User Tag List

Sayfa 8/16 İlkİlk ... 678910 ... SonSon
297 sonuçtan 134 ile 152 arası

Konu: Dolandırıcı Oktay Öter & Yunus Can - Pert Araç Satışı / Ankara Polatlı

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İkinci el araç alıp aldıktan sonra satan adama dava açmakta bence oldukça komikmiş. Alırken düzgün bakacaksın, ya da anlamam ben dersen sıfır km araç alacaksın. Kimse kimsenin babasının oğlu değil ki, herkese güvenesin.

O zaman ben aldığım her ikinci el araç sorun çıkardığında dava edeyim satıcıyı. Kayışını değiştirmeyeyim kopsun ben de satıcıya şu kadar masrafım oldu aldığım araba bozuldu diye dava açayım. Araya da yargıtaydan tanıdık sokayım kazanayım davayı da.

Sürekli pert araç ya da hasarlı araç satan galeriler bunu söylemeyip geçiriyorsa tabi paylaşılır, dikkatli olunur. Ama tutupta adama dava açılıp o dava kazanılırsa ikinci el komple biter. Herkes herkese dava açar, sırf itliğine hatta. Ben mesela hasar kayıtlı pertten toplama araç alıp aldığım gün dava açarım mahkeme süresince bindiğim yanıma kar kalır. Bu normal mi şimdi?
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Octane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İkinci el araç alıp aldıktan sonra satan adama dava açmakta bence oldukça komikmiş. Alırken düzgün bakacaksın, ya da anlamam ben dersen sıfır km araç alacaksın. Kimse kimsenin babasının oğlu değil ki, herkese güvenesin.

O zaman ben aldığım her ikinci el araç sorun çıkardığında dava edeyim satıcıyı. Kayışını değiştirmeyeyim kopsun ben de satıcıya şu kadar masrafım oldu aldığım araba bozuldu diye dava açayım. Araya da yargıtaydan tanıdık sokayım kazanayım davayı da.

Sürekli pert araç ya da hasarlı araç satan galeriler bunu söylemeyip geçiriyorsa tabi paylaşılır, dikkatli olunur. Ama tutupta adama dava açılıp o dava kazanılırsa ikinci el komple biter. Herkes herkese dava açar, sırf itliğine hatta. Ben mesela hasar kayıtlı pertten toplama araç alıp aldığım gün dava açarım mahkeme süresince bindiğim yanıma kar kalır. Bu normal mi şimdi?
    Kaçırdığın bir nokta var,

Herkes arabadan senin kadar anlamak zorunda değil. Ticarette esas olan satıcının verdiği bilginin doğruluğudur.

Satan kişi sattığı malın durumunu açıkça karşı tarafa bildirmekle yükümlüdür.

Alan kişi de (hukukta iyi niyet karinesi olarak geçer) bu beyana dayanarak aracı alırsa karşı tarafa her türlü hak iddia edebilir.

Son örnekte aracı alan arkadaş ekspertiz yaptırmış temiz çıkmış, 5664 ten sorgulamış temiz çıkmış, sigortacısına sordurmuş temiz çıkmış.

Bu şartlarda sen de dahil herkes o aracı alır. Sonra bir bakıyorsun araba hasar kayıtlı oluyor.

Ben burada satan kişi ile araca hasar yazan sigortanın iş birliği içinde olduğunu düşünüyorum.

Yanlış bilmiyorsam eğer hasarlı araç dosyası sigorta şirketi tarafından kapanmadan sisteme düşmüyor ve sorgu da çıkmıyor.

Aynısı arkadaşımın başına geldi, focus aldı, gittik baktık. Araba dıştan ok gibi, kaportacıya göstermiş sorun yok al demişler.

Ben bakarken tesadüf eseri ön camın altındaki punto da eğrilik ve boya kalkması gördüm. O gün aracı geri verdik.

Neredeyse alan suçlu çıkacak Etmeyin arkadaşlar herkesin başına gelebilir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tolga_kaan_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kaçırdığın bir nokta var,

Herkes arabadan senin kadar anlamak zorunda değil. Ticarette esas olan satıcının verdiği bilginin doğruluğudur.

