Octane Nickli Üyeden Alıntı
Şimdi diyelim ki ikinci el bir araç alacağız. Eksperden sorguladık. Tramerden sorguladık. Sigortacıdan sorguladık, şasi numarasından sorguladık. Hiç bir kaydı yok. Bu iki anlama gelebilir, ya araç gerçekten kazasız, ya da kaza geçirdi, sanayide rastgele serviste x ustasında nakit parayla yaptırıldı, parçaları bile nakit alındı.
Gerçekten hiç kaza yapmamışsa sorunumuz yok zaten. 'Kazadan sonra dışarıda yaptırıldıysa' şüphemiz için ekspertiz yaptırıyoruz bu araca.
Yapılan ekspertizde:
satıcının tanıdığı computeste, ustaya ya da servise gitmek çok büyük bir hata.
Bazı yetkili ya da yetkiliye yakın servislerde (Dod gibi toyota ikinci el gibi) gitmek bence bir hata. Şöyle ki, adam elinde makineyle geliyor, ölçüyor. Bu parça boyalı diyor. Fakat ben çıkma, araçla aynı renk parça bulup takarsam göremeyebiliyorlar. Görenleri de var tabi ki. Pek fazla anlamıyorlar yani.
E peki ne yapacağız? Ya kendimiz bakacağız, ya da tanıdığımız aramızın iyi olduğu ustaya götüreceğiz. Benim tanıdığım ustam yok diyorsak, babam gibi mesela, sıfır km araç alacağız. Onun da tırdan düşmemiş ya da stok sahasına çekilirken sürtülmemiş boyanmamış olması için dua edeceğiz.
Bunların hepsini doğru yaptık, ama her nasılsa yine inatla çok büyük hasar görmüşse ve yapılmışsa, ki hiç sanmıyorum bu kadar detaydan sonra, şans deyip geçeceğiz.
Ben şimdiye kadar hep böyle yaptım. Şimdiye kadar hiç sıkıntı yaşamadım. Galeriden de araç aldım sahibinden de 0km de.