bide üstüne utanmadan orjinal parçalarını vidasına kadar isteyip, daha sonra arka frenlerdeki kaliteli fren balatasına kadar söküp orjinale çevirip bazen arabayıda boyatıp bebekler bebeği ellenmemiş modelde satıp, ardından widebandın poduna kadar hepsini paraya çevirip canım arabaları mundar eden bir kitlede var.
Kısacası millet performans modifiyesi işine girerken bile zarar etmeyi göze alıyorlar. Panjur tampon far jant değişiminden ileride maddi beklenti içinde isen yapma. Ya gözün görmeyecek ucuza satacaksın. Yada ekstra zaman işçilik ile orjinale dönüp satacaksın. Airride gibi arabayı delip kesmek gerekmeyen geri dönüşü olan her işi parçanın orjinalini saklamak koşulu ile işçilik hariç %30-50 zararı göze alıyorsan yap.