Satan kişi sattığı malın durumunu açıkça karşı tarafa bildirmekle yükümlüdür.

Alan kişi de (hukukta iyi niyet karinesi olarak geçer) bu beyana dayanarak aracı alırsa karşı tarafa her türlü hak iddia edebilir.

Son örnekte aracı alan arkadaş ekspertiz yaptırmış temiz çıkmış, 5664 ten sorgulamış temiz çıkmış, sigortacısına sordurmuş temiz çıkmış.

Bu şartlarda sen de dahil herkes o aracı alır. Sonra bir bakıyorsun araba hasar kayıtlı oluyor.

Ben burada satan kişi ile araca hasar yazan sigortanın iş birliği içinde olduğunu düşünüyorum.

Yanlış bilmiyorsam eğer hasarlı araç dosyası sigorta şirketi tarafından kapanmadan sisteme düşmüyor ve sorgu da çıkmıyor.

Aynısı arkadaşımın başına geldi, focus aldı, gittik baktık. Araba dıştan ok gibi, kaportacıya göstermiş sorun yok al demişler.

Ben bakarken tesadüf eseri ön camın altındaki punto da eğrilik ve boya kalkması gördüm. O gün aracı geri verdik.

Neredeyse alan suçlu çıkacak Etmeyin arkadaşlar herkesin başına gelebilir.
    Sorun herkesin başına gelebilmesi değil ki. Adam güvenmiş almış, ders olmuş, bir daha daha fazla dikkat etmeli, sadece kayıt sorgulayıp araç almamalı, araca iyice baktırmalı diyorum. Kimseye güvenmeyeceksin diyorum.

Satan tabi ki geçirmece derdinde. Ben satan adamı savunmuyorum. Bu halk her şeyde olduğu gibi üç kuruşluk köylü kurnazı aklıyla bunu da piç eder diyorum. Bu dava emsal teşkil ederse çok kullanırlar diyorum. Herkes alacağı araca iyice baktırsın, fiyatına göre ölçsün biçsin ona göre alsın mutlu mutlu binsin diyorum.
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herkes piyasa fiyatının %20 altına hasar görmemiş boyanmamış değişeni kaydı olmayan servis bakımlı güzel kullanılmış araç ister. Ben de isterim. Öyle bir dünya yok, hayal kurmamak lazım.

Diyadin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Galerici misin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı diyadin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Galerici misin
    Yoo mühendisim. Ne oldu sistem sıçtı.

Sadece her yerden bakabiliyorum olaylara. Herkes her verdiği yanlış karar sonrasında birbirine dava açsın o zaman. Öğretmene şikayet etsin. Velimizi çağıralım.

Diyadin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yoo mühendisim. Ne oldu sistem sıçtı.

Sadece her yerden bakabiliyorum olaylara. Herkes her verdiği yanlış karar sonrasında birbirine dava açsın o zaman. Öğretmene şikayet etsin. Velimizi çağıralım.
    Bi yere sıçan yok güzel kardeşim yazmaya devam et Güzel yazıyorsun imla kurallarına uyman güzel

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sorun herkesin başına gelebilmesi değil ki. Adam güvenmiş almış, ders olmuş, bir daha daha fazla dikkat etmeli, sadece kayıt sorgulayıp araç almamalı, araca iyice baktırmalı diyorum. Kimseye güvenmeyeceksin diyorum.

Satan tabi ki geçirmece derdinde. Ben satan adamı savunmuyorum. Bu halk her şeyde olduğu gibi üç kuruşluk köylü kurnazı aklıyla bunu da piç eder diyorum. Bu dava emsal teşkil ederse çok kullanırlar diyorum. Herkes alacağı araca iyice baktırsın, fiyatına göre ölçsün biçsin ona göre alsın mutlu mutlu binsin diyorum.
    Yazdığımı okumadığını varsayıyorum. Mesaj sahibi Fork nicli arkadaş aracı alırken

1-) Ekspertize sokmuş,
    2-) 5664 üzerinden kaydına bakmış
    3-) Sigortacısı ile sordurmuş temiz çıkmış. Bu adam müneccim mi ? 3 farklı yerden aynı bilgi ile temiz olduğu dorğulanan aracın pert olduğunu bilsin.

Tek eksiği yetkili servis olmadığından sorgulatamamış. Ki sorgulatsa da aracı aldığı tarihte muhtemelen dosyası açıkta bekletildiği için bir sonuç alamayacaktı.

Mesleğinin ne olduğu önemli değil ama bakış açın çok yanlış bana göre.

Satan haysiyet yoksunu adamın hiç suçu yok, alan adam sadece yetkili servis üzerinden sormadığı için kazıklanmayı hak ediyor.

Cin olduğunu sanıp çarpılanı çok gördük, umarım senin başına gelmez.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi diyelim ki ikinci el bir araç alacağız. Eksperden sorguladık. Tramerden sorguladık. Sigortacıdan sorguladık, şasi numarasından sorguladık. Hiç bir kaydı yok. Bu iki anlama gelebilir, ya araç gerçekten kazasız, ya da kaza geçirdi, sanayide rastgele serviste x ustasında nakit parayla yaptırıldı, parçaları bile nakit alındı.

Gerçekten hiç kaza yapmamışsa sorunumuz yok zaten. 'Kazadan sonra dışarıda yaptırıldıysa' şüphemiz için ekspertiz yaptırıyoruz bu araca.

Yapılan ekspertizde:
    satıcının tanıdığı computeste, ustaya ya da servise gitmek çok büyük bir hata.
    Bazı yetkili ya da yetkiliye yakın servislerde (Dod gibi toyota ikinci el gibi) gitmek bence bir hata. Şöyle ki, adam elinde makineyle geliyor, ölçüyor. Bu parça boyalı diyor. Fakat ben çıkma, araçla aynı renk parça bulup takarsam göremeyebiliyorlar. Görenleri de var tabi ki. Pek fazla anlamıyorlar yani.

E peki ne yapacağız? Ya kendimiz bakacağız, ya da tanıdığımız aramızın iyi olduğu ustaya götüreceğiz. Benim tanıdığım ustam yok diyorsak, babam gibi mesela, sıfır km araç alacağız. Onun da tırdan düşmemiş ya da stok sahasına çekilirken sürtülmemiş boyanmamış olması için dua edeceğiz.

Bunların hepsini doğru yaptık, ama her nasılsa yine inatla çok büyük hasar görmüşse ve yapılmışsa, ki hiç sanmıyorum bu kadar detaydan sonra, şans deyip geçeceğiz.

Ben şimdiye kadar hep böyle yaptım. Şimdiye kadar hiç sıkıntı yaşamadım. Galeriden de araç aldım sahibinden de 0km de.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Peki, ya ben hasar görmemiş, değişeni değil boyası bile olmayan aracımı satarsam, alan adam da aldığı gün vurup bazı parçalarını değiştirip boyatırsa cebinden, hiç kaskoyu sigortayı karıştırmasa, sonra tutup bana dava açarsa, derse ki hatasız olarak sattığı araçta 3 parça değişmiş derse ne yapacağız? Sizin dava sistemi bunu kapsıyor mu? Dediğiniz gibi sözleşmede yazarsak bir de 'şu plakalı aracı şu tarihte değişen parçası olmadığını bilerek satın aldım' diye bir ibare koyarsak bize hepten girer bu sefer? Yalancılığımız kalmıştı onu da oluruz böylelikle.

ibozum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hırsızın hiç mi suçu yok diye sorarlar?..

ogunozcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi diyelim ki ikinci el bir araç alacağız. Eksperden sorguladık. Tramerden sorguladık. Sigortacıdan sorguladık, şasi numarasından sorguladık. Hiç bir kaydı yok. Bu iki anlama gelebilir, ya araç gerçekten kazasız, ya da kaza geçirdi, sanayide rastgele serviste x ustasında nakit parayla yaptırıldı, parçaları bile nakit alındı.

Gerçekten hiç kaza yapmamışsa sorunumuz yok zaten. 'Kazadan sonra dışarıda yaptırıldıysa' şüphemiz için ekspertiz yaptırıyoruz bu araca.

Yapılan ekspertizde:
    Bazı yetkili ya da yetkiliye yakın servislerde (Dod gibi toyota ikinci el gibi) gitmek bence bir hata. Şöyle ki, adam elinde makineyle geliyor, ölçüyor. Bu parça boyalı diyor. Fakat ben çıkma, araçla aynı renk parça bulup takarsam göremeyebiliyorlar. Görenleri de var tabi ki. Pek fazla anlamıyorlar yani.

E peki ne yapacağız? Ya kendimiz bakacağız, ya da tanıdığımız aramızın iyi olduğu ustaya götüreceğiz. Benim tanıdığım ustam yok diyorsak, babam gibi mesela, sıfır km araç alacağız. Onun da tırdan düşmemiş ya da stok sahasına çekilirken sürtülmemiş boyanmamış olması için dua edeceğiz.

Bunların hepsini doğru yaptık, ama her nasılsa yine inatla çok büyük hasar görmüşse ve yapılmışsa, ki hiç sanmıyorum bu kadar detaydan sonra, şans deyip geçeceğiz.

Ben şimdiye kadar hep böyle yaptım. Şimdiye kadar hiç sıkıntı yaşamadım. Galeriden de araç aldım sahibinden de 0km de.
    2001 yılında sıfır focus aldık x bayıden 3 yıl sonra hıc kaza veboya olamamasına ragmen aracı satıcagımız kısı servıse goturdugunde tavan kopmle boyalı cıktı ve ben şok yaksalık 6 ay sonra mahkeme ıvır zıvır sonrasında aracın tırdan tavanını carptıgı ve boyalı oldugu ortaya cıktı fakat bunu satarken normalde bı belge verılıyormus ve satıs fıyatından dusuk satılıyormus ama boyle bısı yapmadıkları ıcın mahkeme ye gerek kalmadan davayı gerı cektık ve bayı bıze aracın satıs degerınden bellı bı mıktar fazla odeyerek aracı kendılerı aldılar.
    yanı sıfır arac alırken bıle artık baktırmak lazım

Sezgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Yapılan ekspertizde:

Mesela benim tanıdığım usta falan yoktu aracımı alırken. Ne yaptım ? İnternetten ve bu forumdan en güvenşi computest yapan firmaların nereler olduğunu öğrendim. OTO RAPOR diye bir firmaya bostancıda bi anda gittim ve expertiz yaptırdım. 7 sayfa rapor aldım adamlar herşeye kefil de oluyorlar ayrıca ve tertemiz boyasız hatasız aracımı 2.el olarak aldım geldim. Tekrar söylüyorum çok saçma sapan bi bakış açın var olaya yada cidden galerici akraban falan var ( mühendismişssin ya ) onları koruma taraftarısın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Peki, ya ben hasar görmemiş, değişeni değil boyası bile olmayan aracımı satarsam, alan adam da aldığı gün vurup bazı parçalarını değiştirip boyatırsa cebinden, hiç kaskoyu sigortayı karıştırmasa, sonra tutup bana dava açarsa, derse ki hatasız olarak sattığı araçta 3 parça değişmiş derse ne yapacağız? Sizin dava sistemi bunu kapsıyor mu? Dediğiniz gibi sözleşmede yazarsak bir de 'şu plakalı aracı şu tarihte değişen parçası olmadığını bilerek satın aldım' diye bir ibare koyarsak bize hepten girer bu sefer? Yalancılığımız kalmıştı onu da oluruz böylelikle.
    Şuna bi cevap yazın

Buna ek olarak başka senaryoda benim bazı parçaları boyalı ya da değişenli araç sattıktan sonra sattığım kişinin daha büyük kaza yapıp komple işlemden geçirip araçta bana söylemedikleri yerlerde değişen varmış araç pertten toplanmış deyip rapor tutturması.
    Ya da benim sattığım vatandaş yine aracı pert edip toplayıp sattığında birine, kazıkladığında yani, en son kişinin dava açmasıyla adam 'valla beni de benden önce sahibi olan octane adlı arkadaş dolandırmış bilmiyordum' deyip kendini kurtarıp beni ateşe atması.

Bunları ben bu işin içinde olmamama rağmen az önce buldum. İşin içindekiler kim bilir neler bulur. Ne yapacağız şimdi?

Benim anlatmaya çalıştığım olay bu. Bu iş böyle olursa yarın size bana da patlar. Hiç orayı düşünmüyorsunuz. Korunmak alıcının olduğı kadar satıcının da hakkı ticarette.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sezgin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mesela benim tanıdığım usta falan yoktu aracımı alırken. Ne yaptım ? İnternetten ve bu forumdan en güvenşi computest yapan firmaların nereler olduğunu öğrendim. OTO RAPOR diye bir firmaya bostancıda bi anda gittim ve expertiz yaptırdım. 7 sayfa rapor aldım adamlar herşeye kefil de oluyorlar ayrıca ve tertemiz boyasız hatasız aracımı 2.el olarak aldım geldim. Tekrar söylüyorum çok saçma sapan bi bakış açın var olaya yada cidden galerici akraban falan var ( mühendismişssin ya ) onları koruma taraftarısın.
    Tamam doğru yapmışın işte. Çıktı mı sorun arabanda?

İster inan ister inanma, ben mühendisim. Bunu yukarıda normal çalışan bir işçi olduğumu, galerici olmadığımı, bu işlerden kar etmediğimi ifade etmek için yazdım. Senin düşündüğün gibi, hava atmak için yazmadım. O yüzden alaycı tavırlara gerek yok.

Benim galerici tanıdığım var evet, keza şu an hapiste olan hırsız tanıdığım da var. Kimse için burada savunma yapmam, kim ne yaparsa yapar bana ne. Ben insanlar dikkat edip kimseye güvenmesin istiyorum, hepiniz karşı çıkıyorsunuz. Sanki ben adamı kazıklamışım gibi.

Savunulan dava muhabbeti yarın bu adamların değil senin benim canımı yakacak. Çünkü işin içinde değiliz, konuya onlar kadar hakim değiliz. Benim bilmediğim iş hukuk işi, bana güzel saplarlar mesela, Allah korusun.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şuna bi cevap yazın

Buna ek olarak başka senaryoda benim bazı parçaları boyalı ya da değişenli araç sattıktan sonra sattığım kişinin daha büyük kaza yapıp komple işlemden geçirip araçta bana söylemedikleri yerlerde değişen varmış araç pertten toplanmış deyip rapor tutturması.
    Ya da benim sattığım vatandaş yine aracı pert edip toplayıp sattığında birine, kazıkladığında yani, en son kişinin dava açmasıyla adam 'valla beni de benden önce sahibi olan octane adlı arkadaş dolandırmış bilmiyordum' deyip kendini kurtarıp beni ateşe atması.

Bunları ben bu işin içinde olmamama rağmen az önce buldum. İşin içindekiler kim bilir neler bulur. Ne yapacağız şimdi?

Benim anlatmaya çalıştığım olay bu. Bu iş böyle olursa yarın size bana da patlar. Hiç orayı düşünmüyorsunuz. Korunmak alıcının olduğı kadar satıcının da hakkı ticarette.
    Borçlar Kanunu der ki sözleşme icap ve kabul ile kurulur. Sözlü ya da yazılı yapılması ihtiyari dir.

İcap = Senin x aracı 30.000 TL den satılığa çıkarman.
    Kabul = Alıcının x aracı 30.000 TL den almayı kabul etmesi.

Sözleşme ise satışa konu olan malın satış esnasındaki durumunu gösterir yazılı belgedir. ( Konu araçla olduğu için böyle bir tanım yaptım)

Dolayısı ile satılığa çıkardığın araca gidip baktırıp ekspertiz yaptırıp. Yapılan ekspertiz sonucunu da imza altına alırsanız bu sizi de karşı tarafı da korur.

Örneğin, 3 parça boyalı değişeni olmayan bir araç sattın.

Satıcı 2 ay sonra geldi dedi ki bu arabanın kapısı değişmiş, sen sözleşmeye aykırı davrandın aracı geri almanı istiyorum dedi.

Sen de böyle bir şey olmadığını ve sözleşme ile aracın alım tarihinde ilgili rapor ile böyle bir değişimin olmadığını gösterdiğin belgeyi verdin adama.

O da ikna olmadı ve sana dava açtı. En basiti açılan dava da bilir kişi tayin edilir ve aracın iddia edilen kusuru olup olmadığı tespit edilir.

Ayrıca bu işte makul bir süre de hakim tarafından takdir yetkisi olarak dikkate alınır. Senin dediğin gibi olsa millet arabayı alır 6 ay kullanır vurur / kırar sonra geri getirir.

Bu mantık ticari teamüllere aykırı olmakla birlikte en amiyane tabiriyle adamı çoğaltırlar.

O yüzden senin bahsettiğin mantık ile bir alışveriş yapılamaz, yapılsa da yanlış hesap Bağdat tan döner.

Mantığın hatalı, değiştirmeni öneririm.

dirk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben tanımadığımdan güvenmediğimden bilmediğim 2.el arabayı almam. Bugune kadarda almadım bu şekilde kendimi koruyorum. ne tezgahlar dönüyor. insanın kimseye güveni kalmadı.
    Aquila non captat muscas!

b16vtecturbo#gizlituning #hondateam#cilacılaranlamaz

Sezgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tamam doğru yapmışın işte. Çıktı mı sorun arabanda?

İster inan ister inanma, ben mühendisim. Bunu yukarıda normal çalışan bir işçi olduğumu, galerici olmadığımı, bu işlerden kar etmediğimi ifade etmek için yazdım. Senin düşündüğün gibi, hava atmak için yazmadım. O yüzden alaycı tavırlara gerek yok.

Benim galerici tanıdığım var evet, keza şu an hapiste olan hırsız tanıdığım da var. Kimse için burada savunma yapmam, kim ne yaparsa yapar bana ne. Ben insanlar dikkat edip kimseye güvenmesin istiyorum, hepiniz karşı çıkıyorsunuz. Sanki ben adamı kazıklamışım gibi.

Savunulan dava muhabbeti yarın bu adamların değil senin benim canımı yakacak. Çünkü işin içinde değiliz, konuya onlar kadar hakim değiliz. Benim bilmediğim iş hukuk işi, bana güzel saplarlar mesela, Allah korusun.
    E zaten buraya kadar tamam sıkıntı yok. Fork 'ta expertiz yaptırmasına rağmen bir hata gorulmemis. ( detayını bılmıyorum belkıde exper yapan kişide dolandırıcıların tanıdıgıydı). Keza bu durumda aracın kusurunu bılmesıne ragmen alıcıya bıldırmemek suç ve dolandırıcılıktır. Kaldı ki bu adamaların işi dolandırıcılık zaten, bildiğin mesleklerı bu.

Evet mantıken araca iyi baktırmadan almak büyük hata olabilir ancak satan kişi ayıplı malının kusurunu gizleyip satıyorsa bu dolandırıcılıktır. Alıcı kişi expertizi yaptırıp temiz sonucuda aldıysa daha ne yapsın. illa sıfır araç aldıracaksın millete Ozaman kimse kimseye güvenmesin ikinci el araç satışı yasaklansın. Senın söylediklerinin tek çıkış yolu bu oluyor çünkü.

mehmet6r - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi ne mühendisisin bilmiyorum ama varsayım üzerine bir bina inşa ettin resmen; Bu dava emsal teşkil ediyor, lehine sonuçlanırsa her önüne gelen saplar vs. Ortada somut bir dolandırma var ve mağdur kimse var. Bırakta mağduriyet giderilsin. Dava mağdurun lehine sonuçlanırsa bundan sonra aracını satacağın zaman insanları iyi seçersin. Satış sonrası bu araba pert diye dava açacak tipte insanlarla ticaret yapmazsın. Hem galerici değilsin hergün aramada satmıyorsun sıkıntı yok yani. Olasılık bayağı düşüyor.
    MR.EVO53

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler